Találatok a következő kifejezésre: Karos lehet babamnak ha (9 db)

Mennyire lehet káros a babára ha a terhesség alatt megcsíp egy kullancs és nem vagyok beoltva ellene semmivel?

Legjobb válasz: Ha nem lesz belõle neked problémád (kokárdásodik a csípés, stb), akkor valószínû a babának sem! De mindenképp kérdezd meg a dokidat is errõl!

Ha nem lesz belõle neked problémád (kokárdásodik a csípés, stb), akkor valószínû a babának sem! De mindenképp kérdezd meg a dokidat is errõl!
Úgy tudom, ha 24 órán belül van eltávolitva a kullancs akkor nincs baj. Mert 24 óráig csak sziv, utána meg beléd ereszti ami benne ha fertõzõtt. De egyébként úgy hallottam, hogy nem is oltathatod be magad babásan, csak nagyon indokolt esetben. Mindenképp kérd ki a dokid véleményét is.
Én most akartam beoltatni a fiamat, de még túl kicsi hozzá. Viszont nekem is azt mondta az orvos, hogy ha idõben észrevesszük és 24 órán belül eltávolítjuk, akkor még nem tud fertõzni. Azt mondta, hogy az a kisebb baj, ha a feje bennszakad, azt kilöki a szervezet, mint egy szálkát, legfeljebb kicsit begyullad körülötte, de negy bajt nem csinál. A nagyobb baj az, ha bent marad 24 órán túl, mert addigra már nem szív, hanem emészt és ekkor öklendezi vissza a kórokozókat is. (bár hozzá kell tenni, hogy én azt olvastam, hogy ez az elsõ néhány órára igaz, a cikkben, amit olvastam, nem egy napról volt szó, csak 1-2 óráról.) Szóval ha idõben kiszedted, nem lesz semmi baj!
A kullancs ellen nincs védõoltás, csak az általa terjesztett betegségek ellen. De az is igen ritka, én csak olyat ismerek akinek a munkája erdõjárás volt, így rengeteget volt olyan helyen ahol beszerezhette. Nem túl sok az esély rá, ne aggódj!

Káros lehet, ha utazóágyat használok állandó alvásra babámnak?

Egyik ismer?sünkt?l kaptuk, én teljesen ellene vagyok, zavar a háló az oldalán. Szerintem kell, hogy kilásson a baba, s?t a rácsos ágy stabilabb. A párom meg hallgat rá, úgy gondolja, hogy akkor nem is kell vennünk rácsos ágyat.

Legjobb válasz: Károsnak egyáltalán nem káros, miért is lenne az? És stabilnak is stabil. De ezt a vitát pároddal kell lejátszani. Kiságyak újan vannak már 9000 ft-tól, használtan meg akár 3000 ft-tól (ha anyagi okai vannak)

Károsnak egyáltalán nem káros, miért is lenne az? És stabilnak is stabil. De ezt a vitát pároddal kell lejátszani. Kiságyak újan vannak már 9000 ft-tól, használtan meg akár 3000 ft-tól (ha anyagi okai vannak)
Az én babám -most 5 hós- a napközbeni alvásai során használja újszülött kora óta, és szereti(a rácsos ágy az emeleten van, csak éjszaka van benne)És a hálón keresztül is teljesen jól lát.És valóban stabil!Az elõzõ fiamé még mindig megvan(pedig már 16 éves, õ 5 évig használta), kb.3 gyerek használta már a családban, most is éppen "koptatja" vki, és még mindig semmi baja, Hauck márkájú.
Szia! Nekünk is van 3 db kiságyunk :) Az éjszakai az rendes rácsos ágy, a nappali + a kocsiban, ha megyünk vhova, pedig utazóágy. Igaz, a nappali ágyában kb 4 hós kora óta nem alszik, mert csak kint volt hajlandó aludni a kertben napközben. Amióta meg bejött a hûsebb idõ fent alszik napközben is a hálóban. DE! naggyon szeretem-szereti a nappali ágyát, remekül elvan benne és bátrabban próbálkozik benne felállni, elindulni, ugyanis nem a kemény rácson koppan a feje esésnél :) )) A hálón tökéletesen átlát és nem zavarja, sõt, tetszik neki a sok minta rajta, mindig azokat akarja lekapargatni :) A lényeg: szerintem teljesen jó az utazóágy, ha nincs keret többet venni (mi kölcsön kaptuk az utazóágyakat, a rácsost pedig örököltük), elég stabil és biztonságos :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, én is úgy gondolom, hogy nappal a nappaliban tökéletesen jó lesz majd "járókának", de tuti, hogy veszek rácsoságyat a hálószobába, pláne, hogy az árakat nézve tízezer alatt már lehet venni akár újat is.

6 hetes terhes vagyok, káros lehet a babára ha befestem a hajamat?

Bizonytalan vagyok, mert mindenki mást mond.

Legjobb válasz: na ez hülyeség hogy káros. nem káros. az anyukám fodrász mester fodrász és õ mondta hogy ez hülyeség. ez olyan mint amikor aztmondják hogy nemnfogja be a hajat menzikor a festék. baromség. nemjol keverte be.

na ez hülyeség hogy káros. nem káros. az anyukám fodrász mester fodrász és õ mondta hogy ez hülyeség. ez olyan mint amikor aztmondják hogy nemnfogja be a hajat menzikor a festék. baromség. nemjol keverte be.
Én a helyedben legalább az elsõ trimeszter végét megvárnám. Vagy inkább meliroztass festés helyett.
Szia. Èn egész terhesse´g alatt kihagytam.Azé´rt mondják, hogy káros, mert ign is az, NEM HÜLYESÈG, a felszabaduló gázokat belégzed.Ezért nem ajánlják terhesse´g alatt.Legfeljebb a természetes alapanyagúakat.PL.Ha fodra´sz terhes, ajánlják, hogy ne fessen, dairoljon hajat, max.ha maszkot vesz fel.
Viszont az te´nyleg h.....hogy mensikor nem fpgja meg a festék a hajat.
nem káros..hidd el.nem kell olyan sürün csinálni mint eddig és ha festitek huzatban legyen a helységben hogy annyira ne érezd a gázokat..
Úgy tudom nem árt, de én azért megvártam az elsõ trimeszter végét, 15 hetesen festettem be.
Úgy gondolom az elsõ 12 hetet várd meg biztos ami biztos, a fodrászom szerint utána már nyugodtan festheted. Én is így csináltam.31 hetes kismama
Szia! Megnyugtathatlak, hogy nem káros, én épp a dokimat kérdeztem meg errõl , és a fodrászomat is. A lényeg, hogy jól szellõztethetõ helységben legyen befestve. Egyébként pont tegnap lett az én hajam is befestve, mivel jó idõ van kint az udvaron csináltuk! Üdv.: 8 hetes kismama


Ha a kenguru és a bébikomp olyan káros a babáknak, akkor miért lehet még mindig kapni őket minden bababoltban? + külföldi dokumentumfilmekben a legkisebb gyerek mindig bébikompban mászkál.

Ott nem terjedt el ez a "nézet", hogy ez káros? Hogy is van ez?

Legjobb válasz: Pont ez a lényeg. Amíg kapható, amíg az egyik orvos azt mondja, hogy nem káros, amíg a másik, hogy igen tehát nincs egységes nézet, addig a saját döntésed. Mint minden a gyereknevelésben. Soha nem tudhatjuk, hogy melyik elv a helyes és az mit fog kiváltani 15-20 év múlva.

6. vagyok. Még azt akartam írni, csak lemaradt, hogy nem tudják bizonyítani ezen dolgok káros hatásait, mert a gondok gyakran csak késõbb jelentkeznek (pl. ha a komp használatával kimarad a mászás, akkor a tanulási nehézségek csak iskolás korban jelentkeznek; a gerinc- és csípõproblémák is megjelenhetnek évekkel késõbb, és senki nem fogja megmondani, hogy az a kenguru miatt van, egyrészt mert a szülõ azt mond, amit akar, a gyerek nem emlékszik rá, és más is okozhatta a gondokat).
A cigis hasonlat szerintem nagyon rossz, mivel a cigirõl mindenki elismeri, hogy káros, rá van írva a dobozára hatalmas betûkkel. A kengurunk dobozán viszont ilyesmit nem találtam. A mi orvosunk is kifejezetten ajánlotta a kengurut, kifele fordított hordozással IS! Szerintem a kengurura nem igazán lehet kijelenteni, hogy káros, mivel nincs róla egységes vélemény. Kering néhány városi legenda arról, hogy nem jó a csípõjének és a gerincének, de sok orvostól meg direkt az ellenkezõjét hallani. Én bébikompot nem vennék, de szerintem az sem ilyen egyértelmû dolog. Ha nem viszik túlzásba a használatát, akkor szerintem nagy bajt nem okozhat. De azért a kompról az orvosok is általában elismerik, hogy nem éppen jó dolog.
Pont ez a lényeg. Amíg kapható, amíg az egyik orvos azt mondja, hogy nem káros, amíg a másik, hogy igen tehát nincs egységes nézet, addig a saját döntésed. Mint minden a gyereknevelésben. Soha nem tudhatjuk, hogy melyik elv a helyes és az mit fog kiváltani 15-20 év múlva.
Ennek több oka is van, de leginkább a pénz. A BabyBjörn ugye a legnagyobb kenguru-gyártó cég, elvégre õk találták ki. Namármost, ha beszüntetnék a kengurut, a BB teljesen csõdbe menne, mert a kenguru a fõprofiljuk, pihenõszékek eladásából nem élnének meg. Fizetnek egy-két ortopéd orvosnak, aki adja a nevét a kenguruhoz, hogy mennyire egészséges, és kész. Emiatt az emberek megveszek, és amíg van rá igény gyártják. A bébikomp már kicsit más tészta, mert arról már szinte az összes orvos egyetért, hogy egészségtelen, viszont ezt is azért gyártják, mert igény van rá. "külföldi dokumentumfilmekben a legkisebb gyerek mindig bébikompban mászkál." Na azért ez attól is függ, hogy melyik országról van szó. Mert pl. Kanadában betiltották. Másrészt a dokumentumfilmben szereplõk nem feltétlenül tudják ezt, ahogy Magyarországon is ismerek olyat, aki még sosem hallott a bébikomp káros hatásairól, és beleteszi a gyereket, mert valahol látta.
hm? attól, hogy káros, miért ne lehetne kapni? cigit, alkoholt is legálisan vehetsz, nem? amúgy ez a kenguru dolog elég új nekem, mikor a fiam 3 éve született, kifejezetten ajánlották az orvosaink, pár hete olvastam itt, hogy az milyen káros, nem tudom honnan jött ez
5. válaszolónak: A hajam égnek áll, ha valaki azzal jön, hogy "nekik sem lett semmi bajuk". Nekem is az ismerõseim legtöbbje használt bébikompot, mikor pici volt, és nagyon sokuknak van gerinc problémája, diszlexiája és rossz egyensúlyérzéke. Persze ezt nem lehet egyenesen a bébikompra visszavezetni, de okozhatta az is.
Mindig mindenki mást mond egyik sem káros ha nem viszik túlzásba, arról nem is beszélve, hogy egy ülõ, járó gyereknek semmi baja nem lesz a komptól.
Szerintem annyiból lehet káros mindkettõ, hogy a lábakat széttartja a csontfejlõds alatt, és komoly O-lába lehet a gyereknek, ha rendszeresen abban vannak. Ez leginkább a cipelõs kengurura igaz, de a mászkálós komp szerintem lehet olyan, ami nem csinál O-lábat. Kialakítástól függ.
Hülyeség h káros. Több baba nõtt fel a környezetemben akik kompot használtak, az ég világon semmi bajuk nincs. Én is most készülök fiamnak venni. Mellesleg kengurut is használtunk, nekünk is ajánlotta az orvosunk.
A kérdező hozzászólása: Kedves 6-os! Egyetértek veled. A külföldi dokumentumfilmet pl. Angliára értettem, reality adókon látom folyton hogy a kisgyerek a kompban van szinte állandóan.
Angliában a kengurut javasolják, ráadásul úgy, hogy minél elõbb legyen kifelé fordítva a baba. Nálunk inkább a mei tai és a hordozókendõ javasolt. Nekünk van kenguru, abban leugrunk a boltba, a cicáért a kertbe vagy pár percre sétálni, de baba-mama tornára, úgynevezett Maminbabára mei tai-típusút használunk, sokkal kényelmesebb mindkettõnknek és ebben torna közben is jókat alszik a kislányom, míg a kenguruban nyûglödik, ha már fárad. Máshogy is áll benne a lába, nekem természetesebbnek tûnik, mert olyan, mint amikor ölben fogjuk. Bébikompunk nincs, de azt tudom, hogy túlzott használatával kimaradhat miatta a mászós korszak, aminek diszlexia lehet a vége. Szerencsére ma már hamar észreveszik ezt, itt a városban sok volt kompozó 7-8 évessel foglalkoznak diszlexia miatt, azzal kezdik, hogy megtanítják õket mászni, mert bár hihettlen, de nem tudnak.
"De azért a kompról az orvosok is általában elismerik, hogy nem éppen jó dolog." Mit mondtak az orvosok, miért nem jó a bébikomp? Szerintem ha kérdezõt nem akarjuk elküldeni száz orvosi véleményt összegyûjtani személyesen, akkor gyûjtsük mi össze a pozitív, és negatív tulajdonságokat. Kezdem a sort a bébikomppal kapcsolatosan: - szerintem többek között balesetveszélyes lehet, ha a gyerek gyorsan hajtja, és a kerék elakad egy tárgyban, vagy küszöbben. Ilyen szempontból biztoságosabb a játszószék (olyan, mint egy etetõszék, de a tálca tele van rakva készségfejlesztõ játékokkal)

Káros lehet egy 8 hónapos babának, ha néhány órára bekapcsoljuk nála a VAPE elektromos szúnyogírtót?

Ha ez nem jó, mit ajánlanátok és kb mibe kerül? (Ne írjátok a szúnyoghálót, mert pl. a kölcsönkapott balatoni nyaralóra nem húzhatok fel egy hosszú hétvégére szúnyoghálót! )

Legjobb válasz: Szerintem árt.Ma vettünk egy szúnyogriasztót,Chicco.Bababoltban árulják,legalábbis itt Pécsen.Ez kültéri,de 25nm-ig bent is használható.4390ft.Azt hiszem 1000 órát bír.Babakocsira is rátûzhetõ,hanghullámokkal tartja távol a szúnyogokat és egyéb vérszívókat,semmilyen vegyszert nem tartalmaz,ki sem kell szellõztetni utána a szobát.Ma próbáljuk ki elõször,úgyhogy még nem tudom,mennyire hatásos.Újszülöttkortól használható.

Szerintem árt.Ma vettünk egy szúnyogriasztót, Chicco.Bababoltban árulják, legalábbis itt Pécsen.Ez kültéri, de 25nm-ig bent is használható.4390ft.Azt hiszem 1000 órát bír.Babakocsira is rátûzhetõ, hanghullámokkal tartja távol a szúnyogokat és egyéb vérszívókat, semmilyen vegyszert nem tartalmaz, ki sem kell szellõztetni utána a szobát.Ma próbáljuk ki elõször, úgyhogy még nem tudom, mennyire hatásos.Újszülöttkortól használható.
Elsõ vagyok.Van még a babymoov éjszakai fény szúnyogriasztóval, 4000ft körüli az ára, ez elektromos, állandóan a konnektorban kell tartani, itt azt mondták, hogy elég újkeletû és már rendeltek, de még nem érkezett meg az országba.Azért más városban megkérdezheted, mert lehet, h csak Pécsen nincs.Neten is rendelhetõ.
a wape-nek van elvileg valami új, préselt homoktechnológiás eljárással készült vegyszer nélküli változata, nem tudom tényleg vegyzser nélkül-e de annak érdemesebb utánanézi, mint az eredeti vegyszeres változatnak
Raid night&day a préselt homoktechnológiás, oldószer-mentes, ezt lehet használni a baba szobájában (dokink javasolta!!!)
Nem árt többet mint egy légfrissítõ, vagy mondjuk a hideg zsíroldó párája. Több baj van, ha összemarják a szúnyogok és fertõzöttre vakarja. Szóval szerintem használd nyugodtan, mi is két éve használjuk, és nem bántam meg.
Mi is holnap indulunk Lipótra de én is fogom használni, mert rengeteg a szúnyog.
nálunk is be vape-s van, a gyerektõl legtávolabbi sarokban.
nálunk minden este majdnem be van dugva.
Én a szoba másik felébe bedugtam azt a préselt homokosat, babám mellett meg egy "sípolós" van. Nagyon megcsípték a szúnyogok, hólyagos lett 1-2 csípés, ezért vettem a homokosat is, mert az a "sípolós" nem sokat ér (régen kaptuk, nem tudom milyen). 5 hós, úgy sajnáltam szegényt.
A kérdező hozzászólása: köszi.
Szia.írtam privit, szóval nekünk ez az ultrahangos nem vált be, kidobott pénz.

A babákat mennyire zavarja a tévé, ha mellettük szól? Káros lehet?

Legjobb válasz: Szia 6 hós kislányom a nappaliban a földön szeret a legjobban ellenni ott hempereg a tv amióta itthon a család az ünnepek miatt állandóan szõl!Néha rá-rá néz de megszokta játszik nyugodtan nem nézi folyamatosan!Nyugodtan mehet a tv a háttérben!!

Szia 6 hós kislányom a nappaliban a földön szeret a legjobban ellenni ott hempereg a tv amióta itthon a család az ünnepek miatt állandóan szõl!Néha rá-rá néz de megszokta játszik nyugodtan nem nézi folyamatosan!Nyugodtan mehet a tv a háttérben!!
Van ahol egy szobában élnek, és megy a tv. Szüleim is egy szoba-konyhába kezdték, és azért mert én ott voltam nem dobták ki a tv-t. Vagy azt a mellettük szólt úgy érted, hogy közvetlen a készülék mellett van a kiságy?

Karos lehet a babamnak ha mindig a olembe teszem a laptopot es ugy netezem?

Nagyon erdekelne mert szinte tobb oran keresztul a gep nagyon kozel van a hasamhoz!

Legjobb válasz: Én ugyan ezt csináltam aztán leszoktam róla... nem is egészséges a tartásodnak, nameg a baba is "túlmelegszik" :)

Én ugyan ezt csináltam aztán leszoktam róla... nem is egészséges a tartásodnak, nameg a baba is "túlmelegszik" :)
szia nekem a combomon van.szerintem nincs olyan közel a babához:S
Én is így szoktam a kanapén törökülésben ülve, de én is gondoltam már rá, hogy nem túl egészséges. de 36 hetesen egészségesen még egyben vagyunk:-)
Rádiós (wifi) ? Mert akkor azért pár méterre a babától kéne elkövetni. Egyébként tényleg a túlmelegedésre, meg a helyes tartásra vigyázz. De ne rakd a babát a kifújt levegõbe se, mert az se egészséges (por).
Èn ezt az elözö választ nem igazán értem. próbáld meg, hogy egy székre teszed, vagy aztalra.Én úgy használtam a miénket.A tartásodra ügyelj, hogy egyenesen legyen a hátad. Szerintem szokjál arról le, hogy a hasadhoz tedd a laptpot.
Én is a combomra szoktam rakin néha, és mindig elkezd rugdosni, de akkor nagyon, biztos érzi a laptop zúgását.
szia, én is igy csináltam, aztán alá tettem egy jo vastag plédet.37 hetes kismama.

Tényleg nagy baj, ha a babám főzelékébe, gyümölcspüréjébe teszek egy kis cukrot? Mivel lehet édesíteni a baba ételeit, ami nem olyan káros, mint a cukor?

Mindenki azzal jön, hogy nem szabad, mert nem egészséges. Viszont a 6 hónapos babám szinte semmit nem akar enélkül megenni. El?ször azt hittem, hogy én nem tudok finomat csinálni neki, ezért vettem néhány babaételt. Azok viszont még az enyémeknél is savanyúbbak voltak, és szabályosan kiköpte. Végül tettem bele egy kis cukrot, és láss csodát, sokkal szívesebben ette.

Legjobb válasz: Ha nem teszel olyan nagy mennyiséget bele ugyan miért ártana??? De azért a védõnõdet,vagy háziorvosodat megkérdezhetnéd arról,hogy nincsen e babáknak valami édesítõszer... Én pl a kávéba nem tûröm az édesítõt,csak a cukrot,nekem másabb tõle. Lehet a te babád is észrevenné...

Ha nem teszel olyan nagy mennyiséget bele ugyan miért ártana??? De azért a védõnõdet, vagy háziorvosodat megkérdezhetnéd arról, hogy nincsen e babáknak valami édesítõszer... Én pl a kávéba nem tûröm az édesítõt, csak a cukrot, nekem másabb tõle. Lehet a te babád is észrevenné...
gyogyszertár nádcukor
én ugy csinálom hogy nem cukrot, hanem amit a cukorbetegeknek is szabad, gyümölcscukrot, fruktózt teszek bele, nincs nagy különbség, néha még én se veszem észre, és az nem egészségtelen
A kérdező hozzászólása: Azt én értem, hogy a szervezetnek felesleges, de ha egyszer cukor nélkül nem hajlandó semmit sem megenni??? Csak akkor nyugszik meg, ha tápszert kap. Sajnos csak négy és fél hónapos koráig tudtam igazán szoptatni, onnantól kezdve a szopizás nálunk csak megnyugtatásul szolgál sajnos. Megkostoltam a tápszert, az is nagyon édes. Ezek után nehéz megértetnem egy fél éves gyerekkel, hogy igenis jó a savanyú bébiétel is :-) Lányok, köszönöm a segítségeteket. Gyümölcscukrom pont van is itthon, kipróbáltam és úgy tûnik bevált.
na most ellenben a sok tévhittel.a kicsiknek igenis szükségük is van cukorra amig picik.nagyon minimälisan de tehetsz bele.de keveset!vegyél egy babaételt..kostold meg .jo ize van?tessék..abban is hasznàlnak cukrot hidd el.nagyon keveset de hasznàlnak.söt aromät is..
nem a cukor a baj, hanem hogy nagyon ászokik az édesre. nekem a védõnõ azt tanácsolta, hogy a fõzelékhez tegyek barackot, banánt, úgy is édes, de mégis gyümölcs. aztán lehet fokozatosan csökkenteni a gyümölcsöt benne, és megszokja.

Ülésbe húzás, és maga a Katona módszer miért lehet káros ha otthon anyuka tornásztatja a babát?

Már 2 hónapja járunk gyógytornára hypotia miatt. Azelőtt is rendszeresen ülésbe húztam a kisfiamat, mert kellett. Viszont több kérdésnél is olvastam itt, hogy anyuka sok kárt tehet a babának ha tornásztatja. Miért? Amúgy nekem is furcsa hogy amit évekig tanul a konduktor azt én otthon képzetlenül megcsinálhatom, de naponta nem tudunk menni tornára. Megijedtem hogy árthatok a babámnak :(

Legjobb válasz: Szia, mi tornára járunk és nekünk is javasolta a felhúzást. Elsõ pár alkalommal nem értette a kicsim, hogy mit akarok tõle, de most ( 2 hét után) alig húzom, szinte csak fogom. Remekül fejleszti az izmokat. Sõt olyat is csinálok, hogy csak az egyik kezénél "húzom". Minden gyakorlatot a gyógytornász "tanácsára" csinálok. Nekem az lenne a kérdésem, hogy milyen az a Katona módszer??? (A Dévényt ismerem, de nekünk szerencsére nem kell.)

Szia, mi tornára járunk és nekünk is javasolta a felhúzást. Elsõ pár alkalommal nem értette a kicsim, hogy mit akarok tõle, de most ( 2 hét után) alig húzom, szinte csak fogom. Remekül fejleszti az izmokat. Sõt olyat is csinálok, hogy csak az egyik kezénél "húzom". Minden gyakorlatot a gyógytornász "tanácsára" csinálok. Nekem az lenne a kérdésem, hogy milyen az a Katona módszer??? (A Dévényt ismerem, de nekünk szerencsére nem kell.)
attól függ ki mondja. ha az ellentábor( Dévényék) akkor ne csodálkozz rajta. szerintem mindkettõ jó módszer, mi Dévényre járunk, de amikor szükségét láttam, mint gyógytornász, akkor otthon Katonáztunk is, utólag bánom, hogy csak ilyen keveset
Elemi reflexekre épülõ neurohabitációs terápia. elemi mozgásmintákat gyakoroltatva fejleszt, hoz létre agyi neuronkapcsolatokat, erõsíti az izmokat...kicsit brutálnak néz ki, én óckodtam tõle, de jó lett volna, mert a nyakizmai még mindíg nem elég erõsek, de egy éves kor után már nem nagyon mûködik


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!