Találatok a következő kifejezésre: Karos lehet babamnak (42 db)

Édesítőszer nem káros a babára? Cappuccinot lehet inni?

Legjobb válasz: Nekem azt mondták, hogy nem káros -legalábbis nem károsabb mint az a sok adalékanyag, tartósítószer stb. ami akár 10 dkg párizsiban vagy egy dobozos gyümölcslében is benne lehet. Én az elsõ babámmal is rendszeresen ittam, most is, a leleteim teljesen rendben vannak, babám is egészségesen született. :)

Nekem azt mondták, hogy nem káros -legalábbis nem károsabb mint az a sok adalékanyag, tartósítószer stb. ami akár 10 dkg párizsiban vagy egy dobozos gyümölcslében is benne lehet. Én az elsõ babámmal is rendszeresen ittam, most is, a leleteim teljesen rendben vannak, babám is egészségesen született. :)
Lehet kávézni, csak próbáld több tejjel és ne legyen túl erõs! Édesítõszer nem károsabb, mint bármi más tartósítós kaja. Gondolom nem ennél meg belõle naponta egy dobozzal, pár szemtõl nem lesz bajod.
A cukorbetegek is édesítõt használnak, nem cukrot. Az orvosom azt mondta, nem káros. Cappuccinot is lehet inni, még fõzött kávét is, de csak keveset, vagy jól feltejezve, és persze nem gumiarábikum erõsre fõzve. :)
Én viszont úgy tudom az édesítõszer még nem terheseknek sem egészséges. Persze ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem szabad fogyasztani, de szerintem próbáld meg mással pótolni. Ha nem is akarsz cukrot fogyasztani akkor helyettesítheted az édesítést mézzel vagy gyümölcs illetve szõlõcukorral. Ezek sokkal egészségesebbek. Gyenge tejeskávét meg ihatsz nyugodtan napi 1-2-t.
Sziasztok! Ezen aggódok én is!Nekem rossz lett a terheléses cukrom, és diétára fogtak. Semmi cukrosat nem ehetek, csak édesítõset. Rá is kérdeztem a diabetológián, hoy nem káros-e, mert hallani lehetett az aszpartam-os sztorit. Azt mondták, kilószámra kellene ennem, hogy káros legyen. Azért én óvatos vagyok, inkább a szorbitosat eszem.
En azt olvastam tobb helyen is, hogy nincs bizonyitek ra, hogy karos, de arra sincs, hogy nem karos. Igy az orvosok, szakemberek inkabb nem ajanljak, mert nem tudjak, milyen hatasa lesz. Nem tudom, hogy igy van-e, de ezt olvastam. Nekem szerencsem van, szinte mindent cukor nelkul eszek-iszok :-)
Igazat adok az elõttem szólóval. Szerintem ne azzal édesíts. Az aszpartam meg különösen veszélyes teljesen fölborítja a hormonháztartást. (hozzáértõtõl hallottam). édesíts barnacukorral, nagyon finom és egészséges. Én a sütiket is ezzel édesítem.

A visszatartott hasmenés káros lehet a babára?

Az otthonunktól kb. negyed órára jött rám, és nagyon nehezen tudtam visszatartani. Még a víz is kivert, azt hittem, nem érek el hazáig. Kb. 20 percig tartott az út, mert többször meg kellett állnom. Szerintem ilyen lehet beöntés után, ezért bízom benne, hogy kárt nem okoztam.

Legjobb válasz: Nem tudom,h mennyire karos ez a babara,de neked tuti nem tesz jot ha vissza folytod...dehat vannak ilyn vesz esetek,sajnos. Gratulalok a babahoz!

Nem tudom, h mennyire karos ez a babara, de neked tuti nem tesz jot ha vissza folytod...dehat vannak ilyn vesz esetek, sajnos. Gratulalok a babahoz!
Dehogy ártott! Ne aggódj! Boldog babavárást! 15 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Minden jót nektek is!

Káros lehet, ha utazóágyat használok állandó alvásra babámnak?

Egyik ismer?sünkt?l kaptuk, én teljesen ellene vagyok, zavar a háló az oldalán. Szerintem kell, hogy kilásson a baba, s?t a rácsos ágy stabilabb. A párom meg hallgat rá, úgy gondolja, hogy akkor nem is kell vennünk rácsos ágyat.

Legjobb válasz: Károsnak egyáltalán nem káros, miért is lenne az? És stabilnak is stabil. De ezt a vitát pároddal kell lejátszani. Kiságyak újan vannak már 9000 ft-tól, használtan meg akár 3000 ft-tól (ha anyagi okai vannak)

Károsnak egyáltalán nem káros, miért is lenne az? És stabilnak is stabil. De ezt a vitát pároddal kell lejátszani. Kiságyak újan vannak már 9000 ft-tól, használtan meg akár 3000 ft-tól (ha anyagi okai vannak)
Az én babám -most 5 hós- a napközbeni alvásai során használja újszülött kora óta, és szereti(a rácsos ágy az emeleten van, csak éjszaka van benne)És a hálón keresztül is teljesen jól lát.És valóban stabil!Az elõzõ fiamé még mindig megvan(pedig már 16 éves, õ 5 évig használta), kb.3 gyerek használta már a családban, most is éppen "koptatja" vki, és még mindig semmi baja, Hauck márkájú.
Szia! Nekünk is van 3 db kiságyunk :) Az éjszakai az rendes rácsos ágy, a nappali + a kocsiban, ha megyünk vhova, pedig utazóágy. Igaz, a nappali ágyában kb 4 hós kora óta nem alszik, mert csak kint volt hajlandó aludni a kertben napközben. Amióta meg bejött a hûsebb idõ fent alszik napközben is a hálóban. DE! naggyon szeretem-szereti a nappali ágyát, remekül elvan benne és bátrabban próbálkozik benne felállni, elindulni, ugyanis nem a kemény rácson koppan a feje esésnél :) )) A hálón tökéletesen átlát és nem zavarja, sõt, tetszik neki a sok minta rajta, mindig azokat akarja lekapargatni :) A lényeg: szerintem teljesen jó az utazóágy, ha nincs keret többet venni (mi kölcsön kaptuk az utazóágyakat, a rácsost pedig örököltük), elég stabil és biztonságos :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, én is úgy gondolom, hogy nappal a nappaliban tökéletesen jó lesz majd "járókának", de tuti, hogy veszek rácsoságyat a hálószobába, pláne, hogy az árakat nézve tízezer alatt már lehet venni akár újat is.


6 hetes terhes vagyok, káros lehet a babára ha befestem a hajamat?

Bizonytalan vagyok, mert mindenki mást mond.

Legjobb válasz: na ez hülyeség hogy káros. nem káros. az anyukám fodrász mester fodrász és õ mondta hogy ez hülyeség. ez olyan mint amikor aztmondják hogy nemnfogja be a hajat menzikor a festék. baromség. nemjol keverte be.

na ez hülyeség hogy káros. nem káros. az anyukám fodrász mester fodrász és õ mondta hogy ez hülyeség. ez olyan mint amikor aztmondják hogy nemnfogja be a hajat menzikor a festék. baromség. nemjol keverte be.
Én a helyedben legalább az elsõ trimeszter végét megvárnám. Vagy inkább meliroztass festés helyett.
Szia. Èn egész terhesse´g alatt kihagytam.Azé´rt mondják, hogy káros, mert ign is az, NEM HÜLYESÈG, a felszabaduló gázokat belégzed.Ezért nem ajánlják terhesse´g alatt.Legfeljebb a természetes alapanyagúakat.PL.Ha fodra´sz terhes, ajánlják, hogy ne fessen, dairoljon hajat, max.ha maszkot vesz fel.
Viszont az te´nyleg h.....hogy mensikor nem fpgja meg a festék a hajat.
nem káros..hidd el.nem kell olyan sürün csinálni mint eddig és ha festitek huzatban legyen a helységben hogy annyira ne érezd a gázokat..
Úgy tudom nem árt, de én azért megvártam az elsõ trimeszter végét, 15 hetesen festettem be.
Úgy gondolom az elsõ 12 hetet várd meg biztos ami biztos, a fodrászom szerint utána már nyugodtan festheted. Én is így csináltam.31 hetes kismama
Szia! Megnyugtathatlak, hogy nem káros, én épp a dokimat kérdeztem meg errõl , és a fodrászomat is. A lényeg, hogy jól szellõztethetõ helységben legyen befestve. Egyébként pont tegnap lett az én hajam is befestve, mivel jó idõ van kint az udvaron csináltuk! Üdv.: 8 hetes kismama

Fáj a torkom a sok hányástól, már lassan semmit sem merek enni, mert szinte minden kijön belőlem. Ma már nagyon fáj a torkom alig bírok nyelni. Káros lehet ez a babára nézve és rám? Lehet komolyabb szövődménye? 10 hetesek vagyunk

Legjobb válasz: Én 14 hetes voltam tegnap és már kb. 1 hete nem hánytam, de tegnap igen. ma mondtam a páromnak hogy izomláz van a nyakamba meg így a nyelõcsõn, de persze kipiszkált. semmi bajod nem lehet, a babónak meg még úgy se. vitamint szeded? mert ha ki is jön a kaja az jó lenne a babának. jó babavárást és gratulálok. jah keksz, gyümölcsök és egyszerre keveset egyél. 12. héten elmúlik ha mázlid van

Én 14 hetes voltam tegnap és már kb. 1 hete nem hánytam, de tegnap igen. ma mondtam a páromnak hogy izomláz van a nyakamba meg így a nyelõcsõn, de persze kipiszkált. semmi bajod nem lehet, a babónak meg még úgy se. vitamint szeded? mert ha ki is jön a kaja az jó lenne a babának. jó babavárást és gratulálok. jah keksz, gyümölcsök és egyszerre keveset egyél. 12. héten elmúlik ha mázlid van
1. vagyok és igen a fogmosás, köhögés is meghányat még. és ez azt hiszem marad is így. de igazad van mert lesz mind a hármónknak egy édes kis babykéje
Amig a babád jól fejlõdik, nem veszélyes sem rád, sem a babára, bár a kiszáradásra nagyon oda kell figyelni!!! Én a 16. hétig hánytam éjjel-nappal, sokszor már sírtam, mert annyira ki voltam borulva miatta. De most már végre élvezhetem a terhességet. :) Nem tudok mást javasolni, csak kitartást! Hidd el, újjá fogsz születni, mikor elmúlnak a tüneteid. Boldog Babavárást Lányok! 24 h km
Én ma vagyok 10 hetes, és már én is útálok hányni:( Még akkor is öklendezem, ha fogat mosok! Kérem a JóIsten, múljon már el ez az émelygés, hányás!!! Tudom, a végeredmény lesz a fontos, mert lesz csodaszép kisbabánk---akkor már biztosan csak nevetni fogunk ezen, de most még nem megy:(
2-ik vok: Hányásra kaptam MAALOX-ot.Iszonyat az íze, de nem hánytam:) Olyan íze van mint a folyékony krétának, ráadásul felragad a szájpadlásomra. Majd csak vége lesz!!!Kitartás Lányok! 10 h km
jaj ne egyetek már ilyen krétákat". ez is a terhesség egyik öröme szerintem és vele jár.
jah 1. meg 3 . voltam
A kérdező hozzászólása: csak attól félek, hogy a sok hányás miatt nem kerül aa babó elég vitaminhoz

A párommal nagyon szeretnénk babát. Egy hete, még malária elleni gyógyszert kellett szednie (külföldön tartózkodott) és most már próbálkoznánk. Káros lehet e ez a gyógyszer a leendő magzatra?

Legjobb válasz: Nem. ha valamire káros lehet, azok a spermiumai. De abból se lesz baj, mert ilyenkor idõszakos ternéketlenség következik be a férfiban. nyugodjatok meg.

Nem. ha valamire káros lehet, azok a spermiumai. De abból se lesz baj, mert ilyenkor idõszakos ternéketlenség következik be a férfiban. nyugodjatok meg.

Ha a kenguru és a bébikomp olyan káros a babáknak, akkor miért lehet még mindig kapni őket minden bababoltban? + külföldi dokumentumfilmekben a legkisebb gyerek mindig bébikompban mászkál.

Ott nem terjedt el ez a "nézet", hogy ez káros? Hogy is van ez?

Legjobb válasz: Pont ez a lényeg. Amíg kapható, amíg az egyik orvos azt mondja, hogy nem káros, amíg a másik, hogy igen tehát nincs egységes nézet, addig a saját döntésed. Mint minden a gyereknevelésben. Soha nem tudhatjuk, hogy melyik elv a helyes és az mit fog kiváltani 15-20 év múlva.

6. vagyok. Még azt akartam írni, csak lemaradt, hogy nem tudják bizonyítani ezen dolgok káros hatásait, mert a gondok gyakran csak késõbb jelentkeznek (pl. ha a komp használatával kimarad a mászás, akkor a tanulási nehézségek csak iskolás korban jelentkeznek; a gerinc- és csípõproblémák is megjelenhetnek évekkel késõbb, és senki nem fogja megmondani, hogy az a kenguru miatt van, egyrészt mert a szülõ azt mond, amit akar, a gyerek nem emlékszik rá, és más is okozhatta a gondokat).
A cigis hasonlat szerintem nagyon rossz, mivel a cigirõl mindenki elismeri, hogy káros, rá van írva a dobozára hatalmas betûkkel. A kengurunk dobozán viszont ilyesmit nem találtam. A mi orvosunk is kifejezetten ajánlotta a kengurut, kifele fordított hordozással IS! Szerintem a kengurura nem igazán lehet kijelenteni, hogy káros, mivel nincs róla egységes vélemény. Kering néhány városi legenda arról, hogy nem jó a csípõjének és a gerincének, de sok orvostól meg direkt az ellenkezõjét hallani. Én bébikompot nem vennék, de szerintem az sem ilyen egyértelmû dolog. Ha nem viszik túlzásba a használatát, akkor szerintem nagy bajt nem okozhat. De azért a kompról az orvosok is általában elismerik, hogy nem éppen jó dolog.
Pont ez a lényeg. Amíg kapható, amíg az egyik orvos azt mondja, hogy nem káros, amíg a másik, hogy igen tehát nincs egységes nézet, addig a saját döntésed. Mint minden a gyereknevelésben. Soha nem tudhatjuk, hogy melyik elv a helyes és az mit fog kiváltani 15-20 év múlva.
Ennek több oka is van, de leginkább a pénz. A BabyBjörn ugye a legnagyobb kenguru-gyártó cég, elvégre õk találták ki. Namármost, ha beszüntetnék a kengurut, a BB teljesen csõdbe menne, mert a kenguru a fõprofiljuk, pihenõszékek eladásából nem élnének meg. Fizetnek egy-két ortopéd orvosnak, aki adja a nevét a kenguruhoz, hogy mennyire egészséges, és kész. Emiatt az emberek megveszek, és amíg van rá igény gyártják. A bébikomp már kicsit más tészta, mert arról már szinte az összes orvos egyetért, hogy egészségtelen, viszont ezt is azért gyártják, mert igény van rá. "külföldi dokumentumfilmekben a legkisebb gyerek mindig bébikompban mászkál." Na azért ez attól is függ, hogy melyik országról van szó. Mert pl. Kanadában betiltották. Másrészt a dokumentumfilmben szereplõk nem feltétlenül tudják ezt, ahogy Magyarországon is ismerek olyat, aki még sosem hallott a bébikomp káros hatásairól, és beleteszi a gyereket, mert valahol látta.
hm? attól, hogy káros, miért ne lehetne kapni? cigit, alkoholt is legálisan vehetsz, nem? amúgy ez a kenguru dolog elég új nekem, mikor a fiam 3 éve született, kifejezetten ajánlották az orvosaink, pár hete olvastam itt, hogy az milyen káros, nem tudom honnan jött ez
5. válaszolónak: A hajam égnek áll, ha valaki azzal jön, hogy "nekik sem lett semmi bajuk". Nekem is az ismerõseim legtöbbje használt bébikompot, mikor pici volt, és nagyon sokuknak van gerinc problémája, diszlexiája és rossz egyensúlyérzéke. Persze ezt nem lehet egyenesen a bébikompra visszavezetni, de okozhatta az is.
Mindig mindenki mást mond egyik sem káros ha nem viszik túlzásba, arról nem is beszélve, hogy egy ülõ, járó gyereknek semmi baja nem lesz a komptól.
Szerintem annyiból lehet káros mindkettõ, hogy a lábakat széttartja a csontfejlõds alatt, és komoly O-lába lehet a gyereknek, ha rendszeresen abban vannak. Ez leginkább a cipelõs kengurura igaz, de a mászkálós komp szerintem lehet olyan, ami nem csinál O-lábat. Kialakítástól függ.
Hülyeség h káros. Több baba nõtt fel a környezetemben akik kompot használtak, az ég világon semmi bajuk nincs. Én is most készülök fiamnak venni. Mellesleg kengurut is használtunk, nekünk is ajánlotta az orvosunk.
A kérdező hozzászólása: Kedves 6-os! Egyetértek veled. A külföldi dokumentumfilmet pl. Angliára értettem, reality adókon látom folyton hogy a kisgyerek a kompban van szinte állandóan.
Angliában a kengurut javasolják, ráadásul úgy, hogy minél elõbb legyen kifelé fordítva a baba. Nálunk inkább a mei tai és a hordozókendõ javasolt. Nekünk van kenguru, abban leugrunk a boltba, a cicáért a kertbe vagy pár percre sétálni, de baba-mama tornára, úgynevezett Maminbabára mei tai-típusút használunk, sokkal kényelmesebb mindkettõnknek és ebben torna közben is jókat alszik a kislányom, míg a kenguruban nyûglödik, ha már fárad. Máshogy is áll benne a lába, nekem természetesebbnek tûnik, mert olyan, mint amikor ölben fogjuk. Bébikompunk nincs, de azt tudom, hogy túlzott használatával kimaradhat miatta a mászós korszak, aminek diszlexia lehet a vége. Szerencsére ma már hamar észreveszik ezt, itt a városban sok volt kompozó 7-8 évessel foglalkoznak diszlexia miatt, azzal kezdik, hogy megtanítják õket mászni, mert bár hihettlen, de nem tudnak.
"De azért a kompról az orvosok is általában elismerik, hogy nem éppen jó dolog." Mit mondtak az orvosok, miért nem jó a bébikomp? Szerintem ha kérdezõt nem akarjuk elküldeni száz orvosi véleményt összegyûjtani személyesen, akkor gyûjtsük mi össze a pozitív, és negatív tulajdonságokat. Kezdem a sort a bébikomppal kapcsolatosan: - szerintem többek között balesetveszélyes lehet, ha a gyerek gyorsan hajtja, és a kerék elakad egy tárgyban, vagy küszöbben. Ilyen szempontból biztoságosabb a játszószék (olyan, mint egy etetõszék, de a tálca tele van rakva készségfejlesztõ játékokkal)
nem marad :) öblítsd le alaposan
A kérdező hozzászólása: De ha leöblítem folyóvíz alatt, akkor már nem steril! Vagy rosszul tudom?
A mai tisztítószerek már nem olyanok mint a régiek, fõzd ki.Az anionos felületaktív anyagokat sajnos nem lehet leöblíteni, és legalább a babád edényeire érdemes lenne méregmentes tisztítószert használnod...

A terheléses cukormérés nem káros a babára? Ettől a nagy dózistól nem lehet cukorbeteg?

Legjobb válasz: Dehogy is, nem lehet cukorbeteg tõle. Mivel nem rendszeresen fogyasztasz ekkora cukormennyiséget, és általában csak egyszeri alkalomról van szó, semmi baja nem lehet a babának, ne aggódj!

Dehogy is, nem lehet cukorbeteg tõle. Mivel nem rendszeresen fogyasztasz ekkora cukormennyiséget, és általában csak egyszeri alkalomról van szó, semmi baja nem lehet a babának, ne aggódj!
A babának semmi baja nem lesz tõle. Én a múlt héten voltam a terheléses vércukormérésen. 24+4 hkm
ÉÉÉS! Tovább magyarázza a hülyeséget. Eszméletlen. Ne hasonlítsd már össze a sima terheléses cukor vizsgálatot, a magzatvízvétellel. Az nem rutinvizsgálat. Ott mérlegelik a lehetséges elõnyöket és hátrányokat, de amúgy nem kötelez rá senki hogy elvégeztesd. Az UH és a szívhang hallgatás nem ártalmas, és az sem bizonyított, hogy zavarná a babákat. Esetleg egyes arra érzékeny babákat, más meg fel sem veszi. Miért akar manapség mindenki okosabb lenni az orvosoknál a netes félinformációk alapján. Emellet akár vissza is utasíthatod bármely vizsgálatot. A terhesgondozás nem kötelezõ. Csak utána sem kell sírni mikor a fel nem fedezett terhességi diabétesz miatt szülsz beteg babát.
A kérdező hozzászólása: Már számtalan vizsgálatot megcsinálnak úgy hogy pár %-ban de káros sõt halálos lehet a babára. Közben persze a magzat érdekében történik a vizsgálat. Pl. magzatvíz vétel, chorionboholy-mintavétel, és bár nem káros de zavarja a babát a szívhang vizsgálat és UH. Szóval nem lehet kizárni a mai vizsgálatok ártalmatlanságát. (DDT-vel is permetezték régen az embereket). A cukor úgy tudom átmegy a méhlepényen. Mennyire képes egy baba inzulint termelni, azt viszont nem tudom.
Ne haragudj Kérdezõ, de te komolyan azt gondolod ha ártalmas lenne a babára nézve ez a vizsgálat akkor megcsinálnák??? Nem, nem lesz semmi baja a babádnak tõle.
Nem lesz tõle semmi baja! Viszont szerzel neki 5-10 perc nassolási élvezetet, ugyanis a vízben feloldott speciális cukor, amit megiszol, kb azonnal kioldódik a magzatvízbe. Én rögtön utána voltam 4D-s ultrahangon, és láttam, ahogy a kisfiam mohó élvezettel nyeldekli magába az édes löttyöt:)
Kedves 3., ezt a bõdületes õrültséget mégis mire alapozod?! A babának egyébként a gesztációs diabétesztõl lesz baja, nem a terheléshez használt cukorsziruptól. De azért szerintem jó, ha feltételezed, hogy a terhesgondozásban évtizedek óta használt szûrõvizsgálat nem fog gondot okozni a magzatnak. A lepény és a zsinór egyébként sem csõposta, azaz nem fog a gyerek szénhidrátháztartása is 75 gramm glükózzal találkozni.
Cukorbetegség NEM a sok cukor fogyasztásától lesz, hanem éppen attól, ha soha nem eszel cukrot!
Nálunk pl a terheléses cukormérés azt jelentette, hogy 1db zsemlét 2dl tejjel kellett elfogyasztani és rá egy órára vették le a vért. Nem tudom, miért van, hogy van ahol ez is elég, van ahol cukoroldatot itatnak.
A kérdező hozzászólása: 10-nek: egyáltalán nem mondtam hogy nem megyek el a vizsgálatra, kérdezni azért ugye megengeded? Azt hogy a szívhang vizsgálat zavarja a babákat, ismert genetikus és a védõnõm is mondta. De azért mert így is van, még nem hagyom ki. Ha lehülyézed továbbra is az embereket, az téged minõsít, valamint ki fogják húzni a kommentjeidet.

Terhesség alatt talpi szemölcs mitől lehet? Babára nincs káros hatással? Eltávolítás sem?

Legjobb válasz: Bárhol eltudod kapni, de lehet benne volt eddig is a szervezetedben, de mivel most egy kicsit legyengült csak most jött ki. A szemölcsrõl úgy tudom akár 8-12 hónapig is lappang mielõtt kijönne. Nem lesz a babának baja, de kérdez meg orvost milyen készítményt használhatsz biztosan. Rengeteg szemölcs eltávolító tapasz, krém és minden féle van.

Bárhol eltudod kapni, de lehet benne volt eddig is a szervezetedben, de mivel most egy kicsit legyengült csak most jött ki. A szemölcsrõl úgy tudom akár 8-12 hónapig is lappang mielõtt kijönne. Nem lesz a babának baja, de kérdez meg orvost milyen készítményt használhatsz biztosan. Rengeteg szemölcs eltávolító tapasz, krém és minden féle van.
Verrumal oldattal el tudod távolítani. De ha hagyod, egy idõ után eltûnnek maguktól is (kb 1 év) Babára nincs hatással, mindenkinek benn van a szervezetében, és vagy elõjön, vagy nem.
A kérdező hozzászólása: Ó de jó! Köszönöm szépen a válaszaitokat! Sokat segítettetek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!