Találatok a következő kifejezésre: Karácsonykor mások a mákos tészta evéshez (1 db)

Karácsonykor mások is a mákos tészta evéshez szertartást akalmaznak mint mi?

Mi csaladunkba az a szokas,24 en nagybojtkor,a bablevest vajjal rantsuk be,a csalad minden tagja mezbe mart ,diot,foghagymat es almat,azutan megesszuk a bablevest,majd a makos tesztat,amit mezzel kell edesiteni!masok is igy csinaljak?

Legjobb válasz: Nem!Mi nem tartunk szertartast viszont nalunk is szokas makos tesztat kesziteni az unnepre.De mindenhol valtoznak a szokasok es meg is kell azokat tartani mivel csakis ezzel maradhatnak fenn a hagyomanyok!Szerintem finomlehet a ti hagyomanyos gasztronomiatok is :)

Nem!Mi nem tartunk szertartast viszont nalunk is szokas makos tesztat kesziteni az unnepre.De mindenhol valtoznak a szokasok es meg is kell azokat tartani mivel csakis ezzel maradhatnak fenn a hagyomanyok!Szerintem finomlehet a ti hagyomanyos gasztronomiatok is :)
Szép szertartás lenne, ha ezek után közösen gyakorolnátok a helyesírást is :D
Mi nem tésztát csinálunk, hanem mákos gubát.Felkarikázott kifli, forró tejben leáztatva, mákkal megszórva és vagy mézet csurgatunk rá vagy vaniliaöntetet, de gazdagon!!!! Ja és nem bablevest eszünk, hanem halászlét(bajait).
Nalunk az a szokas, (felvidek), hogy Karacsony este savanyu kaposztabol keszult levest fogyasztunk, gombaval, kolbasszal es kulonfele fuszerekkel izesitve, majd makos gubat, es vegul rantott halat burgonya salataval.
24én nálunk mindig halászlé van, még soha nem hallottam mákos tészta menüt karácsonykor.
Mi pulykát eszünk, mert a halat nálunk senki nem szereti, a mákos tészta meg olyan menzás nekem. Ilyen ceremóni nálunk nincs, mi a fánál énekelünk pár dalt, aztán ajándék, aztán vacsi.
ahány ház, annyi szokás...mi kecskeherét eszünk.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért utálom, amikor a buszon hallják mások, hogy mit hallgatok a headset-en? Hogy lehetne erről leszokni?

Nagyon szeretem a zenét, nélküle elaludnék a buszon.

Lágyabb rockot hallgatok, ez zavar engem, hogy mások engem kibeszélhetnek a hátam mögött, például hogy mennyire gyenge lehetek (belülről). Pedig kívülről nem annak nézek ki.
Néha felmérem a buszon, hogy milyen hangosan szól a fülesem, és ha 30 cm-ről hallani a zenét, akkor lejjebb veszem. Meg amikor kanyarodik a busz, akkor is lejjebb veszem, nehogy meghallják, mert egyszerűen zavar.

Valahogy le lehetne erről az idegeskedésről szokni?
Mások is szokták hangosan hallgatni a zenét, ez engem még akkor sem zavar, ha hip-hop (kivéve amikor a cigányok headset nélkül maxon hallgatják a cigányzenét).

Egyszerűen csak e idegesít, hogy mások kibeszélnek a zeném miatt:


11

A képeslapot borítékban szokás elküldeni?

Ha van egy képeslap, akkor azt bele szokták rakni borítékba mikor elküldik, vagy csak úgy boríték nélkül küldik önmagában?

2

Tévedés és baj, hogy önteltnek érzek embereket, vagy csak én vagyok elfogult?

öviden: normális, ha néha idegesít egyes ("normális") emberek önteltsége, amikor úgy érzem, olyan könnyelműen kritizálkodnak mások fölött, és(talán) fölöttem is, miközben nem igazán ismernek, de a leginkább zavaróbb, ha úgy tűnik, hogy olyan "rendes embernek" értelmiségnek ámítják magukat, miközben ők is képesek felszínről ítélni? Nem kell leszólni, tudom elég hisztis gondolatnak nevezhetőek ezek, de van valaki ha ilyen szemszögből nézi a dolgokat?

6

Kamaszok, az iskolában hivatalosabb dolgokat elintézni vagy pl. a tanárihoz vagy büfébe elmenni egyedül szoktatok, vagy visztek valakit magatokkal?

Én nekem mindig mindenhova egyedül kell elmennem, nem mintha egyedül nem tudnék, csak jobb lenne valami társ aki jön velem. Mások meg szoktam hallani szokták kérdezgetni egymást ha úgy van, hogy "eljössz velem a tanárihoz?" "eljössz a gazdasági irodába velem?" "eljössz velem a büfébe?" meg ilyesmik. Velem senki nem jön el, csak kíváncsi vagyok veletek hogy van ez.

7

Ma Edina névnap van?

Nem holnap kéne lennie, 27-én? 28.-án pedig Ákos Bátor? Vagy hogy is van ez most?

1

Ha vége egy táncnak, a fiú azt mondja, hogy köszönöm. Erre a lányoknak mit kell mondaniuk?

7

Fiatal lányok sétáló csoportja mellett illik pisilni a pasiknak?

Esti, éjszakai, még kulturáltnak mondható rendezvényeken is sokszor látni, hogy a pasik csak kifordulnak a sorból és pisilnek.

7

Ha keresztbe teszem a lábam (nem kinyújtva, tehát ombon át) az nőies?

A nők gyakran szokták keresztbe tenni, a férfiakat nem igazán szoktam így látni. Lehet, hogy csak ezért érzem nőiesnek mert szinte csak náluk látom... Tényleg így van?

7

Vétkesek közt cinkos, aki néma?

Mi a véleményetek erről a kérdéskörről?

4

Hogyan lehetne igazolni?

4 napra elutazom az iskolából, de szülő csak 3 napot igazolhat. Megtudnám oldani orvosi igazolással is, de az osztályfőnök úgyis rákérdez, és akkor ciki lenne. Van osztályfőnöki igazolás is, és biztos, hogy igazolná nekem, de nem akarom, mert igazgatói engedélyeket kellene kérnie, meg minden izét, és amúgy is van elég dolga.

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!