Találatok a következő kifejezésre: Karácsonykor mások a mákos tészta evéshez (1 db)

Karácsonykor mások is a mákos tészta evéshez szertartást akalmaznak mint mi?

Mi csaladunkba az a szokas,24 en nagybojtkor,a bablevest vajjal rantsuk be,a csalad minden tagja mezbe mart ,diot,foghagymat es almat,azutan megesszuk a bablevest,majd a makos tesztat,amit mezzel kell edesiteni!masok is igy csinaljak?

Legjobb válasz: Nem!Mi nem tartunk szertartast viszont nalunk is szokas makos tesztat kesziteni az unnepre.De mindenhol valtoznak a szokasok es meg is kell azokat tartani mivel csakis ezzel maradhatnak fenn a hagyomanyok!Szerintem finomlehet a ti hagyomanyos gasztronomiatok is :)

Nem!Mi nem tartunk szertartast viszont nalunk is szokas makos tesztat kesziteni az unnepre.De mindenhol valtoznak a szokasok es meg is kell azokat tartani mivel csakis ezzel maradhatnak fenn a hagyomanyok!Szerintem finomlehet a ti hagyomanyos gasztronomiatok is :)
Szép szertartás lenne, ha ezek után közösen gyakorolnátok a helyesírást is :D
Mi nem tésztát csinálunk, hanem mákos gubát.Felkarikázott kifli, forró tejben leáztatva, mákkal megszórva és vagy mézet csurgatunk rá vagy vaniliaöntetet, de gazdagon!!!! Ja és nem bablevest eszünk, hanem halászlét(bajait).
Nalunk az a szokas, (felvidek), hogy Karacsony este savanyu kaposztabol keszult levest fogyasztunk, gombaval, kolbasszal es kulonfele fuszerekkel izesitve, majd makos gubat, es vegul rantott halat burgonya salataval.
24én nálunk mindig halászlé van, még soha nem hallottam mákos tészta menüt karácsonykor.
Mi pulykát eszünk, mert a halat nálunk senki nem szereti, a mákos tészta meg olyan menzás nekem. Ilyen ceremóni nálunk nincs, mi a fánál énekelünk pár dalt, aztán ajándék, aztán vacsi.
ahány ház, annyi szokás...mi kecskeherét eszünk.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Osztálykiránduláson ha nincs megbeszélve, ki mellet üljél buszon, kivel leszel egy szobában, akkor mit szoktatok csinálni? Egyedül vagytok?

5

Komolyan ennyire befolyásolja a barátságot az, hogy kinek mennyi pénze van?

Adott egy új baráti társaság.. Van benne egy lány (én), sose pletykáltam még, soha nem kéregettem, soha nem nyávogtam, nem vágtam fel semmivel, minden rendben ment, tök jól elvagyunk a barátokkal.
Azután kiderül, hogy anyagilag jobb környezetből jöttem, mint ők (én sosem beszéltem erről, direkt, mert engem aztán nem érdekel, hogy ki honnan jön, csak legyen normális..), és hirtelen egy csapásra mindenki alig áll szóba velem, kibeszélnek, stb..
Ennyire számít a pénz? Most komolyan, irigyek, vagy mi? Soha nem vágtam fel vele, most mégis úgy tesznek, mintha én nézném le őket, pedig pont hogy fordítva.
Ezek után ti mit tennétek? 20-22 évesek vagyunk, nem tinik..
Ti hagynátok őket a fenébe, vagy próbálkoznátok, hátha észreveszik hogy nem vagyok p.csa?

5

A suliban cikiznek azért, mert szeretem a Walt Disney rajzfilmeket. Szerintetek is ciki? Mit tegyek?

38

Hogyan lehetne összeegyeztetni egy komoly és egyben humoros viselkedést, egyszemélyben?

3

Miért irigykednek és egyszerre fikáznak az emberek?

17 évesen iskola mellet sikerült munkát találjak, el mentem dolgozni 2 év alatt sikerült annyi pénzt össze gyűjtenem hogy letegyem a jogosítványt és vegyek egy kocsit,(suzuki) senki nem adott bele pénzt minden hónapban félre tettem. Nem volt könnyű míg más a haverokkal bulizott szórakozott pihent. addig én keményen dolgoztam.19 évesen lett saját kocsim, de azt vettem észre hogy az emberek munkatársak mind fikáznak hogy csak suzuki meg 19 éves és a segge alatt már kocsi van. idősebbeknél észre vettem hogy írigykednek de ők inkább el kocsmázzák a pénzüket. Szerintetek ez örökre így marad? fog változni valami vagy midnigis a szorgalmas és kitartó emberek lesznek a hülyék? sose fogja más ember értékelni ha valaki valamit fiatalon elér az életben?

5

Csak engem idegesítenek a melegekkel kapcsolatos témáknál a bibliával jövők?

Meleg fiatal vagyok, de annyira unom már ezt a kétszínűséget, amit sok homofób heteró művel...

Soha életükben ki nem nyitották a Bibliát, de ha a melegekről van szó, akkor egyből mindegyikük milyen nagy bibliatudós lesz, és milyen hű és becsületes keresztények lesznek, amikor szerintem 90%-uk a templom közelébe se járt már évek óta.
Csak engem "zaklat", idegesít ez a mérhetetlen kétszínűség?

Miért jó ez az embereknek? Ha nem a melegekről szólna egy adott téma, eszükbe sem jutna a Biblia....

(elnézést a kirohanásért, de tényleg elszomorító, hogy ha a melegekről van szó, akkor játsszák a hűdenagy keresztény erkölcsű embert, pedig 100%, hogy egyik gyűlölködő sem az erkölcs mintapéldája)

14

1. Mehetek úgy moziba, hogy nem vásárolok a mozi büféjében? 2. Vásárolhatok úgy a mozi büféjében, hogy nem veszek mozijegyet?

3

Miért néz ki minden lány ugyanúgy?

Virágmintás ruhák, barna középen elválasztott haj, terepmintás gatya, szegecsek dolgok... Csak szerintem szánalmas a divatolás?

12

Te megennéd az ételt ilyen láttán vendégségben vagy vállalnád a bunkó szerepét és éhen maradnál?

Rokonoknál voltunk hivatalosak vacsorára.
Hamarabb érkeztünk,még készülőben volt a vacsora.
Ránézésre tiszta rokon,de amit láttam...sült a csirke,elment wc-re,kézmosás nélkül ment a sütőhöz és wc utáni kézzel forgatta át (külön van a mosdó,figyeltem,hogy nem megy kezetmosni).
Aztán törte a krumplit,jó nagyot tüsszentett a fazékba,kéz száj elé? Minek...átszedte tálba,ujjal belenyúlva kostolta meg.
Aztán kifújta az orrát és kézzel kiszedte az uborkát a befőttes üvegből...
Én vállaltam a bunkó szerepét,megmondtam,hogy nem kérek semmit.

Ti mit tettetek volna?

16

Ha valamire azt mondom, hogy "köszönöm", és erre az a válasz, hogy "kérem", akkor az azt jelenti, hogy valamit adnom kell neki?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!