Találatok a következő kifejezésre: Kaptam a vérvételre beutalót, (16 db)

Április 2-án kaptam a nődokitól beutalót vérvételre.Azt mondta nem sűrgős, tehát nem siettem el. Érvényes még a beutaló?

Még mehetek azzal a beutalóval, vagy kérnem kell másikat?

Legjobb válasz: 1 hónapig érvényesek a beutalók

1 hónapig érvényesek a beutalók
A kérdező hozzászólása: Köszi!

A vérvételhez kell beutaló? Vérkép kontrollra kell visszamennem de nem kaptam beutalót csak a zárójelentésemen vagy van rajta h kontrollvizsgálat javasolt

Legjobb válasz: Sajnos az én tapasztalatom az, hogy csak és kizárólag konkrét, egyértelmû beutalóval veszik le a laborokban a vért, egy "kontrollvizsgálat javasolt" nem hiszen hogy elég lesz nekik. Ha a zárójelentést kiadó orvosod ezt így látta jónak, neki kellett volna beutalót adnia. Viszont a zárójelentésed alapján a háziorvos ki fogja neked adni a beutalót!!!

Sajnos az én tapasztalatom az, hogy csak és kizárólag konkrét, egyértelmû beutalóval veszik le a laborokban a vért, egy "kontrollvizsgálat javasolt" nem hiszen hogy elég lesz nekik. Ha a zárójelentést kiadó orvosod ezt így látta jónak, neki kellett volna beutalót adnia. Viszont a zárójelentésed alapján a háziorvos ki fogja neked adni a beutalót!!!
Evrnte egyszer mindenkinek joga van kerni vervizsvalatot akarmilyen ok nelkul. ez jogunkban all. haziorvostol kell kerni a beutalot
Zárójelentésen lévõ szöveg azt jelenti, hogy el kell menned házi orvoshoz, aki kiír neked egy általános vérkép beutalót. Beutaló nélkül senki se fogadnak.
A kérdező hozzászólása: és mennyi idõ alatt csinálják meg? és azt kézhez kapom vagy az orvosnak küldik el?
Igen, kell. A zárójelentéseddel menj el a háziorvosodhoz, aki meg fogja írni a beutalót. A laboros nõvérkének nem komptenciája, hogy eldöntse egy záró alapján, hogy pontosan milyen értékeket kell kontrollálnia. Ezt hivatalosan csak orvos döntheti el. Aki jelen esetben vagy a házi orvosod, vagy pedig egy szakorvos az érintett szakrendelésen.
A vérvétel után az eredmény 2nap - 1hét.
Változó mennyi idõ alatt kész, én voltam már úgy, hogy aznap délutánra kész volt, de valahol 2. napra van kész. Valahol meg elküldik központban, és így több hét.
Az meg, hogy kézhez kapod, vagy elküldik a beutalót kiállító orvosnak, és ott veheted át, szintén a helyi szokások szerint dõl el.


Milyen vizsgálatokra kell menni terhesség alatt? Milyen osztályokra kell beutaló? Én csak a vérvételre kaptam

Keddre mindegyiken meg kéne jelenem mert akkor megyek nőgyógyászhoz. Jánosba mennek, egyébként a sote1-en szülök, az afp-t hol csinálják meg?

Legjobb válasz: Nyugi, semmilyen vizsgálatra nem kell magadtól menni. Majd az orvos, védõnõ adja a beutalókat, ahová menned kell. A védõnõd a helyi szokásokkal kapcsolatosan tud neked mindenben segíteni, pl: afp is.

Nyugi, semmilyen vizsgálatra nem kell magadtól menni. Majd az orvos, védõnõ adja a beutalókat, ahová menned kell. A védõnõd a helyi szokásokkal kapcsolatosan tud neked mindenben segíteni, pl: afp is.
Nekem a védõnõ adta a beutalót a vérvételre és a vércsoport meghatározásra, illetve mondta, hogy kérjek a háziorvostól beutalót a belgyógyászatra. Vérvételen pedig felhívták a figyelmem, hogy az afp-re majd csak a nõgyógyász adhat beutalót (a védõnõm ezt is kérte volna az elsõ vérvételkor).

Beutalot kaptam a szokásos laborra: vérvétel, vizelet. Ezen felül még külön terheléses vércukor vizsgálatra. Szerintetek van értelme egyszerre megcsináltatnom? A sima labor beutalon is van éhgyomros vércukor mérés.

Legjobb válasz: Az, hogy az éhgyomri cukrod jó, nem jelenti azt, hogy minden rendben. Nekem még az 1 órás értékem is jó volt, csak a 2 órás nem, aztán inzulin lett a vége. Mindenképp csináltasd meg a terheléses vizsgálatot.

Az, hogy az éhgyomri cukrod jó, nem jelenti azt, hogy minden rendben. Nekem még az 1 órás értékem is jó volt, csak a 2 órás nem, aztán inzulin lett a vége. Mindenképp csináltasd meg a terheléses vizsgálatot.
Nem ugyanaz az éhgyomros, illetve a terheléses vércukor vizsgálat!! Egy éhgyomri vércukor és 75 gramm cukrot tartalmazó szirup megivása utáni két órás vércukor eredmény összehasonlításából tudnak következtetni a szénhidrát anyagcserére.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Tisztában vagyok, h melyik mit jelent. De egy azon napon nincs értelme a kettõnek ugye? Erre volnék kiváncsi. :)
Nyugodtan megcsináltathatod az egészet egyszerre, én is egyszerre csináltam, hogy ne kelljen még a terheléses miatt visszamenni máskor. 7-re mentem 10-kor már jöttem is haza :-)
Szia. De igen van értelme. Nekem külön csinálták meg ezeket, és így 4-szer szúrtak. az utolsó kettõ eléggé bekékült. Szerintem örülj neki, hogy egyszerre letudod az egészet, és nem kell többször visszamenned.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Akkor holnap mindent ki fogok pipálni. Én meg azt hittem, h nincs benne logika és külön kell elmennem. Nem mondott semmit a doki, a védõnõm meg szabin van. Szép babavárást kívánok mindenkinek!

A beutalón amit a laborba kaptam, hogy van feltüntetve, hogy olyan visgálatot is végezzenek a vérvétel során, ami kimutatja a terhességet esetleg?

Ez egy szimpla vérvétel. Még nem vok terhes.

Legjobb válasz: Szia! Nekem a vérvétel mellett a vizeletet is nézték, akkor gravida volt feltüntetve. Egy babára vágyó...

Szia! Nekem a vérvétel mellett a vizeletet is nézték, akkor gravida volt feltüntetve. Egy babára vágyó...
A kérdező hozzászólása: Köszi ezt a nagyon gyors korai választ! :-))
Nekem egyszerûen csak rá volt írva, hogy terhességi próba. De ez majdnemhogy ugyanazt jelenti, mint a gravida, csak éppen magyarul! :o)
mindkettõ szívritmuszavarral függ össze.
Minden beutaló pontosan 1 hónapig érvényes.

Amit a belgyógyásztól kaptam beutalót (vérvételre) arra éh gyomorral kell menni?

Vizeletet kell vinni? 13 hetes kismama :)

Legjobb válasz: Valószínû, hogy igen, bár ez leginkább attól függ, milyen vizsgálatokat kért az orvos. Valamint a beutalón van az is, kell-e vizelet.

Valószínû, hogy igen, bár ez leginkább attól függ, milyen vizsgálatokat kért az orvos. Valamint a beutalón van az is, kell-e vizelet.
A kérdező hozzászólása: A beutalón ez szerepel hogy : TSH illetve FT4 nem tudom ezek mit jelentenek.Viszont köszönöm a segítséget :)
Ha csak ez a kettõ van rajta, akkor a pajzsmirigyed mûködésére kíváncsi. Ha más nem szerepel rajta, akkor nem kell éhgyomorra menni, és vizelet sem kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget Neked :) !!!

Ma voltam az elsõ 12. Hetes vérvételen Székesfehérváron! Ugye 5 beutalót kaptam az egyik eredményért a laborba kell mennem, a dokinak is postáznak ki de nemtudom hogy hova kell mennem meg egy eredményért?

Legjobb válasz: Ha jól tudom a vércsoportért kell máshova. De mivel nekem közben missed ab lett még januárban (vérvétel másnapján) ezért az osztályra felhozták, mert szükséges volt a mûtéthez.

Ha jól tudom a vércsoportért kell máshova. De mivel nekem közben missed ab lett még januárban (vérvétel másnapján) ezért az osztályra felhozták, mert szükséges volt a mûtéthez.
Dunújvárosba úgy van hogy menni kell a laborba és a véradóba is eredményér. A váradóba adják a vércsoportot és az ellenanyagot nézik ott.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!