Találatok a következő kifejezésre: Kaphatok-e Tgyás-t, ha a (3 db)

Kaphatok-e Tgyás-t, GYED-et, ha a munkáltatóm nem fizeti utánam a Tb-t, de papiron biztositva vagyok?

Elméletben levonják a fizetésemb?l, viszont nem utalja tovább a TB járulékot az APEH felé.

Legjobb válasz: Szerintem annak utánna néznek, hogy folyt-e be valami utánnad. ennyi erõvel fiktív papírokkal mindenki kapná a gyedet. Szerintem az igényléskor bepötyögik az adataidat és kiadja a rendszer, mikor mennyit fizettél azaz fizetett a munkáltatód a nevedre. És ha eltérést találnak még meg is ütheted a bokádat, meg a fõnököd is! Had kérdezzem meg, hogy lehet elméletben vonni? Ne vedd kötekedésnek, csak nem értem.

Szerintem annak utánna néznek, hogy folyt-e be valami utánnad. ennyi erõvel fiktív papírokkal mindenki kapná a gyedet. Szerintem az igényléskor bepötyögik az adataidat és kiadja a rendszer, mikor mennyit fizettél azaz fizetett a munkáltatód a nevedre. És ha eltérést találnak még meg is ütheted a bokádat, meg a fõnököd is! Had kérdezzem meg, hogy lehet elméletben vonni? Ne vedd kötekedésnek, csak nem értem.
Be kellene menned a lakóhelyed szerinti oep-hez. Kérni kell tõlük egy kimutatást, hogy az elmúlt idõszakban milyen befizetések érkezek a neved alól és ez egyezik-e a bejelentésekkel.Ha kiderül, hogy valóban nem fizettek utánad, akkor esetleg a bérpapíroddal együtt kérd az ellenõrzést.Ekkor majd az ep ellenõrzni a munkáltatót és kiderül az egész csalás. Kötelezni fogják, hogy amit elcsalt azt fizesse be a neved alá és még jól meg is büntetik valszeg. Ha nem lépsz, akkor, mivel nincs utánad befizetés akkor vagy nem vagy csak kevesebb juttatást kapsz annak függvényében, hogy az utolósó számításba vehetõ idõszakban, (ami a gyes, gyed szempontjából számit- ezt nemtom most hány nap)mekkor összeget fizetett be a munkáltató.
Elvileg igen, de ha kiderül a turpisság nagyon pórul járhatsz!
Ve´gül is te bizonyítani tudod, hogy vonják a biztosíta´sodat, be vagy jelentve, akkor abból a munkaadódnak lehet probléma´ja.De jobb lene, ha másnem az interneten keresztül megkérdeznél egy joga´szt.

Biztosítottnak számítok -e, ha nincs bejelentett állásom, de magamnak befizetem havonta a TB-járulékot? Kaphatok -e így TGYÁS-t és GYED-et?

A 180 munkahelyen töltött napom megvan az elmúlt évben, de csak 4 órás minimálbérre voltam bejelentve. Ha kaphatok GYEDet, az mennyi lenne? Gondolom nem sok... A GYES pedig ha jól értelmezem, alanyi jogon jár, tehát azt mindenképp kapnám, ugye? Így végül is kb. ugyanúgy jönnék ki anyagilag, ha jól gondolom. Elolvastam a hivatalos honlapokat, de nem egészen tiszta. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Ha a TB járulék fizetése alatt a 4.500,- Ft fizetését érted, akkor az csak egészségügyi ellátásra jogosít, tgyásra, gyedre nem. (a minimálbér fele után járó tgyás illetve gyed nem lenne egyébként sem több sajnos mint a gyes összege)

Ha a TB járulék fizetése alatt a 4.500, - Ft fizetését érted, akkor az csak egészségügyi ellátásra jogosít, tgyásra, gyedre nem. (a minimálbér fele után járó tgyás illetve gyed nem lenne egyébként sem több sajnos mint a gyes összege)

Ha most elmegyek táppénzre mi lesz az alapja? Érdemes-e kivennem a szabadságaimat? Érdemes megkezdenem a táppénzt aug 1 előtt? Ha táppézen vagyok akkor a gyes-t még kaphatom? Igényelheti e a gyest más a családban? A 2 gyermekem tgyas alapja mi lesz?

Jelenleg gyeden vagyok els? gyermekemmel (2007 novemberben született). Jelenleg állapotos vagyok második gyermekemmel (2010 márciusra várjuk). A gyedemb?l még hétravan kb 4 hónap.

Legjobb válasz: 1. Most csak akkor tudsz táppénzre menni, ha a gyedrõl lemondsz és visszamész dolgozni. Ilyenkor elõször a ki nem vett szabadságodat kell kiadni, tehát a táppénzed nagy valószínûséggel csak valamikor szeptemberben fog kezdõdni, illetve a táppénz elõtt van még betegszabadság is. Ha az irányadó idõszakban nincs 180 napnyi bér, akkor a korábbi ellátások alapja lesz a táppénz alapja. 2. Gyes folyósítása mellett csak annyi napot lehetsz saját jogon táppénzen amennyit gyes folyósítása mellett dolgoztál. Igazából csak akkor lenne érdemes visszamenni dolgozni ha meg lenne a 180 ledolgozott napod és az ehhez tartozó bér több mint a mostani ellátásod alapját képezõ bér.

1. Most csak akkor tudsz táppénzre menni, ha a gyedrõl lemondsz és visszamész dolgozni. Ilyenkor elõször a ki nem vett szabadságodat kell kiadni, tehát a táppénzed nagy valószínûséggel csak valamikor szeptemberben fog kezdõdni, illetve a táppénz elõtt van még betegszabadság is. Ha az irányadó idõszakban nincs 180 napnyi bér, akkor a korábbi ellátások alapja lesz a táppénz alapja. 2. Gyes folyósítása mellett csak annyi napot lehetsz saját jogon táppénzen amennyit gyes folyósítása mellett dolgoztál. Igazából csak akkor lenne érdemes visszamenni dolgozni ha meg lenne a 180 ledolgozott napod és az ehhez tartozó bér több mint a mostani ellátásod alapját képezõ bér.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!