Találatok a következő kifejezésre: Kaphatok hitelt önerő nélkül (2 db)

Hogy kaphatok lakáslízinget? Mekkora netto jövedelem kell ahoz, hogy adóstárs nélkül vehessek lakást Önerő nélkül? Az egyik bankban nekem azt mondták, hogy önerő nélkül is fel lehet venni hitelt/lizinigelni lakást.

Legjobb válasz: Banki kölcsökönél 240 ezer alatt szóba sem állnak az emberrel. Szerintem a lakásnál is hasonló lehet a helyzet, de egész biztosat nem tudok.

Banki kölcsökönél 240 ezer alatt szóba sem állnak az emberrel. Szerintem a lakásnál is hasonló lehet a helyzet, de egész biztosat nem tudok.
A piaci ár 80%-a a max. amit láttam mint megfinanszírozható összeget (azaz 20% önerõ).
lízinghez is kell önerõ. például otp 20% önerõt kér lízing esetén. használt ingatlant nem éri meg lízingelni, hacsak például nem vagy katona... új építést megéri, ha nem vagy jogosult támogatott hitelre. A jövedelemnek hasonlónak kell lennie, mint hitelnél, nagyjából aktuális törlesztõ részletet megszorzod kettõvel és minimálisan annyi igazolható, nettó jövedelmed legyen...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a Válaszaitokat.

Kaphatok hitelt lakásra önerő nélkül?

Itt most nem az olyan megoldások érdekelnek, hogy persze jelzálogra, ha van 3 másik házad és hasonlók.

Legjobb válasz: Még véletlenül se vállaljátok azt, hogy többet írtok a szerzõdésre, mint amennyit ki kell fizetni. Ilyen bõdületes õrültséget még az ukrán rémmesékben is csak elvétve mer elmesélni a mesemondó. Aláírni egy kötelezettségvállalást, amelyben a bank az eladó kezeihez fizet egy tízmilliós szerzõdés után 7 milliót? És mi van, ha az eladó nem adja vissza? Hiszen papírforma szerint minden ott van, õ kapott már hármat, hét még jár neki a szerzõdés szerint, amit a bank át is utalt. Akkor mirõl beszélünk? Papíron is 10 millió, pénzben is tíz millió, akkor hol az a három millió, ami "téged illetne meg?" Bár ha akarsz álmatlan éjszakákat, akkor bevállalhatod. De akkor már tulajdonképpen azt is mondhatnád, hogy az ügyvéd igazolja le, hogy te a három milliót megfizetted, de a valóságban csak kettõmilliót adtál át. (Hiszen 7 milliós ingatlanra kb. ennyi lenne az önerõ...) Tény, hogy a szükség nagy úr. De ne csináljunk magunkból áldozatot.

Még véletlenül se vállaljátok azt, hogy többet írtok a szerzõdésre, mint amennyit ki kell fizetni. Ilyen bõdületes õrültséget még az ukrán rémmesékben is csak elvétve mer elmesélni a mesemondó. Aláírni egy kötelezettségvállalást, amelyben a bank az eladó kezeihez fizet egy tízmilliós szerzõdés után 7 milliót? És mi van, ha az eladó nem adja vissza? Hiszen papírforma szerint minden ott van, õ kapott már hármat, hét még jár neki a szerzõdés szerint, amit a bank át is utalt. Akkor mirõl beszélünk? Papíron is 10 millió, pénzben is tíz millió, akkor hol az a három millió, ami "téged illetne meg?" Bár ha akarsz álmatlan éjszakákat, akkor bevállalhatod. De akkor már tulajdonképpen azt is mondhatnád, hogy az ügyvéd igazolja le, hogy te a három milliót megfizetted, de a valóságban csak kettõmilliót adtál át. (Hiszen 7 milliós ingatlanra kb. ennyi lenne az önerõ...) Tény, hogy a szükség nagy úr. De ne csináljunk magunkból áldozatot.
A legfontosabb. venni, vagy építeni szeretnél? Mert mások a szabályok!
A kérdező hozzászólása: Venni szeretnék.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, de ezek számomra nem elfogadható megoldások. Egyenlõre úgy látom ezek szerint "normálisan" nem lehet megoldani.
A kérdés feltevése óta csak romlott a helyzet. Ami segíthet: -munkáltatói kölcsön -önkormányzati kölcsön Ezek a bank szemszögébõl önerõnek számítanak.
Ismerõsömék úgy csinálták (élettársak), hogy felvettek személyi kölcsönt, abból lett önerõ, és felvették a lakáshitelt, így megvették a házat is. Az egyikük fizetése így elmegy a 2 hitel törlesztésére...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!