Találatok a következő kifejezésre: Kaphatok hitelt önerő (4 db)

Kaphatok hitelt lakásra önerő nélkül?

Itt most nem az olyan megoldások érdekelnek, hogy persze jelzálogra, ha van 3 másik házad és hasonlók.

Legjobb válasz: Még véletlenül se vállaljátok azt, hogy többet írtok a szerzõdésre, mint amennyit ki kell fizetni. Ilyen bõdületes õrültséget még az ukrán rémmesékben is csak elvétve mer elmesélni a mesemondó. Aláírni egy kötelezettségvállalást, amelyben a bank az eladó kezeihez fizet egy tízmilliós szerzõdés után 7 milliót? És mi van, ha az eladó nem adja vissza? Hiszen papírforma szerint minden ott van, õ kapott már hármat, hét még jár neki a szerzõdés szerint, amit a bank át is utalt. Akkor mirõl beszélünk? Papíron is 10 millió, pénzben is tíz millió, akkor hol az a három millió, ami "téged illetne meg?" Bár ha akarsz álmatlan éjszakákat, akkor bevállalhatod. De akkor már tulajdonképpen azt is mondhatnád, hogy az ügyvéd igazolja le, hogy te a három milliót megfizetted, de a valóságban csak kettõmilliót adtál át. (Hiszen 7 milliós ingatlanra kb. ennyi lenne az önerõ...) Tény, hogy a szükség nagy úr. De ne csináljunk magunkból áldozatot.

Még véletlenül se vállaljátok azt, hogy többet írtok a szerzõdésre, mint amennyit ki kell fizetni. Ilyen bõdületes õrültséget még az ukrán rémmesékben is csak elvétve mer elmesélni a mesemondó. Aláírni egy kötelezettségvállalást, amelyben a bank az eladó kezeihez fizet egy tízmilliós szerzõdés után 7 milliót? És mi van, ha az eladó nem adja vissza? Hiszen papírforma szerint minden ott van, õ kapott már hármat, hét még jár neki a szerzõdés szerint, amit a bank át is utalt. Akkor mirõl beszélünk? Papíron is 10 millió, pénzben is tíz millió, akkor hol az a három millió, ami "téged illetne meg?" Bár ha akarsz álmatlan éjszakákat, akkor bevállalhatod. De akkor már tulajdonképpen azt is mondhatnád, hogy az ügyvéd igazolja le, hogy te a három milliót megfizetted, de a valóságban csak kettõmilliót adtál át. (Hiszen 7 milliós ingatlanra kb. ennyi lenne az önerõ...) Tény, hogy a szükség nagy úr. De ne csináljunk magunkból áldozatot.
A legfontosabb. venni, vagy építeni szeretnél? Mert mások a szabályok!
A kérdező hozzászólása: Venni szeretnék.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, de ezek számomra nem elfogadható megoldások. Egyenlõre úgy látom ezek szerint "normálisan" nem lehet megoldani.
A kérdés feltevése óta csak romlott a helyzet. Ami segíthet: -munkáltatói kölcsön -önkormányzati kölcsön Ezek a bank szemszögébõl önerõnek számítanak.
Ismerõsömék úgy csinálták (élettársak), hogy felvettek személyi kölcsönt, abból lett önerõ, és felvették a lakáshitelt, így megvették a házat is. Az egyikük fizetése így elmegy a 2 hitel törlesztésére...

Nincs önerőm, munkám van. Kaphatok így hitelt házra/lakásra?

Legjobb válasz: Azt hiszem nem. Nem tudom pontosan hány % önerõ kell. 3 éve vettünk házat, akkor mondták, mert, ha nem akartunk önerõt nincs hitel. Ráadásul ráakarják beszélni az embert, hogy a jelzálog ne csak a megvett házon, hanem egy másik felajánlott házon is legyen.

Azt hiszem nem. Nem tudom pontosan hány % önerõ kell. 3 éve vettünk házat, akkor mondták, mert, ha nem akartunk önerõt nincs hitel. Ráadásul ráakarják beszélni az embert, hogy a jelzálog ne csak a megvett házon, hanem egy másik felajánlott házon is legyen.
tavaly óta kormányrendelet szabályozza, hogy kötelezõ a 25% ÖNRÉSZ. Ez lehet pótingatlan is. Ha nincs, akkor a hitel kezdeti díjaira, adásvételire stb kell kb. 200ezer ft (ha kifogtok valami jó akciót mellé a banknál) és áron alul kell vásárolni. Mondjuk valakink sürgõs az eladás, így a 8milliót érõ ingatlanát 6millióért odaadja, akkor már meg is van oldva az önerõ kérdése, Kell, hogy az ingatlan tényleg érjen 8milliót, ezt a becslõ le is ellenõrzi.
13 millára becsülte a házat amit, 11, 5-ért vettetek? Ááá, de szemét. Az értékbecslõvel lehet ám alkudozni. ;) 5-10 ezer forintért már meglehet vele beszélni, hogy kevesebbre értékelje, mint a vételár. Akkor ti sokkal jobban jártok, mert ugye kevesebb önerõ kell(mert a ház értékének X %-át kérik önerõnek). Ezek egyenesen arányosan nõnek. Mi is üzleteltünk, így elég volt csak az a ház jelzálognak, amit vettünk, ha többre értékeli, mint amennyi a vételár, akkor kell egy másik jelzálog is. Nekünk csak anyám háza lett volna, azt pedig nem akartuk. Érdemes több bankot végigjárni, csinálnak mintát, azt odaadják, hogy gondold át. Arról, hogy mennyit kéne befizetni, és aztán meddig, mennyi törlesztõvel. Ezeket összehasonlítod, és kiválasztod a jobbat. Érdemes véletlenül elkottyantani egyik bankban, hogy már jártál a másikban, keresni fognak jobb alkut. :D Kérdezd meg, így megtudod mennyi önerõ kellene kb.
A kérdező hozzászólása: köszi, írjatok még
Nekünk sem volt önerõnk. 13 millióra becsült házra adott a bank 9, 8 milliót. 11, 5 m volt a ház vételi ára, igy a maradékot személyi kölcsönnel oldottuk meg. Sajnos ez csak ugy volt lehetséges, hogy anyósomék házára jelzálogot vettünk fel.
A kérdező hozzászólása: ez olyan rossz így, az albérletek drágák és nem is biztosak mint egy saját lakás. Mondjuk inkább fizetnék lakáshitelt mint albérletet az a pénz így-is úgy-is elmegy tõlem és ha nem fizetem akkor az utcára kerülök. akkor inkább a hitel
Ha 500, 000 nem is, de kb 250, 000-300, 000 van sajnos. Rengeteg papírmunka. Ezt is be kell szerezni, azt is. Az értékbecslõt fizetni, tényleg sok. A 2. válaszoló látom tudja a %-ot, én nem emlékeztem rá. Nekünk 3 millió után kellett 250, 000 önerõ (ez emelkedik valahogy az ingatlan árával, sok önerõ kellett nekünk is, az összes tartalék pénzünk odament).
A kérdező hozzászólása: legalább 2-3 millió forintot kéne összegyûjtenem akkor.
De ki lehet. Gyûjtesz, kuporgatsz, meglesz az önerõd és utána kezdesz el saját ingatlant nézni. Minimum 30% önerõ szükséges + a hitelfelvétel költségei, ami durván még 500ezer.
A kérdező hozzászólása: akkor nem is lehet kikerülni albérletbõl?
A kérdező hozzászólása: köszi

Fél milliós önerőre kaphatunk valamilyen hitelt, ha igen kb mennyit?

Legalább 1.5 millió kéne még. Jön a második gyerek és még mindig anyám nyakán élünk. Házra kéne. Van esély rá hogy kapunk?

Legjobb válasz: Lakás értékének minimum 25-30% kell önerõnek, 500 ezer nagyon kevés.

Lakás értékének minimum 25-30% kell önerõnek, 500 ezer nagyon kevés.
Mennyi havi bevételek van, mióta dolgoztok, számlára jön a fizetés? Több infó kell ehhez.
nem lenne okos gondolat ilyen háttérrel hitelt felvenni... 2 gyerekkel, egy fizetésbõl ki tudjátok perkálni minden hónapban a törlesztõt úgy, h nem haltok éhen, és rezsire is futja? na, elõször próbáljátok ki amit az egyik válaszoló írt. tegyétek félre a megtakarításba a törlesztõt. ha utána is jut mindenre, vígan megéltek, akkor hajrá, irány a hitelintézet. ha nem, akkor maradjatok a kis popótokon, mert szerencsétlen gyerekek isszák meg a levét a nagyzolásnak. szocpolnak nézzetek utána, a gyerekek után jár.
Mibol fizetitek vissza? Azt mondjak az okosok, hogy amennyi penzt felre tudsz tenni egy honapban, annal tobbet ne kolts hitelfizetesre. Felre tudtok tenni X tizezer forintot, miutan szamlat fizettetek es ennivalot vettetek?
Minek a 2. gyerek? Mire? Kinek? Anyádnak?
Okos dolog volt elõször 2 gyereket is csinálni és utána házat keresni.
Inkább maradnék anyánál myg nem jön össze a másfél millió. Csak pár példa: - ismerõsömék vettek Monron egy házat anno 1 milla indulóval vettek fel 12 milliót, most 28 al tartoznak - másik ismerõsöm autót vett hitelre 3 milliót, azóta a kocsi ér 800.000 és 6 millió hitelt kell visszafizetni - harmadik ismerõsömék 5 milliót vettek fel lakásra, 6 éve fizetik és most jött ki hogy MÉG 6 millióval tartoznak egyszóval nem mennék bele, felvesztek 1 milliót és 3 at kell visszafizetni. Maradnék amíg nem jön össze annyi. Esetleg szocpol?
majd a gyermeked életét is tönkreteszed a hitellel. maradj anyádnál és gyûjtsed a pénzt.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm a válaszokat természetesen mindnek utána fogunk járni. Csak a pici egy éves koráig leszek otthon utána megyek férjem mellé 4 órában dolgozni gyes mellett. Szerencsére nincsenek nagy igényeink és eléggé kis lábon élünk. Csupán a gyerekeknek legyen meg ami kell. De minden képpen dolgozni akarok én is minél elõbb. Más nem elmegyek utca seprõnek vagy takarítónõnek. Nekem minden csak tisztességes munka legyen és segítsen felnevelni a gyerekeimet.
Fundamenta Lakáskasszánál érdeklõdj és meglesz a megoldás. Ha gondolod és privátan írsz, tudok segíteni esetleg.
A kérdező hozzászólása: Elõtte is kerestünk, ki mondta hogy nem csak eddig nem volt lehetõség. Most van. Ja és saját keresetünk van nem anyám tart el. De nem is értem miért nem lehet a kérdésre válaszolni. Túl nehéz lenne, megállni hogy ne kössetek bele az emberbe. A kérdést fent lehet olvasni. Létszi arra válaszoljatok. Menni fog?
A kérdező hozzászólása: Nem, pont ezért akarunk elköltözni. A férjemnek és nekem kell a gyerek. A ház 1.5 millió-ba kerül. Személyi kölcsönt vagy szabadfelhasználásút akarunk felvenni mert másra is kell. Nem lakás hitelt. Kötekedõk kíméljenek. S ha lehet a kérdésre kérek választ nem pedig arra amihez semmi közötök.
A kérdező hozzászólása: Jajj ne, az nem jó. Nem azért, mert biztos nem zavarnának el csak már kényelmetlen és kellemetlen ott lakni. Jobb lenne egy saját. Tudom hogy elõbb kellett volna a ház utána a gyerekek, de ezen már nem tudok és nem is akarok változtatni. De minden képpen kell egy külön kis fészek, így vagy úgy. Természetesen minden lehetõségnek utána fogunk járni. Köszönöm szépen a válaszokat.


Hogy kaphatok lakáslízinget? Mekkora netto jövedelem kell ahoz, hogy adóstárs nélkül vehessek lakást Önerő nélkül? Az egyik bankban nekem azt mondták, hogy önerő nélkül is fel lehet venni hitelt/lizinigelni lakást.

Legjobb válasz: Banki kölcsökönél 240 ezer alatt szóba sem állnak az emberrel. Szerintem a lakásnál is hasonló lehet a helyzet, de egész biztosat nem tudok.

Banki kölcsökönél 240 ezer alatt szóba sem állnak az emberrel. Szerintem a lakásnál is hasonló lehet a helyzet, de egész biztosat nem tudok.
A piaci ár 80%-a a max. amit láttam mint megfinanszírozható összeget (azaz 20% önerõ).
lízinghez is kell önerõ. például otp 20% önerõt kér lízing esetén. használt ingatlant nem éri meg lízingelni, hacsak például nem vagy katona... új építést megéri, ha nem vagy jogosult támogatott hitelre. A jövedelemnek hasonlónak kell lennie, mint hitelnél, nagyjából aktuális törlesztõ részletet megszorzod kettõvel és minimálisan annyi igazolható, nettó jövedelmed legyen...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a Válaszaitokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!