Találatok a következő kifejezésre: Külsö szűrőt a 200-literes akváriumhoz (3 db)

Külsö szűrőt szeretnék a 200-literes akváriumhoz milyet rakjak? és milyen web oldalon keresek?

Legjobb válasz: Na hele! Szerintem a legjobb választás egy Eheim Classic 2213-as!Az alapgép 12-13ezer, a szûrõanyagok is kb. ennyi, de megéri! Nekem nagyon bevált.240 l-es aksit visz kb. 15 kifejlett sügérrel, beültetve anubiassal és így is fél évente nyúlok hozzá komolyabban, leszámítva neéha egy kis takarítást, vízfrissítést. Ajánlom az akvariumplus.hu-t, de szerintem ha tudsz, ballagj el a Krúdy Gy. utcába (körútról jobbra a Baross-nál) és a végén találsz egy Kék Frontosa nevû sügeres boltot.Ott mindent megkapsz, mindenhez értenek! Remélem segítettem!

Na hele! Szerintem a legjobb választás egy Eheim Classic 2213-as!Az alapgép 12-13ezer, a szûrõanyagok is kb. ennyi, de megéri! Nekem nagyon bevált.240 l-es aksit visz kb. 15 kifejlett sügérrel, beültetve anubiassal és így is fél évente nyúlok hozzá komolyabban, leszámítva neéha egy kis takarítást, vízfrissítést. Ajánlom az akvariumplus.hu-t, de szerintem ha tudsz, ballagj el a Krúdy Gy. utcába (körútról jobbra a Baross-nál) és a végén találsz egy Kék Frontosa nevû sügeres boltot.Ott mindent megkapsz, mindenhez értenek! Remélem segítettem!

150-200 literes akváriumhoz mekkora legyen a külső szűrő?

Szeretnék egy küls? sz?r?t építeni. Még nincs meg az akvárium, de valószín?, hogy lesz benne egy bels? sz?r? is. Mekkora legyen a sz?r?felülete (gondolom minél nagyobb, annál jobb) és mennyi l/h lenne az ajánlatos?

Legjobb válasz: Minél nagyobb annál jobb, ahogy mondod :) A minimum szerintem 10 liter legyen, ha nagyobb is elfér, meg pénztárcád is engedi, lehet nagyobb. Liter/órára pedig legyen meg 6-10X körüli vízforgatás. Ha lesz belsõ szûrõ is, akkor 200 liter esetén lehet olyan 1000 l/ó belsõ, 600 l/ó külsõ már tökéletes. Ha kevés halad illetve növényed lesz, elég lehet kevesebb is.

Minél nagyobb annál jobb, ahogy mondod :) A minimum szerintem 10 liter legyen, ha nagyobb is elfér, meg pénztárcád is engedi, lehet nagyobb. Liter/órára pedig legyen meg 6-10X körüli vízforgatás. Ha lesz belsõ szûrõ is, akkor 200 liter esetén lehet olyan 1000 l/ó belsõ, 600 l/ó külsõ már tökéletes. Ha kevés halad illetve növényed lesz, elég lehet kevesebb is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindkettõtöknek! Én azt hittem, hogy jobb, ha kisebb a szûrõ teljesítménye, mert akkor lassabban, de jobban megszûri a vizet. De ezek szerint tévedtem. Ma is tanultam vmit, mégegyszer köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Még egy kérdés. Tegyük fel, hogy 10 l-es szûrõ lesz. Mennyi és miféle szûrõanyaggal töltsem meg?
Még annyit, hogy amit a gyári külsõ szûrõrõl linkeltem, az 1300 liter/órás, azért olyan nagy, mert annak a szûrõ doboza is nagy, amellé nem kell külön vízforgatás, az önmagában elviszi az egészet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Az információk eljutottak hozzám, már csak fel kell dolgozni :)

Egy 200 literes akváriumba nagy lenne a Atman cf1200 vagy JBL CristalProfi e1500 külső szűrő?

Sügerek vannak az aksiba! Köszi előre is a válaszokat!

Legjobb válasz: Elég, de én JBL-t nem vennék. Viszont az 1500 liter per óra nem tudom nem-e lesz sok a szûrõbaciknak, még fojtással is. Én egy 1200 liter per órásat vennék, ezt megtömném jó minõségû bio szûrõanyaggal. Magában nem garantált, hogy elég, így tennék mellé egy belsõt, kizárólag mechanikai szûrésre. Ha a belsõ dolog nem tetszik, akkor két kisebb teljesítményû külsõvel mûködtetném.

Elég, de én JBL-t nem vennék. Viszont az 1500 liter per óra nem tudom nem-e lesz sok a szûrõbaciknak, még fojtással is. Én egy 1200 liter per órásat vennék, ezt megtömném jó minõségû bio szûrõanyaggal. Magában nem garantált, hogy elég, így tennék mellé egy belsõt, kizárólag mechanikai szûrésre. Ha a belsõ dolog nem tetszik, akkor két kisebb teljesítményû külsõvel mûködtetném.
A kérdező hozzászólása: Most jelenleg van egy Hydor Crystal 4 Duo R20 belsõ + atman cf600-as. Szeretném a belsõt megszüntetni. 3d háttér miatt mert nehéz lenne a hydor -t beépíteni!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!