Találatok a következő kifejezésre: Külföldre költözöm. hónapig járok (1 db)

Külföldre költözöm. 2 hónapig járok majd nyelvsuliba intenzíven, annyi idő elég lesz ahhoz, hogy a szakmámba el tudjak helyezkedni kint? (fogorvosi asszisztens)

Legjobb válasz: Az nagyon nagyban függ attól, hogy milyen az alap nyelvismereted. Ha megvannak az alapok, és a két hónap a nyelvi továbbképzésedre vonatkozik, akkor nem lesz gond. Ha egy vad idegen nyelvet akarsz készségszinten megtanulni, akkor jó esélyed van, hogy sok dolgot nem fogsz megérteni. Amúgy két hónap intenzív (5x4 vagy 5x6 óra) tanfolyammal, ha tényleg csak azon vagy, hogy a nyelvet elsajátítsd, szép eredményt lehet elérni.

Az nagyon nagyban függ attól, hogy milyen az alap nyelvismereted. Ha megvannak az alapok, és a két hónap a nyelvi továbbképzésedre vonatkozik, akkor nem lesz gond. Ha egy vad idegen nyelvet akarsz készségszinten megtanulni, akkor jó esélyed van, hogy sok dolgot nem fogsz megérteni. Amúgy két hónap intenzív (5x4 vagy 5x6 óra) tanfolyammal, ha tényleg csak azon vagy, hogy a nyelvet elsajátítsd, szép eredményt lehet elérni.
Nem. igaz függ az országtól is. de ilyen "komoly" munkára már szinte perfekt nyelvtudás kell. ha pl van egy felsöfokud akkor elég a két hónap. de ha egy közép vagy rosszabb akkor talán akkorfejlödsz ha csak az adott nyelven beszélsz, de ha magyarokkal fogsz lakni akkor ez a 2 hónap mint halotnak a csók. 2 nyelven beszélek és mindegyiket az adott országban tanultam, angolt szinte perfekt beszélem de nem is alapokrol kezdtem még is szerintem 2 év kellett hogy magas szinten legyek. ne´metet most kezdtem 11 hónapja tök alapró németországban, és most már tudok beszélgetni. DE közel nem vagyok ahoz a szinthez hogy egy aszisztensi munkát elvégezzek pedig minden nap sulim van. ez átlagos mert az osztálytársaim is kb 1 éve élnek itt, és egy szinten vagyunk.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szükségem lenne egy jó angol könyvre, szerintetek?

Egy olyan kellene, ami segít átismételni a nyelvtant. Amiben igeidők ( nem csak az "alapok", hanem a ritkábban pl. future perfect continuous is van benne) magyarázattal, passive, conditionals stb. is megtalálhatóak. Tudnátok ajánlani? Köszönöm a válaszokat! :)

5

Legjobb nyelvtanulási módszerek?

5

Németről magyarra le tudnátok nekem ezt fordítani? Ich kann es einfach nicht beschreiben, du gehst mir einfach nicht mehr aus dem kopf. Träum sogar von dir. Hab dich so gern, bin sehr froh das ich dich habe mein ein und alles.

Köszönöm szépen előre is!!

5

Ti is hulyenek neznetek emiatt?

Mar csak masfel evem van vissza az egyetembol, es meg nincs nyelvvizsgam. (4 eves a suli) Nagyon ideges vagyok, mert komolyan nem latok eselyt, hogy valaha lesz, igy a diplomam is kerdojeles. 12 evig tanultam angolt, majd kimentem angliaba, ahol majdnem 1 evet toltottem/dolgoztam. Szamtalan konyvbol tanultam, rengeteg feladatot oldottam meg, de mindhiaba. A nyelv mostanaban presztizs kerdes, es mindig olyan szanakozva neznek, amikor bevallom, hogy nincsen. Nagyon rosszul esik, mert egyebkent is rossz ez nekem, ez meg csak tetezi. Most komolyan, buta vagyok, mert nincs semmi, de semmi nyelverzekem? Az egyetemen (nem konnyu, realszak) mindig az elso 3 kozott vegzek, jol tanulok, szorgalmas vagyok, de nem er semmit, ha sose lesz papirom rola a nyelv miatt. Nem tudom mit tehetnek meg, ugy erzem keptelen vagyok megszolalni. Felek hogy hibazok, nem all ossze a fejemben egy egyszeru mondat se. Kulon-kulon tudom a szavakat, meg a nyelvtant, de nem tudom osszeollozni, sokszor irasban se, plane beszedben. Butanak erzem magam, es nagyon felek...:(

9

Melyik a legkönnyebb középfokú nyelvvizsga angol nyelvből?

1

Van olyan köztetek, aki nyelvvizsgával, de nyelvtanári diploma nélkül tanít nyelviskolában?

Èn Németországban éltem évekig, nyelvvizsgákat tettem le és alapvetöen középiskolai tanári diplomám van, de nem nyelvtanári és tanítottam is évekig egy gimiben, tehát pedagógiai gyakorlatom is van böven.
Egyik nyelviskola sem akar velem szóba állni, mert egyrészt nincs meg a megfelelö "papirom" hozzá másrészt ugysem tudnék mit kezdeni a felnöttekkel, ha "csak" gyerekekkel foglalkoztam eddig.
Ti ezt hogy látjátok?
Szerintem a tanításban kb. 60-70% maga a tanár személye, egyénisége és csak 30-40% a szaktudás. Ha valaki nem tudja átadni a tudását, mert egy halkszavú, visszafogott vagy nem tudja mozgósítani az embereket, mert nincs az a fajta vezetö-irányító képessége, akkor az a valaki sem fog sikereket elérni.

11

Mi a különbség a két mondat között? I have never been in (valahol), I was never in (valahol).

3

Melyik nyelvet könnyebb egyedül tanulni: olaszt vagy franciát? Melyikből lehet könnyebben eljutni középfokra? (Angolul felsőfokon beszélek. )

3

Hol találhatnék magamnak angol levelezőtársa (ka) t?

A kérdésem arról szólna, hogy szeretnék olyan oldalt, vagy fórumot találni, ahol tudnék echte angolokkal, vagy angolul anyanyelvi szinten beszélőkkel kommunikálni. A google-t már néztem, de semmi hasznosat nem találtam, így esetleg akik már vannak valahol, küldhetnének egy címet tapasztalattal. Előre is köszönöm a válaszokat. :)
(Ha túl ostobának tartod a kérdésem, vagy engem, és esetleg lustának is, akkor pedig előre is sajnálom, hogy raboltam az időd.)

4

Levél helyesírását kéne leellenőrizni egy hozzáértőnek?

Az volt a feladat, hogy írjak egy válasz levelet erre :

Dear Terry,

I have a problem and i want your advice, I'm having trouble with my new flatmate. He keeps playing loud music and inviting loads of his friends over to the flat.
I've been trying to study for my exams and it's almost impossible for me to concentrate. I've been going to the library to get some peace and quiet. But when I get back, he has the music on and his friends are still there.
Last week, one of the neighbours came round to complain. I had to open the door because my flatmate couldn't hear the doorbell ringing, of course. The neighbour was very annoyed and said that if the noise continued, she would call the police. When I told my flatmate, he turned off the music that night but he put it back on again the next day.
What do you think I should do ? I'd be really grateful for your advice.

Best wishes,
Victor

Kaptam segítséget és így összejött ez a válasz levél :

Dear Victor,

thank you very much for your letter. It was lovely to hear from you. In your letter you said you weren't sure what to do with your flatmate. I'll try to help you.
Firstly in my opinion you should discuss it with your flatmate, because if she won’t make a change in it, the policeman is going to inflict a serious punishment on her, and it wouldn’t be good.
Secondly if she will not take your’s advice, you should move into another dig, because the school is the first in the lifetime.
I hope I could help you. I’m looking forward to hearing from you.

Yours faithfully,
Terry

Az utóbbi levelet kéne átnéznie egy jó angolosnak, és megköszönném ha kijavítaná a szóbeli és nyelvtani hibákat átírná.
Köszönet előre is !

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!