Találatok a következő kifejezésre: Külföldre költözöm. hónapig (5 db)

Kb két hónap múlva külföldre költözök a gyerekeimmel, milyen magyar iratok kellenek?

egyszerűen nem találom a gyerekek taj, lakcím és adókártyáját -útlevelet intéztem és elhányódott..:( elhagytam, muszáj ezeket újra megkérjem ha egy két hónap múlva kiköltözünk Németbe? Kérlek segítsetek,sík ideg vagyok. Útlevelük és szül.anyakönyvi megvan.

Legjobb válasz: Szerintem ezek nem kellenek. 7 évig éltem külföldön (igaz nem Németo-ba), de ezeket soha semmilyen ügyintézésnél nem kérték. Az útlevélre, szül anyakönyvire viszont szükség lesz.

Szerintem ezek nem kellenek. 7 évig éltem külföldön (igaz nem Németo-ba), de ezeket soha semmilyen ügyintézésnél nem kérték. Az útlevélre, szül anyakönyvire viszont szükség lesz.

Külföldre költözöm. 2 hónapig járok majd nyelvsuliba intenzíven, annyi idő elég lesz ahhoz, hogy a szakmámba el tudjak helyezkedni kint? (fogorvosi asszisztens)

Legjobb válasz: Az nagyon nagyban függ attól, hogy milyen az alap nyelvismereted. Ha megvannak az alapok, és a két hónap a nyelvi továbbképzésedre vonatkozik, akkor nem lesz gond. Ha egy vad idegen nyelvet akarsz készségszinten megtanulni, akkor jó esélyed van, hogy sok dolgot nem fogsz megérteni. Amúgy két hónap intenzív (5x4 vagy 5x6 óra) tanfolyammal, ha tényleg csak azon vagy, hogy a nyelvet elsajátítsd, szép eredményt lehet elérni.

Az nagyon nagyban függ attól, hogy milyen az alap nyelvismereted. Ha megvannak az alapok, és a két hónap a nyelvi továbbképzésedre vonatkozik, akkor nem lesz gond. Ha egy vad idegen nyelvet akarsz készségszinten megtanulni, akkor jó esélyed van, hogy sok dolgot nem fogsz megérteni. Amúgy két hónap intenzív (5x4 vagy 5x6 óra) tanfolyammal, ha tényleg csak azon vagy, hogy a nyelvet elsajátítsd, szép eredményt lehet elérni.
Nem. igaz függ az országtól is. de ilyen "komoly" munkára már szinte perfekt nyelvtudás kell. ha pl van egy felsöfokud akkor elég a két hónap. de ha egy közép vagy rosszabb akkor talán akkorfejlödsz ha csak az adott nyelven beszélsz, de ha magyarokkal fogsz lakni akkor ez a 2 hónap mint halotnak a csók. 2 nyelven beszélek és mindegyiket az adott országban tanultam, angolt szinte perfekt beszélem de nem is alapokrol kezdtem még is szerintem 2 év kellett hogy magas szinten legyek. ne´metet most kezdtem 11 hónapja tök alapró németországban, és most már tudok beszélgetni. DE közel nem vagyok ahoz a szinthez hogy egy aszisztensi munkát elvégezzek pedig minden nap sulim van. ez átlagos mert az osztálytársaim is kb 1 éve élnek itt, és egy szinten vagyunk.

Hogy lehet feldolgozni, hogy akit szeretek, 2 hónap múlva külföldre költözik?

Ma tudtam meg,hogy a párom külföldre megy dolgozni, kb. 2 hónap múlva. Ma vagy ötször volt már sírógörcsöm, úgy érzem nem tudom felfolgozni és felfogni. 3 hónap múlva jönne legkorábban haza.Dühöt,haragot érzek most iránta,amiért elmegy, de ennek ellenére szeretnék a fenntmaradó id?ben minél többet vele lenni.Tényleg elmondhatatlanul rossz most, elveszíteni valakit,akit a legjobban szeretek.Volt már valaki ilyen helyzetben?Mit csináltatok?

Legjobb válasz: Már sokszor voltam hasonló helyzetben a férjemmel. A férjem másfél évre ment el dolgozni nagyon veszélyes helyre, de már elõtte is voltunk külön sokszor hónapokig. Nem könnyû, mert két kicsi gyerekünk is van, de mi így is nagyon boldogok vagyunk, mert az az idõ, amit együtt tudunk tölteni, kárpótol mindkettõnket azért, amikor nem vagyunk együtt. Ebbe te is gondolj bele. Ami a legfontosabb, hogy bízzatok egymásban és tartsátok rendszeresen a kapcsolatot.

Már sokszor voltam hasonló helyzetben a férjemmel. A férjem másfél évre ment el dolgozni nagyon veszélyes helyre, de már elõtte is voltunk külön sokszor hónapokig. Nem könnyû, mert két kicsi gyerekünk is van, de mi így is nagyon boldogok vagyunk, mert az az idõ, amit együtt tudunk tölteni, kárpótol mindkettõnket azért, amikor nem vagyunk együtt. Ebbe te is gondolj bele. Ami a legfontosabb, hogy bízzatok egymásban és tartsátok rendszeresen a kapcsolatot.
hogy hogyan? rosszul, es azt hogyan, hogy akit a legjobban szeretsz sajnos a vilag masik pontjan el es neked meg haza kell jonnod, legaabb egy evig az egyetem miatt itt kell elned. Erre ment ra a mi kapcsolatunk, ha ez egy ideiglenes allapot, vahaogy ki lehet birni, de ha orokke igy lesz, akkor nem. En is azt hittem, mi mindent kibirunk, de a tavolsag iszonyatosan tud fajni.
Szerintem fontos lenne tudnunk, hogy milyen célból ment ki külföldre dolgozni, mert így nehéz egyértelmû választ adni kérdésedre, mert szerintem, ha pusztán saját maga miatt megy ki, (ugye jobban fizetett állás, stb.) akkor mindenképp önzõség a részérõl, és hát ez a kapcsolat ennyit ért a számára, sajna...
Nem biztos, hogy onzosegbol tenne, lehet, hogy a jovotoket szeretne megalapozni. De te miert nem mesz vele? Egy eve pont ezt ereztem en is.A paromnak marciusban ment a gepe a tengerentulra.Par honappal elotte ismertuk meg egymast.De en mar akkor tudtam, hogy neki mi a terve, de a pontos utazasi idot nem tudtam, majd valamikor, csak az a valamikor egy honappal kesobb jott el.Egy gyonyoru februart toltottunk egyutt, aztan eljott a nap az indulasra.Elozo nap nem is lattam, igy elbucsuzni sem tudtam tole, de talan jobb volt igy.Reggel csorgott a telefon, hogy menjek erte a repterre, mert ittmarad velem! Azota egy ev telt el, az o hazajaban elek de jovo marciusra megint megvan a jegy ugyan oda! Azonban most mar ketten indulunk !!! :) Ha igazan szeret nem fog egyedul hagyni ! Hidd el talan remenytelen, de az utolso pillanatban is megvaltozhat minden ! Sok sikert, kitartast ! Nem minden olyan rossz, mint az elso pillanatban latszik!
A kérdező hozzászólása: Egyetemre járok, nem mehetek vele.Nem önzõségbõl menne, hanem a jövõnk szépítéséért, hiszen a meglevõ pénzét is addig kötötte le, míg nem végzek, hogy majd közösen induljunk az életnek neki...Mondta, nem kérhet õ olyat, várjak rá, az én döntésem, de természetes, hogy egy percig sem bizonytalanodok el, várni fogok rá...
az én barátom akkor dolgozott tõlem 700km-re, mikor megismerkedtünk... csak közbe-közbe járt haza és pont kifogtuk azt a pillanatot... :) megismerkedésünk után kinnvolt még pár hónapot, de amelyik hétvégén csak tudott, hazajárt. aztán megunta és hazajött, részben miattam :) csak kitartás, nem fog örökké tartani és néha biztos haza tud majd jönni hozzád!
szia :) én most júni 20-tól egészen szept.11-ig kint leszek Németországban, a Bódeni-tó partjánál.. dolgozni, mint pincér. Barátommal június 13-án leszünk 1 évesek...nahigen. Nem könnyû ezt feldolgozni... tudom :/ de fogd fel, hogy a közös érdekért megy ki :) neki is jó lesz, megháát... mai világban telefon/ internet.. egy kézzel írott szerelmes levél : D báármi :) Egyébkéntmeg eltelik 1-2 hét és megnyugszotok, csak ne zárkózzon be semelyikõtõk addig, hogy ne fájjon majd kint.. /tapasztalat h nem jó/ sok sikert! : )


Vettem egy telefont a T-Mobile-nál, és jövő hónapban külföldre költözök. Mi lesz, ha CSAK a telefonrészletet nem fizetem tovább? A kártyát oda adom másnak, szóval az lesz fizetve.

Legjobb válasz: Termeszetesen behajtjak rajtad a tartozast, de mivel nem fizetted rendesen, meg szep kis kesedelmi kamatot is tesznek ra.

Termeszetesen behajtjak rajtad a tartozast, de mivel nem fizetted rendesen, meg szep kis kesedelmi kamatot is tesznek ra.
A kérdező hozzászólása: Pontosítanám a kérdést... Letiltják a telefont valamilyen módon?
Te liba, nekünk azt honnan kellene tudnunk?:O
Az elsõ mondat múlt idõ.A második jövõ idõ.Akkor mikor is találkoztok?? Lehet, hogy el akar köszönni.
Kérdezd meg tõle! Ezt tényleg nem tudhatja senki, csak õ. Vagy nem mered elõtte kinyitni a pici szádat? Vagy mi..?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!