Találatok a következő kifejezésre: Külföldi nevet a babámnak (8 db)

Hogyan lehet a babám kettős állampolgárságú? Apa külföldi. Amikor megszületik, kaphat így külföldi nevet? Olyat, ami nincs az MTA-s listán?

Legjobb válasz: Akkor kaphat külföldi nevet, ha apukától van apasági nyilatkozat. Ha nincs, akkor csak MTA-s nevet választhatsz, és a te nevedre kerül a baba. (feltételezem nem a férjed az illetõ)

Akkor kaphat külföldi nevet, ha apukától van apasági nyilatkozat. Ha nincs, akkor csak MTA-s nevet választhatsz, és a te nevedre kerül a baba. (feltételezem nem a férjed az illetõ)
Szigorították? Hûha.... Nekünk 2010 elõtt volt, szülés elõtt csak a házassági anyakönyvit intéztük, hogy a szülésre bevihessem. Amikor szülés után kérdezték a gyerek nevét, akkor mondtuk, simán beírták, semmi külön kérvényezés nem volt.... Azért ahol az egyik szülõ külföldi, ott nem hiszem hogy ezen nagyon akadékoskodnának, volt amerikai fõnököm amerikai felesége is itt szült, nehogymár két amerikai állampolgár aki csak 2 évig van itt Bélának nevezze a gyereket vagy Dzsesszikának, mert az engedélyezett....
A kérdező hozzászólása: Igen, honosíttattuk a házasságunkat. Rajta van a magyar házasságin az állampolgársága.
A kérdező hozzászólása: Akinek sikerült magyaroknak nem jóváhagyott nevet adni, mikor volt? Úgy olvasom, hogy 2010-ben szigorítottak.
A kérdező hozzászólása: Csak külföldi állampolgárságú. Szülés elõtt kell intézni, hogy másmilyen neve legyen vagy ráér, amikor megszületik?
Jah, ugye van hitelesített házassági anyakönyvi kivonatotok ha külföldön házasodtatok? Nem elég a külföldi, sajnos nekem nagy pocakkal kellett szaladni az anyakönyvi hivatalba a fordítással. Ha van ilyen, vagy ha Magyarországon házasodtatok, akkor kell hogy legyen a házassági anyakönyvi kivonaton olyan rész alul, hogy "az apa xxxx állampolgár". Innentõl kezdve nem fognak kekeckedni, hogy milyen nevet adtok a gyereknek.
A kérdező hozzászólása: Kedves Második! És hogy intéztétek? Mielõtt még megszületett? Vagy utána? Kellett kérvényt írni az Akadémiának (a neten azt olvasom, hogy ez a menete)? Vagy elég volt az anyakönyvezetõvel?
Igen, kaphat, és nem is lesz kötelezõ fonetikusan anyakönyveztetni, ha nem akarjátok. Az én lányomnál is ez volt, a VIII.kerületben született.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. De az apa a férjem. :) Így mi a helyzet?
Kovács MTA

Külföldi nevet adni a babámnak ciki?

Legjobb válasz: Szerintem nem ciki. Csak mondjuk a vezetéknév sem mindegy. Mert egy nagyon magyaros hangzású vez.névhez és nem adnék külföldi nevet. Nekem csak azok a küldöldi nevek nem tetszenek,amit te is hozol példának,tehát magyar kiejtés szerint kell leírni.

Szerintem nem ciki. Csak mondjuk a vezetéknév sem mindegy. Mert egy nagyon magyaros hangzású vez.névhez és nem adnék külföldi nevet. Nekem csak azok a küldöldi nevek nem tetszenek, amit te is hozol példának, tehát magyar kiejtés szerint kell leírni.
Szia! Az én párom francia, ezért foglalkoztam ezzel a kérdéssel. Olvastam valamelyik oldalon (nem tudom mennyire igaz!!!), hogy ha én a fiamnak a Victor nevet adnám, azt Magyarországon Viktorként jegyeznék be. Valamiért átmagyarosítják. De gondolom, nem minden névvel lehet ezt eljátszani..
Én úgy tudom, hogy ha külföldi állampolgár a másik szülõ, akkor lehet kérni, hogy az Õ anyanyelve szerint íródjon a keresztnév. Ezt a Viktor/Victor hozzászólónak írom.
Így van, ha az egyik szülõ külföldi, vagy valamelyik bejegyzett nemzetiséghez tartozik, akkor megengedik az õ helyesírása szerint használni a nevet, sõt olyan nevet is, ami Mo.-on nincs bejegyezve, de az adott szülõ anyanyelvén szokásos név.
az én fiamat Alrick-Andrew nak hivják :D
Attól függ. Nekem nagyon tetszik a Kendra név, itt nincs para azon, hogy úgy kell-e írni, ahogy ejtik, mert igen. Mondjuk szerintem a külföldi név akkor jó, ha úgy kell írni, ahogy ejtik, vagy már meghonosodott annyira, hogy nem néz ki röhejesen leírva (mert a Dzsennifer, stb. nagyon bénán néznek ki leírva). Vagy hát a másik meg az, hogy persze külföldi származás esetén kérni lehet, hogy "normálisan" írhassa a nevét a gyerek, tehát úgy, ahogy az adott nyelven írják. De ezt igazolni is kell valamivel. Amúgy elég valószínû, hogy az én babámnak sem valami hely de magyaros neve lesz, mert a párom külföldi (félig), és szeretne valami olyan nevet adni, amivel egy kicsit ezt hangsúlyozni lehet. Hát majd meglátjuk :)
A magyar helyesírás minden idegenszót fonetikusan ír. Ezért a Jessika=Dzsesszika, a Jastin=Dzsasztin stb... De érdemes inkább utónévkönyvbõl válogatni és olyat ami illik a vez.névhez. Egyébként nem ciki külfödi nevet adni, szíved joga. A lényeg, hogy ne tolj ki a gyerkeddel. Ismerek pl olyan 6 éves kisfiút akit élete végéig ki fognak röhögni hála a szüleinek. Ugyanis ha megkérdezik tõle hogy hívják: Nagy Barna Farkasnak a válasz. Szóval én személyszerint csak ezt kérem tõled. A többi a te ill ti dolgotok.
Szerintem a Nagy Barna Farkas állati aranyos! :) Ha ilyen vezetékneveim lennének, én is így nevezném a gyereket. A Nagynál, meg a Kis-nél is :) Zaphira
Szia! Mi fiúnak a Medoxot, lánynak pedig a Jana-t választottuk. Mindegyik be van anyakönyvezve szerencsénkre. A vezetéknevünk sváb nyelvû szóval ez nem is okoz hangzási nehézséget. Magyar nevet sokkal nehezebb volt találni hozzá és nem is tudtunk megegyezni, úgyhogy ezek a nevek elsõre mindkettõnknek tetszett. Üdv: 37 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Vannak szép magyar nevek, de kicsit különlegesebbet akartunk neki adni. Persze nem Dzsesszikát! :)
A kérdező hozzászólása: Nem, nem magyaros hangzású a vezetéknév. Nem magyaros a vezetékneve. Ha magyaros lenne, mint pl. Kovács akkor ahhoz tuti nem adnék külföldni nevet, mert az elég hülyén nézne ki!
Mi itt Americában élünk a férjemmel és a 3 kislányunk: Anne(Anna) Laura(Lorának ejtik)és Suzanne(Szuzán).Szerencsére mindkét nyelven könnyen ejtik ki.

Magyarországon lehet e külföldi nevet adni a babának? És ha igen hogyan?

Nagyon tetszik egy külföldi név (Kendra) és szeretném megtudni h lehetséges e hogy ezt a nevet adjam a gyerekemnek ha lesz

Legjobb válasz: Ha a név be van jegyezve akkor adhatod neki. Ha nem akkor sajnos nem. Vagy ha az apa külföldi, akkor lehet, nálunk ez a helyzet, így a fiaimnak 2 nevük van.

Ha a név be van jegyezve akkor adhatod neki. Ha nem akkor sajnos nem. Vagy ha az apa külföldi, akkor lehet, nálunk ez a helyzet, így a fiaimnak 2 nevük van.
Ha nincs bejegyezve akkor is lehet, csak kérvényezni kell.
A Kendra név Magyarországon adható.
3.mondja jól:) nyugodtan adhatod
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat
Ez bejegyezhetõ, ha lányom lenne, ez lenne a neve. Majd ha egyszer lesz, akkor ezt kapja.


Hogy lehetne a babám kettős állampolgár? Apa külföldi, én magyar vagyok. Amikor megszületik, kaphat így külföldi nevet? Olyat, ami nincs az MTA-s listán?

Köszi. :)

Legjobb válasz: Az állampolgárság minden államban külön van szabályozva. A gyereked automatikusan magyar állampolgár lesz, ha te az vagy, hogy az apa után jár-e, az attól függ, hogy ott hogy van a törvény. Idegen nevet meg akkor lehet a gyereknek adni, ha ott éltek, abban nem vagyok biztos, hogy elég-e, ha az egyik szülö nem magyar.

Az állampolgárság minden államban külön van szabályozva. A gyereked automatikusan magyar állampolgár lesz, ha te az vagy, hogy az apa után jár-e, az attól függ, hogy ott hogy van a törvény. Idegen nevet meg akkor lehet a gyereknek adni, ha ott éltek, abban nem vagyok biztos, hogy elég-e, ha az egyik szülö nem magyar.
Kaphat "külföldi" nevet, de csak olyat, ami az édesapja országában engedélyezett.
Akkor javaslok egy roppant kézenfekvõ megoldást: Pakolj össze és disszidálj, így az is megoldódik, hogy külhoni neve legyen az utódodnak.
Miért akarsz neki külföldi nevet és állampolgárságot adni? Így is olyan kevés magyar csecsemõ születik, és ennyivel is tovább fogyjunk...? Mondanám, hogy a te döntésed, de csak mert az anyja vagy, még nem a "tulajdonod", egy külön ember, hagynod kellene, hogy majd idõvel, önállóan döntsön az identitásáról, és nem elõre kijelölt útra állítani. Bocsánat, hogy illetlenül beleszólok, de ez nem "magánügy", hanem a közösségünk ügye, így kötelességemnek érzem. Egyébként nem lehet. Van egy görög ismerõsöm, aki ideköltözött az apjával, és itt át kellett íratnia a nevét, ugyanis az apjáé "isz"-re végzõdik, de a nõknek sima "i"-re. Viszont mondták neki, hogy ez így itt nem lehet, ugyanannak kell lennie az õ családnevének is, mint az apjának, így kapta meg õ is az "isz"-t a neve után, noha lány, és így számukra elég furcsa. Szóval: véleményem és tapasztalatom szerint nem.
Azokról, akik itt korcsoznak, meg fattyaznak, nekem is megvan a véleményem (az 51%-os pedig szerintem egy provokátor, aki szándékosan ír "parasztosan", hogy ezzel gúnyolja a többieket), ettõl még nem kell megtagadnod a magyar közösséget, és tovább gyengítened azzal, hogy akarva-akaratlanul, de a gyerekedet más identitás felé tereled már születése elõtt, hiszen így is három évtizede kevesebb csecsemõ születik, mint ahányan meghalnak közülünk, de még a kevés születettbõl is kiveszed, ami további fogyás, és veszteség nekünk. A fentebb írogatók csak egy kis réteget tesznek ki a magyarokból, nem õk azok, akikkel foglalkoznod kell.
Akkor fogalmazok érthetõbben: attól, hogy valaki szül, még nem birtokolja õt, hagynia kell magának döntenie az identitásáról - amennyiben két nemzetbõl való. A "közügy" kifejezést pedig javítom erre: a közérdek. Igen, töredelmesen bevallom, ha Kincsõnek kívánná nevezni, teljes mértékben támogatnám. Nem bûn, ha valaki a saját nemzete javát képviseli. Ez csak az itteni aberrált gondolkozásban van másként, minden normális, egészséges társadalomban kifejezett elvárás. Nem fogok miatta bocsánatot kérni.
ahogy az elsõ írja...a gyereked automatikusan magyar állampolgár, ha itthon születik, akkor be is jegyzik annak, ha nem, akkor neked kell külön intézni a bejelentést természetesen kaphat külföldi nevet, ami az apa országában engedélyezett (ha ott születik, akkor ellenõrizni fogják, hogy engedélyezett-e, ha itt, akkor a kutyát nem fogja érdekelni) az apa állampolgárságát az ottani jogszabályok alapján kaphatja meg...a világon 2 féle módon kaphat a csecsemõ állampolgárságot születésnél, vagy ott kell szülessen vagy a szülõ rendelkezik az adott állampolgársággal - ez államonként változó - nagykövetségen/konzulátuson érdeklõdjetek
A kettõs állampolgárság ellen nem szólaltam fel, csak kérdeztem, hogy miért. Az pedig nem "vélt érdeke" a közösségünknek, hogy ne fogyjunk még a mainál is tovább. A gúnyt részedrõl is érzékeltem, ."magyarosch", erre is vonatkozik azon megjegyzésem, hogy ez máshol elemi társadalmi érdek, csak nálunk teszi ki magát céltáblának, ha valaki felveti. Bocsánat, ha ez bárkinek bántólag hatott, de nincs mögötte rossz szándék, és remélem, legalább gondolati szinten hatott valamennyire.
"(ha ott születik, akkor ellenõrizni fogják, hogy engedélyezett-e, ha itt, akkor a kutyát nem fogja érdekelni)" Ebben nincs igazad. Itt is csak olyat fognak anyakönyvezni, ami az apa országában megengedett név. "- Amennyiben a szülõk egyike nem magyar állampolgár, az anyakönyvvezetõ a gyermek utónevét az érintett nem magyar állampolgárra irányadó szabályok szerint is bejegyezheti. - Amennyiben a gyermek a megszületésekor a magyar mellett külföldi állam állampolgárságával is rendelkezik és ezt a szülõk igazolják, akkor a szülõk kérelmére a születés anyakönyvezésekor a névviselésre vonatkozóan az adott külföldi állam jogát kell alkalmazni."
Nem volt tiszta, mit akarsz, mivel a kettõs állampolgárság ellen is tiltakoztál (pontosabban a külföldi része ellen). Pedig ennél jobb módja nincs az általad elképzelt nagyon liberális, "majd a gyerek eldönti" dolognak.
Tehát az a közérdek, hogy a gyerek saját akaratából eldöntse, hogy magyar akar lenni, és ezt a szabad döntést a szülei azzal támogassák, hogy a lehetõ legmagyaroschabb nevet adják neki, és még véletlenül sem vetetik fel vele az apukája állampolgárságát. Mert ez a közérdek, hogy bízzuk a gyerekre, de ne bízzuk a véletlenre. :) Itt senki sem nézett ferdén senkire, te kotyogtad bele a kérdésbe a köz általad vélelmezett érdekét, miközben az elsõ válasz után (ami tényszerûen választ adott a kérdésre) igazából már semmit sem kellett volna hozzátenni.
És csak a félreértések elkerülésére: nem a Kérdezõt minõsítettem, hanem azt, hogy ha valaki egészséges szinten elfogult sajátjai felé, arra a mai korban azonnal ferde pillantásokat vetnek.
"de ez nem "magánügy", hanem a közösségünk ügye, így kötelességemnek érzem. " Dönts már el, hogy a gyerek magánügye vagy a "közösség" közügye, vagy mindkettõ egyszerre. Csak hogy kimagyarázhasd, hogy még csak véletlenül sem elsõsorban a szülõk dolga, hogy milyen nevet adnak a csemetének a jog diktálta amúgy sem bõ lehetõségek között. Gondolom, ha a szülõ Kincsõnek vagy Koppánynak nevezné, akkor támogatnád.
A kérdező hozzászólása: És ilyenek miatt kéne büszkének lenni a magyarságra, mint ti? Hát az a közösség, amibe ti tartoztok, mindenképp az, amelyikbe én nem szertnék tartozni!
A kérdező hozzászólása: Mert az ostobaság és a korlátoltság erény??? Az válaszoljon, aki érdemben tud információval szolgálni, kérlek!
A kérdező hozzászólása: Szerintem a te példád, kedves második válaszoló, más mert családnévre vonatkozik.
Szia, nalunk az apuka nem magyar. Vezeteknevet megkaptak a gyerekek. A gyerekek keresztnevei benne a magyar nevek listajaban. Engedtek, mivel az apa kulfoldi. Mi meg nem inteztuk el a kettos allampolgarsagot, de a nagykovetsegen megkerdeztem mi kell hozza, es meddig (a gyerek hany eves koraig) lehet elintezni.

Adhatok a babámnak külföldi nevet?

pld : Méri, Jack, Sarah, Ronald

Legjobb válasz: persze! csak kell hozzá egy külföldi szülõ ;)

persze! csak kell hozzá egy külföldi szülõ ;)
Külföldi nevet, külföldi leírással csak akkor, ha az egyik szülõ is külföldi.
A kérdező hozzászólása: apai ágon félig angol
akkor ez esetben nincs akadálya. bár azért gondolom elõre jelezni kell esetleg, hogy külföldi nevet akartok, de ezen az oldalon találsz információt, csak görgess le: [link]

Szeretnék külföldi nevet adni a babámnak. Ilyen esetben milyen lehetőségeim vannak?

Mesterségesen termékenyültem meg, magyar állampolgár vagyok. De mégis szeretnék a gyermekemnek külföldi nevet adni. Azt szeretném ha Lisette-nek hívnák, viszont itt Magyarországon csak Lizett-nek anyakönyveztethetem. Brüüüüü...

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy ez annyira fontos dolog lenne, hogy ezért külföldön szülj. Amúgy tényleg csak magyarosítva engedik anyakönyvezni ezeket a neveket. Szerencsére. Elvégre Magyarországon vagyunk, és magyarok vagyunk, vagy nem?

Nem hiszem, hogy ez annyira fontos dolog lenne, hogy ezért külföldön szülj. Amúgy tényleg csak magyarosítva engedik anyakönyvezni ezeket a neveket. Szerencsére. Elvégre Magyarországon vagyunk, és magyarok vagyunk, vagy nem?
miért lényeges, hogy mesterségesen termékenyültél meg? ezt úgy kell érteni, hogy spermabankból? tehát nincs "apja" a babádnak?
Mondjuk igaz ami igaz, szerintem is borzalmasan néznek ki leírva a külföldi nevek magyar fonetikával. Én a lányomat Emily-nek akartam nevezni, de csak Emili lehetett volna, én pedig úgy voltam vele, hogy pontos i-vel hülyén néz ki, ezért Kendra lett, azt legalább magyarul is úgy kell leírni, ahogy ki is ejtik. Tudom, hogy szépek a magyar nevek, de ha egyszer van akinek más tetszik, akkor ez van. Ha nem találtam volna olyan nevet, ami tetszik, és írni is úgy kell, ahogy ejteni, akkor a magyar (vagyis mára már megszokott) nevek közül választottam volna. De ha azt vesszük, a legtöbb ma megszokott név sem magyar eredetû, valaha azok is nagyon furcsák voltak. Kedves kérdezõ, ha azt szeretnéd, hogy így írhassátok a kislány nevét, akkor vagy szerzel igazolást arról, hogy valamilyen más nemzethez tartozol, ahol ez a név bejegyezhetõ ezzel az írásmóddal, vagy olyan országba mész szülni, ahol így anyakönyvezhetik a gyereket. Mondjuk külföldre kimenni szülni nem kevés pénz és macera, hiszen napra pontosan nem tudhatod mikor fogsz szülni, elég sokat kell majd kint dekkolni, de ha az ellátásokat kapni akarod majd itt Magyarországon, akkor utána kell nézned, hogy például az egyszeri anyasági segélyhez milyen igazolást adnak külföldön, amit itt is elfogadnak.
A kérdező hozzászólása: Ha elvonulok Mexikóba szülni, akkor végre adhatom a gyermekemnek azt a nevet úgy leírva, ahogy szeretném?
Miért pont Mexikóba? :) Elég ha átmész Ausztriába. Ott már biztosan engedik így írni, pláne mert ott már te vagy a külföldi, és nem igazán fognak vele foglalkozni, még ha amúgy nem lehetne is, bár szerintem ott simán lehet így írni a nevét. Csak mondom, nézz utána, hogy milyen papírokat kell beszerezned ott és itthon, ha külföldön akarsz szülni, és a juttatásokat meg akarod kapni itthon.
lehet kervenyezni, hogy engedelyeztessek ezt a nevet. interneten kellene utananezni, hogyan kell, ill. melyik szervnel kell kervenyezni, de van ilyen. es akkor nem kell ennyi maceras dolgot csinalni.
csatlakozom az elõttem szólóhoz. egyszerûen kérvényezni kell, hogy külföldi nevet adhass a gyerekednek, némi pénzbe kerül a papírmunka, de mindig megszokták adni az ilyen engedélyeket, nem bonyolult.

Mennyibe kerül külföldi nevet adni a babának?

Legjobb válasz: Én úgy tudom,hogy amit te szeretnél anyakönyveztetni mert nincs regisztrálva az 30 ezer ft.Aztán lehet hülyeséget beszéltek,de az egyik ismerõsöm ezt mondta. 36hkm

Én úgy tudom, hogy amit te szeretnél anyakönyveztetni mert nincs regisztrálva az 30 ezer ft.Aztán lehet hülyeséget beszéltek, de az egyik ismerõsöm ezt mondta. 36hkm
Magyarországon csak az MTA által engedélyezett nevek anyakönyvezhetõek a gyermek számára. külföldi nevet csak akkor kaphat, ha az egyik szülõ olyan nemzetiségû. (ha jól tudom) szerintem ez nem pénz kérdése. persze ha megfelelõ emberig elér a kezed, biztos semmi sem lehetetlen!
Remélem nem kell fizetni, bár nekem külföldi az apuka :)

Kettős állampolgárként adhatok a kicsi babámnak külföldi nevet is?

Kettős állampolgár vagyok (amerikai-magyar) és itt fog születni a lányom. Szeretném a hagyományos, itthon anyakönyvezett neveken kívül elnevezni. Azt tudom, hogy az itt élő külföldiek megtehetik. Kettős állampolgárnál mik erre a szabályok? Nemsokára megyünk vissza es ott élünk majd.

Legjobb válasz: Persze, adhatsz, de csak olyat ami engedélyezve van. Pl. Kevin, Medox stb.

Persze, adhatsz, de csak olyat ami engedélyezve van. Pl. Kevin, Medox stb.
Igen, adhatsz es olyat is ami nincs Magyarorszagon engedelyezve!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!