Találatok a következő kifejezésre: Külföldön van autóm. Kötelező második műszaki (1 db)

Külföldön van az autóm. Kötelező második műszaki vizsgára kell vinni, de nem tudok vele haza menni. Hivatalos-e az Angliában elvégzett vizsgálat? Itt azt a tájékoztatást kaptam, hogy olyan, mintha otthon csináltatnám meg. Igaz ez?

Legjobb válasz: igaz, de csak akkor ha SZAKSZERVÍZBEN végzik el a szervízt. Az EU-n belül teljesen mindegy, hogy hol végzik, ha HIVATALOS MÁRKASZERVÍZBEN végzik.

igaz, de csak akkor ha SZAKSZERVÍZBEN végzik el a szervízt. Az EU-n belül teljesen mindegy, hogy hol végzik, ha HIVATALOS MÁRKASZERVÍZBEN végzik.
Hivatalos, de jó drága


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ebben a szituban mekkora az esély a lebukásra?

Jóember totálkárosra töri a kocsiját, de mivel szűkében van a pénznek, így vesz egy ugyanilyen típusú, színű, korú külföldről behozott verdát potom pénzért papírok nélkül. Ráteszi a régi autó rendszámát és boldogan furikázik vele.
A műszaki vizsgán kiderül hogy csalt? Vagy esetleg már előbb is?

5

Hagyatéki vita miatt egy autó jóhiszemű birtokosa lettem. A műszaki közben lejárt és nem tudom levizsgáztatni, mert törvényes tulajdonos hiányában nem lehet rá kötelezőt kötni. Mi a megoldás ilyenkor?

A biztosító jogerős hagyatéki végzést kér a kötelező megkötéséhez, de erre valószinűleg még éveket kell várnom.

2

Elég az ajánlatkérés ahhoz, hogy közlekedhessek?

Neten kötöttem kgfb-t, odáig jutottam el, hogy a biztosító cég küldött e-mailben egy ajánlat nevű iratot. Ez az ajánlat elegendő ahhoz, hogy közúti forgalomban részt vegyek, vagy várni kell addig, amíg megküldi a papírokat postai úton? Telefonon azt mondták az ügyfélszolgálatukban, hogy ez az ajánlat 60 napig érvényes, és semmi teendőm nincs vele, majd küldik a további papírokat. Tehát elég ezt az iratot kinyomtatni, és magammal vinni? Ez olyan mintha már meg is lenne kötve a kötelezőm? Köszönöm a válaszokat!

9

Átírás kötelező nélkül? (bővebben lenn)

Na lássuk csak.. vettem egy autót, amire kötöttem egy kötelező biztosítást a postán, utána az átírásnál gondok voltak, pontosabban az, hogy nem tudták a nevemre írni, mivel az előző tulaj taxinak használta a kocsit, a taxi engedélyét viszont visszamondta mivel már fehér rendszámos, de a rendszerbe elfelejtették visszaállítani, ezért kaptam jóval későbbre egy új időpontot az átírás elvégzésére, ez idő alatt visszaküldte a posta a kötelező biztosítás árát. (gondolom mivel kicsúsztam a 15 napból) Mit tudnék tenni? (Nincs lehetőségem elmenni a postára, mindenképp először az átíratásra kéne mennem az okmányirodába!) HELP!! :S

6

Miért nem kellett az okmány irodában az új forgalmi engedélyes papírért fizetnem?

Betelt a forgalmi papírom, és a műszaki vizsga után közölték velem, hogy menjek a helyi okmányirodába, ott majd adnak újat. És még mondták, hogy kb. 6000 Ft-om fogja bánni. Gondoltam magamban, nagyon boldog vagyok, nem elég a műszakiztatás... :( Bementem az okmányirodába, ott közölték velem, hogy csak 600 Ft lesz. De miért? Örülök nagyon, csak nem értem az egészet. Mi alapján fizet valaki 6000 Ft és 600 Ft-ot?

2

Még fél év előtt eladtam két autómat és vettem helyettük egy másikat autókereskedésből, ettől függetlenül még a második félévet is nekem kell kifizetni súlyadóban az előző két autónál?

és a harmadik autó súlyadója is rám terhelődik?csak mert az ideiglenesen ki volt vonva a forgalomból,mert autókereskedőtől vettem...remélem nem kell 3 súlyadót fizetnem... :(valaki tudna segítnei?

3

Most akkor B kategóriánál való vizsgázásnál a 30 óra bele fog számítani az 580 kmbe vagy azt még azon felül kell teljesíteni?

6

Vásároltam egy autót és az adás vételijével kapcsolatban szeretnék választ kapni;?

Pár napja vásároltam egy autót, már az adás vételi is kacifántos mert köztes adás-vételivel vásároltam, azaz akitől vettem az okmány irodában nem iratta át a nevére a kocsit, vagyis a forgalmiba az eladóm előtti emberke szerepel. Na most ezt ahogy olvasom engem nem érint, ő megkapja a büntetését(15napot bőven túllépte), nálam van az ő adásvételiük másolata is. Na most az lenne a kérdésem, hogy nincs abból baj hogy adásvételin az összegnél nem írtak be az ő adásvételijükön semmi forintot, még nullát se?Nagyon nem szeretném ha valami átverésnek lennék áldozata....Párom szerint túl aggódom nem a mi dolgunk. Egyébként eredetvizsgára elvittem már a kocsit és minden rendben volt.
Tudom az okmányirodában kiderül, de még egy hét mire kaptam az időpontot...és ebben nagyon örülnék ha valaki választ adna.
Előre is köszönöm

3

Korlátozott AM kategóriás jogosítvány lehetséges? ! HELP

Ma kaptam meg a kérelmezés az AM kategóriás jogosítványhoz amelynek második oldalán található egy olyan bekezdés ahova eszt írták K* 186 ez aszt jelenti hogy a jogsim korlátozott mivel robogóval vizsgáztam ez aszt jelenti hogy nem vezethetek váltós segéd motort???? HELP MY!!!!!!

3

Ha a forgalmiba be van jegyezve hogy x y cég nevén van az autó és én ezt szeretném megvenni, annak milyen hátránya esetleg pluszköltsége van?

Valamilyen 5010-es céget magyarázott a tulaj..

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!