Találatok a következő kifejezésre: Külföldön van autóm (12 db)

Szeretnék autót lízingelni, de KHR ben vagyok, Nem kapok hitelt, segítsen valaki, hogyan is van ez, hogy külföldön lízingeljek autót?

Legjobb válasz: Magyarországon aktív KHR-rel nem fogsz lízinget/kölcsönt kapni. Külföldön nem tudom, hogy lenne rá lehetõség.

Magyarországon aktív KHR-rel nem fogsz lízinget/kölcsönt kapni. Külföldön nem tudom, hogy lenne rá lehetõség.
Miért külföldrõl szeretnél???nem értem.irj privire, hátha tudok segíteni. hitelekkel foglalkozom.
Jó kérdés engem is érdekel ez a dolog.
kinézed az autót, felhívod a tulajt, kimész, megveszed. Költségek. Ezekre jó oldal a mobile24.hu ...itt részletesen leírják a járulékos költségeket (de persze ha magad intézed akkor értelemszerûen levonhatsz ilyen dolgokat, mint fordítási költség, traileren hazaszállítás, stb. az ott jelzett árból)
Pont úgy mint itthon. Aztán kinti biztosítást takaró, ideiglenes vámrendszámmal, itthon bérelt, külföldön is használható "P" rendszámmal vagy tréleren hazajuttatod. KÉTNYELVÛ adásvételi a legfontosabb eleme a dolognak. Itthoni forgalomba helyezés százezer alatti összeg. Persze plusz regadó! Idén még innen számolhatod ki: http://www.euvonal.hu/regado.php Jövõre pedig: http://www.autonavigator.hu/sztori/a_regisztracios_ado_torte.. Hajrá! :p))


Külföldön van az autóm. Kötelező második műszaki vizsgára kell vinni, de nem tudok vele haza menni. Hivatalos-e az Angliában elvégzett vizsgálat? Itt azt a tájékoztatást kaptam, hogy olyan, mintha otthon csináltatnám meg. Igaz ez?

Legjobb válasz: igaz, de csak akkor ha SZAKSZERVÍZBEN végzik el a szervízt. Az EU-n belül teljesen mindegy, hogy hol végzik, ha HIVATALOS MÁRKASZERVÍZBEN végzik.

igaz, de csak akkor ha SZAKSZERVÍZBEN végzik el a szervízt. Az EU-n belül teljesen mindegy, hogy hol végzik, ha HIVATALOS MÁRKASZERVÍZBEN végzik.
Hivatalos, de jó drága

Lehet német rendszámú autóra Magyarországon biztosítást kötni? Az autót többségében Németországban használnám. Azt tudom, hogy van M. o. -n egy olyan opció, hogy: a gépjárművet tartósan külföldön szeretném használni.

Ki hogy oldotta meg a biztosítását a kocsira?

Legjobb válasz: ezt ugy lehet megcsinálni h németo.-ban legyen egy bejelentett lakhely, ill. a annak tulajának is német lakhelynek kell lenni, de nem nagyon értem a kérdést, miért kötnél biztosítást magyarba amikor a kocsit németbe használod, ha magyarba megállít a rendõr akkor annyit kell mutatnod h a kocsinak a tulaja németo-ban lakik

ezt ugy lehet megcsinálni h németo.-ban legyen egy bejelentett lakhely, ill. a annak tulajának is német lakhelynek kell lenni, de nem nagyon értem a kérdést, miért kötnél biztosítást magyarba amikor a kocsit németbe használod, ha magyarba megállít a rendõr akkor annyit kell mutatnod h a kocsinak a tulaja németo-ban lakik
A kérdező hozzászólása: M.o-n 100 Eu -bol bõven kijön a biztosítás, Németben meg kb. 1000 - 1200 Eu.

Ha más nevére írt autóval közlekedem szükségem van valami "engedélyre" a tulaj aláírásával, vagy csak akkor, ha külföldre megyek vele?

Legjobb válasz: Ha nem családtagé az autó akkor kell meghatalmazás a tulajdonostól amit a rendõr elkérhet ha megállít.

Ha nem családtagé az autó akkor kell meghatalmazás a tulajdonostól amit a rendõr elkérhet ha megállít.
Van külön erre a célra készült formanyomtatvány, szinte minden nyomtatványboltban árulják. De kézzel írt is tökéletes, a lényeg a 2 tanún van. Simán kérheti a rendõr sõt mostanság meg is teszi.
a tulaj nélkül sehogy.
Max úgy ha aláírod helyette.
Kérj tõle egy aláírt adásvételit, két tanút csak tudsz szerezni itthon is.Ja és a törzskönyvet ne feledd elkérni, gondolom azt nem vitték magukkal külföldre.
A kérdező hozzászólása: Az adásvételit aláírná õ elõre mert kiküldeném postán. De utána az okmányirodában tudnám én intézni a tulajdonváltást meghatalmazással????
Meghatalmazással tudod intézni!
Igazából a tulajdonváltást követõen az okmányirodával intéznivalója legfõképpen a vevõnek van.Te is bemehetsz az okmányba meghatalmazással.A másik lehetõség, hogy Neked mint eladónak a fogalmi kitöltött részét kell visszajuttatnod a kiállító hatósághoz.Ez az esetleges közúti bírságok elkerülése végett fontos, ha netán a vevõ nem íratná kellõ idõben a saját nevére a jármûvet.A másik ok pedig a következõ éves súlyadó elkerülése az értékesített kocsira.

Ha nekem Magyarországon -minden jogszabályi feltételnek megfelelve természetesen- kékfényes autóm van, akkor azzal kimehetek külföldre?

Na meg ketté is bontanám a kérdést, hogy

Legjobb válasz: Ha nem használod, akkor szerintem mehetsz, ha egyébként hivatalosan van felszerelve.

Ha nem használod, akkor szerintem mehetsz, ha egyébként hivatalosan van felszerelve.
A kérdező hozzászólása: persze, minden hivatalos, na csak errõl nekem egyetlen magyar nyelvû igazolásom van, és persze tudom jól, hogy más ország meg már a felszerelést is másképpen szabályozza, amit meg honnan a fenébõl tudjon az ember ugye? szal jó kérdés na ... de ha nem használom, akkor már csak nincs belõle gond ...
Sok munka lenne addig lekapni?
A kérdező hozzászólása: hát igen, mert ez rendesen fel van fixre szerelve szal nem az a mágnestalpas kitehetõ típus ..

Akik kiköltöztetek külföldre, mit hagytatok magatok mögött? (ház, autó stb. ) Van e-gyereketek? Megbántátok-e?

Legjobb válasz: A barátnõm ment ki Angliába a párjával pár éve. Itt hagyta a rosszul fizetõ munkáját, az idióta tesóját és a hülye szüleit, akik soha nem segítették, csak hátráltatták mindig. Mostanra rendezõdött az élete, a minimálbérükbõl szépen megélnek. Nekem hiányzik, de tudom hogy ott jobb élete van, mint itt valaha is lett volna.

Elhagytam a volt férjemet, a közös házunkat (gyerek nem volt ha lett volna vittem volna)és 130000t mindig megkaptam havonta. Nem bántam meg kicsit sem. Honvágy azért nem volt mert fiatalon éltem amerikában és angliában is. Itt megismerkedtem a párommal és nemsokára lesz babánk. Ö mindkét nyelven fog beszélni. ùgy ahogy a párom most iratkozott be egy magyar nyelvtanfolyamra itt kint.
mi úgy költöztünk hogy apa és lánya, apa testvére és férje a három gyerekével, tehát heten. a négy gyerek 18 év alatti volt, nagyon rizikós volt kijönni, és annak ellenére hogy, kajára nem tellett eleinte, és az egész család egy négyszemélyes házban lakott (szülõk, meg a két gyerek) annak ellenére senki nem bánta meg a dolgot. itt élünk londonban, és senkinek meg sem fordul a fejében hazamenni. a politikáról meg a kultúrálol csak annyit szeretnék, hogy nem kell azt hinni hogy ami magyarországon van, az egy friss dolog, ha od figyeltetek volna az iskolában, akkor tanultátok volna azt is, hogy az összes csata meg háború ugyan arról szólt mint ami most megy, de nem kell ám nagyon jártasnak lenni a történelemben, elég ha csak elolvasol egy ady verset. korábban nagyon utáltam ady-t. nem tudtam felfogni hogy írhat valaki ilyet a hazájáról, a hazámról, és tudjátok mit? igaza van, minden egyes szava igaz.
A barátnõm ment ki Angliába a párjával pár éve. Itt hagyta a rosszul fizetõ munkáját, az idióta tesóját és a hülye szüleit, akik soha nem segítették, csak hátráltatták mindig. Mostanra rendezõdött az élete, a minimálbérükbõl szépen megélnek. Nekem hiányzik, de tudom hogy ott jobb élete van, mint itt valaha is lett volna.
Két ismerõsöm van aki kiment: -egyik szüleinél lakott és már több ízben kiment, megbánta, majd újra rájött, hogy ott mégiscsak jobban boldogul(amerika)-és újra kiment-szóval õ semmit nem hagyott itt yakorlatilag, mert sikertelen volt itthon. -másik ismerõsöm :elõször a férfi nem tudott diplomával elhelyezkedni és kiment, majd pár évre, mikor láthatólag jobban boldogult hoteles kifutófiúként, mint itthon a diplomával-most már követte a családja gyerekekkel-és tutira nem bánták meg.Házuk még meg van, valamelyik rokon ránéz idõnként-gondolom megtartják biztosítékként, de lehet utóbb végre majd eladják azt is. Megértem õket, mert a mérleg egyik nyelvén a rokonság és anyagi kínlódás ---másikban pedig a megélhetés és boldogulás.-õk ezt választották.
Egy bõrönddel indultam el otthonról 2 és fél évvel ezelõtt. Otthon hagytam a házat, a rokonaimat, a munkámat és akkor még úgy éreztem, hogy a szívemet is. Pár hónapig gyötört a honvágy. Most már itt van az életem, jó munkám, családom, a picike a napokban érkezik. Nem bántam meg, nem mennék haza. Igaz ezért is meg kellett küzdeni jócskán (sokan azt hiszik itt kint nem kell megdolgozni a jobb életért), de bármikor végigcsinálnám újra.
Nettó 310 ezres fizetést hagytam magam mögött /2002/, a kocsit eladtam elõtte, házam nem volt mert nagyon rég szándékomban állt kitelepedni. Ami otthon maradt a szüleimnél az pár kacat még egyetemista koromból. Csak egyetlen dolgot bántam meg a kitelepedéssel kapcsolatban: azt, hogy nem hamarabb jutott eszembe!
Angliaba egy kisgyerekkel koltoztem ki. Otthon a lakasomat hagytam, amiert faj a szivem, hiszen most alberlok lakjak. Amugy orulok hogy kijottunk, kar, hogy mar nem elobb, de haza soha nem fogunk mar koltozkodni. Szerintem Magyarorszagrol el kell jonni, meghozza minel messzebbre!
Nekem anyukám az egyetemet hagyta ott és a családját. Apa vagy 3 évvel felette járt, összejöttek, és mikor apa végzett, hazahozta anyát és összeházasodtak. Ja nem, még ott házasodtak össze, de részletkérdés. Szóval anya azóta Magyarországon él, van még 2 tesóm, de a szülõk már 7 éve elváltak. Egyszer, amikor anya nagyon dühös volt, azt mondta, hogy ha mi nem lennénk, már rég hazament volna. Még mindig nem nagyon van oda Magyarországért, azt hiszem, ami nem meglepõ... a sziive hazahúzza még több, mint 20 év után is.
Nem olyan régen élek Finnorszgában. Rögtön egyetem után jöttem ki. Anyagi javak gyerek nem volt, és az otthoni körülmények között soha nem is lett volna még csak esélyem rájuk. Csak anyukámék miatt kínlódom nagyon, nagyon hiányoznak. De nem bántam meg, soha nem mennék haza, ha a gyerekemnek nem a magyar lesz az anyanyelve, nekem már akkor megérte.
Utolsó válaszoló, hogy mondhatsz ilyet?! Egyrészt a gyerekednek a magyar lesz az anyanyelve, ahogy a tiéd is az, kivéve persze, ha nem tanítod meg neki! De miért ne tennéd? A nyelvünknek, kultúránknak semmi köze a politikához, az itthoni romló viszonyokhoz. Én is külföldön élek, tehát nem ez ellen vagyok, de soha nem jutott volna eszembe ilyet mondani, nem bírnám elviselni, hogy a gyerekem nem beszél magyarul! Két anyanyelve van, és semmi szégyellnivalót nem látok azon, hogy beszéli a magyart, ezáltal tud kommunikálni a nagyszüleivel, otthoni rokonokkal, és megismeri majd a magyar kultúra igen értékes terméseit. Nem értem ezt a hozzáállást, de azt hiszem, ezért tartunk ott, ahol, és ezért nincs segítség az országnak: menekülnek a patkányok a süllyedõ hajóról...
Csak halkan jegyzem meg az egyik felettem okoskodónak, hogy a patkány , az egyik legintelligensebb állatfaj, a delfin után...Tedd sebességbe az agyad, mielõtt kinyitod a szád. Ha megkérhetlek.
Sziasztok! Kicsit rolam en nem magyarorszagon nöttem fel hanem nyugatnemetorszagban de annak a valaszolonak aki nem reg el finnorszagba az szeretnem üzenni eleg szegelni valo velemenyed van annak örülsz hogy nem lesz magyar anyanyelve a gyerekednek itt is vannak olyan csaladok akik a gyerekeiket nem tanitotak meg magyarra es mi van belöle csak hatranya a gyereknek mert egy kulturatol elvettek es ahogy egy valaszolo is irta megis hogy beszel a rokonokal arra gontoltal mar? kettö te tudsz perfekt finnül??? akkor neki mit tanitasz meg? En sem kerestem magamnak ki több mint 20 evvel ezelöt ki hogy szüleim hova mentek de arra büszke vagyok hogy tudok magyarul es van bennem magyar kultura is. magyarorszaggal kapcsolatban hat igen ott a politikusok a hibasak de itt sem jobb mindenhol a politikus egy rablo es hazug ember de ez van hidjetek lesz magyarban is jobb hejzet csak megkene valtozni e gondolkodasnak is. itt pl ul kidobtak 30 ev munka utan egy nöt 1, 30€ miatt ez nem vicc Berlinbe. amig sajnos nincs atgondolkozas minden teren magyarorsdzagba nem lessz jobb es ebben mindenki benne van. sok lehetösege van most is az orszagnak ha egy kicsit is gondolkoznanak ebböl a valsagos hejzetböl is lehet sok penzt csinalni hogy az orszagban jobb legyen. Masik miert nem irjatok oda hova mentetek es miert point oda. bocs a irasert de ezt magamnak tanitotam meg.es nem kell szegelni hogy magyar az ember!!!
Elõttem szóló, köszönöm a támogatást.
A 22:12-nek , akkor most te is utalod magad?!?!! Ha utalod , hogy mas hozzaszolasahoz fuz valaki kommentet , akkor te miert teszed? Hiaba irtad le a valaszodat az elozo oldalon, attol meg neked sem kell a masik hozzaszolasahoz hazzaszolni !!!!!! Te nem birod ki ? A finnorszagban elo illeto nagyon nepszeru lett , talan nem veletlenul. Igaz , nem irta , hogy nem tanitja meg , de azt sem , hogy igen, tehat a szovegertessel neked vannak problemaid !!! Raadasul eleg szepen! En is szegyellnem ha az szuleim nem tanitananak meg az egyik nyelvukre es szerintem azzal , hogy nem ez lesz az anyanyelve , mindnet elmondott . Te pedig , aki Angliaba ment ki uzenem , ha annyira szegyelled a magyarsagodat mi a fraszkarikat keresel ezen az oldalon !!! Ez egy magyar oldal , vagy talan a szovegertessel van problemad? Menj fel egy angol oldalra es hirdesd ott magad, hogy te sehonnan se jottel, mert szegyelled a hazadat ! Mintha a te hozzaszolasod nem lenne bunko ! Meg valami ha elolvasod a masik hozzaszolast is , rajohetsz , hogy annak az illetonek sokkal tobb tapasztalata van , mint neked valaha lesz. O kulfoldon nott fel , te csak bevandoroltal oda es mindig is betolakodo maradsz , ha ezzel nem vagy tisztaban talan nem is elsz kulfoldon !!! Megegyszer a szovegertesi problemaid miatt . Torold magad sz oldalrol, ha nem tartod magadat magyarnak es szegyelled. Mit keresel itt ? Iszonyatosan felduhit az ilyenfajta tudatlan , ostoba emberek hozzaszolasa!!! Legyen nagyon szep napod es gondolkozz el egy kicsit es amikor a tukorbe nezel remelem eszedbe jut , te mit irtal ide. Ezekutan hivd fel az edesanyadat es kozold vele , hogy szegyelled a magyarsagodat , biztosan buszke lesz rad !!!! Azt sajnalom, hogy a lepontozas utan ezt nem mindneki fogja tudni elolvasni ! :)
Mindent eladtunk elmenés elõtt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!