Találatok a következő kifejezésre: Külföldön lakom, magyar jogsit szeretnék, (1 db)

Külföldön lakom, de magyar jogsit szeretnék, hogyan szerezhetem meg mielöbb?

külföldön lakom, a kisfiam most 6 honapos.elötte 2 évet vezettem jogsi nélkül,tudom persze hiba volt,de nem kaptak el egyszer sem.most viszont ott vagyok hogy szeretnék jogositvänyt szerezni mielöbb de magyart!mivel ugye jogsi nélkül mär nem vezetek a kisfiam miatt sem.jo lenne ha valaki tudna segiteni ez ügyben,akär megvenni,bejelentettet hisz nem järok nagyon magyarorszägra de a jogsi meg kell:(.kösziii

Legjobb válasz: Valami nem volt tiszta, azt látom... "Törvény írja elõ a kötelezõen vett óraszámokat elméleti és gyakorlati terén." Ha te "megegyeztél" akkor az TÖRVÉNYELLENES. Mi ebben olyan nehéz? Ja...... hogy akkor visszatérünk oda, hogy hülyeséget beszélsz, hogy már felelõsségteljes vagy? Akkor a tények: 1.Valószínû, hogy nagyon fiatal vagy, mert különben nem kérdeztél volna ilyen butaságokat, és a végén még nem kontráztál volna rá. 2. Nem beszélsz egy flamand nyelvet sem, ebbõl kifolyólag nem tudod helyben megszerezni a jogsit. A já és a sõõõn nem ér! 3. Azért mert van gyerek, még nem lesz automatikusan felelõsségtudat, és ezektõl nem leszel felnõtt. 4. Ha most kiderülne, hogy már harminc vagy, és éppen ezért vagy ettõl gondolnád azt, hogy nincs jogom ilyeneket írni neked, mert (és itt jön a már ismert) "nem is ismersz" meg a "nem tudod, hogy ki vagyok" illetve a "nagyon nehéz volt nekem" akkor felvilágosítanálak, hogy te kértél tanácsot egy buta ügyben. 5. Ha elmúltál 35, akkor ásd el magad valahová a hegyekbe, a gyereket meg add oda valakinek, akinél nagyobb biztonságban lesz. 6. Ilyen kérdéssel seggfej vagy így is, no meg úgy is. Ezt elcseszted. GAME OVER.

Valami nem volt tiszta, azt látom... "Törvény írja elõ a kötelezõen vett óraszámokat elméleti és gyakorlati terén." Ha te "megegyeztél" akkor az TÖRVÉNYELLENES. Mi ebben olyan nehéz? Ja...... hogy akkor visszatérünk oda, hogy hülyeséget beszélsz, hogy már felelõsségteljes vagy? Akkor a tények: 1.Valószínû, hogy nagyon fiatal vagy, mert különben nem kérdeztél volna ilyen butaságokat, és a végén még nem kontráztál volna rá. 2. Nem beszélsz egy flamand nyelvet sem, ebbõl kifolyólag nem tudod helyben megszerezni a jogsit. A já és a sõõõn nem ér! 3. Azért mert van gyerek, még nem lesz automatikusan felelõsségtudat, és ezektõl nem leszel felnõtt. 4. Ha most kiderülne, hogy már harminc vagy, és éppen ezért vagy ettõl gondolnád azt, hogy nincs jogom ilyeneket írni neked, mert (és itt jön a már ismert) "nem is ismersz" meg a "nem tudod, hogy ki vagyok" illetve a "nagyon nehéz volt nekem" akkor felvilágosítanálak, hogy te kértél tanácsot egy buta ügyben. 5. Ha elmúltál 35, akkor ásd el magad valahová a hegyekbe, a gyereket meg add oda valakinek, akinél nagyobb biztonságban lesz. 6. Ilyen kérdéssel seggfej vagy így is, no meg úgy is. Ezt elcseszted. GAME OVER.
Szerintem ha bejelentett vagy, letudod tenni az adott országban is a jogsit(mert ha jól tudom kompatibilis), az már persze más kérdés, hogy egyáltalán le akarod-e tenni, vagy megvenni...Szerintem már csak a kisfiad miatt is érdemesebb letenni, mint megvenni Remélem azért tudtam segíteni :)
persze bármelyik országban leteheted a jogsit, ha nem eus max ha egyszer haza költözöl otthon honosítani kell. persze otthon 1000€ alatt meg van pl nálunk (németország)kb 2000€ . otthon kb 1 hónap a legrövidebb idö, de ezt elöre egyeztetned kell a sulival. amúgy szerintem ezeket az új jogsikat nem nagyon hamisítják már. mert mikor elloptáka papírjaim csak a régi személyimet vitték el a kártyás dokumentumjaimat eldobták. amúgy meg pl csinálsz egy balesetet vagy beléd mennek, akkor elég gáz lesz hogy hamis jogsid van, szerintem kapásbol kitoloncolnak, vagy elég komoly büntetést kapsz. meg tökre nem lehet jó a gyerekkel a rendörségen üldögélni.
Mi lehet itt a kérdés? Ha magyar állampolgár vagy és külföldön élsz, akkor szépen hazajössz, és levizsgázol. Persze, nálunk sajnos ez nagyon rövid idõ alatt megy. Annyit is érnek ezek a jogosítványok. Ha viszont nem vagy magyar állampolgár, akkor tedd csak szépen le a vizsgákat ott, ahol az állampolgárságod a bizonysága a hovatartozásnak. Ha drága, akkor spórolj!
A kérdező hozzászólása: az utolso välaszadohoz:azert olyan bonyolult a helazetem mert van egy 6 honapos kisfiam, és igy nem tudok ugrälni Magyarorszäg és sväjc között.....ezert "kicsit"nehez a történet...
Ott kell megszerezni a jogsit ahol elsz, amennyiben az utazas korulmenyes. Esetleg meg lehet probalni megegyezni az autoiskolaval, hogy csak vizsgazni josz, amennyiben ebbe beleegyeznek.
tuti, hogy nem lehetséges, hogy csak a vizsga idejére kelljen hazajönni. Törvény írja elõ a kötelezõen vett óraszámokat elméleti és gyakorlati terén. Emellett még van az EÜ, ami plusz 3-4 óra, megint csak kötelezõ. Alapvetõen nem is értem a problémádat. Már ne haragudj meg, de eléggé hanyag lehetsz, úgy a saját mind mások biztoságát tekintve: 2 év vezetés, és még sosem volt még egy segédmotoros vizsgád sem? Tudod azt, hogy ha nem a te kocsiddal mész, és balesetet okozol, te is ülni fogsz, (6 hónapos gyerek ide vagy oda) illetve AKIÉ A KOCSI AZ IS??? A másik: Meg akarod venni a jogsit? Életösztönbõl 1 es leülhetsz. Szerinted attól tudsz már minden szabályt, mert vezettél két évet? Ha a gyereked meghal, kit hibáztatnál, miután ülnél otthon, és tudnád, hogy a saját hibádból halt meg? Vagy azt hibáztatnád, akitõl VETTED (ész megáll, elköszön, és fejest ugrik a betonba) a jogosítványt?
A kérdező hozzászólása: utolso vàlaszadoho..remélem elolvassa még valamikor......ott kezdödik a sztory!¨¨¨¨¨¨!!!hogy: amikor vezettem nem volt gyerekem! amäsik meg ha elolvasàd a kéRdéSt pontosan abba teljesen benne van hogy màr nem vezetek josgi nélkül mivel van gyrerekem!tehät olyanokra ne térj ki amit nem is irtam...kösz.mellesleg häl istennek mär sikerült beszzélnem egy sulival akik partenerek abban hogy ne jrjak be és otthon tanuljak.hosz külföldröl nem lenne egyszerü.mellesleg azt modnom a utolsonak...gondolkozz el te miben vagy hanyag az életben...és ne mäsokon ugrälj!én hanyag voltam!de nem vagyok!mert a kisfiam az életem és sosem kocäztnàm az életét te igen idiota!!!!!! :@:@


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

2009-ben kezdtem el az A1 jogosítvány megszerzését és már csak a forgalom hiányzik van ennek valami elévülési ideje? Vagy amikor gondolom megcsinálhatom.

2

Magyarországi forgalombahelyezésnek mi a menete?

Konkrétan egy Aprilia RS 125 típusú gépet szeretnék lepapírozni. A gép 29 lóerő körüli, de jó lenne, ha a forgalmiba 15 lóerő kerülne. (Gyárilag készült ebből a motorból ilyen verzió is) Valaki el tudná mondani, hogy megy egy ilyen dolog hazánkban?

2

A rendőrségnél miért van részletfizetési lehetőség, a köztereseknél miért nincs?

Decemberben megbüntettek mert piroson hajtottam át (benéztem a sárgát), megállított a rendőr, helyszíni bírság. Azt mondták van lehetőségem részletfizetést kérni (mert nem kis összeg volt), de akkor befizettük egyben.
Most postán kaptam a csekket a Józsefvárosi Közteresektől, hogy térfigyelő alapján büntettek, szintén nem kevésre. Felhívtam őket, és nincs lehetőség részletfizetésre, egyben kell befizetnem, legfeljebb haladékot kérhetek.
Miért van ez így?

5

Segédmotoros kerékpárra kötelező a biztosítás?

7

Jogosítványt mennyi időn belül postázzák?

Holnaphoz 3 hete voltam igényelni, ott azt mondták 2-3 hét, de még mindig nem jött meg (direkt úgy kértem hogy kipostázzák, igénylőlapon is az áll hogy átvétel a megadott címen). Van erre valami határidő, amin belül kötelesek kiadni az okmányt?

7

Késedelmes autóátírásra mi a megfelelő indok?

Már 8 napja meghaladtam a kötelező 15 napos határidőt a vásárolt autó átíratásánál. Ki kell töltenem egy nyilatkozatot, melyben nyilatkozom, hogy mi a késedelem oka. Milyen indokot írjak, amit el is fogadnak, hogy ne kapjak büntetést? Azt írják a nyomtatványon, ha az ügyfél önhibáján kívül nem tudta átiratni, akkor nincs bünti. Ez például mi lehet? Holnap megyek átiratni.

4

Hogyan kérjem a biztosítót az autó karambol előtti és utáni értékének különbözeti kifizetését?

Autónkba belejöttek..Az ő biztositojuk kifizette az javittatast, sajnos hiaba jo marka, avultatni kellett mert 9 eves. Ha nem fogadtuk volna el az arat, amit nekunk
"itelt" a pasi, mar gazdasagi total kategoriaba sorolta volna.
Az autot el szerettuk volna adni, de igy joval kevesebbet er, mint elotte.
Javitani kellett a kifufogot, motorhazteto csere, hatso ajto csere, lokharitok es lampa csere, kifufogo, stb.

Ugy tudjuk, van lehetoseg a kar elotti ár (eurotax szerinti) es az az utani ertek kulonbozetenek kifizeteset kerni a boztositotol.
Van valakinek tapasztalata, tanacsa ezzel kapcsolatban?

Koszi

3

Az automra tavaly év kôzben kötött biztositas idén megszűnt dijnemfizetes vegett biztosito es az ujrakotes idei dija szerint 30 rol 120 ezer lenne, mit lehet ilyenkor tenni ha nem szeretnék ennyit fizetni?

az autom 400 000 ér.szerintem a 120 ezres díj irracionális.
a biztosito allítja hogy küldtek 2 felszolító levelet de egyik sem érkezett meg.

4

Nádudvari vagyok interneten hol tudok biztosítást kötni a simsonomra?

2

Mi történik olyankor, ha megállít a rendőr és nincs nálam a biztosítási csekk?

Minden hónapban be van fizetve. A rendőr ilyenkor megbüntet?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!