Találatok a következő kifejezésre: Külföldön lakom, magyar (7 db)

Külföldön lako magyarokat kerdezem, hogy feletek sincs közös to, ahol sokan setalnak, futnak, horgasznak es nem turistaparadicsom, hanem olyan csaladias jellegü, ahol mindenki ismeri egymast? Ha van, hol, melyik települes?

Ausztriaban tudomasom szerint csak a turistahelyeken van.

Legjobb válasz: èn németországban lakom, és éltem az USA-nban és angliában is éveket régebben. de mindenhol volt. ezek az önkormányzat tulajdonai, de ápolt és szabad, vagy is bárki mehet. vagy pl horgász társaságoké. itt a németeknél nincs is bekerített tó. olyan van hogy strandnak lekerítették de kultúrált gyönyörü fü stb... és 2 € a felnött belépö, vagy is tök olcsó. nekünk itt a faluban is van és a környékünkön ezer helyen. szerintem csak rossz helyen keresgélsz. ird be a google.de -be ahol laksz és megnézheted hol van a környéketeken tó.

èn németországban lakom, és éltem az USA-nban és angliában is éveket régebben. de mindenhol volt. ezek az önkormányzat tulajdonai, de ápolt és szabad, vagy is bárki mehet. vagy pl horgász társaságoké. itt a németeknél nincs is bekerített tó. olyan van hogy strandnak lekerítették de kultúrált gyönyörü fü stb... és 2 € a felnött belépö, vagy is tök olcsó. nekünk itt a faluban is van és a környékünkön ezer helyen. szerintem csak rossz helyen keresgélsz. ird be a google.de -be ahol laksz és megnézheted hol van a környéketeken tó.
En Spanyolorszagban lakok, itt mondjuk itt a tengerpart, aminek nagy resze senkie, a tavak pedig viztarozok, amik szinten mindenkie...Most voltam Nemetorszagban a Bodeni-tonal, az az osztrak es a svajci reszen is pl mindenkie, vagy az Alpsee Fussennel sincs korbekeritve(szinten Nemeto.) pl. Szeritnem is csak rossz helyen keresgelsz. Hol laksz?
A kérdező hozzászólása: Elsõnek: hát pont errõl írtam, hogy nem az ilyen 2 euros belépõjegyes helyekre gondoltam! (Egyébként ilyenrõl sem tudok itt.) Hanem a lakóhelyünkön kimegyünk az utcára, ami mindenkié, önkormányzati terület, ahányszor akarunk, és ne kelljen fizetni, mert a természetben sétálni akarok, még 2 eurot se! Wiener Neustadtban akarunk házat venni, de nem tudok ilyen részrõl, ahol az önkormányzat gondozna egy tavat, googleban sem találtam.
A kérdező hozzászólása: Spanyolban mi is sétáltunk a tengerparton, de nem ott lakunk.:( Ausztriában a Bodeni tó, Fertõ tó környékén tudom, hogy lehet sétálni, és délen a Wörthy tó és még több tó egy-egy szakaszán, de egyébként ritka szakaszán, mert nagy része körbeépített strandokkal vagy lakóházakkal, nemigen van "szabad rész". És ezek turistahelyek. Magyaro-on vannak kisebb városi tavak, nem turistahelyeken (nemcsak a Velencei-tó és a Balaton), ahol max. csónakázni lehet, és esetleg egy-egy étterem van is mellette, de mégis körbe is sétálható a tó! Ilyent itt még nem láttam.

Mit tegyek van egy lány akibe rendesen belezúgtam és nagyon kedves is csak külföldön lakik és nem tud magyarul?

Szerencsére azt a nyelvet tanulom amit ? beszél de nem naon tudom még. Azt hiszem neki is tetszem.

Legjobb válasz: Õ hány éves? Szoktatok-e találkozni ezek alatt az 1 hónapok alatt? Az, hogy nem beszél magyarul, még nem probléma, csak a távolság okozhat gondot. Szerintem fiatal vagy még egy külföldi távkapcsolathoz. De én mindenképpen tisztáznám a lánnyal az érzéseimet.

Õ hány éves? Szoktatok-e találkozni ezek alatt az 1 hónapok alatt? Az, hogy nem beszél magyarul, még nem probléma, csak a távolság okozhat gondot. Szerintem fiatal vagy még egy külföldi távkapcsolathoz. De én mindenképpen tisztáznám a lánnyal az érzéseimet.
Hasonló történt már velem is, csak nem ennyire fiatalon. Mivel nem tudtam elég jól angolul így nehezen kommunikáltunk, és sajnos emiatt nem is volt egy hosszú kapcsolat. Inkább maradjatok barátok, az többet ér.
Én is akartam ennyi idõsen egy "távkapcsolatot", bár az csak 70 km lett volna. Éveken át epekedtem a fiú után, évente hét hétvégét találkoztunk. Nem lett belõle semmi. Szerintem még Te is fiatal vagy egy -ráadásul- külföldi kapcsolathoz. Lehet, hogy leveleztek, meg jól elvagytok, de korai még. Mindenesetre tisztázd az érzéseidet, beszélj a hölgyeménnyel is, és döntsétek el. Kívánom, hogy úgy legyen, ahogy szeretnéd! :)
A kérdező hozzászólása: Jah és elõre is köszi:D ezt elfelejtettem sry :D
Távkapcsolat ilyen távolságba nem mûködhet, rendesen, agyoncsalások nélkül semmiképp. Legjobb, ha amikor idejön, jól érzitek egymást, aztán mindenki a maga útján. Szomorú, de idõvel Te is rájössz.
A kérdező hozzászólása: Hát ugen Sajnálom h nem jött neked össze :S még azért lehet h megpróbálom nem naon tudom
Velem is tortent ilyen, csak en egy 10-essel voltam nallad idosebb. Igaz, en egy ev alatt megtanultam angolul- nem volt mas valasztasom. A fiu azonban megijedt. Mas gyokerek, mas eletvitel, hiaba a hasonlo ertekek... Sosem magyarazta meg, miert ment el. Nekem meg hat nem volt konnyu megemeszteni a dolgot, hiszen miatta hagytam ott Mo-t, a csaladomat tobbek kozott. Sok szerencset a dologhoz...de latod fiatal felnott korban sem biztos semmi sajnos.
A kérdező hozzászólása: plussz a jókivánságot is csak olyan gyorsan akarok írni h mindent kifelejtek xD
A kérdező hozzászólása: Hát fiatal vok hozzá meg rendezném is az érzéseket de a komunikálás bajos. lehet h várok még 1 évet legalább 1 évig most heti 15 órában angolt tanulok utána jobban megy :D És válaszodat köszönöm :D
A kérdező hozzászólása: már megint naon sietek még e-mailozni is szoktunk és elég gyakran írunk egymásnak
A kérdező hozzászólása: plussz még magasabb is nálam és ez szentem nagy gond
A kérdező hozzászólása: Hát 14 évesek vagyunk igen egy kicsit korai de már nem tok mit csinálni. Rokonaival jön és amíg itt van addig majdnem minden nap találkozunk. elég jó barátok vagyunk és nem naon szeretném ezt ezzel elrontani.
A kérdező hozzászólása: én nem tok ilyet rendesen írtni xD kifelejtettem 4, 5 éve zúgtam bele 15 leszek minyá és évente 1 húnapra jönnek Magyarországra.
A kérdező hozzászólása: Az uccsó komentbe nem vok bisztos mert mióta tetszik 5 lányt utasítottam vissza:D abból 2 eléggé szép volt:D


Külföldön lakom, de magyar jogsit szeretnék, hogyan szerezhetem meg mielöbb?

külföldön lakom, a kisfiam most 6 honapos.elötte 2 évet vezettem jogsi nélkül,tudom persze hiba volt,de nem kaptak el egyszer sem.most viszont ott vagyok hogy szeretnék jogositvänyt szerezni mielöbb de magyart!mivel ugye jogsi nélkül mär nem vezetek a kisfiam miatt sem.jo lenne ha valaki tudna segiteni ez ügyben,akär megvenni,bejelentettet hisz nem järok nagyon magyarorszägra de a jogsi meg kell:(.kösziii

Legjobb válasz: Valami nem volt tiszta, azt látom... "Törvény írja elõ a kötelezõen vett óraszámokat elméleti és gyakorlati terén." Ha te "megegyeztél" akkor az TÖRVÉNYELLENES. Mi ebben olyan nehéz? Ja...... hogy akkor visszatérünk oda, hogy hülyeséget beszélsz, hogy már felelõsségteljes vagy? Akkor a tények: 1.Valószínû, hogy nagyon fiatal vagy, mert különben nem kérdeztél volna ilyen butaságokat, és a végén még nem kontráztál volna rá. 2. Nem beszélsz egy flamand nyelvet sem, ebbõl kifolyólag nem tudod helyben megszerezni a jogsit. A já és a sõõõn nem ér! 3. Azért mert van gyerek, még nem lesz automatikusan felelõsségtudat, és ezektõl nem leszel felnõtt. 4. Ha most kiderülne, hogy már harminc vagy, és éppen ezért vagy ettõl gondolnád azt, hogy nincs jogom ilyeneket írni neked, mert (és itt jön a már ismert) "nem is ismersz" meg a "nem tudod, hogy ki vagyok" illetve a "nagyon nehéz volt nekem" akkor felvilágosítanálak, hogy te kértél tanácsot egy buta ügyben. 5. Ha elmúltál 35, akkor ásd el magad valahová a hegyekbe, a gyereket meg add oda valakinek, akinél nagyobb biztonságban lesz. 6. Ilyen kérdéssel seggfej vagy így is, no meg úgy is. Ezt elcseszted. GAME OVER.

Valami nem volt tiszta, azt látom... "Törvény írja elõ a kötelezõen vett óraszámokat elméleti és gyakorlati terén." Ha te "megegyeztél" akkor az TÖRVÉNYELLENES. Mi ebben olyan nehéz? Ja...... hogy akkor visszatérünk oda, hogy hülyeséget beszélsz, hogy már felelõsségteljes vagy? Akkor a tények: 1.Valószínû, hogy nagyon fiatal vagy, mert különben nem kérdeztél volna ilyen butaságokat, és a végén még nem kontráztál volna rá. 2. Nem beszélsz egy flamand nyelvet sem, ebbõl kifolyólag nem tudod helyben megszerezni a jogsit. A já és a sõõõn nem ér! 3. Azért mert van gyerek, még nem lesz automatikusan felelõsségtudat, és ezektõl nem leszel felnõtt. 4. Ha most kiderülne, hogy már harminc vagy, és éppen ezért vagy ettõl gondolnád azt, hogy nincs jogom ilyeneket írni neked, mert (és itt jön a már ismert) "nem is ismersz" meg a "nem tudod, hogy ki vagyok" illetve a "nagyon nehéz volt nekem" akkor felvilágosítanálak, hogy te kértél tanácsot egy buta ügyben. 5. Ha elmúltál 35, akkor ásd el magad valahová a hegyekbe, a gyereket meg add oda valakinek, akinél nagyobb biztonságban lesz. 6. Ilyen kérdéssel seggfej vagy így is, no meg úgy is. Ezt elcseszted. GAME OVER.
Szerintem ha bejelentett vagy, letudod tenni az adott országban is a jogsit(mert ha jól tudom kompatibilis), az már persze más kérdés, hogy egyáltalán le akarod-e tenni, vagy megvenni...Szerintem már csak a kisfiad miatt is érdemesebb letenni, mint megvenni Remélem azért tudtam segíteni :)
persze bármelyik országban leteheted a jogsit, ha nem eus max ha egyszer haza költözöl otthon honosítani kell. persze otthon 1000€ alatt meg van pl nálunk (németország)kb 2000€ . otthon kb 1 hónap a legrövidebb idö, de ezt elöre egyeztetned kell a sulival. amúgy szerintem ezeket az új jogsikat nem nagyon hamisítják már. mert mikor elloptáka papírjaim csak a régi személyimet vitték el a kártyás dokumentumjaimat eldobták. amúgy meg pl csinálsz egy balesetet vagy beléd mennek, akkor elég gáz lesz hogy hamis jogsid van, szerintem kapásbol kitoloncolnak, vagy elég komoly büntetést kapsz. meg tökre nem lehet jó a gyerekkel a rendörségen üldögélni.
Mi lehet itt a kérdés? Ha magyar állampolgár vagy és külföldön élsz, akkor szépen hazajössz, és levizsgázol. Persze, nálunk sajnos ez nagyon rövid idõ alatt megy. Annyit is érnek ezek a jogosítványok. Ha viszont nem vagy magyar állampolgár, akkor tedd csak szépen le a vizsgákat ott, ahol az állampolgárságod a bizonysága a hovatartozásnak. Ha drága, akkor spórolj!
A kérdező hozzászólása: az utolso välaszadohoz:azert olyan bonyolult a helazetem mert van egy 6 honapos kisfiam, és igy nem tudok ugrälni Magyarorszäg és sväjc között.....ezert "kicsit"nehez a történet...
Ott kell megszerezni a jogsit ahol elsz, amennyiben az utazas korulmenyes. Esetleg meg lehet probalni megegyezni az autoiskolaval, hogy csak vizsgazni josz, amennyiben ebbe beleegyeznek.
tuti, hogy nem lehetséges, hogy csak a vizsga idejére kelljen hazajönni. Törvény írja elõ a kötelezõen vett óraszámokat elméleti és gyakorlati terén. Emellett még van az EÜ, ami plusz 3-4 óra, megint csak kötelezõ. Alapvetõen nem is értem a problémádat. Már ne haragudj meg, de eléggé hanyag lehetsz, úgy a saját mind mások biztoságát tekintve: 2 év vezetés, és még sosem volt még egy segédmotoros vizsgád sem? Tudod azt, hogy ha nem a te kocsiddal mész, és balesetet okozol, te is ülni fogsz, (6 hónapos gyerek ide vagy oda) illetve AKIÉ A KOCSI AZ IS??? A másik: Meg akarod venni a jogsit? Életösztönbõl 1 es leülhetsz. Szerinted attól tudsz már minden szabályt, mert vezettél két évet? Ha a gyereked meghal, kit hibáztatnál, miután ülnél otthon, és tudnád, hogy a saját hibádból halt meg? Vagy azt hibáztatnád, akitõl VETTED (ész megáll, elköszön, és fejest ugrik a betonba) a jogosítványt?
A kérdező hozzászólása: utolso vàlaszadoho..remélem elolvassa még valamikor......ott kezdödik a sztory!¨¨¨¨¨¨!!!hogy: amikor vezettem nem volt gyerekem! amäsik meg ha elolvasàd a kéRdéSt pontosan abba teljesen benne van hogy màr nem vezetek josgi nélkül mivel van gyrerekem!tehät olyanokra ne térj ki amit nem is irtam...kösz.mellesleg häl istennek mär sikerült beszzélnem egy sulival akik partenerek abban hogy ne jrjak be és otthon tanuljak.hosz külföldröl nem lenne egyszerü.mellesleg azt modnom a utolsonak...gondolkozz el te miben vagy hanyag az életben...és ne mäsokon ugrälj!én hanyag voltam!de nem vagyok!mert a kisfiam az életem és sosem kocäztnàm az életét te igen idiota!!!!!! :@:@

Külföldön született baba, külföldi anyától, de itthon szeretnénk lakni. Hogy lehet elintézni, hogy ingyenes orvosi ellátásban, ovodában, stb részesüljön a baba? Én magyar vagyok, és itt is dolgozom, itt is lakom.

Szlovákiai Magyar a párom.Nem szeretné szlovák állampolgárságát feladni.Szeretném ha a baba sk állampolgársága is megmaradna.

Legjobb válasz: kettõ állampolgár lesz a csemete szlovák-magyar.Hogyha Szlovákiában engedélyezve van akkor lehet kettõs mert nálunk ez megengedett ,pl vannak akik amerikai-magyar állampolgárok de például kanadai-magyar nem lehetsz mivel ha felveszed a kanadait akkor le kell mondanod minden más állampolgárságról és nem lehetsz kettõs.

kettõ állampolgár lesz a csemete szlovák-magyar.Hogyha Szlovákiában engedélyezve van akkor lehet kettõs mert nálunk ez megengedett , pl vannak akik amerikai-magyar állampolgárok de például kanadai-magyar nem lehetsz mivel ha felveszed a kanadait akkor le kell mondanod minden más állampolgárságról és nem lehetsz kettõs.
A gyerek vagy kettõs, vagy magyar állampolgár lesz, a kedvesed meg marad szlovákiai, és nem kap ingyen (TB-s) ellátást.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Csak a babának akarjuk az itthoni orvosi ellátást, és ovit stb, mert idehaza élnénk.Ha nem jelentem be szlovákiában hogy a gyerek magyar állampolgár is, akkor honnan tudnák meg?Ha jól tudom a 2ország nem ad ki egymásnak ilyen infókat.
A gyerek MAR magyar allampolgar, nem kell kervenyezni, ugyanis szuletesi joga. A szuletest kell anyakonyvezni Magyarorszagon amihez kell az ottani szuletesi anyakonyvi kivonat hiteles forditassal, ezt vagy a szlovakiai magyar kovetsegen keresztul intezed, vagy hazajossz csinalsz hiteles forditast es azzal. Ezutan mar lehet igenyelni a babanak TAJ kartyat, de ez mar az OEP dolga, ha van szuletesi anyakonyvi kivonat, akkor onnantol ugy megy mint barmely mas magyar csemete eseteben.

Erdeklödnek en magyarban eltem oda is vok bejelentve 1 lakäsba es kijöttem hugomekhoz külföldre melo stb?

anyäm 1 het utän lecserelte a zärat lakäson es bent marattak ertekes dolgok butor mosogep hütö tv stb jo bevallom adosägot halmoztam fel szämläkbol ügye egyedül rezsi sok kerdesem anyäm megteheti h lefoglalja a cucaim? mert en ugy tom lakäs tartozäs az mäskategoria nem a szemelyes vagyonomhoz köthetö!

Egy magyar ember pl. tegyük fel kiköltözik külföldre és már több éve ott lakik, akkor milyen nyelven "gondolkodik" ezután?

A saját anyanyelvén, vagy pedig az idők során átállt arra a nyelvre agyban, ahol éppen lakik?

Legjobb válasz: Mi ezen a LOL? Minden ember más, valakinek hamar átáll az agya, valakinek meg nem.

Mi ezen a LOL? Minden ember más, valakinek hamar átáll az agya, valakinek meg nem.
Sváb nagyanyám 20 éves koráig kizárólag németül beszélt, és csak utána kezdett el magyarul tanulni. Ez volt kb 60 éve, a németet kb. 30 éve alig használja. Tökéletesen beszél magyarul, de pont múltkor mondta, hogy szinte mindig németül álmodik, és ha elfelejtkezik magáról akkor németül gondolkodik. Neki 60 év nem volt elég ahhoz, hogy elfelejtse az anyanyelvét, de itt pár ember már félóra után angolul gondolkodik... LOL.
Nekem egy külföldi nyaralás is elég, két nap múlva már angolul gondolkozom (kivéve persze ha magyar társasággal megyek).
keresztapám már majdnem 20 éve él hollandiában, és állítólag nagyon jól beszél, észre se lehet venni hogy nem ott született, de számolni még mindig magyarul számol :D
Én két éve vagyok kint, azt vettem észre, hogy hol így, hol úgy. Mivel egyedül élek van hogy magamban beszélek, olyankor mindig angolul szólok magamhoz, nem tudom miért. Számolni viszont én is magyarul szoktam.
Én 4 év után már törökül gondolkodom, de számolni még magyarul.
Nekem Olaszhonban volt egyetemi tanárom, aki magyar volt, õ 20 évet töltött kint, és havonta legalább egyszer magyarul kezdte el az órákat, olyankor mi szóltunk neki, hogy a többiek ezt nem értik :)
Ha nem használod a magyar nyelvet akkor nagyon gyorsan átáll az agyad. Nekem kb. fél év volt. Néha angolul álmodom, van, hogy magyar szavak nem jutnak eszembe. De magyarul számolok.
En Hollandiaban elek , de angolul beszelek mar masfel eve mindenkivel, neha hollandul vagy nemetul.Es mar felev utan angolul szamoltam, most meg mar angolul mondom magamban a gondolataimat , kis monologjaimat.Es mivel almomban beszelni szoktam , mar volt ra pelda h az is angolul tortent...;)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!