Találatok a következő kifejezésre: Külföldön az Egészségbiztosítási (4 db)

2 éve külföldön élek. Magánúton fizetem az egészségbiztosítást az Apeh felé már talán vagy 5 éve. Szerintetek nem gond ha csak simán abbahagyom a fizetését, anélkül hogy ezt jelezném az apeh felé?

Legjobb válasz: Az igazság, hogy csak egy évet szerettem volna külföldön tölteni.Ezért nem szüntettem meg, de a helyzet változott már nem megyek haza. Az elmúlt évben párszor voltam otthon ugyan, lett volna rá alkalom de mégis elmaradt. Köszönöm a választ!

A kérdező hozzászólása: Az igazság, hogy csak egy évet szerettem volna külföldön tölteni.Ezért nem szüntettem meg, de a helyzet változott már nem megyek haza. Az elmúlt évben párszor voltam otthon ugyan, lett volna rá alkalom de mégis elmaradt. Köszönöm a választ!

Külföldön az Europai Egészségbiztosítási kártya csak sürgősségi ellátásra jogosít, vagy egy hátfájással is el lehet menni?

Legjobb válasz: ez szerintem attol fugg h eppen hol tartozkodol. Nalunk ahol en lakom itt nem ervenyes. ide kulon bistositas kell a visa -nak megfeleloen.

ez szerintem attol fugg h eppen hol tartozkodol. Nalunk ahol en lakom itt nem ervenyes. ide kulon bistositas kell a visa -nak megfeleloen.
A kérdező hozzászólása: ès hol élsz? mert azt írják err´öl hogy minden eus országban érvényes. csak azt nem tudom milyen módon.

Külföldön fogok dolgozni, az ottani egészségbiztosítás érvényes az odautazás során esetleges balesetnél?

Legjobb válasz: Itt arra gondolsz hogy magyarország-külföld között, vagy a külföldi lakhelyed és a munkahelyed között? Az egészségbiztosítás abban az országban biztosít csak ahol dolgozol. Ha eus ország akkor az eu területére kérhetsz eus kártyát így más országokban is biztosítva vagy de csak sürgösségire. pl ha németországban vagy bejelentve akkor ott vagy egészségbiztosítva ez erre az országra érvényes, habár a német eü kártyán eleve rajta van az eus rész is. De pl ha magyarországra utaznál ott csak sürgösségi ellátásra vagy jogosult, ha nagyobb bajod lenne és utokezelésre van szükség nem csinálják meg.

Itt arra gondolsz hogy magyarország-külföld között, vagy a külföldi lakhelyed és a munkahelyed között? Az egészségbiztosítás abban az országban biztosít csak ahol dolgozol. Ha eus ország akkor az eu területére kérhetsz eus kártyát így más országokban is biztosítva vagy de csak sürgösségire. pl ha németországban vagy bejelentve akkor ott vagy egészségbiztosítva ez erre az országra érvényes, habár a német eü kártyán eleve rajta van az eus rész is. De pl ha magyarországra utaznál ott csak sürgösségi ellátásra vagy jogosult, ha nagyobb bajod lenne és utokezelésre van szükség nem csinálják meg.


Európai Egészségbiztosítási kártyám március végén jár le, de én most megyek ki jövőhéten külföldre, és csak nyáron jövök haza, akkor mi a teendő? Kiadják már most az új kártyát?

Legjobb válasz: Marcius vegeig meg van egy honap, tehat az ujat csak a lejarat utan kapod meg. Vidd ezt magaddal, es kint majd igenyelsz egy ujat! Minden orszagban ahol ervenyes ez a kartya megtudod igenyelni. Mi Angliaban elunk, nekunk itt van, itt igenyeltuk. Itt ingyenes.

Marcius vegeig meg van egy honap, tehat az ujat csak a lejarat utan kapod meg. Vidd ezt magaddal, es kint majd igenyelsz egy ujat! Minden orszagban ahol ervenyes ez a kartya megtudod igenyelni. Mi Angliaban elunk, nekunk itt van, itt igenyeltuk. Itt ingyenes.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!