Találatok a következő kifejezésre: Külföldön élek végre (10 db)

Külföldön, hol?
A kérdező hozzászólása: Franciorszag.De miert lenyeges?
Csak annyit tudok mondani, hogy ismerkedj meg egy másik lánnyal, akit hátha annyira megkedvelsz hogy elvonja a figyelmedet. A volt bnõdet pedig valahogy próbáld kerülni ha lehet. Amúgymeg ismerõs a szitu, egyszer már átéltem én is :\ próbáltam csak arra gondolni, hogy majd úgy is lesz másik. A csajjal pedig (nagy szerencsémre) összevesztem ami azért eléggé megkönnyítette a dolgomat :) .
A kérdező hozzászólása: Nem szeretnek baratnot.Nem akarok szeretni senkit, mert tartok a csalodastol.kornyezet valtozasra lenne szuksegem.h felejtsek. koszonom h irtal.

Naptár szerint 6 hetes vagyok. Külföldön élek, és csak a jövőhét végére ér ide az Elevit és a folsav. Ugye nem vagyok elkésve? Igyekszem sok zöldségt és gyümölcsöt enni. Az első Kisfiamnál is hasonló időben kezdtem el szedni.

Legjobb válasz: Szia! Nem kötekedni akarok, csak kérdezek, mert érdekel. Miért nem jók az ottani vitaminok? Gondolom, az ottani terhes nõk is azokat szedik. Én Németországban élek, mondjuk nekem nem ajánlottak semmit a gyógyszertárban, csak elém tolták a Femibiont, gondolom ez a legdrágább :) A gyerekvitaminnal egyébként nem hiszem, hogy sokra mész, de ha sok gyümölcsöt és zöldséget eszel, akkor nem lesz baj. A dokim szerint egyébként csak a folsav és a jód miatt kell szedni valamit.

Szia! Nem kötekedni akarok, csak kérdezek, mert érdekel. Miért nem jók az ottani vitaminok? Gondolom, az ottani terhes nõk is azokat szedik. Én Németországban élek, mondjuk nekem nem ajánlottak semmit a gyógyszertárban, csak elém tolták a Femibiont, gondolom ez a legdrágább :) A gyerekvitaminnal egyébként nem hiszem, hogy sokra mész, de ha sok gyümölcsöt és zöldséget eszel, akkor nem lesz baj. A dokim szerint egyébként csak a folsav és a jód miatt kell szedni valamit.
Szerintem nem vagy elkésve egyáltalán. Van aki egyáltalán nem szed semmit. De mi az a marslakócska??
Szia, ha csak nem valami szegény országban vagy akkor minden más országban lehet terhesvitamint és folsavat kapni. Pl németeknél élek, és itt is van ezer féle egy sima dm-ben is, de a gyógyszertárban szivesen ajánlanak bármilyet.
A kérdező hozzászólása: A kérdés kiírója vagyok . Napi 2 db marslakócskát is szedek.
A kérdező hozzászólása: Dániában élek, de az itteni vitaminok nem jók.
A kérdező hozzászólása: A kisfiam multivitaminja.. vitamin gyerekeknek :)
Szia! Én 9 hetesen kezdtem szedni az elevitet. Most 32 hetes vagyok és minden rendben van. Szerintem nem kell emiatt aggódnod. Szüleink korában még nem is volt és még is itt vagyunk... :)

Külföldön élek és végre találtam málnalevél teát, de hogyan kell adagolni?

Filteres, és nincs rajta, hogy napi hány csészével ajánlott, csak az, hogy egy filterben 1 g málnalevél van. Hány csészével kell inni naponta? És ihatom a terhesség végéig? Most vagyunk 35 hetesek.

Legjobb válasz: Én napi két csészével iszom, a védõnõm ajánlotta igy. 35 hetesen kezdtem el. Most vagyok 39 hetes. Remélem hatni fog!! Szép szülést! :)

Én napi két csészével iszom, a védõnõm ajánlotta igy. 35 hetesen kezdtem el. Most vagyok 39 hetes. Remélem hatni fog!! Szép szülést! :)
A kórházban a szobatársaim naponta két csészével ittak. Volt olyan, akinek haszált és volt olyan is, akiknek nem. Én egyszer ittam belõle, s este megszületett a kislányom (gyorsan tágultam, nem volt semmi gond, gyors szülés volt)
Szia! Megkerdezhetem melyik orszagban vagy? En Angliaban vagyok, es en is szeretnek beszerezni! Ha Te is itt elsz megirnad milyen boltban tudtal venni!? Elore is koszonom!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Könnyû szülést Nektek! Harmadik válaszolónak: Angliában vagyok én is. A teát a Holland & Barrett gyógynövény-reformkaja boltban találtam, Heath & Heather márkájú, 20 filter van benne, és 1.19 az ára. Ugyanott találtam málnalevél kapszulát is, amibõl szintén lehet teát csinálni, csak azt drágálltam (6-7 Font)...
Szintén Angliában lakom és tervezem, hogy lassan veszek. Hogy mondják itt, hogy málnalevél tea? Simán raspberry leaf tea?
A kérdező hozzászólása: Igen, raspberry leaf tea. Itt úgy tûnik, nem nagyon hisznek benne, legalábbis az én bábám nem. De ki tudja? Ártani biztos nem árt. Amit én vettem, az egy keverék, van benne hibiszkusz meg alma-aroma, stb. De szerintem ez nem lehet baj.


Megváltozhatott a kisugárzásom a sikeremtõl? Tavaly decemberben sikerült egy rövid idõre összejönni a legszebb lánnyal akit ismerek. Hamar vége lett, de nem rajtunk múlik mert külföldön él.

Azóta viszont azt tapasztalom hogy nagyon sok lánynak tetszem. Sokkal sikeresebb vagyok ezen a téren mint régebben. Mert eddig nagyon szenvedtem vele hogy egyáltalán legyen bármi is bárkivel. Amúgy nem vagyok olyan jó pasi. 21

Legjobb válasz: Sugárzik az önbizalmad, észreveszik ezeket a lányok :)

Sugárzik az önbizalmad, észreveszik ezeket a lányok :)
Nem. Csillogóbb lett a hajad tõle.
Én is azt vettem magamon észre, hogy barátnõ mellett sokkal felszabadultabb, közvetlenebb vagyok, és alapból másképp viszonyulnak hozzám az emberek, meg én is hozzájuk.
Csak az, hogy amikor nem volt barátnõd az agyad parázott, hogy biztos be se jösz annak a csajnak. Hogy van barátnõd egy szimpla mosolyra is azt gondolod, hogy bocsi csillagom, de van barátnõm. Nem biztos, hogy minden lány akarna valamit tõled, mert te úgy érzed. Csak az önbizalmad megnõtt.
A kérdező hozzászólása: Nincs barátnõm.

Láthatás végén az apának kell hazavinni a gyereket akkor is ha külföldön élünk?

Most nyár elején hazavittem a lányomat az apjához Magyarországra de én vissza is jöttem. Augusztus végéig van ott nála.

Legjobb válasz: talán ezt meg kéne beszélned apukával

talán ezt meg kéne beszélned apukával
Szerintem ilyenkor felezni szoktak (vagy az utat, vagy a költségeket). Akár úgy, hogy oda az egyik viszi, vissza a másik, vagy úgy, hogy félúton találkoznak, vagy megfelezik a költségeket.
15:55 Igazad van, kölcsönös megértéssel, megbeszéléssel és rugalmassággal sok minden megoldható. De vannak olyanok - anyák és apák is - ahol nem a gyerek a lényeg, hanem az, hogy a másikat kicsinálják, kellemetlenséget okozzanak neki. Ha a kérdezõ azt írta, hogy korábban is volt probléma a gyerektartás fizetéssel és hasonlók, akkor nem olyan párnak tûnik, ahol megbeszélik kinek mi a jó és közösen döntenek. Van hogy mind a kettõ, van hogy az egyik fél a hibás, a környezetemben sok mindent láttam már. Ebben az esetben ha az apuka nem együttmûködõ, nincs megértéssel hogy anyukának most probléma az utazás és nem javasol más megoldást (legközelebb pedig az õ igényei lesznek figyelembe véve), akkor a kérdezõ nem tud semmit tenni.
"Mióta kiköltöztünk Németországba megint nem akarja fizetni merthogy én milyen jó keresek itt. " Semmit nem jelent hogy te mennyit keresel. Az õ gyereke, köteles beszállni az anyagi terhekbe.
A kérdező hozzászólása: Sajnos csak az az egy légitársaság jön Budapestrõl ide.
átszállással se megy semmi? a gyereket kísérik akkor is, ha átszállással megy
A kérdező hozzászólása: Õ azt várná el tõlem, hogy mivel már összeszedtem magam mondjak le a gyerektartásról.
A kérdező hozzászólása: Óriási kerüléssel lenne csak megoldható. 1, 5 óra helyett 12 óra.És ráadásul rengetegbe is kerülne.
"Õ azt várná el tõlem, hogy mivel már összeszedtem magam mondjak le a gyerektartásról." Max. álmodozhat róla. Megáll az eszem az ilyen férfiaktól.
A kérdező hozzászólása: Az biztos, hogy csak egy álom marad számára.
miért, hol laktok? amúgy meg marha egyszerû, a láthatás feltételeit le kell szabályozni a bíróságon, ha már ennyire szarik a gyerekére a kedves apuka
A kérdező hozzászólása: Dortmundban lakunk. Én is gondoltam rá hogy kéne egy gyermekelhelyezési per, csak nincs idõm hazarohangálni.
másik légitársaság?
A kérdező hozzászólása: Amúgy még csak 10 múlt és nem utazhat egyedül.
ja és még valami, repülõgépes utazásnál a gyerek utazhat egyedül és lehet mellé kérni felügyeletet
Szerintem megállapodás kérdése, ahogy ti megegyeztetek... Kocsival közel van, vagy repülni kell? Ez sem mindegy, szerintem meg kell beszélni, nincs rá szabály.
tudom hogy nem e kérdéshez tartozik de mikor elvitted nem beszéltétek meg? amúgy én az -egyszer te -egyszer én elven vagyok.
A kérdező hozzászólása: 1400 km-re lakunk és van hogy repülõvel van hogy autóval megyünk. Eddig mindig én hoztam vittem de most nem tudok hazamenni mert dolgoznom kell. Beszélni fogok vele de elõtte szeretnék felkészülni a támadásaira. Sajnos elég nehéz eset a gyerektartást se nagyon akarta fizetni.
Én külön országban élek a volt férjemmel, de a láthatással járó költségeket én fizetem, mert én voltam, aki elhozta a gyereket. Nálunk ezt a válásnál megállapították, nem tudom, ti mit beszéltetek meg, de szerintem ez korrekt.
Hány éves a gyerek? A repülõtéren lehet kérni assistance szolgálatot, ez azt jelenti, hogy átadja apuka a reptéren egy alkalmazottnak, aki elkíséri a géphez és folyamatosan vele van, a gépnél átveszik a sztyuvik, majd a fogadó reptéren átadják neked. Nem kell vele utaznod sem neked, sem apukának.
A kérdező hozzászólása: Ezt a megoldást is végigjártam már és sajna az a légitársaság amelyikkel jönne nem vállal felügyeletet.
Mennyi idõs a lányod? Én 15 vagyok, és repülnék egyedül, ha kéne, fõleg, ha már repültem elõtte. Amúgy apukával meg meg kéne beszélni ezt nagyon, az én szüleim is elváltak, de nekünk apa mindenben segít, amiben tud, nem csak a megállapított gyerektartás, hanem ha valamire szükségem van, akkor beszáll, segít, és õ is meg szokta kérdezni magától, hogy nem-e kell valami..
Plusz szerintem meg kell értse, hogy nem tudsz értemenni, és semmi baja nem lesz, ha felül a gyerekkel a repülõre, elvégre a saját lánya, foglalkozzon is vele.. Utolsó
A kérdező hozzászólása: Te nagyon szerencsés vagy, hogy ilyen apukád van de sajna ritka. Mióta szétmentünk soha semmiben nem segített a gyerektartást is évek múlva kezdte el fizetni. Mióta kiköltöztünk Németországba megint nem akarja fizetni merthogy én milyen jó keresek itt. Csak azt nem veszi figyelembe, hogy miért is kényszerültem arra, hogy más országba keressek állást. Sajnos a válság miatt tönkrementem anyagilag és ezt nagyon jól tudta és akkor sem kérdezte meg, hogy van-e mit ennie a gyereknek.
Kérdezõ! Maximálisan igazad van. Szerintem ilyen anyából kellene több, nem azokból akik tiltják a gyereket az apjuktól, én anyának sem nevezem azokat, szívem szerint nõnek sem. Nincs rokonod, aki ha a volt férjed nem vállalja hazakíséri a gyereket?

Külföldön élő magyarok mikor és hova menjenek intézkedni, hogy végre megkapják a magyar állampolgárságot?

Legjobb válasz: Szlovákiában már 19-en elvesztették a szlovák állampolgárságukat mert felvettek egy másikat ( nem csak magyarok )

Szlovákiában már 19-en elvesztették a szlovák állampolgárságukat mert felvettek egy másikat ( nem csak magyarok )
A Magyar Nagykövetségre, gondolom.
A kérdező hozzászólása: Még mindig az van, hogy ha felvesszük a magyar állampolgárságot, elveszítjük a szlovákot?
Sehová, - van hol élniük.
Ha ez segít (bár nem), én odaadnám neked a magyar állampolgárságomat, nekem úgy sem kell.

Fél éve vagyunk együtt, jelenleg külföldön élünk. Voltak eddig is veszekedések, de mindig egymás családja miatt. Múlt héten az én családom állt a dolgok mögött, de most nagyon csúnya vége lett. Agresszív a pasim?

Engem és a hozzátartozóimat szidta,le nem írható szavakkal.Aztán azt mondta "pakoljak",én elkezdtem,de már akkor megbánta.Nem hallgattam meg.Megszorította a kezemet és visszarántott.Nagyon fájt.Rám szólt,hogy ne "nyavalyogjak".Megcibálta a hajamat és azt mondta legszívesebben leköpne!Aztán nem akart kiengedni és leengedni az emeletr?l.A végén lerántott a lépcs?r?l.Sok helyen bekékültem.Mikor lehiggadt,azt mondta,hogy feljelenti saját magát a rend?rségen,amiért bántott.Azóta milliószor bocsánatot kért,azt mondta"kikapcsolt"az agya.Eddig olyan jól megvoltunk,soha sem bántott!Ez mi volt?A szülei is ledöbbentek mikor megtudták mi történt.Azt állítja nagyon szeret,eddig ezt elhittem.De most...Hagyjam el,vagy adjak neki még egy esélyt?Nem tudom mi lenne a helyes.

Legjobb válasz: fél év nagyon kevés egy ember kiismerésére. ez volt az elso jel. gondolj bele. nem "csak" 1 pofonrol, pillanatnyi lefindulasrol volt szo. nagyon is tisztaban volt azzal, hogy megutott, megszorongatott, megtépett, aztan pedig lelokott a lépcson. a bocsanat kérés csak duma. ha most nem hagyod ott, sokszor meg fog ez még ismétlodni - készulj fel rá.

fél év nagyon kevés egy ember kiismerésére. ez volt az elso jel. gondolj bele. nem "csak" 1 pofonrol, pillanatnyi lefindulasrol volt szo. nagyon is tisztaban volt azzal, hogy megutott, megszorongatott, megtépett, aztan pedig lelokott a lépcson. a bocsanat kérés csak duma. ha most nem hagyod ott, sokszor meg fog ez még ismétlodni - készulj fel rá.
Na jól figyelj, van egy ismerõs féleségem aki nagyon jól meg volt a barátjával már a házaságon gondolkoztak.A pasi bedilizett és megverte a lányt mikor hazament a lány meg aludt.Aztán a korházban kötött ki, a pasi elõzetesen van de tuti h kiengedik nemsokára aztán majd menekülhet a lány.HAGYD EL MIELÕTT NEM LESZ TÚL KÉSÕ, ha egyszer megcsinálta akkor többször is megteszi.Költözz el és ne hagyd h kövessen vagy h bármit megtudjon rólad.
Ne adj még egy esélyt semmi képp!!! Ha most adsz neki még egy esélyt akkor legközelebb is simán megteszi, mert azt gondolja úgy is megbocsájtasz. Hagy jeletse csak fel magát.
nálam is elõfordult egyszer.3 éve voltunk együtt.egy pofont kaptam, amit azonnal visszaadtam és elkezdtem pakolni a cuccaimat.könyörgött hogy maradjak, bocsássak meg.esküdött hogy nem fordul elõ többet.nagyon nehéz volt mert imádtam õt de ugyanakkor megijedtem.aztán úgy gondoltam minden ember hibázhat egyszer...maradtam.feltétel volt hogy nagyon kell bizonyítania.és õ bizonyított.soha többé nem fordult elõ még a hangját se emelte fel soha.5 év múlva én hibáztam.megcsaltam õt.õ megtudta de mivel én is adtam neki egy esélyt hát õ is adott nekem.de én nem tudtam már így vele lenni.elhagytam.férjhez mentem máshoz, elváltam.6 év után beszéltem vele elõször.még mindig szeret és újra akarta kezdeni.megbocsájtott nekem.engem pedig nagyon felkavart.már bánom hogy akkor amikor õ adott volna egy esélyt én nem fogadtam el. zerintem adj neki még egy esélyt ha eddig ez nem fordult elõ.kösd feltételekhez.ha tényleg szeret mindent meg fog tenni.és ezt te látni fogod, és abból tudod majd hogy többet nem fordul elõ.de ha nem kepeszt vagy kiabál, akkor hagyd ott.mert akkor megismétlõdhet.légy okos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a hasznos válaszokat.Tudat alatt tisztában vagyok ezzel és minden ismerõsöm hasonló választ adott.De nagyon nehéz, hiszen még szeretem.Tudom hogy meg kell tennem, csak szenvedek.De inkább most emiatt, mint egy kórházban a következõtõl. :(
A kérdező hozzászólása: Szia utolsó válaszoló!Igen elgondolkodtató dolgot írtál, én is attól félek, hogy megbánom.Vagy így, vagy úgy... Az igazság az, hogy mindig a szülõkön van a vita, azt hiszem túlságosan beleszólnak mindenbe.Ha csak mi kettõnk közötti vitákat nézem, talán kettõ komolyabb volt.De semmiképp sem agresszív.A szülõkön pedig kitör a botrány. Egy darabig még együtt kell élnünk, albérletet sem könnyû találni... Köszönöm a válaszodat.
nálunk a nagymama szólt bele mindenbe, még azt is elszámoltatta hova költjük a pénzt.jelzem külön élünk tõle, õ nevelte fel a páromat.aztán az egyik ilyen alkalommal nálunk volt, betelt a pohár.közöltem vele"látja ott azt a küszöböt?na jól nézze meg és jegyezze meg, azon belül én dirigálok!ha nem tetszik, nem kell idejönni!" volt hónapokíg tartó harag.de idõvel belátta, igazam volt.talán nálad is mûködne.lehet ezt finoman is közölni.légy talpraesett! utolsó válaszoló voltam.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló! :) Nálunk a nagyik aránylag "nyugton " vannak, inkább az anyukák és a párom papája a problémásabb.Hasonló dolog volt itt is a baj.Már megpróbáltuk, hogy mindenki "finoman" próbálja leállítani a szülõket.Azt hiszem nem teljesen jött össze.Kicsit "elbeszélgetni" velük biztosan nem ártana... Köszönöm neked.
A kérdező hozzászólása: a végén a nõt, akinek gyereke volt azt vmi védett házba vitték, de kiment az erkélyre és ott lelõtték...
Emberi áru?
A kérdező hozzászólása: nem, már réjöttem, h a címe Mit ér egy élet. azért köszi
Van egy nagyon hasonló film(sorozat), aminek a címe Matrioshka.

Írjatok légyszi! Nem akarjuk engedni. Ti engednétek? 8 éves fiamat a nagymamája el szeretné vinni magához 2 éjszakára, mert a jövőhét végén külföldre költözik.

A gyerek elég labilis, érzékeny, hogy érintené ez, hogy magához édesgeti, aztán lelép egy hét múlva? Szerintünk nem jól, nehezebb lenne neki elválni tőle ezek után. Mama szeretné bepótolni, hogy 1 évig szinte nem is találkozott az unokájával, mi engedtük volna, csak ő teljesen el volt foglalva az új barátjával, ezt el is ismeri, meg inkább a barátnőjével ment 2x nyaralni. Csak akkor találkozott vele a gyerekünk, ha mi mentünk, de akkor is nagy családi körben, pár órát. Mi úgy gondoljuk, hogy elég volt, hogy itt volt nála hétvégén egy napot (ezt bármikor megtehette volna), nagyon örült is a fiam, csak teljesen meg szokta hülyíteni őt, túlságosan is magához édesgeti, aztán nehéz visszazökkenteni, azt hiszi, hogy mi gonoszok vagyunk, mert a mama mindent megenged, ő nem szól rá, stb. korábban is többször megígérte neki, hogy nyaralhat nála, de ez sem jött össze. Tavaly előtt augusztus közepén vitte el 2 napra, mert már én erőszakoskodtam, hogy vigye már el, ha már behülyítette, megígérte neki és még rá is ér éppen. Ráadásul a szülinapja pénteken lesz, amit mindig együtt tartottuk, utána a többiekkel, mivel nem lakunk közel egymáshoz. Iskolába se menne, mondjuk egy nap alatt nem marad le semmiről. És bosszant azon kívül engem is és a férjemet is, hogy megint csak maga miatt, hogy nyugodt lelkiismerettel menjen el, azért vinné el a gyereket, na jó, meg hogy örömet szerezzen az unokájának is... De nem az utolsó percben kell rá gondolni. (Azt mondta, hogy éjszakákat sírt emiatt, hát lehet, hogy megszólalt a lelkiismeret...) A gyerekemnek a jövőhéten meg sokkal nehezebb lenne elválni tőle, így gondoljuk, ha most pár napig nagyon magához babusgatja. Ja és, mondta a férjemnek, hogy ő nem akarja neki mondani, hogy na, kisfiam, jött érted Anya meg Apa, ahogy megbeszéltük, majd jössz legközelebb is, hanem hogy majd mi küzdjünk vele, és hogy hadd döntse el ő, hogy szeretne-e maradni még nála, azzal nem törődve, hogy vasárnapra szülinapi bulit szerveztünk neki a barátaival, amiről tud a Mama is. Na, szóval nem egyszerű az eset.

Legjobb válasz: Azt gondolom, hogy két nap alatt senki nem tud magához édesgetni senkit, úgy, hogy utána szenvedés lenne. Ugyanakkor teljesen egyértelmûen látszik, hogy nem a gyerek érdekeit tartja a mama szem elõtt, nem azért szeretné elvinni magával. Én (bár eléggé rugalmas vagyok ilyen téren) ebbõl nem engednék: a gyereknek van már programja, amit nem szeretnénk lemondani, oldja meg a mama máskor az unokázását. Borítékolom, hogy nem fogja.

Azt gondolom, hogy két nap alatt senki nem tud magához édesgetni senkit, úgy, hogy utána szenvedés lenne. Ugyanakkor teljesen egyértelmûen látszik, hogy nem a gyerek érdekeit tartja a mama szem elõtt, nem azért szeretné elvinni magával. Én (bár eléggé rugalmas vagyok ilyen téren) ebbõl nem engednék: a gyereknek van már programja, amit nem szeretnénk lemondani, oldja meg a mama máskor az unokázását. Borítékolom, hogy nem fogja.
Én biztosan nem engedném el!Miért nem alszik Õ ott nálatok?
A kérdező hozzászólása: sajnos fél nap alatt meg tudja hülyíteni a gyerekeket, sógornõm szerint is van hozzá tehetsége. Lakótelepi, nem nagy lakásban lakunk 4-en, nincs vendégágyunk, el sem férne. Azért örülök, hogy más is gondolkodik hasonlóan, már kezdtem magamat hibáztatni, azért is tettem fel a kérdést. Köszi a válaszokat!
ha úgy érzed, hogy nem akarod engedni, akkor ne tedd. TE vagy a szülõ és te döntesz. Ennyi.
én elengedném úgy, hogy szombat délelõttõl, vasárnap délelõttig. nyilván a gyerek szereti, ezért még tök jól is kijöhet, mint ez a plusz ajándék, kényeztetés nagyitól :) az meg, hogy magához édesgeti aztán elmegy egy évre külföldre... azért egy 8 évessel szerintem meg lehet beszélni, hogy nagyi messze lakik ezért ritkán találkoznak. de te ismered a gyerekedet
Én elengedném de csak úgy hogy péntek délutántól szombat délutánig. És igenis mondja meg a gyereknek hogy anya, apa megjött érte. Ne egy 8 éves döntsön kénye-kedve szerint, mert azért ti sem azért szerveztétek neki a szülinapi bulit mert nem volt más dolgotok. Ezt jó lenne ha a nagymama is tisztában tartaná, és nem kavarna még jobban bele az életetekbe, ha egyszer már úgyis elmegy. Csak a gyerek miatt engedném el, hogy legyen közös élménye a nagyival. Egyébként nem látok bele az életetekbe, te tudod ez a találkozó mennyire borítja fel a fiad mindennapjait. Ha eléggé akkor inkább mondd meg a nagymamának hogy max. szombat délután viheti el egyet sütizni.
biztos le leszek pontozva, de a magyarázat elsõ sorából le lehet szûrni, hogy a kedves kérdezõ mennyire nem bírja a nagyit..na meg ez a mondvacsinált indok, hogy magához édesgeti, aztán meg lelép külföldre..az anyuka is kb annyira nézi a gyerek érdekeit ez ügyben, mint a nagymama..
Így van, süt az utálat az anyuka soraiból. Ami érthetõ is lenne, de a gyereknek pont nem szabadna ezt kimutatni, átadni. Én engedném, egy 8 éves gyerek el tudja dönteni, hogy akar-e menni, vagy nem.

Idén váltunk el és július végén az anya ki akarja vinni lányunkat külföldre kell-e az én engedélyem is vagy sem?

Legjobb válasz: mindenképpen kell. ha csak pár napra viszi ki, nyaralás vagy ilyesmi céljából, ahhoz is írásos beleegyezésed kell adnod, hogy csinálhassa.

mindenképpen kell. ha csak pár napra viszi ki, nyaralás vagy ilyesmi céljából, ahhoz is írásos beleegyezésed kell adnod, hogy csinálhassa.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!