Találatok a következő kifejezésre: Különbözhet a vércsoportja (2 db)

Különbözhet a testvérek vércsoportja?

az els? kisfiam vércsoportja AB Rh negatív

Legjobb válasz: igen, különbözhet. Nõvérem 0, én B

igen, különbözhet. Nõvérem 0, én B
A kérdező hozzászólása: 1 fiamé:ABRH neg 2 fiamé ARH poz ez a jó!!!!!! elírtam
Igen, pl. egy A vércsoportú anyának és egy AB vércsoportú apának lehet A, B, AB, és azthiszem 0-ás is. Az Rh faktor is úgy van, hogy olyan lehet amilyen a szülõké, pl. ha +rh-s mindkét szülõ akkor pozitív, ha mindkettõ akkor mindkettõ lehet.
persze, hogy különbözhet!
Simán! Méghozzá nagyon is. Édestestvérem például B pozitív, míg én AB negatív vagyok.

A babák vércsoportja csak valamelyik szülőével lehet azonos, vagy akár teljesen különbözhet tőlük?

Legjobb válasz: 8. osztályos tananyag milyen nagyszülõrõl hadováltok????? vércsoportot 2 allélpár határozza meg, értelemszerûen az egyiket aputól másikat anyutól örököljük A, B domináns 0 recesszív + domináns - recesszív ha apu A+ (A0+-), anyu meg B+(B0+-), attól még a gyerek akár 0-(00--) is lehet

8. osztályos tananyag milyen nagyszülõrõl hadováltok????? vércsoportot 2 allélpár határozza meg, értelemszerûen az egyiket aputól másikat anyutól örököljük A, B domináns 0 recesszív + domináns - recesszív ha apu A+ (A0+-), anyu meg B+(B0+-), attól még a gyerek akár 0-(00--) is lehet
Mivel a két szülõ vércsoportja adja az alapot, így "keveredhet" a vércsoport. Azaz pl. nálunk: Az enyém A negatív, a férjemé 0 pozitív. 1. gyerek: A pozitív 2. gyerek: A pozitív 3. gyerek. 0 pozitív 3. gyerek: A negatív. Az elsõ kettõ bár az én fenotípusomat, de az apjuk pozitív Rh- faktorát örökölték. http://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A9rcsoport
Általános iskolai tananyag.A szülõk vércsoportját örököljük.Ha pl.mindkét szülõ 0-ás akkor nem lehet a baba mondjuk B-s.
Nem különbözhet.
Nagyszülõével is azonos lehet, meg egy dédszülõvel is mivel hét ágra üt a gyerek. A szülõpár az kettõ, a két nagyszülõ az + 4, és még egy dédszülõ az hét.
Apa A-s, Anya B-s, én pedig AB-s vagyok.
Én is ab-s vagyok , a férjem is ab-s.A három gyerekünkbõl kettõ b-s.Lehet, hogy a harmadik is de az õ vércsoportját nem tudjuk.
Elõzõ vagyok. Kíváncsi leszek, hogy mennyi idõ múlva jönnek majd az agyoniskolázottak, hogy akkor tuti nem a férjemé a gyerekek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!