Találatok a következő kifejezésre: Külön szobába a baba az (8 db)

Hol aludjon a baba (az elején) , velünk egy szobában vagy külön az ő szobájában?

sokat olvastam erröl de különbözöek a vélemények amit a szakkönyvek irnak,szeretnék pár tapasztalaton ALAPULO VÉLEMÉNYT HOGY TUDJAK DÖNTENI!hA VELÜNK ALUDJON AKKOR MEDDIG?

Legjobb válasz: Nálunk velünk egyszobában alszik a la´nyom.Nem is bírnám másként.Pedig van sza´mára külön szoba.Miután egy e´jjel min4x kel.Nyugodtan aludjon veletek.Èn így sokkal nyugodtabb vagyok.Ráér ö még a külön szobára.

Nálunk velünk egyszobában alszik a la´nyom.Nem is bírnám másként.Pedig van sza´mára külön szoba.Miután egy e´jjel min4x kel.Nyugodtan aludjon veletek.Èn így sokkal nyugodtabb vagyok.Ráér ö még a külön szobára.
Nálunk kb. 1, 5 hónapig velünk aludt. Akkor még éjjel 1-2-szer felkelt enni, de miután már majdnem átaludta az éjszakát , elkészítettük az Õ kis szobáját. Nagyon hamar megszokta és nagyon szeret ott aludni.(sõt, szerintem ott sokkal jobban és nyugodtabban alszik) Persze biztosan nehezebb megszoknia, ha mondjuk csak 6-8 hónapos korában lesz külön tõletek. Én azt olvastam valahol, hogy legjobb , ha 3 hónapos koráig rászoktatjuk, hogy van saját kis szobája.
Szerntem ez nagyban függ a ti életviteletektõl is. Nekem muszáj lesz saját szobájában altatni õt, mert a páromnak mindkét munkája olyan, hogy csak kipihenten lehet csinálni, mert különben veszélyes és másokat is veszélyeztetne. Viszont a gyerekszobába be lesz téve egy külön ágy nekem, ha másképp nem megy ott alszok vele. Ez már a babától függ majd. Mondjuk nekem ebbõl a szempontból szerencsém van, akár három ágy is beférne a kiságy mellé...
37 hetes kismama vagyok. Nekünk az elsõ perctõl a saját szobájában fog aludni. Szerintem jobb ha rögtön az elejétõl kizdve tudja, hogy az az õ helye.
Mi külön szobába tettük az elejétõl fogva.A kórházban ugye ott aludt az ágyam mellett közvetlen.Amikor hazajöttünk, nagyon furcsa rossz érzés volt picit, hogy nem látom ha kinyitom a szemem.2 nap alatt megszoktam, hogy a másik szobában alszik.Addigra tudtam, hogy meghallom ha jelez, nem kell sírnia, felébredek.Anyai ösztönök.Ha van lehetõség próbáld meg külön szobában pár napig, aztán meglátod jó e így nektek.Eleinte 2-szer kelt fel éjjel, de 3 hetes kora óta csak egyszer.Nem nehéz átmenni az õ szobájába és megszoptatni szerintem.Utánna visszateszem a kiságyba ésmax fél órán belül alszik tovább.Addig meg ide szoktam ülni a gép elé, hogyha hív, akkor tudjam megsimizni az ágyban, vagy a dudust odaadni.Nyugisan elvan az ágyában.
Az én fiam az elejétõl külön ágyban aludt (szerintem az egy ágyban alvás elég nagy marhaság, nem tudom, miért sztárolják az LLL-t ezzel a nézettel), és nem is normális dolog. Amíg éjjel is fel kell kelni, addig kényelmes, ha egy szobában vagytok a babával. Én ezek után szívesen áttettem volna külön szobába, de egyenlõre erre nincs mód. Majd pár hónap múlva, kb. egy éves lesz, mire saját szobája lesz. De amúgy én már egy hónaposan külön tettem volna, mert csak addig kelt fel éjjel is.
Az utolsó válaszolónak! 3 hónapos a babám és a kezdetektõl velem alszik!! Egyálltalán nem marhaság!!!!!! Mi is próbálltuk a kezdetekben a kiságyába rakni és emiatt 1 hétig nem is aluttunk egész éjszaka! Rémálom volt! De amióta mellettem van, azóta 1x-sem kel fel! Este 19 órától reggel 5 ig alszik akkor 10 perc evés és alszik tovább 7:30 ig! több ismerösöm is van aki arra panaszkodik hogy 4-5 éves a gyerek és éjszaka még mindig 3x kel fel!! Na ennyi a különbség egy nyugtalan és egy nyugodtan alvó baba között!!!!!!
Szia, az én lányom most 6 hónapos és még a mi szobánkban alszik, de külön ágyban. Éjszakamég 3x kell fel szopizni, és amikor külön szobába tettük, mire odaértem a nyöszörgésére, neki ki voltak pattanva a szemei és esze ágában sem volt visszaaludni :-). Amikor a mi szobánkban van, már hallom a cuppogást jszaka és úgyeszik, hogy fel sem ébred rá. Így mindenki jobbat alszik. Amúgy, amíg meg nem született a lányom, én is úgy gondoltam, hogy külön szobába fogom altatni a kezdetektõl fogva, de rájöttem hogy ez nagyban függ a gyerektõl is. Hallgass az ösztöneidre, azok meg fogják súgni, mi a legjobb neked és a babádnak. Nincskétegyforma gyerek-szülõ páros. Nõvéreméknél az elsõ sokkal nyugodtabban aludt külön szobában, míg a második most 2 éves, és most volt hajlandó a másik szobában aludni. Van olyan ismerõsöm is, aki úgy oldotta meg, hogy õ költözött át a gyerek szobájába, és éjszakánként átszökdösik a férjéhez :-))
A kisfiam születése óta külön szobába alszik, csak a hajnali ébredés után marad köztünk. Szerintem igy jobban tud aludni mindenki.
A kérdező hozzászólása: A bölcsöhalál miatt félek külön szobába altatni, de szerintem is jobb lenne ot neki

Külön szobába aludjun a baba az első perctől?

Mert sokan írjátok, hogy babaszobafestés stb...! Akkor honnan lehet tudni, ha felsír stb..! Most lehet ez egy nagyon hülye kérdés, de nem értem!

Legjobb válasz: Szia.Nálunk 1.5 éves koráig velünk aludt egy szobában, és aztán a sajátjában. Mikor hazajöttünk a kórházból nem tudtam volna másik szobába rakni.Nekem így volt biztonságos.Meg éjjel mikor fejtem meg nemtudtam aluni sokszor ültem az ágya mellett, és hallgattam ahogy szuszog, és néztem minden rezdülését.Nekem így volt tökéletes.

Szia.Nálunk 1.5 éves koráig velünk aludt egy szobában, és aztán a sajátjában. Mikor hazajöttünk a kórházból nem tudtam volna másik szobába rakni.Nekem így volt biztonságos.Meg éjjel mikor fejtem meg nemtudtam aluni sokszor ültem az ágya mellett, és hallgattam ahogy szuszog, és néztem minden rezdülését.Nekem így volt tökéletes.
Nálunk rögtön külön lesz, de veszünk egy egyszemályes ágyat is a szobûba, mert bõven elfér, és az elsõ 2-3 hétben én leszek ott vele.
pl. légzésfigyelõvel. Te döntsd el, hogy magad mellett érzed-e inkább biztonságben a kicsit, vagy szeretnéd rögtön "önállósítani". nyilván mindkettõnek vannak elõnyei és hátrányai. Ahogy neked jobb.
Szerintem is rögtön meg fogod hallani. Én különszoba párti vagyok - az én picim kezdetektõl fogva külön szobába alszik - ha van erre lehetõség. Viszont az elsõ idõkben én aludtam az Õ szobájába a biztonság kedvéért.
Ha tehettem volna, mindenképp külön szobába tettem volna. Csak éppen nálunk nincs apuka, és anyámnál lakunk. De amikor anyukám nincs itthon, akkor mindig az õ szobájában alszom, és nyugodtabban alszunk mindketten. Szerintem az az elõnye, hogy azért általában a baba korábban alszik, mint a szülõk (na persze az elején ez nem volt gond, nagyon kivoltam az éjszakázástól, amikor tehettem, aludtam), és az én fiam (most nyolc hónapos) mindig felébred arra, hogy én éjjel 10-11 körül beosonok a szobába. De már egészen pici kora óta. Amikor külön alszunk, mindig nyitva hagyom az õ ajtaját és az enyémet is, mindig meghallom már azt is, amikor csak ébredezni kezd, nem is sír igazán. Vagy ha messzebb van a szoba, akkor jól jöhet egy bébiõrzõ is, akkor aztán tuti meghallod. De szerintem amúgy is hallani lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Velem tuti egy szobába lesz majd a baba, mert elég aggódós vagyok alapból, aztán késõbb mehet külön szobácskába!Jaj, már úgy várom!:o)
baby figyelö vagy baby telefonnak is hívják. de ahogy írták mindenki maga dönti el, mindegyiknek van jó meg rossz oldala is. én tuti külön tenném mert nem lenne jó ha a férjem is fáradt állandóan elég ha én leszek.
Nálunk mindenképpen lesz babaszoba, mert a páromnak olyan a foglalkozása, hogy fáradtan nem lenne biztonságos csinálni. Bár nekem lesz egy ágy betéve, ha nem akarnék visszamenni a hálóba. És hidd el, akár babaõr nélkül is meghallod ha sír, mert van ám hangja egy babának rendesen, illetve ki lesz hegyezve a füled erre. Nekünk van egy kiskutyánk és azt is meghallom ha éjszaka motoz, hogy ki akar menni, pedig mégcsak nem is ugat.Egy babánál mégjobban rá leszek hangolódva a dologra. Egyébként meg szerinem mindenki maga dönti el, hogy babaszoba, vagy az kiságy a hálóban. Elgondolás és lehetõség kérdése csak az egész én úgy érzem.
nekünk egy szobában lesz az elején, aztán ha kialakult a rend a lakásban akkor különköltözünk, mi megyünk a mostani nappaliba.., ha a párom nem tud majd aludni elõbbi megoldás kell.
Én is külön szobába akartam tenni, de amikor megszületett annyira féltettem, hogy nem tudtam volna úgy aludni, hogy nem látom, így átkerültek a cuccai a szobánkba. A férjem csak az elsõ 2 hétben kelt fel minden nyösszenésre, azóta elmúlt az anyai ösztöne és ordíthat a gyerek, akkor sem ébred fel:-). Mi úgy döntöttünk, hogy 1 éves koráig / most 6 hónapos / velünk marad. Nekem nagyon jó, hogy velünk van, mert az a tipusú gyerek, aki nem sír, ha baja van, csak halkan nyögdécsel. Például álmában megfordul, de maga alá szorult a keze, bukott egyet és benne fekszik, lerugta a takarót és még sorolhatnám, jobb ha látom mit csinál.

Akik elhatàroztàk, h a baba szuletésétol fogva kulon szobàba lesz, azoknak sikerult ehhez tartani magukat?

Legjobb válasz: Igen, sikerült ehhez tartanom magam és a páromnak is. Most 10 hónapos és reggelente jönne ki hozzánk, de mi szeretünk legalább 7-ig lustálkodni. Azaz reggeli után mi visszarakjuk a kiságyába a játékok közé, mi meg lustizunk még. Fél 8 fele szokott "szólni", hogy most már kezdõdjön a nap :))

Igen, sikerült ehhez tartanom magam és a páromnak is. Most 10 hónapos és reggelente jönne ki hozzánk, de mi szeretünk legalább 7-ig lustálkodni. Azaz reggeli után mi visszarakjuk a kiságyába a játékok közé, mi meg lustizunk még. Fél 8 fele szokott "szólni", hogy most már kezdõdjön a nap :) )
Igen, sikerült. Volt a szobájában egy kinyitható kanapé, ha baj volt ott aludtam.
Teljes mértékben. Eddig egyszer aludt közöttünk, semmi se volt jó neki, másnap beteg is lett. Szereti a saját birodalmát, nem is alszik el máshol, csak a saját ágyában.
Szerencsére sikerült ehhez tartani magunkat, elejétõl külön szobában saját ágyikóban alszik.Amikor nagyon fogzott meg beteg volt akkor befeküdtem mellé egy matracra de ez kb 2-3 alkalom volt.Most 2 éves remélem így is marad.
Másfél éves koráig igen. Neki is jó volt, mert átaludta az éjjeleket, kipihenten ébredt. Ezzel szemben másfél évesen "beszokott" hozzánk, kialvatlan, éjjel összerugdos mindkettõnket, õ maga is elmacskásodott tagokkal ébred sírva, ugyanis 120 cm-en hárman nem férünk el valami kényelmesen. Most van "vissaszokóban" a saját kis birodalmába :) 21 hónapos.
Na, igen ezért akartam én is külön szobában altatni. De a kórházból hazajövet, nagyon gyenge voltam, és valami oknál fogva nem volt fekhely a szobájában, "csak" hintaszék. Így átvittem hozzánk, aztán késõbb babakocsiba aludt és megelégeltem, h soha nem használja a kiságyát, és átköltöztettük a mi szobánkba. Attól kezdve kb 1 hónapig végéig aludta az éjszakát. Aztán jött az ugrás, és megint kel éjszakánként. Férjem volt nagyon oda, hogy nálunk aludjon. Igazából én nem is nagyon kedvelem a szobáját, ahogy akkor megcsináltuk. Tervezem a visszaszoktatást, de akkor újra tervezem a szobáját! Szóval én nem tudtam tartani magam!
Mikor még terhes voltam jött fel megnézni a védõnõ hogy milyen a baba szoba, mi kell még elég e neki a tér (erre amúgy nemtom mi szükség volt de mid1) Szóval mikor meglátta a szobát azt mondta hogy óóóóó Timikém hát ide neked is be fér egy ágy az elejére mikor haza hozod..... Csak néztem rá bambán mert ugye a kiságyon kívûl én nem akartam más ágyat oda... :) Hát nem is lett! Mi az elsõ naptól külön szobába vagyunk, egymással szemben van a két szoba, ajtók nyitva (bizonyos esetekben zárva :D ) Szóval most 10 hónapos lesz és egyáltalán nem akar velünk aludni éjjel :) Reggelente a tápszert köztünk eszi meg 8kor és utána még szundizik egy kicsit ott velünk, de ekkor már tudja reggel van nem éjjel :) Remélem így is marad mert így mindannyian kipihenten ébredünk!
Elõzõ vagyok! Azt még hozzá teszem nem ítélem el azokat akik együtt alszanak :) sõt néha párommal meg is jegyezzük hogy milyen jó lenne oda bújni hozzá mikor szuszizik éjjel..... De õ nem igényli ezt....! Pont idén megyünk nyaralni és nekünk nincs utazó ágy... Hát nemtom mi lesz vele :(
nem ...... uyg ne hogy vele alszok.....de jövö héten lesz az az idöpont amikor itt hagyom 19 hós csajszi
19-es ezt hogy érted, hogy itt hagyom??? Ugye nem a lányodat akarod elhagyni??!!
Jessssszus de hogy is!!!! a sajat szobájáb hagyom ha tudom:) :) :) :)
:) elsõre nekem is úgy jött le :) Bocsi! Itt hagyom :) Nem értettem :)
Igen mindkét fiamnál. Annyira megszoktak, hogy eleinte ha betegek voltak náluk aludtam, de még akkor se bírtak elviselni:) a nagy 6 éves mese után már elalszik magától kb4 eves koraig bent voltam adig nala míg el nem aludt. A kicsi még csak 7 hós, õt mar az egyedül elalvásra szoktatom, jobban mondva azt csinálom, hogy fél kilenckor ha alszik ha nem kijövök tõle. Nem szokott hisztizni ezen.
A lányom születésétõl 2 éves koráig külön szobában aludt. Akkor bölcsibe került, én pedig mentem dolgozni, nagyon anyás lett. Így áttettük az ágyát a mi hálónkba. 3 évesen lett kész az új szobája, elsõ perctõl kezdve, minden zokszó nélkül ott aludt. A fiam pedig születésétõl kezdve a nõvérével alszik egy szobában. (5, 5 éves és 14 hónapos)
4, 5 hónapos a fiam.A kezdetektõl külön szobában alszik, de a szobájában van egy kihúzható kanapé.Ha este felkel szopizni akkor oda fektetem magam mellé.Eleinte minden szoptatásnál elaludtam mellette és csak a következõ szopira ébredtem, mert nagyon kimerült voltam.Mostmár csak a hajnali szopinál alszok be :) . Nagyon jó hogy így döntöttünk.
NEM! Én elterveztem, hogy külön fog aludni, de koraszülött lett, és amikor haza hozhattuk, másfél hónappal a születése után, jobbnak láttam, ha velünk alszik! Az ágyunk mellé tettük a kiságyát, és esténként ott aludt el, éjszakai etetésnél (keltenem kellett a kis súlya miatt) viszont mellettünk maradt az ágyban! Sokszor úgy aludt vissza tápszer után, hogy a mellkasomra fektettem büfiztetni, és elaludt! Reggel pedig úgy keltünk, hogy a mellkasomon volt! Mivel én is elaludtam büfiztetés közben! Egy éves, és még mindig velünk alszik! Nem zavar minket, mindhárman kialusszuk magunkat, õ végig alussza az éjszakát, és mi is tudunk tõle aludni!
Igen, nekünk sikerült. Mindhárom gyerekünk kizárólag a saját szobájában a kiságyában aludt. Én sem aludtam sosem az õ szobájukban, csak a saját hálószobánkban.
Elejétõl külön szobában saját ágyikóban alszik. Egy két alkalom volt amikor a mi ágyunkba aludt, de sem õ, sem mi nem aludtunk jól azokon az éjszakákon. Nem bántam meg hogy külön szoba mellett döntöttünk, sõt..
Az elsõ hónapban én aludtam az õ szobájában egy egyszemélyes ágyon. Majd szépen visszamentem a férjem mellé. Azóta is külön szobában alszik. Reggel miután ébred, még legalább fél órát hagy engem lustizni, szépen eljátszik. Most 10 hós, remélem így is marad. :)
Igen! 7 hétig együtt voltunk, aztán áttettük! Teljesen jól viselte! Nekem volt rosszabb!:) Muszáj volt! Apa munkája eléggé felelõsségteljes és bár én keltem fel etetni, egy szobában õ is mindig megébredt és nem igazán tudott pihenni, másnap meg koncentrálni!
Nagyjából igen. Az elsõ 2 hétben matracon aludtam az ágya mellett. Egyrészt így éreztem jól magam, másrészt a párom próbaidõn volt, nem akartam hogy bealudjon a munkahelyén és kirúgják. Aztán a 6-8 hét volt a hasfájós korszak, akkor eleinte én járkálta le hozzá, majd amikor már nagyon zokni voltam, párom is, szerencsére ez hétvégére esett. Úgy 3 nap után inkább magam mellé vettem, sokkal egyszerûbb volt. Úgy 2 hónapos korától külön alszik teljesen. Lassan 7 hónapos.
Igen! Ha gond lenne, én megyek be hozzá aludni egy matracon!De még nem volt rá szükség.
Az én lányom még csak 2 hónapos, de még sosem aludt a mi ágyunkban éjjel. Mi sajnos 1 szobás lakásban lakunk, de egy válasz fallal le van választva a "gyerekszoba", így nem lát minket, és kicsit távolabb is van tõlünk. Éjjel mindig beviszem a saját ágyunkba, ott szopizik, és ha befejezte visszaviszem. Az elején nehezebb volt mindig kelni, de mostmár csak 1-szer kel, így teljesen jó. Napközben alszik néha a mi ágyunkban vagy a hasamon, de éjjel sosem. Reggel õ hamarabb kel, mint mi, de majdnem 1 órát egyedül eljátszik mielõtt szól.


Megbánta az aki nem volt következetes a baba nevelését illetően? Arra gondolok, hogy nem hagyta sírni, nem rakta külön szobába stb. a babát?

Én a kezdetekt?l az ösztöneimre hallgatok,és mindig az ? érdekeit nézem.nem vagyok egyáltalán következetes.Velünk alszik egy ágyban a kisfiam,igény szerint szoptattam(akkor kapott és annyiszor,amikor ? akarta),nem hagyom sírni ha nem muszáj(max.ha wc-re megyek).Kiegyensúlyozott,vidám kis fickó,de mostanában sokszor elgondolkodom azon,hogy nem e ártottam neki azzal,hogy nincs szigor.

Legjobb válasz: szia nekünk három kislányunk van 4,5éves 3 éves és 7 hetes a legkisebbik, mind egy szobában alszunk igaz hgoy nem gy ágyban mert ahhoz ragaszodtam hgoy nem aludjanak velünk egy ágyban de a zo9ba az közös és szerintem nagoyn jó, én is igény szerint szoptattam és szoptatok most is, a nagyobbakkal nincs semmi gond nagoyn vidámak, önállóak, igaz hgoy külön szobába nem akarnak menni de héát még kicsik szerintem ennél jobbat nem is tehetnék mint hgoy az öüsztöneinkre hallgatunk amúgy a középsõ lányunakt az elsõ évben külön szobában altattuk mert a ngy naem tudott aludni tõle hiszen a 10-12 alkalommal kelt egy éven keresztül minden éjszaka a középsõ lányunk de aztán mikor egy éves lett klezdett jobb alvó lenni így hát már vittük si vissza a mi szobánkba amiért persze sokan hülyének néztek mindekt de én úgy gondolom hgoy nagopyn jó döntés volt és jó döntés most is hgoy egy szobában alszunk

szia nekünk három kislányunk van 4, 5éves 3 éves és 7 hetes a legkisebbik, mind egy szobában alszunk igaz hgoy nem gy ágyban mert ahhoz ragaszodtam hgoy nem aludjanak velünk egy ágyban de a zo9ba az közös és szerintem nagoyn jó, én is igény szerint szoptattam és szoptatok most is, a nagyobbakkal nincs semmi gond nagoyn vidámak, önállóak, igaz hgoy külön szobába nem akarnak menni de héát még kicsik szerintem ennél jobbat nem is tehetnék mint hgoy az öüsztöneinkre hallgatunk amúgy a középsõ lányunakt az elsõ évben külön szobában altattuk mert a ngy naem tudott aludni tõle hiszen a 10-12 alkalommal kelt egy éven keresztül minden éjszaka a középsõ lányunk de aztán mikor egy éves lett klezdett jobb alvó lenni így hát már vittük si vissza a mi szobánkba amiért persze sokan hülyének néztek mindekt de én úgy gondolom hgoy nagopyn jó döntés volt és jó döntés most is hgoy egy szobában alszunk
Attól még lehetsz következetes, ha nem hagyod sírni, hisz mindent gondolom nem hagysz rá. Rászólsz, ha vmi olyat csinál, tanítgatod, vezeted. Az, hogy veletek alszik, és igény szerint szoptatod, attól csak a bensõségesebb a viszonytok. Mennyi idõs amúgy?
Az én fiam 11 hónapos, de úgy érzem már most elcsesztem a nevelését. Én allergiás vagyok a hisztire, még a felnõttek esetében is, de az én fiam igenis hisztis és végtelenül makacs (én is makacs vagyok). Amikor anyukám vigyáz rá mert nekem valami dolgom van, akkor olyan mint egy kis angyal, de ahogy én beteszem a lábam a lakásba, akkor jön a nyöszörgés, meg a felkapaszkodás. Nálunk az volt a baj, hogy koraszülött volt, és természetesen a széltõl is óvni akartam, illetve mindent megkapott amikor csak nyekkent egyet. Most ott tartunk, hogy én délután fél 4-ig szökve megyek pisilni, evésrõl nem is álmodom. Szerintem én rontottam el, mert senki mással nem csinálja. Ahogy átlépem a szoba küszöbét, hiába lát, hogy ott vagyok, már megy a hiszti. Mostanában próbálkozok azzal, hogy rövidebb idõkre kimegyek a szobából, becsukom az ajtót és igenis hagyom sírni, hogy megszokja nem minden úgy van ahogy õ akarja. Az anyja vagyok és nem a rabszolgája. Próbálom rászoktatni, hogy kicsit egyedül is játszon, illetve kösse le magát, mert nekem is kell néha egy szusszanásnyi szünet. Én csak akkor alszom vele néha, amikor nyûgös éjszaka (fogzás vagy valami) és a férjem nincs itthon, mert dolgozik. Egyszer aludt kettõnk között, illetve õ aludt mi meg arra figyeltünk, nehogy összenyomjuk. Szerintem némi következetességre szükség van, mert nem is most lesz ez igazán gond, hanem amikor majd kezdõdik az "áldott" kamaszkor. De a szigor és a következetesség nem egyforma dolog, mert a gyerek elég értelmes ahhoz, hogy szépen elmagyarázd neki mi miért van és akkor õ is könnyebben elfogadja, ha tudja az okát.
A 3. válaszolónál nagyon nem stimmel szerintem valami...Nem attól nem lesz hisztis egy gyerek, ha köztetek alszik, fõleg, ha mindhármótoknak jó. Akkor lesz hisztis, ha át akarod költöztetni, át rakod külön ágyba lefekszik. Mondjuk 11 óra körül felsír, vissza akar menni közétek. Te meg visszaviszed. Mit mutatsz neki? Sírással eléri amit akar, kvázi késõbb is ezzel akarja megszerezni, amit akar. Ha viszont, átmész, megnyugtatod, puszilgatod, elmagyarázod, hogy mától külön alusztok, na az a következetesség. Ha kell, 20x mész át hozzá, de nem engedsz neki, így maradsz következetes. Egyébként minden gyerek életébe beköszönt a dackorszak, hozzátok is nemsokára, és az ellen nem sok mindent tehetsz. Azt majd kinövi, de ha addig következetesen neveled, talán jobban ért a szóból.
A kérdező hozzászólása: 14 hónapos.Imádunk együtt aludni, mert a férjem is akkor nyugodt, ha ott szuszog közöttünk a gyerek.Pont azoktól a dolgoktól tartok, amirõl az utolsó válaszoló írt, hogy hisztis lesz.Egyébként igazat adok az utolsó válaszolónak, de akkor is nagyon távol áll tõlünk az, hogy bizonyos dolgokban következetesek legyünk.Például nem tudtam volna elképzelni, hogy a baba megszületése után ne mellettünk aludjon és mi van, ha csak azért sír, mert játszani akar és nem álmos, akkor sem hagyhatom, hogy üvöltsön, hiszen õ még gyerek.remélem, hogy azért nem lesz elcseszettül nevelve.Az elsõ válaszolótól kérdezném, hogy a te gyerekeid hisztisek, akaratosak lettek?Köszi.
A kérdező hozzászólása: Bocs, igaz, lehet, hogy fogalomzavarban szenvedek, de gondolom értitek, hogy mire gondolok.Akkor hogy nevezzem azt, aki rögtön születés után külön szobába teszi, sírni hagyja, mert így megtanulja..., nem veszi fel stb. a babáját???
Szia! Ez a sírni hagyom dolog szerintem is hülyeség. A baba azért sír, mert általában valami baja van. Viszont szerintem akkor nem fog sírni, ha te hiányzol neki, „szól neked” és anyuci feltûnik az ajtóban. Szerintem a külön szobában alvással is ez van. Ha felébred, felsír és te megjelensz, azt jelenti számára, hogy számíthat rád, ott vagy, ha szüksége van rád. De ha sírni hagyja az ember, azt a baba úgysem érti, miért történik ez vele. Szerintem is legfontosabb a rendszeresség, és a következetesség. De a következetesség nálam elsõsorban azt jelenti, hogy ami egyszer nem, az huszadjára is nem legyen.
tudod mi a lelki igény? hogy ott vagy mellette, segíted, támogatod. pl. mosogatsz, õ meg sír, mert mondjuk tök unatkozik. ha abbahagyod, és játszol vele 10 percet, közben elmondod, h anyának még van negyed óra munkája. pl. ha hagyod akkor sírni, mert neked dolgod van, mert hát majd abbahagyja, hát akkor szartál arra, h neki szüksége volt rád. a fél bolt megvétele meg: úgy ahogy van baromság. miért kellene fél boltot venni 1 gyereknek? mi minden nap megyünk vásárolni, mégsem kell a fiamnak semmit vennem, csak 1 kiflit. elmondom mikor indulunk, v az úton, h hova megyünk és mit fogunk venni. ennyi. és boldogan mondom, h te is kapsz joghurtot, meg kiflit. ésszel kell nevelni 1 gyereket. persze, h kell a következetesség, nincs arról szó, h nem. attól lesz normális értékrendjük, és így szocializálódnak a világba. de ez nem a sírni hagyás. ezt értsd meg. attól, h nem hagyod sírni, nem lesz kényes, hisztis, meg kis terrorista. ismerek olyan gyereket, akit igenis hagytak sírni, 19 éves, és még most sem tudom elviselni annyira arrogáns és bunkó. pont az unokahugikám:) mert azt tanulta meg ezzel, h csak így érvényesülhet. persze nincs 2 egyforma ember, lehet, h más vki meg tök normális lesz, de a véleményem, h nem vezet jóra. és nem vagyok a fiam rabszolgája azért, mert figyelek arra, h õ mit szeretne. 17 hónapos, és már õ is figyeli, h nekem mi a jó. szerintem ezzel lehet igazán "sikeres" a gyereknevelés. és most ne azt írd vissza, amit a múltkor, h akkor kapjam be:) )))
Õõõm, kedves utolsó gondolem nem nekem szántad ahozzászólásod (elõtted lévõ vagyok). Mert én még biztos nem beszéltem veled, nem nem szoktam olyanokat mondani hogy kapják be. És nem mondtam hogy hagyni kell sírni. Láttam hogy a harmadik válaszolónak ugyannyi százaléka van mint neked, de azt nem én írtam... o.O

Azoktól az anyukáktól érdeklődnék, akik külön szobában alszanak a babájuktól. Biztos, hogy alszik éjszaka a baba?

Én is szeretném már, de félek, nem veszem észre, h felébredt. Nem szokott sírni, csak csendben molyolgat. Baj, ha nem vagyok ott vele, és nem veszem észre? Õrz?vel fogunk majd aludni.

Legjobb válasz: Szia! Az én kislányom születése óta külön szobában alszik, õ se sírós, végigalussza az éjszakát, vagy ha fel is ébred, mindig meghallom. Néha, ha fel is kel, hallgatom ahogy mocorog, esetleg magyaráz egy kicsit, és vissza is alszik egyedül. NYugi, nyugodtan tedd külön szobába, meg fogod hallani! :) Az álometetést nem ismerem, arról nem tudok nyilatkozni. 5 hós kislány anyukája

Szia! Az én kislányom születése óta külön szobában alszik, õ se sírós, végigalussza az éjszakát, vagy ha fel is ébred, mindig meghallom. Néha, ha fel is kel, hallgatom ahogy mocorog, esetleg magyaráz egy kicsit, és vissza is alszik egyedül. NYugi, nyugodtan tedd külön szobába, meg fogod hallani! :) Az álometetést nem ismerem, arról nem tudok nyilatkozni. 5 hós kislány anyukája
Nyugodj meg, észre fogod venni.-) Én is minden fordulására felébredtem, de sosem sírt, ha felkelt éjjel, csak csöndben nyöszögött. Most, hogy külön szobában van már nem ébredek fel minden mozdulatára, így jobbat alszik, de ha felébred, felébredek én is. Az anyai ösztön mûködik, hidd el:-) Mi 2X kelünk szopizni, nyöszög egyet, felébredek, átmegyek, megszoptatom, visszateszem és alszunk tovább. Ha van kérdésed, nyugodtan írj privit.
Szia, nekünk is születése óta külön szobában alszik a már közel 8 hós kisfiúnk. Ugyan õ nem alussza át az éjszakát, mert szopik még mindig 1x, de amúgy alszik elõtte és utána is. Ha felébred azonnal meghallom, ha nem sír nem megyek át hallgatózom kicsit. Visszaalszik szépen, vagy ha nem átmegyek megnyugtatni. Nálunk is van bébiõr, de már csak megszokásból kapcsoljuk be :) ne félj, biztos felébredsz rá! Ez amolyan anyai érzés dolog szerintem :) az elsõ mozdulatára is felébredsz, pedig alig lehet hallani!!! Az álometetés nem csak tápszeres babákra érvényes? Mi anyatejesek vagyunk...
Szia!Az álometetésre szeretnék reagálni:mi anyatejesek vagyunk, immáron 7 hónapja.Nálunk ez 22-23 óra között szkott lenni, ekkor már javában alszik a fiúcska, s kiveszem-ettõl még nem fog felébredni-megetetem.Nálunk ez bevált. Mi egy szobában vagyunk a kicsivel.
Az én babám 9 hós, külön szobában alszik, légzésfigyelõnk+ bébiõrünk van(egybe).Én tutira tudom, h alszik a babám, mert olyan érzékenyre van állítva a bébiõr, h ha mocorog máris hallom.Ha meg ébren van, azt aztán hallom....
A kérdező hozzászólása: "nem ébredek fel minden mozdulatára, így jobbat alszik"-miért alszik jobbat? Én is szeretném, ha így lenne majd.
Az en fiam 7honapos lesz es kb 5honapos kora ota alszik kulon, egy ajto valaszt el.Rogton meghallom mikor motoszkal mivel a cumit veri a kisagy racsahoz, igy jelez anyanak h ehes :D

Anyukák, nektek teszett a room-in rendszer (4-6 baba-mama a szobában) a kórházban töltött pár nap alatt? Az egyágyas szobában lévő kismamák kérem ne írjanak! Az külön kategória.

Legjobb válasz: szia én kolléga vagyok abban a korházban ahol szültem. felajánlotak ey egyágyas vio szobát de csak a szülés mésnapján mert voltak benne. De annyira jol éreztem magam a csajokkal hogy nem mentem át. egy anyuka volt aki a harmadik babáját szülte mi hárman elsõ babások voltunk. Az anyuka sokat segitett nekünk csomo mindent megmutogatott. a másik két lánnyal azota is kapcsolatban vagyunk beszélünk látogatjuk egymást. nekem szuper volt. persze nem volt kizárva hogy forditva is lehetett volna. és pl. kifejzetten örültem hogy a szobába nem volt látogatás igy mindenki nyugottan szoptathatott. A vip-ben mindig ezren voltak.

szia én kolléga vagyok abban a korházban ahol szültem. felajánlotak ey egyágyas vio szobát de csak a szülés mésnapján mert voltak benne. De annyira jol éreztem magam a csajokkal hogy nem mentem át. egy anyuka volt aki a harmadik babáját szülte mi hárman elsõ babások voltunk. Az anyuka sokat segitett nekünk csomo mindent megmutogatott. a másik két lánnyal azota is kapcsolatban vagyunk beszélünk látogatjuk egymást. nekem szuper volt. persze nem volt kizárva hogy forditva is lehetett volna. és pl. kifejzetten örültem hogy a szobába nem volt látogatás igy mindenki nyugottan szoptathatott. A vip-ben mindig ezren voltak.
A kérdező hozzászólása: Én egy 4 ágyas szobában voltam szülés után. A szobatársaim nagyon aranyosak voltak. Direkt olyan helyre tett az orvosom ahol nem volt kisebbség..viszont a babák nagyon sokat sírtak. A szülésem nem merített ki annyira fizikailag mint a bent töltött alvás nélküli 4 éjszaka.
Ha arra vagy kiváncsi, hogy milyen volt másokkal egyszobában, akkor az szerintem pont olyan, mint bámely osztályon egy szobában feküdni idegenekkel, akik lehetnek ilyenek is meg olyanok is. Ha milyen a babával együtt lenni, Fehérváron, mivel nõvérekbõl a segítõkészség szikrája is hiányzott, sz.r. De egyébként nem hosszú idõ, ki lehet bírni.
Mi hárman voltunk + a három bébi. Szerintem klassz volt, engem nem zavart a szinkronsírás. Három napig voltunk bent amúgy. Csak azért vártam, hogy hazajöhessünk, mert hiányzott a férjem nagyon. De jó volt így, hogy hárman voltunk, ha egyikünk elment zuhanyozni vagy vécére, addig figyeltünk egymás babáira. Az egyik lánnyal tök jó barátságban vagyunk azóta. 1 évesek a babák.
Rettenetes volt. 4 nap alatt semmit nem aludtam. Én inkább nézegetem az alvó babámat legközelebb, és nem szólok inkább senkiihez napokig, és fizetek, de ezt mégegyszer nem csinálom végig. Olyan hulla voltam, hogy alig láttam, mire haza mehettünk.
Én 4 ágyas szobában voltam, de csak 2 napig volt szobatársam. Nálunk a császárosok külön szobában vannak, és akkor én voltam az egyetlen, aki így szült. Én szerettem volna, ha többen vagyunk, mert szülés elõtt bent feküdtem 1 hétig, és akkor tök jókat beszélgettük a csajokkal. Hozzáteszem, nálunk a hogy a kisebbséggel kivételeznek, õk külön szobát kapnak. A többiektõl külön. :)
Én is császáros voltam. A 24 órás megfigyelés után vittek át szobára, ahol csak 1 anyuka volt. Viszont õ nagyon sokat segített nekem. Az õ babája besárgult, úgyhogy 2óránként költögette, ha akarta, ha nem, de én semmit sem vettem észre belõle. Sokat segített a fiam körül is. Másnap hazaengedték õket, úgyhogy megvolt az éjszakai virrasztásuk eredménye szerencsére. Egyedül telt a következõ éjszaka, amit nem is bántam, mert még tejem nem volt, a fiam meg már nagyon éhes volt, és ordított egész éjszaka. Harmadnapra belövelt a tejem, úgyhogy tudott már szopizni, akkor újra lett szobatársam. Õ is császáros volt, úgyhogy neki már én segítettem, amennyire tudtam és a pár napos tapasztalataimat osztottam meg vele. Negyedik nap délben pedig engedtek haza. Én megtapasztaltam azt is, mikor volt más a szobában, és azt is, mikor csak ketten voltunk a picurral. Mindkettõ jó volt, bár jobban örültem, mikor volt kihez szólni.
Nekem nagyon jó volt. Sokat tudtunk egymásnak segíteni, fõleg nekem, elsõ baba, semmi tapasztalatom... A szobatársaim nagyon aranyosak voltak. Én betoltam éjjelre a babámat mert császáros voltam és még a kiugrálás az ágyból nem ment és a tejem is 3. napra lövellt be, de én úgy aludtam mint a bunda, nem is ébredtem fel más babájára. De jól is esett a pihenés.
Én utáltam. Legalább egy baba mindig sírt, 5 napig nem aludtam egy percet sem. Mondjuk az igaz, hogy pocsék alvókám van.... Jó volt, hogy beszélgettünk a csajokkal, de abban a helyzetben ezt tudtam volna nélkülözni, az alvásra nagyobb szükségem lett volna. A következõnél babánknál kérni fogom az egyágyast.
Szia! Én 2 ágyasba akartam menni, de nem volt hely, így 6 ágyasba kerültem. Azthiszem életem egyik legpozitívabb csalódását éltem meg. Még nem voltam sosem kórházban, így csak az elmeséltek alapján arra számítottam szõrnyû lesz. Aztán... Ilyen fokú segítõkészséget amit egymás iránt nyújtottunk még sosem tapasztaltam. Akit éppen császároztak annak az segített aki még nem szült vagy már jobban van és amikor õk jobban lettek akkor õk segítettek az újjonnan érkezõknek. Elképesztõen jól mûködött minden. Éjszaka így volt hogy a szomszédom babáját is a másnap császárra várakozó kismama ringatta, mert õ még nem tudott felkelni hozzá olyan könnyen. Így szinte minden éjszaka tudtunk aludni valamennyit. Nekem jó emlékem van az egészrõl. Egyébként nálunk is két szoba volt a "fehér és a fekete". de a nõvérkék ügyeltek arra, hogy fehér ne kerüljön a fekete szobába. Ott azért biztosan nem így mennek a dolgok! Mások a szokások..

Anyukák! Tényleg igaz, ha a baba külön szobába alszik a szüleitől, akkor nyugodtabban alszik és hamarabb átalussza az éjszakát? Van olyan aki ezt tapasztalatból tudja?

Panelban lakunk,de még együtt alszunk a 9,5 hós kisfiúnkkal,aki persze remekül nem alussza át az éjszakát,pedig most nem is fogzik.

Legjobb válasz: Szia! Hát bocsi, de én leszek, vagyis mi leszünk az ellenpélda. Kisfiam kezdetektõl külön alszik, 4 hónaposan átaludta az éjszakát egész 8 hónapos koráig, azóta kb 5x aludta végig az éjjelt, most 21 hónapos. Mindent kipróbáltam ami létezik, sajnos õ ilyen, remélem hamar kinövi. Mondjuk attól nálatok bejöhet a külön szoba, szurkolok.

Szia! Hát bocsi, de én leszek, vagyis mi leszünk az ellenpélda. Kisfiam kezdetektõl külön alszik, 4 hónaposan átaludta az éjszakát egész 8 hónapos koráig, azóta kb 5x aludta végig az éjjelt, most 21 hónapos. Mindent kipróbáltam ami létezik, sajnos õ ilyen, remélem hamar kinövi. Mondjuk attól nálatok bejöhet a külön szoba, szurkolok.
meghallod ne aggódj. nekünk lányunk 3 hós koráig aludt a szobánkban, de 2 hósan már átaludta az éjszakát. most a másodiknál is megy 3 hósan a szobájába, mert szerintem minél tovább van veletek annál nehezebb másik szobába áttenni.
Nálunk mikor az elsõ született egy szobában aludt velünk, minden éjjel megébredt kb 14 hónapos volt mikor külön szobát kapott azután az éjszakák nagy részét átaludta. A kicsi is egy szobában volt velünk de õ hamarabb kapott külön szobát 10hónapos volt. És utána õ is átaludta az éjszakákat.
Nekünk 4, 5hónapos a fiam, velünk alszik egy szobában és kb 3hós kora óta átalussza az éjszakákat. Így nekünk eddig nem volt gond a közös szobával és nem a külön szoba oldotta meg az éjszaka átalvását.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az utolsó kettõ válaszolónak is!
Szia! Biztos meghallanád! Az én lányom a kezdetektõl külön alszik, nem tudom, h van-e összefüggés, de 8hetes kora óta átalussza az éjszakát! Este 6-7tõl reggel 8-ig! Nemrég építkeztünk, be kellett rakjuk a szobánkba 2 hétre! Még életébe nem aludt olyan rosszul! 3×-4× is felriadt éjszaka... Ahogy a szobájába került, újra aludt rendesen! 6hós a lányom. Szerintem ne aggódj, próbáld meg és ha pár nap alatt látod, h okés, akkor maradjon így, ha meg látod a fiadnak nem tetszik a változás, akkor vissza a régibe! De szerintem mindenkinek jobb, ha külön van a gyerkõc! :)
Szia! A mi babánk velünk alszik egy szobában, fél éves koráig az ágyunk mellett, most már a szoba másik felén. 3 hónapos kora óta átalussza az éjszakát. Most kilenc hónapos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ Neked is utolsó és a szurkolásodat is :-) Valahol én is túl könnyûnek gondolnám, hogy ezzel megoldódna a problémánk, de megpróbáljuk hátha...
9-es vagyok, jah az lemaradt, hogy biztos, hogy meghallod, mi külön szobában vagyunk, ráadásul mi galérián fönn és kb 2x volt olyan, hogy a párom szólt, hogy nyöszörög a gyerek, általában rögtön az elsõ nyüszire kipattanok az ágyból.
Igen, fõleg ilyen nagy babánál. Sokszor egymás szuszogása miatt vannak éjjel a megébredések, ha egyedül alszik, akkor csak átfordul egyik oldalásról a másikra ilyenkor, de nem feltétlenül kéri a mamit. Nálunk is ez volt, és a családban több gyereknél is, hogy remekül tudtak aludni a külön szobában, és a 9, 5 hónap már tényleg nem olyan kicsi. Hajrá!
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is utolsó!
szia, 2 gyermekünk van. 2, 5 éves kislány, 3 hónapos kisfiú. Mindkettõ születése óta külön szobában alszik (a 2 gyerek együtt van, egy szobában), mindkettõjük 2 hónapos korától átalussza az éjszakát. Sok sikert Nektek is!
A kérdező hozzászólása: De szuper!!!!!Köszönöm a válaszokat!!!!! Remélem nálunk is csak ez lesz a titok nyitja:-) Már ma meg is próbáljuk az apjával! Biztos fura lesz, de igyekszem megszokni!!!!!
Kisfiam 3 hónapos lesz 1 hét múlva, elejétõl fogva külön szobában alszik, 2 hónapos korától átalussza az éjszakákat. Szerintem ha közös szobában aludnánk, felébresztenénk egymást, senki nem tudna pihenni.
Elejétõl kezdve külön aludt a lányunk. Volt légzésfigyelõ is 6 hónapos koráig. 2 hetes korától hason aludt el, másképp nem is tudott. 7 hetes korától átaludta az éjszakát. Bár õ 3. héttõl napi 6× evett, majd 7. héttõl napi 5×. Reggel fél7-7 fele kelt és fél9-9 fele aludt este. Most 14 hónapos. 8-kor kel és 8-fél9kor már alszik. Imád aludni:) ) Olyan, mint az anyja.
A kérdező hozzászólása: Jó nektek utolsó! Szerencsések vagytok! Köszönöm a válaszod!

Mikor jön el az ideje, hogy külön szobában aludjon a baba?

7 hónaos a kisfiam. Jön a hideg, így a tet?térb?l leköltözünk a földszintre (gázszámla csökkentend?...), ahol negyed akkora szobában leszünk, mint eddig. Lehet, hogy most jött el az ideje, hogy a saját szobájába tegyem? 1x felkel éjszaka szopizni. Ti hogy csináltátok?

Legjobb válasz: Szia! Mi csak az elsõ pár napban aludtunk vele egy szobában, akkor is csak azért, mert anyukám itt volt. Igaz, hogy egy kis lakásban élünk és a két szoba közvetlenül egymás mellett van. Rögtön halljuk, ha valami mocorgás van. Nálunk bevált. Én többször felébredek, mint õ, mindig ránézek.

Szia! Mi csak az elsõ pár napban aludtunk vele egy szobában, akkor is csak azért, mert anyukám itt volt. Igaz, hogy egy kis lakásban élünk és a két szoba közvetlenül egymás mellett van. Rögtön halljuk, ha valami mocorgás van. Nálunk bevált. Én többször felébredek, mint õ, mindig ránézek.
Szerintem is àtteheted külön szobàba. Inkàbb most mint késöbb. Nem akarok senkit megbàntani, de sok gyerek ha a szülökkel van egy szobàa, késöbb nem képes egyedül aludni(fél, megszokàs stb..) Amig ilyen pici , szerintem ideàlis àttenni. Tuti meghallod ha felkel éjjel, meg szerintem az anyai ösztönök miatt magadtol felfogsz kelni hozzà.
A 6 hetes kisbabám elsõ naptól kezdve külön szobában alszik, semmi gondunk nem volt ebbõl, Te is nyugodtan tedd külön.
Mi 3.5hósak vagyunk és együtt alszunk, próbáltam én átmenni a helyemre, de a papa annyira horkol, hogy nem tudok aludni attól, ha meg sikerül annyira elalszok, hogy már percek óta sírt a baba mikor meghallottam és alig bírtam vissza tenni..én sem tudom mit tegyek, nem egyszerû-többször felkel nekem is éjjel.
Szerintem itt az alkalom, hogy másik szobába tedd. Esetleg megnyugtató lehet, ha bébiõrzõt használsz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!