Találatok a következő kifejezésre: Külön szobába a baba (16 db)

Külön szobában a baba, hogy szokassam? Vagy még korai?

Most lesz végre lehetőségünk olyan házba költözni, ahol lesz külön szobája 11 hónapos fiamnak(mire költözünk 1 éves lesz). Hogy szokassam hozzá? Vagy egyszerűen csak ott fektetem le az ágyába?

Legjobb válasz: Szia. Az en kisfiam 3 hetes kora ota alszik a sajat szobajaban a sajat kisagyaban. Hogy korai e vagy sem, azt nektek kell tudni. Ha te szeretned hogy kulon legyen akkor nyugodtan tegyetek kulon. Szerintem szep fokozatosan szoktasd at, es egyre tobbszor legyen az uj szobajaban.

Szia. Az en kisfiam 3 hetes kora ota alszik a sajat szobajaban a sajat kisagyaban. Hogy korai e vagy sem, azt nektek kell tudni. Ha te szeretned hogy kulon legyen akkor nyugodtan tegyetek kulon. Szerintem szep fokozatosan szoktasd at, es egyre tobbszor legyen az uj szobajaban.
Kisfiam 3 hónapos kora óta van külön szobában, de csak azért mert még nem volt kész a szobácskája hamarabb, azóta mind 3an nagyon jókat alszunk, sokkal jobb, most 1 éves és egyszerûen zavarja ha a nagyszülõknél 1 szobában vagyunk, nagyon ügyesen alszik a kis plüss állataival, és végig is alussza az éjszakát, így ráadásul többet lehetünk együtt a férjemmel.nem korai abszolút sõt.
Mi egy ágyban is aludtunk, 1 éves volt, mikor berendeztük a szobáját. Úgy csináltuk, hogy egymás mellé tettünk egy ágyat, és a kiságyat (az ágy volt a fal és a kiságy között, hogy ne guruljon le). Elõször vele aludtam az ágyon, csak visszajöttem a mi szobánkba, ha elaludt, és éjjel is mellé tudtam feküdni, ha kellett. Napközben hamar megszokta, hogy a kiságyban aludjon, és egy idõ után próbálkoztam azzal, hogy nem vártam meg, hogy a szopiba belealudjon, hanem betettem a kiságyba, ezt vagy hagyta, vagy nem. :) Így szépen fokozatosan kb 2 hónap alatt sikerült kiságyba szoktatni, 17 hónaposan már szopi sem kellett az elalváshoz, és kb 18 hós kora óta teljesen átalussza az éjszakát, csak ha beteg, akkor ébred. Az ágy még mindig a kiságy mellett van, de már nem használjuk. :)

Akik elhatàroztàk, h a baba szuletésétol fogva kulon szobàba lesz, azoknak sikerult ehhez tartani magukat?

Legjobb válasz: Igen, sikerült ehhez tartanom magam és a páromnak is. Most 10 hónapos és reggelente jönne ki hozzánk, de mi szeretünk legalább 7-ig lustálkodni. Azaz reggeli után mi visszarakjuk a kiságyába a játékok közé, mi meg lustizunk még. Fél 8 fele szokott "szólni", hogy most már kezdõdjön a nap :))

Igen, sikerült ehhez tartanom magam és a páromnak is. Most 10 hónapos és reggelente jönne ki hozzánk, de mi szeretünk legalább 7-ig lustálkodni. Azaz reggeli után mi visszarakjuk a kiságyába a játékok közé, mi meg lustizunk még. Fél 8 fele szokott "szólni", hogy most már kezdõdjön a nap :) )
Igen, sikerült. Volt a szobájában egy kinyitható kanapé, ha baj volt ott aludtam.
Teljes mértékben. Eddig egyszer aludt közöttünk, semmi se volt jó neki, másnap beteg is lett. Szereti a saját birodalmát, nem is alszik el máshol, csak a saját ágyában.
Szerencsére sikerült ehhez tartani magunkat, elejétõl külön szobában saját ágyikóban alszik.Amikor nagyon fogzott meg beteg volt akkor befeküdtem mellé egy matracra de ez kb 2-3 alkalom volt.Most 2 éves remélem így is marad.
Másfél éves koráig igen. Neki is jó volt, mert átaludta az éjjeleket, kipihenten ébredt. Ezzel szemben másfél évesen "beszokott" hozzánk, kialvatlan, éjjel összerugdos mindkettõnket, õ maga is elmacskásodott tagokkal ébred sírva, ugyanis 120 cm-en hárman nem férünk el valami kényelmesen. Most van "vissaszokóban" a saját kis birodalmába :) 21 hónapos.
Na, igen ezért akartam én is külön szobában altatni. De a kórházból hazajövet, nagyon gyenge voltam, és valami oknál fogva nem volt fekhely a szobájában, "csak" hintaszék. Így átvittem hozzánk, aztán késõbb babakocsiba aludt és megelégeltem, h soha nem használja a kiságyát, és átköltöztettük a mi szobánkba. Attól kezdve kb 1 hónapig végéig aludta az éjszakát. Aztán jött az ugrás, és megint kel éjszakánként. Férjem volt nagyon oda, hogy nálunk aludjon. Igazából én nem is nagyon kedvelem a szobáját, ahogy akkor megcsináltuk. Tervezem a visszaszoktatást, de akkor újra tervezem a szobáját! Szóval én nem tudtam tartani magam!
Mikor még terhes voltam jött fel megnézni a védõnõ hogy milyen a baba szoba, mi kell még elég e neki a tér (erre amúgy nemtom mi szükség volt de mid1) Szóval mikor meglátta a szobát azt mondta hogy óóóóó Timikém hát ide neked is be fér egy ágy az elejére mikor haza hozod..... Csak néztem rá bambán mert ugye a kiságyon kívûl én nem akartam más ágyat oda... :) Hát nem is lett! Mi az elsõ naptól külön szobába vagyunk, egymással szemben van a két szoba, ajtók nyitva (bizonyos esetekben zárva :D ) Szóval most 10 hónapos lesz és egyáltalán nem akar velünk aludni éjjel :) Reggelente a tápszert köztünk eszi meg 8kor és utána még szundizik egy kicsit ott velünk, de ekkor már tudja reggel van nem éjjel :) Remélem így is marad mert így mindannyian kipihenten ébredünk!
Elõzõ vagyok! Azt még hozzá teszem nem ítélem el azokat akik együtt alszanak :) sõt néha párommal meg is jegyezzük hogy milyen jó lenne oda bújni hozzá mikor szuszizik éjjel..... De õ nem igényli ezt....! Pont idén megyünk nyaralni és nekünk nincs utazó ágy... Hát nemtom mi lesz vele :(
nem ...... uyg ne hogy vele alszok.....de jövö héten lesz az az idöpont amikor itt hagyom 19 hós csajszi
19-es ezt hogy érted, hogy itt hagyom??? Ugye nem a lányodat akarod elhagyni??!!
Jessssszus de hogy is!!!! a sajat szobájáb hagyom ha tudom:) :) :) :)
:) elsõre nekem is úgy jött le :) Bocsi! Itt hagyom :) Nem értettem :)
Igen mindkét fiamnál. Annyira megszoktak, hogy eleinte ha betegek voltak náluk aludtam, de még akkor se bírtak elviselni:) a nagy 6 éves mese után már elalszik magától kb4 eves koraig bent voltam adig nala míg el nem aludt. A kicsi még csak 7 hós, õt mar az egyedül elalvásra szoktatom, jobban mondva azt csinálom, hogy fél kilenckor ha alszik ha nem kijövök tõle. Nem szokott hisztizni ezen.
A lányom születésétõl 2 éves koráig külön szobában aludt. Akkor bölcsibe került, én pedig mentem dolgozni, nagyon anyás lett. Így áttettük az ágyát a mi hálónkba. 3 évesen lett kész az új szobája, elsõ perctõl kezdve, minden zokszó nélkül ott aludt. A fiam pedig születésétõl kezdve a nõvérével alszik egy szobában. (5, 5 éves és 14 hónapos)
4, 5 hónapos a fiam.A kezdetektõl külön szobában alszik, de a szobájában van egy kihúzható kanapé.Ha este felkel szopizni akkor oda fektetem magam mellé.Eleinte minden szoptatásnál elaludtam mellette és csak a következõ szopira ébredtem, mert nagyon kimerült voltam.Mostmár csak a hajnali szopinál alszok be :) . Nagyon jó hogy így döntöttünk.
NEM! Én elterveztem, hogy külön fog aludni, de koraszülött lett, és amikor haza hozhattuk, másfél hónappal a születése után, jobbnak láttam, ha velünk alszik! Az ágyunk mellé tettük a kiságyát, és esténként ott aludt el, éjszakai etetésnél (keltenem kellett a kis súlya miatt) viszont mellettünk maradt az ágyban! Sokszor úgy aludt vissza tápszer után, hogy a mellkasomra fektettem büfiztetni, és elaludt! Reggel pedig úgy keltünk, hogy a mellkasomon volt! Mivel én is elaludtam büfiztetés közben! Egy éves, és még mindig velünk alszik! Nem zavar minket, mindhárman kialusszuk magunkat, õ végig alussza az éjszakát, és mi is tudunk tõle aludni!
Igen, nekünk sikerült. Mindhárom gyerekünk kizárólag a saját szobájában a kiságyában aludt. Én sem aludtam sosem az õ szobájukban, csak a saját hálószobánkban.
Elejétõl külön szobában saját ágyikóban alszik. Egy két alkalom volt amikor a mi ágyunkba aludt, de sem õ, sem mi nem aludtunk jól azokon az éjszakákon. Nem bántam meg hogy külön szoba mellett döntöttünk, sõt..
Az elsõ hónapban én aludtam az õ szobájában egy egyszemélyes ágyon. Majd szépen visszamentem a férjem mellé. Azóta is külön szobában alszik. Reggel miután ébred, még legalább fél órát hagy engem lustizni, szépen eljátszik. Most 10 hós, remélem így is marad. :)
Igen! 7 hétig együtt voltunk, aztán áttettük! Teljesen jól viselte! Nekem volt rosszabb!:) Muszáj volt! Apa munkája eléggé felelõsségteljes és bár én keltem fel etetni, egy szobában õ is mindig megébredt és nem igazán tudott pihenni, másnap meg koncentrálni!
Nagyjából igen. Az elsõ 2 hétben matracon aludtam az ágya mellett. Egyrészt így éreztem jól magam, másrészt a párom próbaidõn volt, nem akartam hogy bealudjon a munkahelyén és kirúgják. Aztán a 6-8 hét volt a hasfájós korszak, akkor eleinte én járkálta le hozzá, majd amikor már nagyon zokni voltam, párom is, szerencsére ez hétvégére esett. Úgy 3 nap után inkább magam mellé vettem, sokkal egyszerûbb volt. Úgy 2 hónapos korától külön alszik teljesen. Lassan 7 hónapos.
Igen! Ha gond lenne, én megyek be hozzá aludni egy matracon!De még nem volt rá szükség.
Az én lányom még csak 2 hónapos, de még sosem aludt a mi ágyunkban éjjel. Mi sajnos 1 szobás lakásban lakunk, de egy válasz fallal le van választva a "gyerekszoba", így nem lát minket, és kicsit távolabb is van tõlünk. Éjjel mindig beviszem a saját ágyunkba, ott szopizik, és ha befejezte visszaviszem. Az elején nehezebb volt mindig kelni, de mostmár csak 1-szer kel, így teljesen jó. Napközben alszik néha a mi ágyunkban vagy a hasamon, de éjjel sosem. Reggel õ hamarabb kel, mint mi, de majdnem 1 órát egyedül eljátszik mielõtt szól.

A baba inkább aludjon egy szobába a szüleivel, vagy legyen külön?

Mi vele akarunk lenni, de sokmindenki azt mondja ezzel már kiskorában elkezdjük az elkényeztetést.

Legjobb válasz: Ha úgy gondoljátok az elsõ hetekben lehet a ti szobábtokban,de utána érdemes külön tenni. Nekünk elsõ perctõl külön szobában van a babánk,nekem van egy ágy a szobájában esti szoptatásokhoz :) Eddig 1x aludt velünk egy szobában RÉMES volt neki is nekünk is.Nekünk a külön vált be :) Gondolj bele ha veletek egy szobában van milyen lesz a házaséletetek?Addig ok míg kicsi,de utána?

Semmiképp nem elkényeztetés, ha egy baba a szüleivel alszik egy szobában. Bizonyos szempontból még kényelmesebb is, az éjjeli szoptatás miatt. Nekem a fiam az elsõ perctõl külön aludt elvileg, de gyakorlatilag minden éjjel a mi ágyunkban kötött ki. A kislányom már velünk alszik, de néha átvisszük a bölcsõjét a tesójához, azt vettem észre, hogy akkor jobban alszik. Én jobban szeretem, ha velünk van, de az õ érdeke az elsõ - plusz 4 hónapos, lassan kinövi a bölcsõt, a kiságy meg nem fér be a szobánkba - így lassan végérvényesen összeköltöznek. De úgy érzem, az éjjel második felét továbbra is velünk fogja tölteni. :)
Ha úgy gondoljátok az elsõ hetekben lehet a ti szobábtokban, de utána érdemes külön tenni. Nekünk elsõ perctõl külön szobában van a babánk, nekem van egy ágy a szobájában esti szoptatásokhoz :) Eddig 1x aludt velünk egy szobában RÉMES volt neki is nekünk is.Nekünk a külön vált be :) Gondolj bele ha veletek egy szobában van milyen lesz a házaséletetek?Addig ok míg kicsi, de utána?
Nekünk elsõ perctöl külön van. VAn légzésfigyelõ de panelben lakunk és az ajtó nyiva résnyire és 5 lépés a távolság. Nekünk nem is fért volna és nem is szerettem volna egyszobához szokatni. Nem is aludt még velünk egyszer sem és nem is alszik jol csak a kiságyában. Beteszem és már veszi fel az alvóspózát.
Saját ágya és szobája van, de én születése óta a babaszobában alszom. A férjem, meg a hálóban. Most 8 hónapos, és dilemmázok, hogy visszaköltözzem-e a hálószobánkba. Mennék is, de a babát sem szívesen hagynám egyedül... Van légzésfigyelõ, de mindig attól félek, nem éberedek fel, nem hallom, ha baj van.
hát ha éjjel fel kell kelned szoptatni és a baba a másik szobában van tuti rájössz h legalább addig jó helye lesz melletted :-) nem kell egy ágyban aludni vele de ha éjjel nyiszeg mert éhes akkor csak átemeled a tiedbe szopi és ha alszik vissza teszed és már aludhatsz is pl én amíg nem alszik stabilan éjjel addig mellettem van az ágyában néha elég egy simi csicsi és alszik tovább ha másik szobában lenne fel kell kelnem és mire pl oda érek lehet h felébreszti magát annyira h nem tudod vissza altatni sokáig -- ez neked sem és neki sem jó elkényeztetni majd 2 éves kortól fogod :-))) addig csak a szükségleteit elégíted ki -- ez pedig fontos -- bizalom
nem elkényeztetés, de amióta a lányom külön szobában alszik, sokkal jobbat alszik.El sem akartam hinni:) )
Majd érzed, nektek hogy jó. Mi fél évig egy szobában voltunk, majd kiköltöztünk, neki megmaradt az a szoba, amiben voltunk. Nekünk így volt tökéletes. Most 2 éves és jól elvan a szobájában, szereti. Mi is a miénket. :) De te tudod majd mit akarsz, és az élet majd úgyis alakít rajta. Még egy gyereket nem láttam panaszkodni, hogy képzeld én külön szobában voltam, vagy képzeld anyámékkal kellett aludnom. :) Bármi lehet jó, ha az mindenkinek megfelel, gyereknek-szülõnek egyaránt.
Hmmm... Én a különalvásra szavazok! Van ismerõsöm, aki magukhoz szoktatta és 5évesen sikerült végre a saját szobájába 1 kutyával nagynehezen odaszoktatni! :((( Az én lányom is külön alszik, épp építkezünk, 2hétig velünk aludt (külön kiságyába persze), de minden zajra felkeltem, ha megmozdul és ugyan így õ is! Én is láttam rajta, h nem úgy alszik, ahogy eddig, mert sokat mocorgott... És hát szerintem a házaséletre is ki tud hatni! Úgyhogy én a különalvásra szavazok! Hidd el nem fog vele éjjel semmi rossz történni, ha pár méterre arrébb van tõled! :) Jah és az én lányom 6hós most! Boldog kiegyensúlyozott kisbaba és 2hós korától végigalussza az éjszakát! :) )
Ha megszokja, hogy veletek alszik, akkor kesöbb nem akar majd külön aludni.
A mi ágyunk mellett van a kiságya! Abban alszik! Még csak 6 hetes, nem tudom mikor kerül át a szobájába!
A kérdező hozzászólása: Örülök hogy hallok olyanról is aki együtt alszik a picurral :)
nekünk nem is lesz lehetõségünk külön szobába tenni. már tervezzük az ház bõvítését, de kb. 3-4 éves lesz, mire kész lesz és még meg sem születet... nem vagyunk gazdagok, magunk csináljuk, kölcsön nélkül. adig ki kell bírnia neki is, nekünk is!
A Kisfiunk 5 hónapos, a mi szobánkban alszik, a kiságyában. A szoptatás miatt is kényelmes volt így. A szobája nemrég lett kész, ott játszunk, minden holmija ott van, de az ágya maradt nálunk, és amíg szopik, maradni is fog. De inkább talán addig marad, míg tud majd járni. Majd meglátjuk, hogy alakul.
A kérdező hozzászólása: Kííváncsi voltam a válaszokra. Persze az elhatározásban nem változtat, s amíg nem ovis, marad velünk.
Az a normális ha a saját szobájában alszik.
Egy szobában a nagy ágy mellé tolt kiságyban , le van véve az oldala , így szoptatásra átemelem , alszik és vissza teszem.Most 1 éves. Ha már nem szopik visszakerül az ágy oldala leesés gátlósan és arrébb tesszük , majd ha már ovis és alszik önállóan napközben akkor külön szobába költözik.
Nálunk is külön szobában alszik a kicsi is az elsõ perctõl kezdve. Sajnos sokszor sír utánam éjszaka, olyankor át kell mennem és már meg is nyugodott. Van nála egy kanapé, rászoktam, hogy ott alszom tovább, nem vándorolok ide oda. Valamiért a gyerekeim ilyenek, a nagyok is ugyanezt csinálták, de már rég leszoktak róla, mindegyiknek külön szobája van, szépen alszanak egyedül. Na, ami már nem normális, hogy anyósom a férjemmel aludt egy szobában 30 évig, míg meg nem nõsült.(elõzõ feleséghez ment) Ez már beteges, nem is értem, miért nem lázadt fel a férjem!!! Ahányszor ránézek anyósomra, ez eszembe jut és kinyílik a bicska a zsebemben, hogy így "tönkretette" a saját fia lelkét, gyerekkorát, magánszféráját az önzõ ragaszkodásával. Idáig nem szabad fajulnia a dolgoknak! Fúúúúúú! Ha tudtam volna:((((
Nálunk mind a három gyerek a gyerek szobában alszik az elsõ pillanattól kezdve! Éjjel megszoptattam amíg igényelték és visszaraktam a kiságyukba én meg újból bebújtam apu mellé. Mi így éreztük jónak de ez családja válogatja!
A két nagy velünk aludt elsõ pillanattól a két kicsi viszont külön. A két kicsi sokkal nyugodtabban alszik mint a két nagy. Most szoktatjuk külön a nagyokat és egész jól haladunk. Én addig a kicsikkel aludtam amíg szoptatás miatt többször fel keltem, de most hogy én sem zavarom õket egész este alszanak vannak persze éjszakák mikor fogzás miatt vagy más miatt fel kelnek de még így is nyugisabbak az éjszakák most hogy a két nagy is külön alszik mi is még közelebb kerültünk egymáshoz a párommal. Szóval külön alvás. Bocs ha hosszú lettem.
7 es vagyok. Amikor pici volt valóban többet kelett felkelni hozzá. De most 5 hónapos és max kétszer megyek átt hozzá. van fotel abban szoptatok. A férjem akkor nemtudna pihenni. Õt nem akarom zavarni így sokszor észre sem veszi, hogy én szoptattam. De ezt majd te meglátod kedves kérdezõ, hogy jobb nektek.
A kérdező hozzászólása: Addig gondoltam amíg baba, ha már gyerekkorba lép akkor nem.
Ovisan igen nehéz lesz majd saját szobába szoktatni.


Megbánta az aki nem volt következetes a baba nevelését illetően? Arra gondolok, hogy nem hagyta sírni, nem rakta külön szobába stb. a babát?

Én a kezdetekt?l az ösztöneimre hallgatok,és mindig az ? érdekeit nézem.nem vagyok egyáltalán következetes.Velünk alszik egy ágyban a kisfiam,igény szerint szoptattam(akkor kapott és annyiszor,amikor ? akarta),nem hagyom sírni ha nem muszáj(max.ha wc-re megyek).Kiegyensúlyozott,vidám kis fickó,de mostanában sokszor elgondolkodom azon,hogy nem e ártottam neki azzal,hogy nincs szigor.

Legjobb válasz: szia nekünk három kislányunk van 4,5éves 3 éves és 7 hetes a legkisebbik, mind egy szobában alszunk igaz hgoy nem gy ágyban mert ahhoz ragaszodtam hgoy nem aludjanak velünk egy ágyban de a zo9ba az közös és szerintem nagoyn jó, én is igény szerint szoptattam és szoptatok most is, a nagyobbakkal nincs semmi gond nagoyn vidámak, önállóak, igaz hgoy külön szobába nem akarnak menni de héát még kicsik szerintem ennél jobbat nem is tehetnék mint hgoy az öüsztöneinkre hallgatunk amúgy a középsõ lányunakt az elsõ évben külön szobában altattuk mert a ngy naem tudott aludni tõle hiszen a 10-12 alkalommal kelt egy éven keresztül minden éjszaka a középsõ lányunk de aztán mikor egy éves lett klezdett jobb alvó lenni így hát már vittük si vissza a mi szobánkba amiért persze sokan hülyének néztek mindekt de én úgy gondolom hgoy nagopyn jó döntés volt és jó döntés most is hgoy egy szobában alszunk

szia nekünk három kislányunk van 4, 5éves 3 éves és 7 hetes a legkisebbik, mind egy szobában alszunk igaz hgoy nem gy ágyban mert ahhoz ragaszodtam hgoy nem aludjanak velünk egy ágyban de a zo9ba az közös és szerintem nagoyn jó, én is igény szerint szoptattam és szoptatok most is, a nagyobbakkal nincs semmi gond nagoyn vidámak, önállóak, igaz hgoy külön szobába nem akarnak menni de héát még kicsik szerintem ennél jobbat nem is tehetnék mint hgoy az öüsztöneinkre hallgatunk amúgy a középsõ lányunakt az elsõ évben külön szobában altattuk mert a ngy naem tudott aludni tõle hiszen a 10-12 alkalommal kelt egy éven keresztül minden éjszaka a középsõ lányunk de aztán mikor egy éves lett klezdett jobb alvó lenni így hát már vittük si vissza a mi szobánkba amiért persze sokan hülyének néztek mindekt de én úgy gondolom hgoy nagopyn jó döntés volt és jó döntés most is hgoy egy szobában alszunk
Attól még lehetsz következetes, ha nem hagyod sírni, hisz mindent gondolom nem hagysz rá. Rászólsz, ha vmi olyat csinál, tanítgatod, vezeted. Az, hogy veletek alszik, és igény szerint szoptatod, attól csak a bensõségesebb a viszonytok. Mennyi idõs amúgy?
Az én fiam 11 hónapos, de úgy érzem már most elcsesztem a nevelését. Én allergiás vagyok a hisztire, még a felnõttek esetében is, de az én fiam igenis hisztis és végtelenül makacs (én is makacs vagyok). Amikor anyukám vigyáz rá mert nekem valami dolgom van, akkor olyan mint egy kis angyal, de ahogy én beteszem a lábam a lakásba, akkor jön a nyöszörgés, meg a felkapaszkodás. Nálunk az volt a baj, hogy koraszülött volt, és természetesen a széltõl is óvni akartam, illetve mindent megkapott amikor csak nyekkent egyet. Most ott tartunk, hogy én délután fél 4-ig szökve megyek pisilni, evésrõl nem is álmodom. Szerintem én rontottam el, mert senki mással nem csinálja. Ahogy átlépem a szoba küszöbét, hiába lát, hogy ott vagyok, már megy a hiszti. Mostanában próbálkozok azzal, hogy rövidebb idõkre kimegyek a szobából, becsukom az ajtót és igenis hagyom sírni, hogy megszokja nem minden úgy van ahogy õ akarja. Az anyja vagyok és nem a rabszolgája. Próbálom rászoktatni, hogy kicsit egyedül is játszon, illetve kösse le magát, mert nekem is kell néha egy szusszanásnyi szünet. Én csak akkor alszom vele néha, amikor nyûgös éjszaka (fogzás vagy valami) és a férjem nincs itthon, mert dolgozik. Egyszer aludt kettõnk között, illetve õ aludt mi meg arra figyeltünk, nehogy összenyomjuk. Szerintem némi következetességre szükség van, mert nem is most lesz ez igazán gond, hanem amikor majd kezdõdik az "áldott" kamaszkor. De a szigor és a következetesség nem egyforma dolog, mert a gyerek elég értelmes ahhoz, hogy szépen elmagyarázd neki mi miért van és akkor õ is könnyebben elfogadja, ha tudja az okát.
A 3. válaszolónál nagyon nem stimmel szerintem valami...Nem attól nem lesz hisztis egy gyerek, ha köztetek alszik, fõleg, ha mindhármótoknak jó. Akkor lesz hisztis, ha át akarod költöztetni, át rakod külön ágyba lefekszik. Mondjuk 11 óra körül felsír, vissza akar menni közétek. Te meg visszaviszed. Mit mutatsz neki? Sírással eléri amit akar, kvázi késõbb is ezzel akarja megszerezni, amit akar. Ha viszont, átmész, megnyugtatod, puszilgatod, elmagyarázod, hogy mától külön alusztok, na az a következetesség. Ha kell, 20x mész át hozzá, de nem engedsz neki, így maradsz következetes. Egyébként minden gyerek életébe beköszönt a dackorszak, hozzátok is nemsokára, és az ellen nem sok mindent tehetsz. Azt majd kinövi, de ha addig következetesen neveled, talán jobban ért a szóból.
A kérdező hozzászólása: 14 hónapos.Imádunk együtt aludni, mert a férjem is akkor nyugodt, ha ott szuszog közöttünk a gyerek.Pont azoktól a dolgoktól tartok, amirõl az utolsó válaszoló írt, hogy hisztis lesz.Egyébként igazat adok az utolsó válaszolónak, de akkor is nagyon távol áll tõlünk az, hogy bizonyos dolgokban következetesek legyünk.Például nem tudtam volna elképzelni, hogy a baba megszületése után ne mellettünk aludjon és mi van, ha csak azért sír, mert játszani akar és nem álmos, akkor sem hagyhatom, hogy üvöltsön, hiszen õ még gyerek.remélem, hogy azért nem lesz elcseszettül nevelve.Az elsõ válaszolótól kérdezném, hogy a te gyerekeid hisztisek, akaratosak lettek?Köszi.
A kérdező hozzászólása: Bocs, igaz, lehet, hogy fogalomzavarban szenvedek, de gondolom értitek, hogy mire gondolok.Akkor hogy nevezzem azt, aki rögtön születés után külön szobába teszi, sírni hagyja, mert így megtanulja..., nem veszi fel stb. a babáját???
Szia! Ez a sírni hagyom dolog szerintem is hülyeség. A baba azért sír, mert általában valami baja van. Viszont szerintem akkor nem fog sírni, ha te hiányzol neki, „szól neked” és anyuci feltûnik az ajtóban. Szerintem a külön szobában alvással is ez van. Ha felébred, felsír és te megjelensz, azt jelenti számára, hogy számíthat rád, ott vagy, ha szüksége van rád. De ha sírni hagyja az ember, azt a baba úgysem érti, miért történik ez vele. Szerintem is legfontosabb a rendszeresség, és a következetesség. De a következetesség nálam elsõsorban azt jelenti, hogy ami egyszer nem, az huszadjára is nem legyen.
tudod mi a lelki igény? hogy ott vagy mellette, segíted, támogatod. pl. mosogatsz, õ meg sír, mert mondjuk tök unatkozik. ha abbahagyod, és játszol vele 10 percet, közben elmondod, h anyának még van negyed óra munkája. pl. ha hagyod akkor sírni, mert neked dolgod van, mert hát majd abbahagyja, hát akkor szartál arra, h neki szüksége volt rád. a fél bolt megvétele meg: úgy ahogy van baromság. miért kellene fél boltot venni 1 gyereknek? mi minden nap megyünk vásárolni, mégsem kell a fiamnak semmit vennem, csak 1 kiflit. elmondom mikor indulunk, v az úton, h hova megyünk és mit fogunk venni. ennyi. és boldogan mondom, h te is kapsz joghurtot, meg kiflit. ésszel kell nevelni 1 gyereket. persze, h kell a következetesség, nincs arról szó, h nem. attól lesz normális értékrendjük, és így szocializálódnak a világba. de ez nem a sírni hagyás. ezt értsd meg. attól, h nem hagyod sírni, nem lesz kényes, hisztis, meg kis terrorista. ismerek olyan gyereket, akit igenis hagytak sírni, 19 éves, és még most sem tudom elviselni annyira arrogáns és bunkó. pont az unokahugikám:) mert azt tanulta meg ezzel, h csak így érvényesülhet. persze nincs 2 egyforma ember, lehet, h más vki meg tök normális lesz, de a véleményem, h nem vezet jóra. és nem vagyok a fiam rabszolgája azért, mert figyelek arra, h õ mit szeretne. 17 hónapos, és már õ is figyeli, h nekem mi a jó. szerintem ezzel lehet igazán "sikeres" a gyereknevelés. és most ne azt írd vissza, amit a múltkor, h akkor kapjam be:) )))
Õõõm, kedves utolsó gondolem nem nekem szántad ahozzászólásod (elõtted lévõ vagyok). Mert én még biztos nem beszéltem veled, nem nem szoktam olyanokat mondani hogy kapják be. És nem mondtam hogy hagyni kell sírni. Láttam hogy a harmadik válaszolónak ugyannyi százaléka van mint neked, de azt nem én írtam... o.O

Együtt vagy külön? Hol legyen a baba? Velünk vagy lehet a közvetlenül mellettünk levő szobában?

Legjobb válasz: 6 hónapos koráig velünk volt egy szobába ,2 hónapja át költöztettük külön szobába jobbakat tud aludni! Persze a babaõr be van kapcsolva és minden zajra ugrok!

6 hónapos koráig velünk volt egy szobába , 2 hónapja át költöztettük külön szobába jobbakat tud aludni! Persze a babaõr be van kapcsolva és minden zajra ugrok!
Szerintem az elsõ idõkben még veletek legyen, legalábbis én úgy lennék nyugodt ha az elsõ pár hétben, hónapban míg mi is hozzászokunk a picihez, jobb ha együtt vagyunk.Jobban oda tudsz figyelni rá, a légzésére, minden mozdulatára. Bár vannak légzésfigyelõk, bébiõrök is.
Lehet külön szobában is, de eleinte praktikusabb együtt aludni vele, mert többször fel kell kelni hozzá etetni. Persze lehet az Õ szobájánam is melette aludni vagy éjszaka átjárni hozzá. Egyik megoldás sem jobb a másiknál. Mi az elsõ két babával egyszobás lakásban laktunk, úgyhogy egyértelmû volt a helyzet.
Nálunk külön szobában van a bébi mióta hazahoztuk. Nappal itt van velünk, de jobban szeret a kiságyban aludni mert megszokta az elejétõl kezdve. Persze elsõ idõkben volt hogy ott aludtam vele az Õ szobájában. 2 hós baba anyukája
A mi kislányunk kb. 7, 5 hónapos koráig velünk egy szobában aludt, de sajnos (vagy mostmár azt mondom hál'isten) akkor át kellett költöztetnünk az õ kis saját szobájába, ugyanis az apukája olyan szinten horkolt, hogy minden éjjel 1-tõl nem tudott a gyerek tovább aludni! Úgy jöttünk rá, hogy mikor éjszakás mûszakban volt, és csak én aludtam a picivel, akkor a gyerkõc este 7-tõl reggel 6-ig végig aludt!! Persze mi is bébiõrzõzünk, és nagyon szépen végigalussza az éjszakákat. Tudom, hogy ha vártam volna vele mostanáig (1 éves), akkor már nem tudtam volna vele olyan könnyen megszokatni az új helyet.
rögtön külön szobába raktuk de mindent hallok én se tudtam mit csináljak és kiprobáltuk a külszobát és bevált + van légzésfigyelöm is .
nálunk a mi hálószobánkban van a kiságya. tévét, ilyesmit már átköltöztettük a dolgozószobába, az ágyunkat jövõ héten cseréljük ki egy ülõgarnitúrára. Így a baba marad abban a szobában, mi pedig átköltözünk a dolgozószobánkba, ami mostantól egyben a hálónk is lesz. Õt nem akartuk kimozdítani, megszokta már abban a szobában a tárgyakat, polcokat, hasonlókat. most 6 hós.
nálunk külön van, rögtön a másik szobába, ami mellettünk van. Van bébiõrünk is, és az ajtó sincs becsukva. 11 hetes a fiam.

Azoktól az anyukáktól érdeklődnék, akik külön szobában alszanak a babájuktól. Biztos, hogy alszik éjszaka a baba?

Én is szeretném már, de félek, nem veszem észre, h felébredt. Nem szokott sírni, csak csendben molyolgat. Baj, ha nem vagyok ott vele, és nem veszem észre? Õrz?vel fogunk majd aludni.

Legjobb válasz: Szia! Az én kislányom születése óta külön szobában alszik, õ se sírós, végigalussza az éjszakát, vagy ha fel is ébred, mindig meghallom. Néha, ha fel is kel, hallgatom ahogy mocorog, esetleg magyaráz egy kicsit, és vissza is alszik egyedül. NYugi, nyugodtan tedd külön szobába, meg fogod hallani! :) Az álometetést nem ismerem, arról nem tudok nyilatkozni. 5 hós kislány anyukája

Szia! Az én kislányom születése óta külön szobában alszik, õ se sírós, végigalussza az éjszakát, vagy ha fel is ébred, mindig meghallom. Néha, ha fel is kel, hallgatom ahogy mocorog, esetleg magyaráz egy kicsit, és vissza is alszik egyedül. NYugi, nyugodtan tedd külön szobába, meg fogod hallani! :) Az álometetést nem ismerem, arról nem tudok nyilatkozni. 5 hós kislány anyukája
Nyugodj meg, észre fogod venni.-) Én is minden fordulására felébredtem, de sosem sírt, ha felkelt éjjel, csak csöndben nyöszögött. Most, hogy külön szobában van már nem ébredek fel minden mozdulatára, így jobbat alszik, de ha felébred, felébredek én is. Az anyai ösztön mûködik, hidd el:-) Mi 2X kelünk szopizni, nyöszög egyet, felébredek, átmegyek, megszoptatom, visszateszem és alszunk tovább. Ha van kérdésed, nyugodtan írj privit.
Szia, nekünk is születése óta külön szobában alszik a már közel 8 hós kisfiúnk. Ugyan õ nem alussza át az éjszakát, mert szopik még mindig 1x, de amúgy alszik elõtte és utána is. Ha felébred azonnal meghallom, ha nem sír nem megyek át hallgatózom kicsit. Visszaalszik szépen, vagy ha nem átmegyek megnyugtatni. Nálunk is van bébiõr, de már csak megszokásból kapcsoljuk be :) ne félj, biztos felébredsz rá! Ez amolyan anyai érzés dolog szerintem :) az elsõ mozdulatára is felébredsz, pedig alig lehet hallani!!! Az álometetés nem csak tápszeres babákra érvényes? Mi anyatejesek vagyunk...
Szia!Az álometetésre szeretnék reagálni:mi anyatejesek vagyunk, immáron 7 hónapja.Nálunk ez 22-23 óra között szkott lenni, ekkor már javában alszik a fiúcska, s kiveszem-ettõl még nem fog felébredni-megetetem.Nálunk ez bevált. Mi egy szobában vagyunk a kicsivel.
Az én babám 9 hós, külön szobában alszik, légzésfigyelõnk+ bébiõrünk van(egybe).Én tutira tudom, h alszik a babám, mert olyan érzékenyre van állítva a bébiõr, h ha mocorog máris hallom.Ha meg ébren van, azt aztán hallom....
A kérdező hozzászólása: "nem ébredek fel minden mozdulatára, így jobbat alszik"-miért alszik jobbat? Én is szeretném, ha így lenne majd.
Az en fiam 7honapos lesz es kb 5honapos kora ota alszik kulon, egy ajto valaszt el.Rogton meghallom mikor motoszkal mivel a cumit veri a kisagy racsahoz, igy jelez anyanak h ehes :D

Baba a szülőkkel egy szobában van külön szobában? Miért?

Legjobb válasz: Ranschburg szerint óvodáskor elõtt a gyerek nem vágyik külön szobára, az csak a szülõk kényelmét szolgálja. Ettõl függetlenül sem tudnánk elképzelni, hogy a Manót, aki hónapokig a testemben volt hazahozzuk és letesszük a másik szobába, tõlünk méterekre, és otthagyjuk aludni, amíg mi a másik szobában fekszünk. Óriási hiányérzetünk lenne. Nekünk ez természetellenes ötlet. Ilyenben alszik mellettünk: https://www.google.hu/search?q=kb%C3%B6lcs%C5%91&rls=com.mic..

Ranschburg szerint óvodáskor elõtt a gyerek nem vágyik külön szobára, az csak a szülõk kényelmét szolgálja. Ettõl függetlenül sem tudnánk elképzelni, hogy a Manót, aki hónapokig a testemben volt hazahozzuk és letesszük a másik szobába, tõlünk méterekre, és otthagyjuk aludni, amíg mi a másik szobában fekszünk. Óriási hiányérzetünk lenne. Nekünk ez természetellenes ötlet. Ilyenben alszik mellettünk: https://www.google.hu/search?q=kb%C3%B6lcs%C5%91&rls=com.mic..
Együtt mindenképp 3 éves. És 7honapos
Az 1. fiunk 5 hónapos koráig volt velünk egy szobában, aztán a sajátjában.A 2. fiunk 6-7 hónapos koráig volt velünk, aztán ment a saját szobájába.Kb. másfél éves volt, amikor annyira anyafüggõ lett, hogy együtt aludtam vele(4 éves koráig).A 3. babánk 11.5 hónapos pici lány, Õ az elsõ perctõl velem alszik a vendégszobában(szopzik még), bár Neki is van-berendezett-külön szobája.Most a középsõ-5 éves-fiunk az apjával alszik a hálószobánkban....nekünk ezzel semmi gondunk, az intim szféránk se sérül, meg tudjuk oldani, hogy összebújjunk az Urammal.
15 hónapos a fiam, onnantól, hogy hazahoztuk, a saját szobájában, a saját ágyában alszik. Nálunk ez teljesen bevált mindenkinek, de ezt úgyis a baba természete, igényei határozzák meg. A fiam nem igényli az együttalvást.
mindenképpen külön az elsõ perctõl, kell az egészséges lelki fejlõdéshez meg a szülõknek is kell a saját zug.
Velünk egy szobában lesz! Szerintem míg pici, nem azon múlik a jövõ. Nem kell mindig kikapkodni a kiságyból, amikor "kiismerted" a sírásfajákat! De olyan 1 éves kora körül szeretnénk költözni, mert nagyobb lakásra leszbszükség. Ott már szeretnék külön szobát!:-) 39hkm
Külön szobában van, 1 hónapos koráig aludtam vele, aztán vissza a saját ágyba.
Velünk egy szobában, mert nincs több szoba, és ha lenne sem szeretném külön tenni. Egyrészt, míg icipici volt, örültem, hogy az éjszakai keléseknél csak 2 lépést kellett az ágyáig csoszognom, másrészt, ha éjszaka kíváncsi voltam, hogy hogy van, vesz-e levegõt, lázas-e, akkor csak átdugtam a kezem. Az egyedül elaludni tanulásának folyamatában volt olyan, hogy a kezemet akarta fogni, míg el nem aludt, ez is kényelmesebb volt így, mint ha álldogálnom kellett volna mellette. Csak fekve átnyúltam, és kész. Meg szeretem, hogy éjjel ott mocorog, meg ahogy reggel felkel, és átmászik rajtunk. Amúgy el tud aludni egyedül, és nem csak itthon. Viszont néha az is jó lenne, ha lenne külön szobája, ha értitek, hogy mire gondolok... Szerintem mindenki csinálja úgy, ahogy neki jó.
Nálunk: nagy fél éves koráig a mi szobánkban aludt, de külön ágyban. A kicsi 15 hónapos, velünk alszik, de õ is a saját ágyában. Egyik se aludt velünk sose.
Elsõ perctõl külön alszik a szobájában.Másfél szobás a lakás így a nappali egyben a mi hálónk is.Nekünk ez így teljesen bevált.Nem zavarjuk egymást, ugye legfõképp mi õt.A kicsi már 8-kor alszik mi még "élünk" utánna.Van hogy jönnek a barátaink így mi tudunk a nappaliban beszélgetni, a kicsi nyugodtan pihenhet.De úgy van ahogy már valaki írta hogy biztos gyerek függõ is, bár szerintem nagyban szoktatás kérdése.A mi kicsink így szokta meg.De pl ha anyukáméknál vagyunk ott egy szobaban alszunk (ott is van kiságya) szerintem ott egy picit nyugtalanabbul alszik, mert mi meg tv-zünk, beszelgetünk...Majd látod nektek hogy lesz jobb :)
Na, ebbõl aztán lesz hajtépés... :S
Külön max 2-3 hónapos koráig egy szobában de külön ágyban, de ha nem emeletes a ház akkor lehet elsõ perctõl, nálunk nagyon jó volt mindenkinek a külön szoba, egészségesebb is.
Fél éves koráig szerintem tûrhetõ, lehet a szülõkkel egy szobában, a bölcsõhalál elkerülése végett (légzésfigyelõ + ha a gyerek hallja az anyukája levegõvételét, õ is így tesz - azt mondják). Utána már szerintem mindenképp a külön szoba a kényelmes, persze kinek hogy engedik a körülmények :)

Mennyi idős kortól alhat a baba külön szobában?

Nemsokára elköltözünk és nem tudom mennyire fogja megviseli az új környezet. Eddig vele aludtam egy szobában. A fiam 14 hónapos.

Legjobb válasz: Az én lányom is 14 hónapos, eddig velünk aludt. Hamarosan mi is új házba költözünk. Úgy tervezem, hogy ott már külön szobában fogom altatni. Egy ismerõs gyerekpszichológus azt mondta,hogy amíg meg nem szokja az új helyet, addig maradjak mellette amíg elalszik, késõbb már nem kell.

Az én lányom is 14 hónapos, eddig velünk aludt. Hamarosan mi is új házba költözünk. Úgy tervezem, hogy ott már külön szobában fogom altatni. Egy ismerõs gyerekpszichológus azt mondta, hogy amíg meg nem szokja az új helyet, addig maradjak mellette amíg elalszik, késõbb már nem kell.
Ha nem költözéskor teszed külön szobába, 2x fogja õt stressz érni. 1x amikor költöztök, és 1 x amikor külön szobába szoktatod
A van rá lehetõség, legyen az uj helyen külön szobája. Ha az elején szerinted nem érzi ott egyedül éjjel jól magát, akkor ott alszol nála, majd ha mindketten nyugodtak vAgytok és látod hogy meg sem moccan éjjel, vissza tudsz menni a hálótokba a férjed mellé. Szerintem itt az idõ a külön alvásra:)
Én már egyhónapos kortól is külön szobában altattam. õket. Igaz, hogy a szobájuk a miénk mellett volt.Nem volt sokkal több fáradtság átmenni hozzá, mint ha mellettem aludt volna.Az én ágyamban soha nem altattam.Nem hiszem, hogy az új környezet megviselné, legfeljebb egy-két nap kell, mire megszokja.
Hát ne pont költözéskor tedd külön, mert az meg fogja viselni!!! Én már ujszülötten külön raktam volna, de csak 4 hónaposan lett kész a szobája, azóta van külön.
Nálunk születésétõl kezdve külön szobában alszik. Este 8-tól reggel 9-ig, egy szopival. 4, 5 hós.
Fiam is pici koratol kulon szobaban alukal, mar 12hos lesz
Elsõ pillanattól külön szobában aludt mind a 2 manóm, ahogy haza jöttünk a kórházból egybõl.

Hol aludjon a baba (az elején) , velünk egy szobában vagy külön az ő szobájában?

sokat olvastam erröl de különbözöek a vélemények amit a szakkönyvek irnak,szeretnék pár tapasztalaton ALAPULO VÉLEMÉNYT HOGY TUDJAK DÖNTENI!hA VELÜNK ALUDJON AKKOR MEDDIG?

Legjobb válasz: Nálunk velünk egyszobában alszik a la´nyom.Nem is bírnám másként.Pedig van sza´mára külön szoba.Miután egy e´jjel min4x kel.Nyugodtan aludjon veletek.Èn így sokkal nyugodtabb vagyok.Ráér ö még a külön szobára.

Nálunk velünk egyszobában alszik a la´nyom.Nem is bírnám másként.Pedig van sza´mára külön szoba.Miután egy e´jjel min4x kel.Nyugodtan aludjon veletek.Èn így sokkal nyugodtabb vagyok.Ráér ö még a külön szobára.
Nálunk kb. 1, 5 hónapig velünk aludt. Akkor még éjjel 1-2-szer felkelt enni, de miután már majdnem átaludta az éjszakát , elkészítettük az Õ kis szobáját. Nagyon hamar megszokta és nagyon szeret ott aludni.(sõt, szerintem ott sokkal jobban és nyugodtabban alszik) Persze biztosan nehezebb megszoknia, ha mondjuk csak 6-8 hónapos korában lesz külön tõletek. Én azt olvastam valahol, hogy legjobb , ha 3 hónapos koráig rászoktatjuk, hogy van saját kis szobája.
Szerntem ez nagyban függ a ti életviteletektõl is. Nekem muszáj lesz saját szobájában altatni õt, mert a páromnak mindkét munkája olyan, hogy csak kipihenten lehet csinálni, mert különben veszélyes és másokat is veszélyeztetne. Viszont a gyerekszobába be lesz téve egy külön ágy nekem, ha másképp nem megy ott alszok vele. Ez már a babától függ majd. Mondjuk nekem ebbõl a szempontból szerencsém van, akár három ágy is beférne a kiságy mellé...
37 hetes kismama vagyok. Nekünk az elsõ perctõl a saját szobájában fog aludni. Szerintem jobb ha rögtön az elejétõl kizdve tudja, hogy az az õ helye.
Mi külön szobába tettük az elejétõl fogva.A kórházban ugye ott aludt az ágyam mellett közvetlen.Amikor hazajöttünk, nagyon furcsa rossz érzés volt picit, hogy nem látom ha kinyitom a szemem.2 nap alatt megszoktam, hogy a másik szobában alszik.Addigra tudtam, hogy meghallom ha jelez, nem kell sírnia, felébredek.Anyai ösztönök.Ha van lehetõség próbáld meg külön szobában pár napig, aztán meglátod jó e így nektek.Eleinte 2-szer kelt fel éjjel, de 3 hetes kora óta csak egyszer.Nem nehéz átmenni az õ szobájába és megszoptatni szerintem.Utánna visszateszem a kiságyba ésmax fél órán belül alszik tovább.Addig meg ide szoktam ülni a gép elé, hogyha hív, akkor tudjam megsimizni az ágyban, vagy a dudust odaadni.Nyugisan elvan az ágyában.
Az én fiam az elejétõl külön ágyban aludt (szerintem az egy ágyban alvás elég nagy marhaság, nem tudom, miért sztárolják az LLL-t ezzel a nézettel), és nem is normális dolog. Amíg éjjel is fel kell kelni, addig kényelmes, ha egy szobában vagytok a babával. Én ezek után szívesen áttettem volna külön szobába, de egyenlõre erre nincs mód. Majd pár hónap múlva, kb. egy éves lesz, mire saját szobája lesz. De amúgy én már egy hónaposan külön tettem volna, mert csak addig kelt fel éjjel is.
Az utolsó válaszolónak! 3 hónapos a babám és a kezdetektõl velem alszik!! Egyálltalán nem marhaság!!!!!! Mi is próbálltuk a kezdetekben a kiságyába rakni és emiatt 1 hétig nem is aluttunk egész éjszaka! Rémálom volt! De amióta mellettem van, azóta 1x-sem kel fel! Este 19 órától reggel 5 ig alszik akkor 10 perc evés és alszik tovább 7:30 ig! több ismerösöm is van aki arra panaszkodik hogy 4-5 éves a gyerek és éjszaka még mindig 3x kel fel!! Na ennyi a különbség egy nyugtalan és egy nyugodtan alvó baba között!!!!!!
Szia, az én lányom most 6 hónapos és még a mi szobánkban alszik, de külön ágyban. Éjszakamég 3x kell fel szopizni, és amikor külön szobába tettük, mire odaértem a nyöszörgésére, neki ki voltak pattanva a szemei és esze ágában sem volt visszaaludni :-). Amikor a mi szobánkban van, már hallom a cuppogást jszaka és úgyeszik, hogy fel sem ébred rá. Így mindenki jobbat alszik. Amúgy, amíg meg nem született a lányom, én is úgy gondoltam, hogy külön szobába fogom altatni a kezdetektõl fogva, de rájöttem hogy ez nagyban függ a gyerektõl is. Hallgass az ösztöneidre, azok meg fogják súgni, mi a legjobb neked és a babádnak. Nincskétegyforma gyerek-szülõ páros. Nõvéreméknél az elsõ sokkal nyugodtabban aludt külön szobában, míg a második most 2 éves, és most volt hajlandó a másik szobában aludni. Van olyan ismerõsöm is, aki úgy oldotta meg, hogy õ költözött át a gyerek szobájába, és éjszakánként átszökdösik a férjéhez :-))
A kisfiam születése óta külön szobába alszik, csak a hajnali ébredés után marad köztünk. Szerintem igy jobban tud aludni mindenki.
A kérdező hozzászólása: A bölcsöhalál miatt félek külön szobába altatni, de szerintem is jobb lenne ot neki

Anyukák, nektek teszett a room-in rendszer (4-6 baba-mama a szobában) a kórházban töltött pár nap alatt? Az egyágyas szobában lévő kismamák kérem ne írjanak! Az külön kategória.

Legjobb válasz: szia én kolléga vagyok abban a korházban ahol szültem. felajánlotak ey egyágyas vio szobát de csak a szülés mésnapján mert voltak benne. De annyira jol éreztem magam a csajokkal hogy nem mentem át. egy anyuka volt aki a harmadik babáját szülte mi hárman elsõ babások voltunk. Az anyuka sokat segitett nekünk csomo mindent megmutogatott. a másik két lánnyal azota is kapcsolatban vagyunk beszélünk látogatjuk egymást. nekem szuper volt. persze nem volt kizárva hogy forditva is lehetett volna. és pl. kifejzetten örültem hogy a szobába nem volt látogatás igy mindenki nyugottan szoptathatott. A vip-ben mindig ezren voltak.

szia én kolléga vagyok abban a korházban ahol szültem. felajánlotak ey egyágyas vio szobát de csak a szülés mésnapján mert voltak benne. De annyira jol éreztem magam a csajokkal hogy nem mentem át. egy anyuka volt aki a harmadik babáját szülte mi hárman elsõ babások voltunk. Az anyuka sokat segitett nekünk csomo mindent megmutogatott. a másik két lánnyal azota is kapcsolatban vagyunk beszélünk látogatjuk egymást. nekem szuper volt. persze nem volt kizárva hogy forditva is lehetett volna. és pl. kifejzetten örültem hogy a szobába nem volt látogatás igy mindenki nyugottan szoptathatott. A vip-ben mindig ezren voltak.
A kérdező hozzászólása: Én egy 4 ágyas szobában voltam szülés után. A szobatársaim nagyon aranyosak voltak. Direkt olyan helyre tett az orvosom ahol nem volt kisebbség..viszont a babák nagyon sokat sírtak. A szülésem nem merített ki annyira fizikailag mint a bent töltött alvás nélküli 4 éjszaka.
Ha arra vagy kiváncsi, hogy milyen volt másokkal egyszobában, akkor az szerintem pont olyan, mint bámely osztályon egy szobában feküdni idegenekkel, akik lehetnek ilyenek is meg olyanok is. Ha milyen a babával együtt lenni, Fehérváron, mivel nõvérekbõl a segítõkészség szikrája is hiányzott, sz.r. De egyébként nem hosszú idõ, ki lehet bírni.
Mi hárman voltunk + a három bébi. Szerintem klassz volt, engem nem zavart a szinkronsírás. Három napig voltunk bent amúgy. Csak azért vártam, hogy hazajöhessünk, mert hiányzott a férjem nagyon. De jó volt így, hogy hárman voltunk, ha egyikünk elment zuhanyozni vagy vécére, addig figyeltünk egymás babáira. Az egyik lánnyal tök jó barátságban vagyunk azóta. 1 évesek a babák.
Rettenetes volt. 4 nap alatt semmit nem aludtam. Én inkább nézegetem az alvó babámat legközelebb, és nem szólok inkább senkiihez napokig, és fizetek, de ezt mégegyszer nem csinálom végig. Olyan hulla voltam, hogy alig láttam, mire haza mehettünk.
Én 4 ágyas szobában voltam, de csak 2 napig volt szobatársam. Nálunk a császárosok külön szobában vannak, és akkor én voltam az egyetlen, aki így szült. Én szerettem volna, ha többen vagyunk, mert szülés elõtt bent feküdtem 1 hétig, és akkor tök jókat beszélgettük a csajokkal. Hozzáteszem, nálunk a hogy a kisebbséggel kivételeznek, õk külön szobát kapnak. A többiektõl külön. :)
Én is császáros voltam. A 24 órás megfigyelés után vittek át szobára, ahol csak 1 anyuka volt. Viszont õ nagyon sokat segített nekem. Az õ babája besárgult, úgyhogy 2óránként költögette, ha akarta, ha nem, de én semmit sem vettem észre belõle. Sokat segített a fiam körül is. Másnap hazaengedték õket, úgyhogy megvolt az éjszakai virrasztásuk eredménye szerencsére. Egyedül telt a következõ éjszaka, amit nem is bántam, mert még tejem nem volt, a fiam meg már nagyon éhes volt, és ordított egész éjszaka. Harmadnapra belövelt a tejem, úgyhogy tudott már szopizni, akkor újra lett szobatársam. Õ is császáros volt, úgyhogy neki már én segítettem, amennyire tudtam és a pár napos tapasztalataimat osztottam meg vele. Negyedik nap délben pedig engedtek haza. Én megtapasztaltam azt is, mikor volt más a szobában, és azt is, mikor csak ketten voltunk a picurral. Mindkettõ jó volt, bár jobban örültem, mikor volt kihez szólni.
Nekem nagyon jó volt. Sokat tudtunk egymásnak segíteni, fõleg nekem, elsõ baba, semmi tapasztalatom... A szobatársaim nagyon aranyosak voltak. Én betoltam éjjelre a babámat mert császáros voltam és még a kiugrálás az ágyból nem ment és a tejem is 3. napra lövellt be, de én úgy aludtam mint a bunda, nem is ébredtem fel más babájára. De jól is esett a pihenés.
Én utáltam. Legalább egy baba mindig sírt, 5 napig nem aludtam egy percet sem. Mondjuk az igaz, hogy pocsék alvókám van.... Jó volt, hogy beszélgettünk a csajokkal, de abban a helyzetben ezt tudtam volna nélkülözni, az alvásra nagyobb szükségem lett volna. A következõnél babánknál kérni fogom az egyágyast.
Szia! Én 2 ágyasba akartam menni, de nem volt hely, így 6 ágyasba kerültem. Azthiszem életem egyik legpozitívabb csalódását éltem meg. Még nem voltam sosem kórházban, így csak az elmeséltek alapján arra számítottam szõrnyû lesz. Aztán... Ilyen fokú segítõkészséget amit egymás iránt nyújtottunk még sosem tapasztaltam. Akit éppen császároztak annak az segített aki még nem szült vagy már jobban van és amikor õk jobban lettek akkor õk segítettek az újjonnan érkezõknek. Elképesztõen jól mûködött minden. Éjszaka így volt hogy a szomszédom babáját is a másnap császárra várakozó kismama ringatta, mert õ még nem tudott felkelni hozzá olyan könnyen. Így szinte minden éjszaka tudtunk aludni valamennyit. Nekem jó emlékem van az egészrõl. Egyébként nálunk is két szoba volt a "fehér és a fekete". de a nõvérkék ügyeltek arra, hogy fehér ne kerüljön a fekete szobába. Ott azért biztosan nem így mennek a dolgok! Mások a szokások..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!