Találatok a következő kifejezésre: Közvetlen szülés akár (2 db)

Közvetlen szülés előtt (akár szülőszobán) csinálnak még 1x utoljára UH-ot?

Azt szeretném tudni, ha a szülés id?pontjára esetleg a baba nyaka köré tekeredik a köldökzsinór, akkor azt honnan fogják tudni? ..mert ez császárt jelent, nehogy megfulladjon a baba, nem? Jöv? héten lesz a 36. heti UH-om, eddig minden rendben volt, de ett?l egy kicsit félek.

Legjobb válasz: Szia. Én úgy tudom, hogy ott már csak nst (ctg) van. Azon pedig a baba szívritmusából látják, hogyha baj van.

Szia. Én úgy tudom, hogy ott már csak nst (ctg) van. Azon pedig a baba szívritmusából látják, hogyha baj van.
Nem nemcsinálnak. Nekem csak azért volt aznap Uh-m mert pont úgy esett a 38 hetes. De has látták is, hogy rá van tekeredve a nyakára a köldökzsinór nem szóltak. Ugyan is dé volttam ott du megszültem és úgy szültem, hogy a nyakán volt. De nem volt semmi gond. Sõt az elsõt is így szültem. Egyébként pedig szülés alatt felteszik a fájásregisztert és figyleik a baba szívhangját. Ha gyengül a szívhang vagy bár mi más bajra utaló jel van viaznek a mûtöbe. Nincs kec-mec. Egyébként pedig nem kérdeztél hülyeséget. Mivel felteszem õ az elsõ sok minden izgat. Erre azt szoktam mondani nincs hülye kérdés, az butaság ha ne mered megkérdezni.
A szülõszobán már nem uh-nak.Gyakori az hogy a baba nyakán van a köldökzsinór, ha kibujt a fej egyszerûen áthúzzák rajta a zsinórt.Remélem érthetõen írtam le.Filmen láttam én is, nem volt gond emiatt.A zsinór elég hosszú és rugalmas is .
Csatlakozom az utolso hazza szolohoz .En is olvastam tobb helyen errol ha a babak szinte mindegyikenek a nyakara van tekeredve a kodokzsinor , de miutan kibujik a feje gond nelkul le lehet szedni a kis nyakarol.ugynis eleg rugalmas es az sem neki sem neked nem faj.(tv-be is lattam) Amugy nyugodj meg vegig megfigyeles alatt leszel, baj biztos nem tortenhet...ha valami kis bibit is eszlelnek, biztos legyel benne h akkor inkabb csaszaroznak. Csak nyugi! Konnyu szulest es boldog babazast!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igen, õ az elsõ babám, és így a vége fele annyi minden eszembe jut, kicsit (nem kicsit) félek. És az a pláne, mikor ott vagyok az orvosnál, ilyen vagy ehhez hasonló kérdés még véletlenül se ugrik be, kihagy az agyam... csak már azután, miután eljöttem tõle.
Szia!36 héttõl NST van és figyelik a baba szívhangját is.Ha gond lenne akkor gyengülne a szívhang és azonnal cselekedne az orvosod.Nekem minden NST után csinált UH-ot, hogy megnézze a méhlepényt, hogy milyen stádiumban van és mennyi a magzatvíz.Sok sikert!

Szülés után közvetlen kapok valamilyem juttatást akár önkormányzattól, akár más szervektől? Vannak segítő szervek, aki esetleg kölcsönben adnának babakocsit és hasonlókat?

Legjobb válasz: Ha a terhesség alatt min. 4szer jártál terhesgondozáson, akkor jár az egyszeri anyasági segély: 64127 Ft a MÁK-tól kell kérni. Egyes önkormányzatok adnak egyszeri szülési támogatást. Van átfutási idõ kb. 1-2 hónap.

Ha a terhesség alatt min. 4szer jártál terhesgondozáson, akkor jár az egyszeri anyasági segély: 64127 Ft a MÁK-tól kell kérni. Egyes önkormányzatok adnak egyszeri szülési támogatást. Van átfutási idõ kb. 1-2 hónap.
Egyszeri anyasági tánogatás 64150 ft. Feltétele min 4* megjelenni terhesgondozáson errõl szóló igazolász + gyermek taj kártyáját ( kb szülést követõ 10. napon készül el) leadni az igénylõlappal a mák-nál. Lb 1-2 héttel utána utalják. Szülés után kell szintén igényelni a családi pótlékot ez havi 12200 ft illetve gyes vagy ha dolgoztál gyed.
Mikorra várod a babát?
A fentiekhez még hozzátenném, hogy általában minden városban van családsegítö söt több helyen adományház is ott ingyen bármit megkaphatsz amit adni tudnak. Rengeteg kismama, kisgyerekes anyuka többek között én is vittem be ilyen helyre ruhát érdeklödj a védönödnél segíteni fog.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!