Találatok a következő kifejezésre: Közgyógyigazolvány igényléshez papírokat kell (2 db)

Közgyógyigazolvány igényléséhez milyen papírok kellenek?

A háziorvos azt mondta,hogy az ? igazolásával be kell menni az okmány irodába a jegyz?höz...a megítéléshez kellenek a jövedelemigazolások?

Legjobb válasz: Attól függ, hogy milyen indokkal kéred a közgyógyigazolványt. Ha tartós betegség miatt, akkor nem kell jövedelemigazolás, csak az orvos igazolása. Ha a jövedelem és a havi gyógyszerköltség aránytalanságára alapozva, akkor kell, méghozzá az összes, veled egy háztartásban élõ személy jövedelmérõl kell nyilatkozni. Az igényléshez szükséges nyomtatványt az Önkormányzat Szociális osztályán megkapod, kitöltheted és az orvosod igazolásával együtt ugyanott leadod. Kb. egy-másfél hónap, mire megkapod a közgyógyigazolványt, ha mindent pontosan töltöttél ki.

Attól függ, hogy milyen indokkal kéred a közgyógyigazolványt. Ha tartós betegség miatt, akkor nem kell jövedelemigazolás, csak az orvos igazolása. Ha a jövedelem és a havi gyógyszerköltség aránytalanságára alapozva, akkor kell, méghozzá az összes, veled egy háztartásban élõ személy jövedelmérõl kell nyilatkozni. Az igényléshez szükséges nyomtatványt az Önkormányzat Szociális osztályán megkapod, kitöltheted és az orvosod igazolásával együtt ugyanott leadod. Kb. egy-másfél hónap, mire megkapod a közgyógyigazolványt, ha mindent pontosan töltöttél ki.

Közgyógyigazolvány igényléshez milyen papírokat kell felmutatni?

És hol kell igényelni: önkormányzatnál, vagy máshol? Beteg gyermeknek, a jogosultság biztos.

Legjobb válasz: Én a szociális osztályra vittem be a polgármesteri hivatalba. A kezelõorvos adott igazolást. Olyat mint az emelt családipótlékhoz is kell, olyan kék szélû papír.

Én a szociális osztályra vittem be a polgármesteri hivatalba. A kezelõorvos adott igazolást. Olyat mint az emelt családipótlékhoz is kell, olyan kék szélû papír.
Nekünk a MÁK-hoz kell leadni a papírokat, amit a kezelõorvos ad ( húgom asztmás) és a MÁK is adja ki ha jól tudom


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!