Találatok a következő kifejezésre: Közösen megegyeztünk válásban, (5 db)

Közösen megegyeztünk a válásban, csak egy közös ingatlanunk van, gyerek nincs. Meg is írtam a kereseti kérelmet, meg a közös megegyezős papírt. Azt mondták, hogy egy ügyvédnek ellen kell jegyeznie. Ez igaz? Melyik papírt?

Közösen megegyeztünk a válásban, csak egy közös ingatlanunk van , gyerek nincs. Meg is írtam a kerseti kérelmet, meg a közös megegyezös papírt. Pont ahogy a negykönyvben meg van írva. Férjem vitte be, és azt mondták neki, hogy egy ügyvédnek ellen kell jegyeznie. Ez igaz? és melyik papírt? akkor most fizethetünk ügyvédet? minden hol azt mondták nem kell ügyvéd, de ezek szerint kell. èn külföldön vagyok, ezért nem tudok ott lenni egy ügyvédnél, ha nem vagyok ott hogyan jegyezheti ellen. ilyet sehol nem írtak.

Legjobb válasz: Magához a váláshoz nem kell ügyvéd,mivel megegyeztetek.Viszont a megegyezést egy ügyvédnek kell hitelesíteni.Ez minden alkalommal így van,aki közös megegyezéssel válik.Az ügyvéd köteles elmondani,ha valamelyik fél rosszabbul járna,felhívni a másik figyelmét ha valami nem stimmel,tehát ne lehessen átvágni,kisemmizni mert esetleg megvan félemlítve,vagy kettõig sem tud számolni.Mivel külföldön tartózkodsz,valószínû hogy egy ottani ügyvédet kell keresni,aki elõtt te is aláírsz.A két ügyvéd majd intézkedik a papírok továbbításáról.

Magához a váláshoz nem kell ügyvéd, mivel megegyeztetek.Viszont a megegyezést egy ügyvédnek kell hitelesíteni.Ez minden alkalommal így van, aki közös megegyezéssel válik.Az ügyvéd köteles elmondani, ha valamelyik fél rosszabbul járna, felhívni a másik figyelmét ha valami nem stimmel, tehát ne lehessen átvágni, kisemmizni mert esetleg megvan félemlítve, vagy kettõig sem tud számolni.Mivel külföldön tartózkodsz, valószínû hogy egy ottani ügyvédet kell keresni, aki elõtt te is aláírsz.A két ügyvéd majd intézkedik a papírok továbbításáról.

Válás közös megegyezéssel, alperesként, mindenben megegyeztünk, gyerekelhelyezésban is. Első tárgyaláson megerősítettük, válni akarunk. A 2. tárgyalásra nem mentem el, pedig a papíron rajta volt, h akkor is lemegy a tárgyalás. Én néztem el?

Erre kiderült, h nem választanak el, és ha a 3. ra sem megyek el, akkor tanúkat idéznek be a házaság meromlásának okainak bizonyítására. Semmi követelés nincs és mégis szivat a bírón?? Rosszul értelmeztem a szöveget az alperes megjelenésér?l?

Legjobb válasz: Igen, rosszul értelmezted a szöveget. Ha nem mégy el, az azt jelenti, hogy mégsem értesz egyet a válással. Ha tényleg el akarsz válni te is, akkor annyira nem megeröltetö megjelenni a tárgyaláson.

Igen, rosszul értelmezted a szöveget. Ha nem mégy el, az azt jelenti, hogy mégsem értesz egyet a válással. Ha tényleg el akarsz válni te is, akkor annyira nem megeröltetö megjelenni a tárgyaláson.
Megértem hogy válni akar a párod. Gondolom ilyen mentalitással kezelted a házasságodat is. Az alperesnek valóban nem kötelezõ megjelenni, megtartják a tárgyalást akkor is, csak legfeljebb hozzá sem tudsz szólni ahhoz, ami ott elhangzik, és így a közös megegyezésnek sincs semmi esélye, hiszen nem vagy ott, nem tudtok megegyezni sem. Ergó az lesz, amit a volt párod akar és igazolni tud.
A kérdező hozzászólása: Nagy segítség, köszönöm, pláne a körülmények ismerete nélkül. Járhatsz még te is így.
Ennek az utolsó kommentnek a hangneme is csak az elõtte leírtakat igazolta. De lehet, hogy neked van igazad, nehéz elfogadni, ha valaki kimondja az igazat és az nem esik jól, ezért aztán dögöljön meg a szomszéd lova is, jó magyar mentalitás szerint.

Ha a férjemmel mindenben megegyeztünk, közös megegyezéssel adjuk be a válópert mennyi idő után mondják ki a válást?

Legjobb válasz: szia mi így váltunk, nem volt gyerek, a papírok beadása után 1 hónapra egy tárgyalással azonnal jogerõre emelkedett a válásunk, vidéken

szia mi így váltunk, nem volt gyerek, a papírok beadása után 1 hónapra egy tárgyalással azonnal jogerõre emelkedett a válásunk, vidéken
Szia. Ha nincs közös gyerek akkor egy tárgyalás elég. Nekünk 20 perc volt összesen. Viszont ha van már gyerek mindenképp lesz békítõ tárgyalás is.
A két jó válaszhoz annyit tennék hozzá, hogy ha egyikõtök nem megy el az elsõre (nálunk ez volt) általában két hónapon belül kitûzik a következõt. Nekem 3 hónapig tartott az egész. (Bp)
Valóban egy tárgyalás alatt bontanak, ha nincs gyerek és a vagyonban is van közös megegyezés. De hogy ez mennyi idõ alatt történik, az attól függ, mikor tûzik ki a tárgyalást. Bp-en sokkal lassabban, fõleg a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, mivel nagyon leterheltek (sok az ügy).
Szia. Békítõ tárgyalásra mindenképp számíthattok, a gyermek miatt kötelezõ, majd a bíróság "elfoglaltságán" és az adott bíróságon múlik mire tûzik ki az ezek szerint egyetlen(a megegyezés miatt) tárgyalást.Nálunk fél év volt, de ennek 8 éve.Én is úgy tudom, hogy kb.3 hónap max., és akkor ha mindketten mind2 tárgyaláson megjelentek, és határozottan kijelentitek, hogy ezt szeretnétek, akkor azonnal a másodikon jogerõs lesz. Sok sikert és Boldog Életet:Lizy
A kérdező hozzászólása: Van egy kislányunk, de abban is megegyeztünk mindenben, úgymond "teljes az egyetértés..." így sokkal tovább tart?


Igényelhetek e lakáshasználati díjat, ha 3 éve a válás után elhagytam a közös házunkat, mivel szóban megegyeztünk, hogy értékesítjük azt, de eladásra azóta sem került?

viszont albérlők lakják,fél éve ,amiből semmilyen módon nem részesülök ,viszont az adót ugyanúgy fizetem!?

Legjobb válasz: Persze mindenképpen!!!

Persze mindenképpen!!!

Közös megegyezés esetén (nincs kiskorú gyerek, vagyonon megegyeztünk, nem tud majd megjelenni a tárgyaláson, három éve különélünk) kimondják a válást az első tárgyaláson?

Legjobb válasz: Nagyon valószínû, hogy kimondják.Hasonló esetben nálunk 20 percig tartott a tárgyalás, lemondtunk a fellebbezési jogunkról, és már nem is voltunk házasok.

Nagyon valószínû, hogy kimondják.Hasonló esetben nálunk 20 percig tartott a tárgyalás, lemondtunk a fellebbezési jogunkról, és már nem is voltunk házasok.
12 perc, mint a polgári esküvõ volt anno :) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!