Találatok a következő kifejezésre: Közös vagyonak akkor a lakás (3 db)

Közös vagyonak tekininthetö-e akkor a lakás ha abba a apai részröl a szülök is adtak pénz, de az ingatlanon jelzáloghitelek, és szocpol van?

Legjobb válasz: Minden közös még a tartozás is, ha arról nincs külön szerzõdés, vagy okirat, hogy csak az egyik félnek van köze hozzá.

Minden közös még a tartozás is, ha arról nincs külön szerzõdés, vagy okirat, hogy csak az egyik félnek van köze hozzá.
A szülõk által adott pénz lehet olyan ajándék, amely nem a háztartásé, hanem csak az egyik fél különvagyonát növeli. De ez igen speciális eset. Van esély arra, hogy megfelelõen lepapírozva különvagyonnak számítson!

A párom arra kényszerült hogy el költözzön a volt feleségével közös lakásból. A lakás törlesztést a párom fizeti. Állagmegóvásért, ki felelős? Aki használja az egész lakást, vagy aki albérletbe kényszerült?

Esetleg a párom kérhet albérleti díjat azért a szobáért amit a bíróság neki itélt,de a volt felesége kisajátított?

Legjobb válasz: KEdves kerdezo, engedd meg, hogy a ferjed rendezze ezt le a volt felesegevel, ebben neked nincs szereped! A birosag itel a ferjednek egy szobat, amit a felesege kisajatitott? A parod a ferfi, vedje meg magat pl.

KEdves kerdezo, engedd meg, hogy a ferjed rendezze ezt le a volt felesegevel, ebben neked nincs szereped! A birosag itel a ferjednek egy szobat, amit a felesege kisajatitott? A parod a ferfi, vedje meg magat pl.
A kérdező hozzászólása: Kösz a haszontalan válaszért.Apárom nem a férjem, a társam!és nem mimóza idõ hiányában engem kért meg nézzek utána mik lehetnek a jogai ebben az esetben.Ugyan is a közös kasszánkból privát dolgokra egyikönk sem szórja a pénzt
Ha bírjátok a szülõket, és a szülõk is bírnak titeket, lakjatok együtt!
Szerintem érdemes. Ha a szülõkkel élve belátható idõn belül össze tudjátok gyûjteni a pénzt, akkor albérlet mellett is menni fog. Ha nem, akkor meg inkább albérlet, mert ott valóban a saját közös életeteket kezdhetitek, míg szülõk mellett nem.
Lakjanak külön amíg nem keresnek annyit, hogy albérlet mellett is tudjanak spórolni.
Persze, hogy érdemes. Nagyon ritka, hogy szülõknél minden gond nélkül elvagytok. Lehet, hogy ti vagytok a ritka kivétel, de nem hiszem. Eleve egyenlõtlen a felállás: egyszerre nem tudtok mindkettõtök szüleinél lakni. Egyikõtök tehát valóban otthon lesz, a másik viszont egy folyamatos vendégségben, ahol sose tudja otthon érezni magát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!