Találatok a következő kifejezésre: Közös vagyonak akkor a (108 db)

Azok illenek össze, akikben sok a közös, vagy akik "ellentétek"?

Hallottam már mindkett? verziót. Szerintetek melyik igaz?:)

Legjobb válasz: Szerintem a fontosabb dolgokban hasonlítani kell,hogy összeilljenek,a lényegtelenebbekben meg lehet különbözni,ami érdekessé és újdonsággá teszi a másikat.

Én azt szeretem, ha van közös pont, közös érdeklõdés, tudunk mirõl beszélgetni, de kiegészítjük egymást, pl. egyikünk csendesebb, a másikunk beszédesebb, egyikünk félénkebb, a másik bátrabb.
Szerintem a fontosabb dolgokban hasonlítani kell, hogy összeilljenek, a lényegtelenebbekben meg lehet különbözni, ami érdekessé és újdonsággá teszi a másikat.
Hát figyelj, nekem az elõzõ kapcsolatom olyan volt, hogy teljesen ellentétek voltunk... 4 évig tartott, de már az elejétõl kezdve volt bennem valami negatív érzés, meg nem nagyon tudtunk együtt semmi csinálni pl, mert teljesen más votl az érdeklõdésünk, mindenrõl mást gondoltunk, meg úgy alapvetõen teljesen máshogy láttuk a világot. Most olyan sráccal vagyok együtt, aki gyakorlatilag mindenben olyan, mint én, és én még sose voltam hosszútávon ilyen boldog, mint most, mellette még sose volt olyan rossz érzésem, mint az elõzõ kapcsolatomban. Így a saját példám alapján én azt mondom, hogy egyértelmûen azok illenek össze, akikben sok a közös.
Kellenek a közös pontok, és a különbségek is, nincs erre szabály.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! :)
Hát én a kettõ esszenciáját tapasztalom végtelenül..
igen valahogy a kettõ között.:) Az sme jó ha minden közös de az sem ha túl sok az ellentét.
szerintem akikben sok a közös :)
szerintem a kettõ között lesz a megoldás :)
Jó, az én példám alapján meg egyértelmûen azok illenek össze, akik sokban egymás ellentétei. :D Úgyhogy nincs azért erre ennyire egyértelmû szabály. :)

Ha van valamennyi saját vagyonom, amit még a szüleimtől kaptam, akkor az is közös vagyon lesz a házasságunk tizedik éve után?

És hogyan lehet megoldani, hogy ha majd meghal a párom, ne örököljön már semmit a lánya (akivel nem tartjuk a kapcsolatot és évek óta nem láttuk) abból a pénzb?l, amit ÉN kaptam a szüleimt?l?

Legjobb válasz: Csináljátok meg azt a papírt, be a fiók mélyére, és akkor nyugodt lehetsz. Én csak hálát tudok adni az égnek, hogy apukám olyan jó szellemben nevelt mindhármónkat (két féltestvér + én a 2. házasságból), hogy fel sem merült volna bennük hogy olyan vagyonból kérjenek, ami anyumtól ered. Félni se jutott eszembe ettõl. Hozzátartozik, hogy apu, amikor meghalt az 1. felesége, minden akkori vagyonát a két gyermekére íratta, és anyukámat úgy vette el. Nekik megmondta, hogy a továbbiak az új családját illetik. A testvéreim pedig elfogadták apukám döntését! Noha anyut nem kedvelték. Minden tiszteletem az övék, máig jó kapcsolatban vagyunk. A férjed minden bizonnyal megteszi, hogy ügyvéd elõtt leírjátok, amit kell. Tisztázni célszerû a helyzetet.

Csináljátok meg azt a papírt, be a fiók mélyére, és akkor nyugodt lehetsz. Én csak hálát tudok adni az égnek, hogy apukám olyan jó szellemben nevelt mindhármónkat (két féltestvér + én a 2. házasságból), hogy fel sem merült volna bennük hogy olyan vagyonból kérjenek, ami anyumtól ered. Félni se jutott eszembe ettõl. Hozzátartozik, hogy apu, amikor meghalt az 1. felesége, minden akkori vagyonát a két gyermekére íratta, és anyukámat úgy vette el. Nekik megmondta, hogy a továbbiak az új családját illetik. A testvéreim pedig elfogadták apukám döntését! Noha anyut nem kedvelték. Minden tiszteletem az övék, máig jó kapcsolatban vagyunk. A férjed minden bizonnyal megteszi, hogy ügyvéd elõtt leírjátok, amit kell. Tisztázni célszerû a helyzetet.
Csatlakozom az elsõhöz: érdekes egy helyzet, ha a vagyonodat a párod lányától félted... :) A helyzet a következõ: ami a házasságkötéskor különvagyonnak számított, az akár százötven évi házasság után is különvagyon lesz. Az abból származó HASZON lesz közös, az is csak 15 év után. Tehát pl. örökölsz egy lakást, amit a házasságod alatt kiadsz albérletbe. 15 év után a beszedett albérleti díj lesz közös, nem a lakás. A párod lánya utánad nem fog örökölni. Akkor fog örökölni, ha te gyerekek és egyéb rokonok nélkül halsz meg, tehát ha nem lesz más hozzátartozód, mint a párod. Ekkor õ meg fogja örökölni a te vagyonodat. Azután neked már teljesen mindegy, hogy ki fog örökölni, lévén halott leszel, de az õ halála után nagy valószínûséggel a lánya fog örökölni. Igen, a te örökséged is rá száll.
Én csak a családom példáját tudom mondani: Anyunak a szülei még 18 éves korában vettek 1 lakást. Mikor apuval összeházasodtak írtak egy házassági szerzõdés, illetve egy nyilatkozatot, hogy az a ház anyué. Ebben apum elismerte, hogy ha bármi gond van, akkor neki nem jár semmi a lakásból. Szóval ezt így lehet elintézni. DE: Anyum pár évvel ezelõtt meghalt, így az enyém lett a ház. (azért ház, mert a lakásból elköltöztünk, de írtak megintcsak egy ugyanolyan szerzõdést, szóval automatikusan az enyém lett, nem pedig apué) Azután sajnos nem sokkal ezelõtt apu is meghalt, aztán meg jöttek a drágalátos féltestvéreim, hogy hátha innen is jut nekik valami...De sikerült befognom a szájukat azzal a bizonyos nyilatkozattal, szóval ha nincs a papír, akkor osztoznom kellett volna velük az édesanyám házán, amihez nekik semmi közük...
Én ezekbe azt nem értem, hogy miért van ennyi hiéna ember a földön. Örökölni!!! Ez a cél... szánalmas. Nem ide tartozik, de pl. barátnõm is mi is vettünk fel lakáshitelt és vettünk magunknak házat, erre kaptam olyan megjegyzést mi is õk is, hogy nem vagyunk normálisak, mert öröklünk oszt' jó lesz... fúú
Istenem ha majd meghal a párom, és lehet pont te mész el elõbb.Na errõl ennyit!
Én nem a lányra céloztam hanem arra hogy valaki azt tervezi hogyha meghal a párja...
Ezek kedves, szép kilátások.... :)
MArha egyszerû a megoldás. El kell menni a helyileg illetékes KÖZJEGYZÕ höz, és csináltatni a pároddal egy Hivatalos KÖZVÉGRENDELETET. Az megtámadhatatlan, az ügyvédi megtámadható, a házilag írt meg egyenesen bukta, sehol sem állja mega helyét simán érvénytelenítik akármennyire is jól van megírva. Irány a közjegyzõ, és végrendelkezzen a párod kizárólag a te javadra! Ennyi az egész.
És esetleg egy oylan csavart is bele lehet vinni, hogy a lány ne tudjon semmit se szólni, hogy valami csekély vagyontárgyat meg ráhagy a párod, és akkor nem jöhet azzal hogy jogtalanul kitagadták..
Vagy még egy lehetõség, ha neked nincs egyenesági leszármazottad aki örökölhetne utánnad (gyerek, vagy szülõ) csak a párod, akkor meg kell kérni a párodat, hogy amilye csak van arra te holtig tartó haszonélvezeti jogot tehess!! Innentöl kezdve úgy néz ki a dolog, hogyha a párod hal meg elõbb, akkor ugyan papíron örököl a lány, de semmihez nem nyúlhat hozzá a holtigtartó haszonélvezeti jogod miatt, és be sem léphet az adott ingatlanra vagy bármire ha te nem engeded be. Ha pedig te is meghalsz akkor megszünik a haszonélvezet és már hivatalosan is a lányé lesz az örökség, Így elkerülhetõ hogy az állam kaparintsa meg, és ugyanakkor te is jól jársz mert nem tudnak eladni a fejed felõl semmit sem...
Ja meg még vmi ami fontos, ha a lány örökli de neked van rajta a haszonélvezeted, akkor neki kell utánna adózni, vagy elutasíthatja az örökségét.. Akárhogy is te mindenhogy jól jársz.. Irány a közjegyzõ!
Ha a házasság elõtt kaptad, a saját vagyonod marad, nem lesz közös. Ha a házasság alatt kapod ajándékba, ajándékozási szerzõdést kell írni, amiben szerrepel, hogy csak te kaptad, nem a pároddal közösen kaptátok. Ha két tanuval aláíratjátok, akkor az már bizonyító értékû okirat (nem kell hozzá közjegyzõ, vagy ügyvéd) Ha öröklöd, akkor meglesznek az örökösödési papírok, ami alapján bizonyítod, hogy a sajátod és nem közös. Ha a párod elõbb hal meg, mint te (ami valószínû, mert sokkal idõsebb nálad), akkor a lánya, csak az õ nevén levõ dolgokat örökli, amikre neked haszonélvezeted lesz. Ha van közös gyereketek, akkor vele/velük megosztva örököl a lánya. Az örökségbõl ki is tagadhatja a párod a lányát, akkor viszont a lány megtámadhatja a végrendeletet, és a köteles részt ki kell adni neki (ami a normál örökség fele) Csúnyán hangzik, de jobb mindent lepapírozni tanúkkal, mert az öröklés ronda dolgokat hoz ki az emberekbõl. Lehet, hogy addog kedvesek, jó testvérek, de az örökléskor teljesen kivetkõzhetnek magukból. Sajnos, tapasztaltam.
"ahogy elnézem pénzéhes lehetsz:) " De egy idióta vagy, kedves válaszoló... mi abban a pénzéhesség, ha az ember a SAJÁT pénzét nem akarja egy idegennek adni? Tudod mit, ha te nem vagy pénzéhes, ennyi erõvel add nekem a vagyonodat...
Nem pénzéhesség kérdése. biztos vagyok benne, hogy senki sem táncolna az örömtõl, ha sok éven keresztül gyûjtögetett, spórolt, nélkülözések árán összeszedett kis vagyonkájára egyszer csak benyújtaná az igényét egy alkoholista, játéktermes, sosem látott büdös rokon. Gyakran testvérek és gyermekek teszik ezt.
ahogy elnézem pénzéhes lehetsz:)
Teljesen meg tudom érteni a kérdezõt. Ápolónõ barátnõmtõl nem egy ilyen sztorit halottam, hogy az egyik gyerek vigyázott, gondoskodott az öregérõl hosszú éveken keresztül. Aztán miután meghalt az öreg megjelent tartani a markát még a Zimbabwei 100-ad unokatesó is. Sajnos tényleg jobb az ilyeneknek papírformát adni (bármely kellemetlen is) mert nem minden család él "szeressünk mindenkit mindig" közösségben.
Én nem értem miért érdekes helyzet az, ha a kérdezõ a vagyonát a párja lányától félti.... neki õ valóban egy idegen, attól még lehetnek jó kapcsolatban, de miért örökölne tõle? A szomszédom sem örököl tõlem, pedig jó kapcsolatban vagyunk. A kérdezõ teljesen jogosan kérdez. Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy minden ami valóban az én különvagyonom (már a házasságunk elõtt megvolt), az én nevemen van, így a párom elõzõ házasságból származó gyermeke ebbõl természetszerûleg nem örökölhet. Megjegyzem, kisemmizve, egy szatyor ruhával jött ki abból a kapcsolatból, jogos jussát sem követelte (a fél házról is lemondott, ami a nevén volt), mert úgy volt vele, a gyermekének, nem pedig az exnek hagyja ott. De természetes hogy az én vagyonom, ill. amit közösen szereztünk, az a közös gyermekünké lesz. Mivel a párom nevén nincs semmi, így követelés sem lehet.
A kérdező hozzászólása: Utolsó: köszönöm a kommentedet, valami ilyesmitõl félek...
A kérdező hozzászólása: A párom jóval (20 év) idõsebb mint én, és miért ne kíméljem meg magam öregkoromra egy fasza örökösödési pertõl? Nem attól félek, hogy tõlem örököl a lánya, hanem hogy a házasságunk alatt az én vagyonom egy része közös lesz, amire igényt tarthat a lánya. Nem tudom, így jobban érthetõ-e. Várhatóan még meglehetõsen "nagy" értékeket fogok kapni/örökölni a családomtól. (Pár millió Ft)
A kérdező hozzászólása: Mi olyan meglepõ abban, ha nem szeretném, hogy öregségemre egy vadidegen (nekem az) kiforgasson a saját vagyonomból?
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat, sok hasznos dolgot írtatok!

Hogy működik a közös kassza amikor a nő otthon van a gyerekkel vagy valamelyik fél munkanélküli? Nálatok hogy van, akik külön kasszán vagytok?

Legjobb válasz: Akkor kikre is vonatkozik a kérdés? Mi közös kasszán vagyunk,egy számla két kártyával,mindegy ki által kerül rá a pénz,közösen költjük el.(így volt akkor is amikor a gyedem kevesebb lett vagy párom fél évig munkanélkül volt)

Akkor kikre is vonatkozik a kérdés? Mi közös kasszán vagyunk, egy számla két kártyával, mindegy ki által kerül rá a pénz, közösen költjük el.(így volt akkor is amikor a gyedem kevesebb lett vagy párom fél évig munkanélkül volt)
A külön kassza úgy "müködik", hogy amig a nö a gyerekkel otthon van, addig minden apróságra (kaja, közlekedés, alap kozmetika, stb) úgy kell kikönyörögnie a pénzt a férfitöl, és még akkor is le lesz tolva, hogy pazarol.
A közös kassza annyit jelent, hogy van EGY számla, mindenki arra teszi be a pénzt, amit keres és arról mindenki annyit vesz ki, amennyire szüksége van. Ha az egyiknek nincs jövedelme, akkor addig a másik fizetése van csak rajta. A külön kassza szerintem PÁRKAPCSOLATBAN nem normális.
Nem hiszek a külön kasszában. Komoly bizalmatlanság kell ahhoz, hogy valaki ezt fenntartsa. Közös az ágy, közös a ház, közösek a gyerekek, közös a lakcím, közös minden, csak épp pont a pénz nem? Na neee.....
8-as, igazi díszpinty vagy (mást akartam írni, de fejlesztették a trágárságszûrõt :D)
Nálunk meg külön kassza van már 20 éve, és mûködik a dolog!! (Lehet lepontozni.)
nálunk is külön kassza van, és teljesen jól mûködik. nincs veszekedés a pénzügyek miatt. rossz tapasztalataim miatt a közös kassza nálam kizárt! és ezt én mindjárt tisztáztam a mostani feleségemmel, és nem volt vele gondja. Az a fél, aki munkanélküli pl. annak a keresõ fél, ad zsebpénzt az igényeire. Egy munkanélkülinek, aki otthon ül, úgysincsenek, nem lehetnek óriási vágyai.(egy kozmetikus, fodrász, ilyenek beleférnek természetesen)
"200 ezret mire? " Igen, kizárólag magának minden olyanra költött, amit a saját pénzébõl soha nem vehetett volna meg.
és itt nem bizalmatlanságról szól a dolog. bízom benne, és fordítva is igaz, de nem akarom, hogy bárki is kihasználjon. ezért is írtunk részletes házassági szerzõdést is. nyílt lapokkal játszok, akinek nem tetszik, avval nem kezdek. ennyi. sok nõ, ha ilyen pénzkérdésrõl van szó, egybõl elõrántja a bizalmatlanságot, mint ütõkártyát, de emögött általában attól tartanak egy részben, hogy nem tudnak minket pénzügyi forrásnak tekinteni, és ez nem tetszik egyes nõknek.
Szerintem tévedsz :) Hozom itt a saját példám, bár nem tudom neked minek bizonygatnék, tényleg nem kell pénzes pasi. Volt, hogy én volt hogy a barátom tartott el, kinek mennyi pénze volt épp. Egy évig szinte csak én tettem pénzt a kasszába, szó szerint éhen halt volna, ha én nem vagyok. Én éhen nem haltam volna nélküle, de volt 1-2 szûkösebb hónap. Igenis egy fajta bizalom volt részemrõl is, hogy még mikor elkezdtünk járni akkor így segítettem neki, és direkt közös kasszára mentem, hogy ne kelljen a híd alá mennie. Neki csak annyi pénze volt, ami szûkösen fedezte az albérletet és a rezsit havonta, de én etettem. Mégis miért kellene a KÖZÖS életet így felosztani? Tényleg minden közös, akkor legyen a pénzünk is, annak ellenére, hogy sokszor én kerestem többet a kapcsolatunkban. Ha neked ez ennyire nem fér bele, az a te dolgod, de én speciel nem bírnám ezt elviselni, hogy ennyi bizalmat nem kapok! Hálistennek nem egymással élünk, így ítélkezni sincs jogom, de te se tedd. Nem a pénzforrás miatt vettem elõ a "bizalmatlanság" kártyát! Hanem mert így érzem.
Igen, a te álláspontod is érthetõ. Mint mondtam, örülök annak, hogy én találtam egy olyan nõt, aki úgy gondolkodik, mint én. És munkanélküliség esetén mi sem hagyjuk egymást cserben nyílván, fizetünk egymás helyett, ha kell, de csak és kizárólag ilyen helyzetekben. Nekem nem a normálisan költekezõ nõkkel van bajom, hanem avval, hogyha van egy nõ, aki relatív keveset keres, és amint kapcsolata van, azonnal jóval többet enged meg magának, mint amúgy. Nekem ez az ami nem szimpatikus. Mert itt nem arról van szó hogy elmegy fodrászhoz vagy kozmetikába, vesz egy új cipõt, stb, ezzel nincsen baj, addig amíg nem az én pénzembõl teszi mindezt.
Nálunk közös a kassza, de tudok olyanokról, akiknél külön van és õk is jól megvannak. Nincs ebben semmi, kinek így jó, kinek úgy.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat: KÜLÖN kassza.
21-es: "ezzel nincsen baj, addig amíg nem az én pénzembõl teszi mindezt." Te is jó nagy bunkó lehetsz... Szerinted akkor az rendben van, hogy pl. a milliókat keresõ férj BMW-vel szaladgál, a munkanélküli feleség meg jár a tízéves rongyaiban, mert a segélybõl nem telik új ruhára...
200 ezret mire? Ruhára és egyéb ilyen dolgokra, vagy kajára, rezsire, egyéb befizetésekre é emellett vett pár dolgot magának? Amúgy nagyon rossz lehet a feleségednek kedves 8-as, hogy az exedhez hasonlított, aki - valószínûleg - kihasznált. Hát ezt nézed ki a szeretett nõbõl? Én ilyen bizalmatlanság esetén nem maradnék a párommal akárhogy szeretne, ás nem azért, mert jajjj akkor nem pénzel, mert kit érdekel a pénz, de a bizalmatlanság, hogy azt feltételezi rólam, hogy kifosztom nagyon zavarna.
8-as válaszoló vagyok. Voltam már én is és a feleségem is munkanélküli. Ilyenkor az éppen dolgozó fél fizeti a fõbb dolgokat, a munkanélküli fél pedig zsebpénzt kap a kisebb dolgai fizetései számára. Nálunk ez nagyon jól mûködik. Azonban ez a módszer mindkét fél részérõl felelõsséget feltételez. Nálunk nem fordulhat elõ az, a külön kassza miatt, hogy az én megkeresett pénzembõl a másik fél amíg otthon van, olyan dolgokra költ, amire amúgy a saját pénzébõl nem futná. Szerintem aki annyira erõlteti a közös kasszát, az olyan pénzt akar elkölteni, amit nem õ keresett meg. Jó példa erre az elõzõ kapcsolatom, ahol én 300 felett kerestem, akkori barátnõm 100-at, és mégis havonta 200 ezreket költött el. Na, sok nõnek erre jó a közös kassza, semmi másra.(Persze tisztelet a kivételnek)
Tizenhármas, ritka gyatra házasságod lehet :D
A kérdező hozzászólása: Utolsó: írnál konkrét példát? Nõ otthon a gyerekkel, kap 26.000t. Férfi munkanélküli lesz, alig kap pénzt. Hogyan fizetik a részüket?
A egzisztencia nélküli nõket többnyire megüti a guta, ha nem költhetik a párjuknak a pénzét. Aki keresi, az rendelkezik felette! (természetesen a közös kiadásokat, rezsit, stb-t leszámítva)
Hát... erre való a házasság, hogy az ember ne érezze magát se kiszolgáltatottnak, se úgy, hogy kegyelembõl eltartják.
Nálunk olyan értelemben van külön kassza, hogy két bankszámla van, de csak abból a megfontolásból, hogy ne egy helyen legyen már az összes vagyonunk, ha esetleg valami történne... De mindketten használjuk mindkét kártyát, így ilyen értelemben közös a pénz. És akkor is közös volt, mikor gyerekkel voltam otthon...
A kérdező hozzászólása: Én örülök, hogy mûködik, de válaszolnál a kérdésre is??? Ha egyik félnek nincs bevétele vagy csak minimális van, akkor hogyan?
A kérdező hozzászólása: Igen, elnézést, fent elírtam: a külön kassza érdekel. Közösnél egyértelmû.
A 21-essel én beszéltem ezekrõl, és írtam, hogy nem ítélem el, erre beír egy szintén 83%-os egy elítélõ szöveget :D Nem vagyok meghasonlott személyiség, nem én írtam, mielõtt ebbõl vita robbanna ki.


Mennyibe kerül most egy válás? Ha közös megegyezés van mindenben akkor hány tárgyalás után mondják ki a válást? Közös vagyon, ingatlan semmi nincs!

Legjobb válasz: Január elsejétõl a fizetendõ eljárási díj 30.000 Forint. Egyik barátom most vált, nálunk a felperesnek járt szociális alapon a mentesség, így neki 15.000 Forintot kellett fizetni. Volt nálunk közös megegyezés. Gyerek, ingatlan nem volt. Egy tárgyalásra került sor. És elváltak.

Január elsejétõl a fizetendõ eljárási díj 30.000 Forint. Egyik barátom most vált, nálunk a felperesnek járt szociális alapon a mentesség, így neki 15.000 Forintot kellett fizetni. Volt nálunk közös megegyezés. Gyerek, ingatlan nem volt. Egy tárgyalásra került sor. És elváltak.
Azt még elfelejtettem, hogy ügyvédje egyik félnek sem volt. Így ügyvédi díjat nem kellett fizetniük.
30000 ft illeték, de szoc. alapon mentesség kérhetõ. Én beadtam a keresetet, 2 hónap múlva volt a tárgyalás közös megegyezéssel, ügyvéd nélkül, gyerekekkel. 1. tárgyaláson el is váltunk.
Bocs, de nem tudja véletlenül valaki, hogy a GYES akkor is mentességet jelent, ha meghosszabbított GYES-rõl van szó? (Mellette az anya dolgozik). (Fogyatékkal élõ gyermek miatt 10 éves korig meghosszabbított GYES.)

Ha mentek valahová a párotokkal, és belépőt kell fizetni, akkor a pasi fizet? Vagy közösen?

Legjobb válasz: Attól függ mennyi ideje vagyunk eggyütt.Az elején a fiú szokott.De mikor már régebb óta..akkor szerintem közösen.

Attól függ mennyi ideje vagyunk eggyütt.Az elején a fiú szokott.De mikor már régebb óta..akkor szerintem közösen.
Pasi fizet, vagyis én. Ez így illendõ.
Mi is 3 hónapja vagyunk együtt, de tudom hogy nem keres annyit mint én. Ezt így nemmondom meg neki, mertugye pasi és az egójának nemtenne jót, de nagyon ritkán engedem hogy egyedül fizessen, fõleg mikor énrángatom el olyan helyekre amik drágábbak.
A kérdező hozzászólása: még nem olyan régen, 3 hónapja vagyunk együtt.
Milyen pasi vagy közös??Hol a harmadik alternatíva?? Hölgyeké az elsõbbség..
amikor én álltam jobban, lány létemre fizettem az õ részét is... most õ keres többször többet, de igy is esetek 90%ban felesben megy, nem szeretem ha helyettem fizetnek ki bármit 22/L
Én még adtam is a volt barátom kukoricájába, de szemét volt, õ maga felfalta. Én elvárom egy pasitól, hogy ne legyen túl anyagias.
Én nem vagyok anyagias, de elvbõl nem fizetek a csajnak semmit, max ha ugy adódik meghivom vmire hirtelen, vagy veszek neki virágot, ilyesmi, de amugy jegyek felesbe mennek. Tanuló vagyok, de ha jól keresnék akkor is, nehogy már közös kasszán legyünk. Nekem pl tök rosszul esne, ha a csaj kifizetné az én részemet bármit. 20/f

Ha GyES-en vagyok és közös megegyezéssel "felmondok" a cégnél, akkor kapok végkielégítést (5.5 év után), és jogosult vagyok munka nélküli segélyre?

El?re is köszönöm!

Legjobb válasz: 1. vagyok. A munkanélküli jár a közös megegyezésnél is! (kivéve két esetet, de ebbõl egyik sem érint Téged sztem).

1. vagyok. A munkanélküli jár a közös megegyezésnél is! (kivéve két esetet, de ebbõl egyik sem érint Téged sztem).
Nem.! Csak akkor kapsz, ha a munkáltató mond fel. Ha te mondasz fel, vagy ha közös megegyezést írsz alá, akkor nem jár a végkielégítés. Amúgy közös megegyezéssel "nem mondhatsz fel", mert olyan nincs. A közös megegyezés az közös megegyezés. Amikor Te mondasz fel, azt munkavállalói felmondásnak hívják.
Sõt, dolgozhatsz akár 12 órában is a gyes mellett, nemcsak 8 órában. Novemberben kiderül, hogy csak januárig, vagy tovább is igaz-e ez:)
Január elsejéig bármeddig... tehát 8 órában is dolgozhatsz GYES mellett, amig meg nem változtatják a szabályozását. (de lehet hogy nem fogják).
A jelenlegi szabályok szerint korlátlan idõtartamú munkát végezhetsz gyes alatt.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a felvilágosító válaszokat! még abban nem vagyok biztos, hogy ha visszamegyek melózni, akkor GYES mellett 8 órában lehet, vagy csak 4 órában lehet dolgozni.
Közös megegyezéssel történõ munkaviszony megszûnésnél jár munkanélküli, a három hónap az alábbi két munkaviszony megszûnésre vonatkozik. "A folyósítás kezdõ napja a munkaügyi központ kirendeltségénél történõ jelentkezést követõ naptári nap. Abban az esetben, ha a munkaviszonyt a munkanélkülivé válást megelõzõ 90 napon belül a munkavállaló rendes felmondással vagy a munkáltató rendkívüli felmondással szüntette meg, akkor a járadék csak a munkaviszony megszûnését követõ 90 nap elteltével folyósítható, tekintet nélkül az egyéb feltételek meglétére. " Ez az a két eset, amikor nem jár(na) amúgy neked munkanélküli!
A közös megegyezés elméletileg nem zárja ki a végkielégítés fizetésének lehetõségét. Azért az neve, hogy közös megegyezés, mert bármit tartalmazhat amiben a munkáltató és munkavállaló közösen megállapodik. Az más kérdés, hogy hajlandó-e a munkáltató végkielégítést fizetni, mert erre nincs törvény által elõírt kötelezettsége. Addig amíg gyest folyósítanak a részedre nem vagy jogosult munkanélküli ellátásra.
Közös megegyezés esetén hivatalosan nem jár végkielégítés. Amennyiben a munkáltatód korrekt, kifizeti a végkielégítés összegét is (5 év után 2 havi átlagbér) valamilyen egyéb jogcímen (pl. a fenti 2 hónapra még munkaviszonyban tart, bért fizet, de dolgoznod nem kell). Arra figyelj, hogy a "végkielégítést", pénzben megváltott szabadságot már a saját munkakörödben idõközben bekövetkezett átlagbéremeléssel vagy ha az adott munkakörben rajtad kívül nem volt senki, a céges átlagbéremeléssel emelt összeggel kell számfejteniük. Ha korrekt a munkáltatód, 5-6 havi bért kifizet számodra (másfél évi szabadság - harminc valahány munkanap, attól függõen, hogy a gyerekek után ki kapja a pótszabikat, hány éves vagy, a szülési év szabadságát már anno kivetted-e; minimum 1 havi felmondási idõ - munkaszerzõdésben ettõl eltérõ lehet; 2 hónap végkielégítés; a GYES lejárta utáni 30 napos felmondási védelemre és a felmondási idõre járó szabadnapok). A munkanélküli segély vonatkozásában nem tudok segíteni.
Ha közös megegyezéssel jössz el, akkor nem jár végkielégítés. A munkanélkülit nem tudom...
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen

Közös vagyonak tekininthetö-e akkor a lakás ha abba a apai részröl a szülök is adtak pénz, de az ingatlanon jelzáloghitelek, és szocpol van?

Legjobb válasz: Minden közös még a tartozás is, ha arról nincs külön szerzõdés, vagy okirat, hogy csak az egyik félnek van köze hozzá.

Minden közös még a tartozás is, ha arról nincs külön szerzõdés, vagy okirat, hogy csak az egyik félnek van köze hozzá.
A szülõk által adott pénz lehet olyan ajándék, amely nem a háztartásé, hanem csak az egyik fél különvagyonát növeli. De ez igen speciális eset. Van esély arra, hogy megfelelõen lepapírozva különvagyonnak számítson!

Ha felmondok a munkahelyemen, jogosult leszek munkanélküli segélyre? Vagy akkor csak, ha közös megegyezéssel jövök el? Melyiket válasszam?

Legjobb válasz: Jobb a közös megegyezés, mintha Te mondasz fel. De a munkanélküli segélyre mindkét esetben jogosult vagy. Viszont elõször mindenképp használd ki a 45 nap passzív táppénzt. A munkaviszonyod hivatalos megszûnése után 45 napig még táppénzen tudsz lenni, majd ezután jöhet a munkanélküli segély, ha még szükség van rá.

Jobb a közös megegyezés, mintha Te mondasz fel. De a munkanélküli segélyre mindkét esetben jogosult vagy. Viszont elõször mindenképp használd ki a 45 nap passzív táppénzt. A munkaviszonyod hivatalos megszûnése után 45 napig még táppénzen tudsz lenni, majd ezután jöhet a munkanélküli segély, ha még szükség van rá.
ha te mondasz fel, akkor nem jár semmi. Tudom, mert a férjem sem kapott, pedig 7 évig volt azon a munkahelyen, és 150-es fizije volt. Utána átment 1 másik céghez, és 3 hónap múlva közös megegyezéssel jött el, onnantól járt neki az álláskeresési.
Jogosult leszel, de nem azonnal, hanem csak pár hónappal késõbbtõl, úgyhogy jobb a közös megegyezés, mert akkor ezt a ráhagyást nem kell kivárnod. Viszont a passzív táppénzt kihasználhatod, mégpedig azért, mert addig akár találhatsz is másik munkahelyet, és el se kell kezdened a munkanélküli ügyintézést. Ha mégis bele kell vágnod, akkor jobban jársz, ha maradsz a közös megegyezésnél.
De vigyázat a passzív táppénz ideje nem számít bele a szolgálati idõbe!
Igaza van az elõttem szólónak. Jogosult leszel, de nem azonnal! Ha kölcsönös megegyezéssel hagyod ott, akkor egybõl kapod. Viszont ha te mondasz fel, akkor csak 3 hónap eltelte után kezdik utalni. Tudom, mert egy hónapja voltam a munkaügyi központban, pont ezzel az esettel.
Van egy ügyvéded. Miért nem tõle kérdezed meg?? Amúgy meg muszáJ (pontos j)
Nem muszáj..azért fizeted azt kiiskolázott fõemlõst, hogy álljon ki az érdekeidért..NEM? Mond el neki mit szeretnél és hogyan, õ elmondja lehetséges-e vagy ha nem milyen alternatívák közül választhatsz. Maradj csak ahol vagy...õ meg dolgozzon meg a pénzéért!! Ami gondolom nem csekély!!

Ha július végéig szabadságon vagyok (GYES után), majd közös megeggyezéssel megszűnik a munkaviszonyom, munkanélkülire megyek, és ez idő alatt leszek terhes, akkor jogosult vagyok tgyás-ra, és tgyed-re?

A testvéremnek van egy vállalkozása, amibe, ha kiderül, hogy kismama vagyok akkor felvesz, csak nem tudom, hogy hogyan tudnék "jól " kijönni a dologból!? Az az igazság, hogy már egy éve próbálkozunk azzal, hogy legyen kistesó, de sajnos nem akar összejönni!:((( Ha csak a gyes összege jár, akkor sajnos napolnunk kell a témát, mert 2 évig sajnos nem tudok itthon lenni 26000 Ft-ért!

Legjobb válasz: Szerintem ez elég fontos kérdés, hogy ne itt kérdezzd meg, vagy ha kapsz is választ, akkor se hidd el teljesen. Az illetékes oep-nél megmondják, csak hívd fel õket.

Szerintem ez elég fontos kérdés, hogy ne itt kérdezzd meg, vagy ha kapsz is választ, akkor se hidd el teljesen. Az illetékes oep-nél megmondják, csak hívd fel õket.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!