Találatok a következő kifejezésre: Közös vagyonak akkor (138 db)

Azok illenek össze, akikben sok a közös, vagy akik "ellentétek"?

Hallottam már mindkett? verziót. Szerintetek melyik igaz?:)

Legjobb válasz: Szerintem a fontosabb dolgokban hasonlítani kell,hogy összeilljenek,a lényegtelenebbekben meg lehet különbözni,ami érdekessé és újdonsággá teszi a másikat.

Én azt szeretem, ha van közös pont, közös érdeklõdés, tudunk mirõl beszélgetni, de kiegészítjük egymást, pl. egyikünk csendesebb, a másikunk beszédesebb, egyikünk félénkebb, a másik bátrabb.
Szerintem a fontosabb dolgokban hasonlítani kell, hogy összeilljenek, a lényegtelenebbekben meg lehet különbözni, ami érdekessé és újdonsággá teszi a másikat.
Hát figyelj, nekem az elõzõ kapcsolatom olyan volt, hogy teljesen ellentétek voltunk... 4 évig tartott, de már az elejétõl kezdve volt bennem valami negatív érzés, meg nem nagyon tudtunk együtt semmi csinálni pl, mert teljesen más votl az érdeklõdésünk, mindenrõl mást gondoltunk, meg úgy alapvetõen teljesen máshogy láttuk a világot. Most olyan sráccal vagyok együtt, aki gyakorlatilag mindenben olyan, mint én, és én még sose voltam hosszútávon ilyen boldog, mint most, mellette még sose volt olyan rossz érzésem, mint az elõzõ kapcsolatomban. Így a saját példám alapján én azt mondom, hogy egyértelmûen azok illenek össze, akikben sok a közös.
Kellenek a közös pontok, és a különbségek is, nincs erre szabály.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! :)
Hát én a kettõ esszenciáját tapasztalom végtelenül..
igen valahogy a kettõ között.:) Az sme jó ha minden közös de az sem ha túl sok az ellentét.
szerintem akikben sok a közös :)
szerintem a kettõ között lesz a megoldás :)
Jó, az én példám alapján meg egyértelmûen azok illenek össze, akik sokban egymás ellentétei. :D Úgyhogy nincs azért erre ennyire egyértelmû szabály. :)

Mennyibe kerül most egy válás? Ha közös megegyezés van mindenben akkor hány tárgyalás után mondják ki a válást? Közös vagyon, ingatlan semmi nincs!

Legjobb válasz: Január elsejétõl a fizetendõ eljárási díj 30.000 Forint. Egyik barátom most vált, nálunk a felperesnek járt szociális alapon a mentesség, így neki 15.000 Forintot kellett fizetni. Volt nálunk közös megegyezés. Gyerek, ingatlan nem volt. Egy tárgyalásra került sor. És elváltak.

Január elsejétõl a fizetendõ eljárási díj 30.000 Forint. Egyik barátom most vált, nálunk a felperesnek járt szociális alapon a mentesség, így neki 15.000 Forintot kellett fizetni. Volt nálunk közös megegyezés. Gyerek, ingatlan nem volt. Egy tárgyalásra került sor. És elváltak.
Azt még elfelejtettem, hogy ügyvédje egyik félnek sem volt. Így ügyvédi díjat nem kellett fizetniük.
30000 ft illeték, de szoc. alapon mentesség kérhetõ. Én beadtam a keresetet, 2 hónap múlva volt a tárgyalás közös megegyezéssel, ügyvéd nélkül, gyerekekkel. 1. tárgyaláson el is váltunk.
Bocs, de nem tudja véletlenül valaki, hogy a GYES akkor is mentességet jelent, ha meghosszabbított GYES-rõl van szó? (Mellette az anya dolgozik). (Fogyatékkal élõ gyermek miatt 10 éves korig meghosszabbított GYES.)

Ha felmondok, de közös megegyezéssel akkor kell felmondási időt letöltenem vagy ahogy felmondok el is jöhetek onnan?

Legjobb válasz: Közös megegyezésnél az van, amiben megegyeztek. A rendes felmondásnál van felmondási idõ. Közös megegyezés esetében rögtön megszûnhet a munkaviszonyod, ha abban állapodtok meg a munkáltatóval.

Közös megegyezésnél az van, amiben megegyeztek. A rendes felmondásnál van felmondási idõ. Közös megegyezés esetében rögtön megszûnhet a munkaviszonyod, ha abban állapodtok meg a munkáltatóval.
Igen, nem jó amit írsz. Olyan nincs, hogy közös megegyezéssel valaki felmond. Vagy felmond, vagy felmondanak neki, vagy közös megegyezéssel távozik. Ha közös megegyezés van, akkor ahhoz tartja magát a munkavállaló és a munkáltató is, amiben közösen megegyeztek. Ha kikötnek még ledolgozandó idõt, akkor le kell dolgozni, ha nem, akkor azonnal távozhat a dolgozó. Sõt, egyéb juttatásokban is megegyezhetnek, amit a Munka Törvénykönyve nem ír elõ kötelezõen. Például adnak végkielégítést, pedig nem járna.... stb. De ilyen cég nem hiszem, hogy van, ha csak nem saját rokonról van szó. Ha közös megegyezés van, akkor jár (ha a többi feltétel is teljesül) álláskeresési segély, ha felmond a dolgozó, akkor nem, ha a dolgozónak mondanak fel, akkor is jár.
Ha felmondasz, akkor az van, amit a Munka Törvénykönyve elõír. Felmondási idõ, felmentési idõ stb. Ha közös megegyezéssel szüntetitek meg a munkaviszonyt, akkor az van, amiben közösen megegyeztek és lehetõleg írásban. Ez bármi lehet: felmondási idõ, azonnali távozás stb. Meg lehet abban is egyezni májusban, hogy novemberben megszüntetitek a munkaviszonyt. Tehát közös megegyezés esetén nagy a szabadság. A különbség az, hogy ha felmondasz, akkor nincs "munkanélküli segély", ha közös megegyezéssel váltok el egymástól, akkor egyéb feltételek fennállása esetén jogosult vagy "munkanélküli segélyre" (ma már álláskeresési járadék a neve). Tui
HA közös megegyezéssel mondasz a felmondási idõd még mindig érvényben van ami 1 hónapot jelent.De ilyenkor a fõnökkel lehet tárgyalni.VAn aki teljesen elengedi, és kifizeti egybõl a felmondási idõt.Van aki 2 hetet kr még, hogy dolgozd le, és van ahol bizony az 1 hónap felmondási idõhöz ragaszkodnak..Beszéld meg a fõnökkel.
nos mivel nemrég kezdtem el jogot tanulni nembiztos hogy jót/helyeset írok : De elvileg ha közös megegyezésrõl van szó akkor 30 naptól- xy napot kell még utánna ledolgoznod...ez függhet a munkahelyen eltöltött idõtõl stb. ennek a függvényébe változik.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat


Ha férjem börtönben van, és szeretnék elválni, akkor ez mennyi időt vesz igénybe? És akár már egy tárgyalás után is elválasztanak. Van egy 2 éves közös gyerekünk, de közös vagyon nincs.

Legjobb válasz: Én is váltam bár nem volt börtönben az exem. 3 tárgyalás után ha elmegy ha nem akkor is mindenképp szétválasztanak titeket. Nálunk mind a 3 tárgyaláson NEM-et mondott az ex a válásra de törvényben megvan határozva hogy 3 alkalmonél nem húzódhat tovább. Szerintem ne aggódj,elválasztanak fõleg a helyzetre való tekintettel...!

Én is váltam bár nem volt börtönben az exem. 3 tárgyalás után ha elmegy ha nem akkor is mindenképp szétválasztanak titeket. Nálunk mind a 3 tárgyaláson NEM-et mondott az ex a válásra de törvényben megvan határozva hogy 3 alkalmonél nem húzódhat tovább. Szerintem ne aggódj, elválasztanak fõleg a helyzetre való tekintettel...!
A körülményektõl függ: a férjeddel közös megegyezéssel váltok? Megegyeztetek a gyermekfelügyeletben, -láthatásban? Ha igen, akkor viszonylag simán megy.
Én is váltam, bár nem volt börtönben az exem. 3
Az egyik ismerõsöm is úgy vált, hogy a férje börtönben volt könnyû testi sértés miatt. A nõ beadta a válópert, 2 héten belül megvolt a tárgyalás. A pasinak maccsa sem volt, elválasztották õket. Ja, és persze kihozták a börtönbõl a tárgyalásra, bilincsben.

Ha felmondok a munkahelyemen, jogosult leszek munkanélküli segélyre? Vagy akkor csak, ha közös megegyezéssel jövök el? Melyiket válasszam?

Legjobb válasz: Jobb a közös megegyezés, mintha Te mondasz fel. De a munkanélküli segélyre mindkét esetben jogosult vagy. Viszont elõször mindenképp használd ki a 45 nap passzív táppénzt. A munkaviszonyod hivatalos megszûnése után 45 napig még táppénzen tudsz lenni, majd ezután jöhet a munkanélküli segély, ha még szükség van rá.

Jobb a közös megegyezés, mintha Te mondasz fel. De a munkanélküli segélyre mindkét esetben jogosult vagy. Viszont elõször mindenképp használd ki a 45 nap passzív táppénzt. A munkaviszonyod hivatalos megszûnése után 45 napig még táppénzen tudsz lenni, majd ezután jöhet a munkanélküli segély, ha még szükség van rá.
ha te mondasz fel, akkor nem jár semmi. Tudom, mert a férjem sem kapott, pedig 7 évig volt azon a munkahelyen, és 150-es fizije volt. Utána átment 1 másik céghez, és 3 hónap múlva közös megegyezéssel jött el, onnantól járt neki az álláskeresési.
Jogosult leszel, de nem azonnal, hanem csak pár hónappal késõbbtõl, úgyhogy jobb a közös megegyezés, mert akkor ezt a ráhagyást nem kell kivárnod. Viszont a passzív táppénzt kihasználhatod, mégpedig azért, mert addig akár találhatsz is másik munkahelyet, és el se kell kezdened a munkanélküli ügyintézést. Ha mégis bele kell vágnod, akkor jobban jársz, ha maradsz a közös megegyezésnél.
De vigyázat a passzív táppénz ideje nem számít bele a szolgálati idõbe!
Igaza van az elõttem szólónak. Jogosult leszel, de nem azonnal! Ha kölcsönös megegyezéssel hagyod ott, akkor egybõl kapod. Viszont ha te mondasz fel, akkor csak 3 hónap eltelte után kezdik utalni. Tudom, mert egy hónapja voltam a munkaügyi központban, pont ezzel az esettel.

Közös vagyonak tekininthetö-e akkor a lakás ha abba a apai részröl a szülök is adtak pénz, de az ingatlanon jelzáloghitelek, és szocpol van?

Legjobb válasz: Minden közös még a tartozás is, ha arról nincs külön szerzõdés, vagy okirat, hogy csak az egyik félnek van köze hozzá.

Minden közös még a tartozás is, ha arról nincs külön szerzõdés, vagy okirat, hogy csak az egyik félnek van köze hozzá.
A szülõk által adott pénz lehet olyan ajándék, amely nem a háztartásé, hanem csak az egyik fél különvagyonát növeli. De ez igen speciális eset. Van esély arra, hogy megfelelõen lepapírozva különvagyonnak számítson!

Most akkor az pedofília ha valaki 14-15 éves fiú személlyel közösül, vagy N /E M? Vki mondja már meg, mert kavarás van a média és a törvények, és az orvosi lapok egész mást mondanak.

szóval ha pl egy lánnyal közösülnék fiú létemre, azt sokan nem tekintik pedofíliának, csak egy olyan 30%, és 70% elfogadná, de ha pl egy 14 éves fiút próbálnék fel, azt már 70% tekintené és 30% nem..... most akkor mi az igazság?

Legjobb válasz: törvényileg ha te felnõtt létedre egy 18 életévét be nem töltött személlyel szexelsz és feljelent, akkor pedofil vagy

törvényileg ha te felnõtt létedre egy 18 életévét be nem töltött személlyel szexelsz és feljelent, akkor pedofil vagy
A törvény csak egy lényegtelen dolog, sajnos. Ha tizenkét éven aluli, de egy magyarországi kisebbség tagja az érintett, akkor büntetlenül megszülheti a gyerekét akár úgy is, hogy az apa is fiatalkorú. Ez azt jelenti, hogy a törvény pozitív diszkriminációt alkalmaz a kisebbséggel szemben, mert ez a kisebbség egy fejlettebb civilizáció és esetükben csak szexuális népszokásról beszélünk. A többségi társadalomra szigorúbb szabályok vonatkoznak, esetükben a tizennégy év az alsó korhatár a szexuális tevékenység vonatkozásában. Tehát egy tizennégy éves fiú a saját elhatározásából részt vehet szexuális tevékenységben, közös akarattal.
hu.wikipedia.org/wiki/Beleegyezési_korhatár szívesen
Törvényileg sem így van. Tudtommal 14 éves kor felett van a beleegyezési korhatár, ami kb. annyit tesz, ha a lánnyal lefekszel, mert õ is akarta, de utána mondjuk a szülei megvádolnak, a vizsgálat során kiderül, nem történt erõszak, akkor nem vagy pedofil. ( vagy valami ilyesmi, nemtudom ) :D
Az a pederaszta.
A második verzióban elsõsorban nem a korral van gondjuk az embereknek hanem a homoszexualitással szembeni elõítélet is erõsen beleszól. Pedofília semmiképp nem lehet mert nem serdülõkor elõttiek, de 30 éves kora felett valaki a 14-15 éves korosztályhoz vonzódik azt joggal hívhatjuk efebofíliának. Jogilag viszont semmi vonzata nincs a fent leírtaknak.
A beleegyezési korhatár fõszabályként 14 év, de a 18. életévét be nem töltött személy büntetlenül folytathat szexuális viszonyt a 12. életévét betöltött személlyel is. Az alatt mindenképpen bûncselekmény.
bocs, 11, nem 111
pszichiáterek tényállása szerint az a pedofília, amikor arra gerjedsz, aki láthatóan gyereknek néz ki. tehát ha van pl egy 111 éves csaj, de kinéz 17-nek is, mert jó mellek, jó segg, az NEM pedofília. a lényeg azon van, hogy a gyerekhez vonzódik
A pedofília nem jogi fogalom, hanem orvosi. Jogilag 14 éves kor fölött szabad a pálya. Orvosilag a serdületlenek iránti vágyat jelenti a fogalom. A média meg le van szarva. Félanalfabéta, tanyulatlan megélhetési újságírók véleményére miért kellene adni?

Ha van valamennyi saját vagyonom, amit még a szüleimtől kaptam, akkor az is közös vagyon lesz a házasságunk tizedik éve után?

És hogyan lehet megoldani, hogy ha majd meghal a párom, ne örököljön már semmit a lánya (akivel nem tartjuk a kapcsolatot és évek óta nem láttuk) abból a pénzb?l, amit ÉN kaptam a szüleimt?l?

Legjobb válasz: Csináljátok meg azt a papírt, be a fiók mélyére, és akkor nyugodt lehetsz. Én csak hálát tudok adni az égnek, hogy apukám olyan jó szellemben nevelt mindhármónkat (két féltestvér + én a 2. házasságból), hogy fel sem merült volna bennük hogy olyan vagyonból kérjenek, ami anyumtól ered. Félni se jutott eszembe ettõl. Hozzátartozik, hogy apu, amikor meghalt az 1. felesége, minden akkori vagyonát a két gyermekére íratta, és anyukámat úgy vette el. Nekik megmondta, hogy a továbbiak az új családját illetik. A testvéreim pedig elfogadták apukám döntését! Noha anyut nem kedvelték. Minden tiszteletem az övék, máig jó kapcsolatban vagyunk. A férjed minden bizonnyal megteszi, hogy ügyvéd elõtt leírjátok, amit kell. Tisztázni célszerû a helyzetet.

Csináljátok meg azt a papírt, be a fiók mélyére, és akkor nyugodt lehetsz. Én csak hálát tudok adni az égnek, hogy apukám olyan jó szellemben nevelt mindhármónkat (két féltestvér + én a 2. házasságból), hogy fel sem merült volna bennük hogy olyan vagyonból kérjenek, ami anyumtól ered. Félni se jutott eszembe ettõl. Hozzátartozik, hogy apu, amikor meghalt az 1. felesége, minden akkori vagyonát a két gyermekére íratta, és anyukámat úgy vette el. Nekik megmondta, hogy a továbbiak az új családját illetik. A testvéreim pedig elfogadták apukám döntését! Noha anyut nem kedvelték. Minden tiszteletem az övék, máig jó kapcsolatban vagyunk. A férjed minden bizonnyal megteszi, hogy ügyvéd elõtt leírjátok, amit kell. Tisztázni célszerû a helyzetet.
Csatlakozom az elsõhöz: érdekes egy helyzet, ha a vagyonodat a párod lányától félted... :) A helyzet a következõ: ami a házasságkötéskor különvagyonnak számított, az akár százötven évi házasság után is különvagyon lesz. Az abból származó HASZON lesz közös, az is csak 15 év után. Tehát pl. örökölsz egy lakást, amit a házasságod alatt kiadsz albérletbe. 15 év után a beszedett albérleti díj lesz közös, nem a lakás. A párod lánya utánad nem fog örökölni. Akkor fog örökölni, ha te gyerekek és egyéb rokonok nélkül halsz meg, tehát ha nem lesz más hozzátartozód, mint a párod. Ekkor õ meg fogja örökölni a te vagyonodat. Azután neked már teljesen mindegy, hogy ki fog örökölni, lévén halott leszel, de az õ halála után nagy valószínûséggel a lánya fog örökölni. Igen, a te örökséged is rá száll.
Én csak a családom példáját tudom mondani: Anyunak a szülei még 18 éves korában vettek 1 lakást. Mikor apuval összeházasodtak írtak egy házassági szerzõdés, illetve egy nyilatkozatot, hogy az a ház anyué. Ebben apum elismerte, hogy ha bármi gond van, akkor neki nem jár semmi a lakásból. Szóval ezt így lehet elintézni. DE: Anyum pár évvel ezelõtt meghalt, így az enyém lett a ház. (azért ház, mert a lakásból elköltöztünk, de írtak megintcsak egy ugyanolyan szerzõdést, szóval automatikusan az enyém lett, nem pedig apué) Azután sajnos nem sokkal ezelõtt apu is meghalt, aztán meg jöttek a drágalátos féltestvéreim, hogy hátha innen is jut nekik valami...De sikerült befognom a szájukat azzal a bizonyos nyilatkozattal, szóval ha nincs a papír, akkor osztoznom kellett volna velük az édesanyám házán, amihez nekik semmi közük...
Én ezekbe azt nem értem, hogy miért van ennyi hiéna ember a földön. Örökölni!!! Ez a cél... szánalmas. Nem ide tartozik, de pl. barátnõm is mi is vettünk fel lakáshitelt és vettünk magunknak házat, erre kaptam olyan megjegyzést mi is õk is, hogy nem vagyunk normálisak, mert öröklünk oszt' jó lesz... fúú
Istenem ha majd meghal a párom, és lehet pont te mész el elõbb.Na errõl ennyit!
Én nem a lányra céloztam hanem arra hogy valaki azt tervezi hogyha meghal a párja...
Ezek kedves, szép kilátások.... :)
MArha egyszerû a megoldás. El kell menni a helyileg illetékes KÖZJEGYZÕ höz, és csináltatni a pároddal egy Hivatalos KÖZVÉGRENDELETET. Az megtámadhatatlan, az ügyvédi megtámadható, a házilag írt meg egyenesen bukta, sehol sem állja mega helyét simán érvénytelenítik akármennyire is jól van megírva. Irány a közjegyzõ, és végrendelkezzen a párod kizárólag a te javadra! Ennyi az egész.
És esetleg egy oylan csavart is bele lehet vinni, hogy a lány ne tudjon semmit se szólni, hogy valami csekély vagyontárgyat meg ráhagy a párod, és akkor nem jöhet azzal hogy jogtalanul kitagadták..
Vagy még egy lehetõség, ha neked nincs egyenesági leszármazottad aki örökölhetne utánnad (gyerek, vagy szülõ) csak a párod, akkor meg kell kérni a párodat, hogy amilye csak van arra te holtig tartó haszonélvezeti jogot tehess!! Innentöl kezdve úgy néz ki a dolog, hogyha a párod hal meg elõbb, akkor ugyan papíron örököl a lány, de semmihez nem nyúlhat hozzá a holtigtartó haszonélvezeti jogod miatt, és be sem léphet az adott ingatlanra vagy bármire ha te nem engeded be. Ha pedig te is meghalsz akkor megszünik a haszonélvezet és már hivatalosan is a lányé lesz az örökség, Így elkerülhetõ hogy az állam kaparintsa meg, és ugyanakkor te is jól jársz mert nem tudnak eladni a fejed felõl semmit sem...
Ja meg még vmi ami fontos, ha a lány örökli de neked van rajta a haszonélvezeted, akkor neki kell utánna adózni, vagy elutasíthatja az örökségét.. Akárhogy is te mindenhogy jól jársz.. Irány a közjegyzõ!
Ha a házasság elõtt kaptad, a saját vagyonod marad, nem lesz közös. Ha a házasság alatt kapod ajándékba, ajándékozási szerzõdést kell írni, amiben szerrepel, hogy csak te kaptad, nem a pároddal közösen kaptátok. Ha két tanuval aláíratjátok, akkor az már bizonyító értékû okirat (nem kell hozzá közjegyzõ, vagy ügyvéd) Ha öröklöd, akkor meglesznek az örökösödési papírok, ami alapján bizonyítod, hogy a sajátod és nem közös. Ha a párod elõbb hal meg, mint te (ami valószínû, mert sokkal idõsebb nálad), akkor a lánya, csak az õ nevén levõ dolgokat örökli, amikre neked haszonélvezeted lesz. Ha van közös gyereketek, akkor vele/velük megosztva örököl a lánya. Az örökségbõl ki is tagadhatja a párod a lányát, akkor viszont a lány megtámadhatja a végrendeletet, és a köteles részt ki kell adni neki (ami a normál örökség fele) Csúnyán hangzik, de jobb mindent lepapírozni tanúkkal, mert az öröklés ronda dolgokat hoz ki az emberekbõl. Lehet, hogy addog kedvesek, jó testvérek, de az örökléskor teljesen kivetkõzhetnek magukból. Sajnos, tapasztaltam.
"ahogy elnézem pénzéhes lehetsz:) " De egy idióta vagy, kedves válaszoló... mi abban a pénzéhesség, ha az ember a SAJÁT pénzét nem akarja egy idegennek adni? Tudod mit, ha te nem vagy pénzéhes, ennyi erõvel add nekem a vagyonodat...
Nem pénzéhesség kérdése. biztos vagyok benne, hogy senki sem táncolna az örömtõl, ha sok éven keresztül gyûjtögetett, spórolt, nélkülözések árán összeszedett kis vagyonkájára egyszer csak benyújtaná az igényét egy alkoholista, játéktermes, sosem látott büdös rokon. Gyakran testvérek és gyermekek teszik ezt.
ahogy elnézem pénzéhes lehetsz:)
Teljesen meg tudom érteni a kérdezõt. Ápolónõ barátnõmtõl nem egy ilyen sztorit halottam, hogy az egyik gyerek vigyázott, gondoskodott az öregérõl hosszú éveken keresztül. Aztán miután meghalt az öreg megjelent tartani a markát még a Zimbabwei 100-ad unokatesó is. Sajnos tényleg jobb az ilyeneknek papírformát adni (bármely kellemetlen is) mert nem minden család él "szeressünk mindenkit mindig" közösségben.
Én nem értem miért érdekes helyzet az, ha a kérdezõ a vagyonát a párja lányától félti.... neki õ valóban egy idegen, attól még lehetnek jó kapcsolatban, de miért örökölne tõle? A szomszédom sem örököl tõlem, pedig jó kapcsolatban vagyunk. A kérdezõ teljesen jogosan kérdez. Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy minden ami valóban az én különvagyonom (már a házasságunk elõtt megvolt), az én nevemen van, így a párom elõzõ házasságból származó gyermeke ebbõl természetszerûleg nem örökölhet. Megjegyzem, kisemmizve, egy szatyor ruhával jött ki abból a kapcsolatból, jogos jussát sem követelte (a fél házról is lemondott, ami a nevén volt), mert úgy volt vele, a gyermekének, nem pedig az exnek hagyja ott. De természetes hogy az én vagyonom, ill. amit közösen szereztünk, az a közös gyermekünké lesz. Mivel a párom nevén nincs semmi, így követelés sem lehet.
A kérdező hozzászólása: Utolsó: köszönöm a kommentedet, valami ilyesmitõl félek...
A kérdező hozzászólása: A párom jóval (20 év) idõsebb mint én, és miért ne kíméljem meg magam öregkoromra egy fasza örökösödési pertõl? Nem attól félek, hogy tõlem örököl a lánya, hanem hogy a házasságunk alatt az én vagyonom egy része közös lesz, amire igényt tarthat a lánya. Nem tudom, így jobban érthetõ-e. Várhatóan még meglehetõsen "nagy" értékeket fogok kapni/örökölni a családomtól. (Pár millió Ft)
A kérdező hozzászólása: Mi olyan meglepõ abban, ha nem szeretném, hogy öregségemre egy vadidegen (nekem az) kiforgasson a saját vagyonomból?
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat, sok hasznos dolgot írtatok!

Családi adókedvezmény nem teljesen világos segítene valaki aki hasonló cipőben jár? Első házasságomból van egy 11 éves fiam, a második házasságomban született egy közös gyermek, akivel gyesen vagyok.

jelenleg nemtudom érvényesíteni a családi adókedvezményt egyik gyermek után sem csak a férjem, az ? év végi adókedvezmény számításánál az én hozott gyermekemet is figyelembe tudjuk venni az adóbevallásnál, vagy csak a közös gyermek után tudja érvényesíteni?

Legjobb válasz: Mivel a férjed, és nem csak az élettársad, ezért a hozott gyermekre is igénybe veheti a családi kedvezményt. A házasság intézményének jellemzõje, hogy együtt tartjátok el a háztartásotokban élõ gyermekeket még akkor is, ha nem mind vér szerinti. Ez pedig feljogosít arra, hogy családi pótlékra jogosult legyen utánuk, ez által családi kedvezményre is jogosult. A családok támogatásáról szóló törvényben benne van, hogy családi pótlékra jogosult "a saját háztartásban nevelt gyermek szülõjével együtt élõ házastárs". Nincs kikötés, hogy vér szerinti gyermeknek kell lennie. Ráadásul év közben is jogosult igényelni, nem csak év végén.

Mivel a férjed, és nem csak az élettársad, ezért a hozott gyermekre is igénybe veheti a családi kedvezményt. A házasság intézményének jellemzõje, hogy együtt tartjátok el a háztartásotokban élõ gyermekeket még akkor is, ha nem mind vér szerinti. Ez pedig feljogosít arra, hogy családi pótlékra jogosult legyen utánuk, ez által családi kedvezményre is jogosult. A családok támogatásáról szóló törvényben benne van, hogy családi pótlékra jogosult "a saját háztartásban nevelt gyermek szülõjével együtt élõ házastárs". Nincs kikötés, hogy vér szerinti gyermeknek kell lennie. Ráadásul év közben is jogosult igényelni, nem csak év végén.

Ha én vagyok az alperes és van 2 közös kiskorú akkor sem kell megjelennem a tárgyaláson?

Idõközben babát várok az élettársamtól és a férjemmel még csak most válunk... év vagyok az alperes és azt tudom hogy többször ha nem jelenik meg az alperes akkor automatikusan elválasztják a házasokat... de ez akkor is igy van ha van 2 gyerek és azt akarom hogy velem legyenek?? Mert a 2 gyerek most ideiglenes gyámság alatt vannak az én szüleimnél...

Legjobb válasz: Elválasztani csak kb a 2 vagy 3. tárgyaláson fognak benneteket ha nem mész el. De a gyerekek sorsa továbbra is kérdéses lesz. Az elsõ pedig jól írja a születendõ gyerek is a férjed nevére kerül majd nem az új párodéra.

Elválasztani csak kb a 2 vagy 3. tárgyaláson fognak benneteket ha nem mész el. De a gyerekek sorsa továbbra is kérdéses lesz. Az elsõ pedig jól írja a születendõ gyerek is a férjed nevére kerül majd nem az új párodéra.
Miért vannak ideiglenes gyámság alatt a szüleidnél?
Elválasztani elválasztanak, de ha apuka akarja a gyerekeket, szerintem tuti megítélik neki. De jobb is lenne ebben az esetben. Azzal tisztában vagy, hogy ha házasság alatt terhes vagy valakitöl, akkor is a férjed nevére kerül automatikusan az új gyermek? Ha a baba megszületik lehet csak, hogy valamelyik apa , apaságit kér(vagy te), és akkor lehet rendezni, hogy ki is az apa. Szerintem telejsen felelötlen egy olyan anya akinek van 2 gyermeke és képtelen öket nevelni, de már össze fekszik egy másik férfival és töle is terhes lesz. Sajnálom a gyermekeidet és szüleidet is.
A kérdező hozzászólása: Te mirõl beszélsz?? Azt sem tudod mi a szitu és itt ítélkezel??? Föltettem egy kérdést, ha nem tudsz válaszolni normálisan akkor koccolj jó???
Elválasztanak, a gyerekelhelyezés egy másik per a gyerekeknek csak akkor kel ott lenni ha beidézik öket. Nem tudom mi áll a háttérben de ha már most is nagyszülöi felügyelet van bármelyik szülõ helyet akor ezen nem fognak váltosztatni.
Ha nem jelensz meg, nagy valószínûséggel az összes bírósági költséget a nyakadba varrják. Minél tovább halasztódik, annál nagyobb összegre lehet számítani. Ha megjelensz, közös megegyezéssel egy tárgyalás alatt le lehet rendezni a válást. Ha a baba megszületik automatikusan a volt férj nevére fog kerülni mert a fogantatás pillanatában férjnél voltál. El kell indítanod egy pert az apaság megvétózására. A kiskorú egy kirendelt ügyvédet fog kapni és meg kell jelennetek mindhárman. (Te, az ex és a valós apa). Egy tárgyalás alatt lezajlik, ha mindenki ott van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!