Találatok a következő kifejezésre: Közös megegyezéssel felmondás esetén van (2 db)

Közös megegyezéssel történő felmondás esetén van felmondási idő, amit kifizetnek, de nem dolgozok le, mint pl rendes felmondásnál?

Tehát, ha beadtam 4.-én, hogy 15.-én leszámolok, közös megegyezéssel, van -e 30 nap felmondási id?? Mert ezt a témát csak érintik a paragrafusok.

Legjobb válasz: Van de csak a felét vagy köteles letölteni.

Van de csak a felét vagy köteles letölteni.
Nincs, pont azért nevezik közös megegyezésnek, mert a felek közösen megegyeznek és megállapodnak a munkaviszony utolsó napjában, ahogy ezt tettétek is, vagyis megállapodtatok a munkáltatóddal, hogy 15-én megszûnik a munkaviszonyod. Rendes felmondás esetén van a 30 nap felmondási idõ, vagyis ha rendes felmondással mondtál volna föl, akkor 4-étõl kezdõdne a 30 nap. Így viszont közösen megegyeztetek egy korábbi dátumban.
Tisztázzuk a fogalmakat: A kérdés eleve nem helyes: "Közös megegyezéssel történõ felmondás"... A közös megegyezés nem felmondás. A felmondás, mint ahogy a nevében benne van, azt jelenti, hogy az egyik vagy másik fél FELMONDJA a szerzõdést. A közös megegyezés megállapodás, melyet a felek egyezõ akarattal tesznek meg. Arról nem is beszélve. Közös megegyezéssel nem felmondják a munkaviszonyt, hanem megszüntetik. Éppen ezért a közös megegyezésben megállapított dolgok az irányadóak, mint ahogy az elõttem szóló helyesen, az az elõtt szóló pedig helytelenül mondta. Ha 15-én megszûnik a munkaviszonyod közös megegyezéssel, akkor 15-ét követõen már nem állsz alkalmazotti viszonyban. Felmondási idõ (szintén nevébõl eredõen) felmondás esetén van. Mivel itt nincs felmondás, (hanem a munkaviszony közös megegyezéssel történõ megszüntetése van), így nincs "felmondási idõ" sem.
EBH2005. 1338 A munkaviszony közös megegyezéssel való megszüntetésérõl szóló megállapodásban a felek elõírhatják a rendes felmondás szabályainak (teljes vagy részbeni) alkalmazását.

Határozatlan idejű munkaszerződésem van, felmondási idő nem szerepel benne. Fel szeretnék mondani, ilyenkor mennyi ideig tarthat vissza a munkáltató? Mi a különbség munkavállalói felmondás vagy közös megegyezés esetén?

Legjobb válasz: A felmondási idõt a munka törvénykönyv határozza meg, nem a szerzõdés, ami így 60 nap. A közös megegyezésnél nincs végkielégítés. Kb ennyi a különbség.

A felmondási idõt a munka törvénykönyv határozza meg, nem a szerzõdés, ami így 60 nap. A közös megegyezésnél nincs végkielégítés. Kb ennyi a különbség.
A felmondási idõt tényleg a Munka törvénykönyve határozza meg, de nem 60 nap, hanem 30 nap (naptári nap). Ha a munkavállaló mond fel, akkor - ha egyébként a feltételek fennállnának rá - végkielégítés nem jár. Közös megegyezéses munkaviszony megszüntetés esetén pedig az van, amiben a dolgozó és a munkáltatója írásban megegyeznek. Ez szinte korlátlanul bármi lehet. Ilyenkor nem jár például végkielégítés a dolgozónak, de adható...:) Stb.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!