Találatok a következő kifejezésre: Közös megegyezéssel felmondás esetén (4 db)

Határozatlan idejű munkaszerződésem van, felmondási idő nem szerepel benne. Fel szeretnék mondani, ilyenkor mennyi ideig tarthat vissza a munkáltató? Mi a különbség munkavállalói felmondás vagy közös megegyezés esetén?

Legjobb válasz: A felmondási idõt a munka törvénykönyv határozza meg, nem a szerzõdés, ami így 60 nap. A közös megegyezésnél nincs végkielégítés. Kb ennyi a különbség.

A felmondási idõt a munka törvénykönyv határozza meg, nem a szerzõdés, ami így 60 nap. A közös megegyezésnél nincs végkielégítés. Kb ennyi a különbség.
A felmondási idõt tényleg a Munka törvénykönyve határozza meg, de nem 60 nap, hanem 30 nap (naptári nap). Ha a munkavállaló mond fel, akkor - ha egyébként a feltételek fennállnának rá - végkielégítés nem jár. Közös megegyezéses munkaviszony megszüntetés esetén pedig az van, amiben a dolgozó és a munkáltatója írásban megegyeznek. Ez szinte korlátlanul bármi lehet. Ilyenkor nem jár például végkielégítés a dolgozónak, de adható...:) Stb.
A közös felmondást ne írd alá, mert akkor egy forintot sem kapsz.Könyvelõt kellene kérdezni.
Kérni kérhetsz, de biztos találnak rá módot, hogy ne kapj egy fillért sem.
Kérhetsz - ugye ezért hívják megegyezésnek és nem diktátumnak. Más kérdés, hogy miben tudtok megegyezni.

Közös megegyezéssel történő felmondás esetén van felmondási idő, amit kifizetnek, de nem dolgozok le, mint pl rendes felmondásnál?

Tehát, ha beadtam 4.-én, hogy 15.-én leszámolok, közös megegyezéssel, van -e 30 nap felmondási id?? Mert ezt a témát csak érintik a paragrafusok.

Legjobb válasz: Van de csak a felét vagy köteles letölteni.

Van de csak a felét vagy köteles letölteni.
Nincs, pont azért nevezik közös megegyezésnek, mert a felek közösen megegyeznek és megállapodnak a munkaviszony utolsó napjában, ahogy ezt tettétek is, vagyis megállapodtatok a munkáltatóddal, hogy 15-én megszûnik a munkaviszonyod. Rendes felmondás esetén van a 30 nap felmondási idõ, vagyis ha rendes felmondással mondtál volna föl, akkor 4-étõl kezdõdne a 30 nap. Így viszont közösen megegyeztetek egy korábbi dátumban.
Tisztázzuk a fogalmakat: A kérdés eleve nem helyes: "Közös megegyezéssel történõ felmondás"... A közös megegyezés nem felmondás. A felmondás, mint ahogy a nevében benne van, azt jelenti, hogy az egyik vagy másik fél FELMONDJA a szerzõdést. A közös megegyezés megállapodás, melyet a felek egyezõ akarattal tesznek meg. Arról nem is beszélve. Közös megegyezéssel nem felmondják a munkaviszonyt, hanem megszüntetik. Éppen ezért a közös megegyezésben megállapított dolgok az irányadóak, mint ahogy az elõttem szóló helyesen, az az elõtt szóló pedig helytelenül mondta. Ha 15-én megszûnik a munkaviszonyod közös megegyezéssel, akkor 15-ét követõen már nem állsz alkalmazotti viszonyban. Felmondási idõ (szintén nevébõl eredõen) felmondás esetén van. Mivel itt nincs felmondás, (hanem a munkaviszony közös megegyezéssel történõ megszüntetése van), így nincs "felmondási idõ" sem.
EBH2005. 1338 A munkaviszony közös megegyezéssel való megszüntetésérõl szóló megállapodásban a felek elõírhatják a rendes felmondás szabályainak (teljes vagy részbeni) alkalmazását.


Mit tehetek abban az esetben, ha a munkáltatóm GYES-után nem akar tovább alkalmazni, és a felmondást közös megegyezéssel állítja ki?

Nekem természetesen szükségem lenne a munkára.

Legjobb válasz: Nem írod alá, majd a munkaügyi felügyeletnél is érdeklõdhetsz.

Nem írod alá, majd a munkaügyi felügyeletnél is érdeklõdhetsz.
Jogában áll elbocsátani.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!