Találatok a következő kifejezésre: Közös megegyezéssel felmondás (47 db)

Melyik a jobb munkavállalói felmondás, közös megegyezés illetve munkáltatói felmondás, ha új munkahely van kilátásba?

Jelenleg XY cégnél dolgozok és másik XY céghez mennék mi a folyamat melyik felmondási fajta jobb számomra s persze melyiknek mi az előnye?

Legjobb válasz: Ha te akarsz elmenni, akkor a munkáltatói felmondás nem mûködik. Munkavállalói rendes felmondás lehetséges, munkavállalói rendkívüli vagy közös megegyezéses. Ha te mondasz fel, 30 nap a próbaidõ - ennek felétõl a munkáltató eltekinthet, de nem kötelezõ. A rendkívüli felmondásnak komoly oka kell hogy legyen, a másik munkahely nem ilyen ok. A közös megegyezés a legjobb, mert ott megállapodhattok a felmondási idõrõl is.

Ha te akarsz elmenni, akkor a munkáltatói felmondás nem mûködik. Munkavállalói rendes felmondás lehetséges, munkavállalói rendkívüli vagy közös megegyezéses. Ha te mondasz fel, 30 nap a próbaidõ - ennek felétõl a munkáltató eltekinthet, de nem kötelezõ. A rendkívüli felmondásnak komoly oka kell hogy legyen, a másik munkahely nem ilyen ok. A közös megegyezés a legjobb, mert ott megállapodhattok a felmondási idõrõl is.

Írtatok már felmondást? Hogy néz ki egy helyes felmondás írásában? Közös megegyezéssel

Szeretném ha segítene és egy vázlatot írna mert még nem volt rá szükség és fogalmam sincs róla! Közös megegyezés alapján célszer? ugy hallottam.Köszönöm

Legjobb válasz: A közös megegyezésest általában a munkáltató írja. És a munkáltatói felmondást is õ írja. Neked akkor kell megírni, ha Te mondasz fel, (de az ugye nem közös megegyezés). Mellesleg ha beütöd a google-ba, hogy felmondás minta, fogsz találni mindenfélét.

A közös megegyezésest általában a munkáltató írja. És a munkáltatói felmondást is õ írja. Neked akkor kell megírni, ha Te mondasz fel, (de az ugye nem közös megegyezés). Mellesleg ha beütöd a google-ba, hogy felmondás minta, fogsz találni mindenfélét.
Felmondás Alulírott (név) azzal a kéréssel fordulok a munkáltatóhoz, hogy munkaviszonyom (dátum)-i utolsó nappal, közös megeggyezéssel történõ megszüntetéséhez hozzájárulni szíveskedjék. Kelt: (település, dátum) (Aláírás)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!!!
Jól kezdõdik az a "minta", amely Felmondás címet visel, és tartalmában közös megegyezést kér. A munkaviszonyt felmondani lehet a munkáltató vagy a munkavállaló részérõl, vagy közös megegyezéssel megszüntetni. Tehát ha valaki felmond, akkor nem közös megegyezésrõl beszélünk, mert az az egyik fél dolga. Közös megegyezés egy olyan kompromisszum, amelyben mindkét fél számára elfogadható feltételekkel szûnik meg a munkaviszony.
Írj privát e-mailt és mellékletben elküldöm. Ha közös megegyezéssel szûnik meg a munkaviszonyod, akkor rögtön kaphatsz álláskeresési járadékot, vagy segélyt; ha egyébként jogosult vagy rá. A munkavállaló általi rendes felmondáskor 90 napig nem jár ellátás, hiába lenne jogosult.

Közös megegyezés vagy rendes felmondás? (részletek lent)

Sziasztok!

Legjobb válasz: Amennyiben a közös megegyezésben egyik fél sem egyezik bele a másik kérésébe akkor az a gyakorlatban egy rendes felmondás. Semmi hátrány vagy egyéb gond nem ér attól, hogy rendes felmondással mondasz fel. Ha a felmondásod írásban jelezted akkor onnantól él a felmondási idõd.

Amennyiben a közös megegyezésben egyik fél sem egyezik bele a másik kérésébe akkor az a gyakorlatban egy rendes felmondás. Semmi hátrány vagy egyéb gond nem ér attól, hogy rendes felmondással mondasz fel. Ha a felmondásod írásban jelezted akkor onnantól él a felmondási idõd.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ :) Írásba is adtam, mondjuk abba beleírtam, hogy közös megegyezéssel kérem a munkaviszony megszüntetését... ebbõl lehet gondom, ha mégis rendes felmondással mondok fel?És ha a munkaadó mond fel nekem, annak milyen hátrányai lehetnek?
Csak annyi a különbség, hogy ha te mondasz fel, akkor nem vagy jogosult munkanélküli segélyre. A felmondási idõ tudtommal ugyanannyi. Onnantól számít, hogy írásos papírt adsz be a felmondásról.
A Munka Törvénykönyvét mikor tetszettek utoljára olvasgatni? Nincs már rendes felmondás. Felmondás van, amely egy egyoldalú jognyilatkozat. Olyan sincs már, hogy nem kapsz munkanélkülit (vagy minek nevezik most...), ha te mondasz fel. Egyébként meg, ha felmondtál, mit tud csinálni veled? Kirúg?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) Csak szeretnék felkészült lenni, és nem szeretném, ha a leírásban részletezett történet miatt kitolna velem, ezért fontos odafigyelnem minden részletre.


Mi a felmondás (közös megegyezéssel) folyamata?

- Az úgy jó, hogy pl. töltök le egy felmondó levél mintát, a rám vonatkozó adatokat beírom, bemegyek vele a f?nökhöz és átadom?

Legjobb válasz: A válasz: gondold meg, érdemes-e munkahelyet váltanod, csak akkor tedd meg, ha másik, biztos állás vár. Ha így van, akkor írj egy levelet, pl. Tisztelt Igazgató Úr! - Alulírott XY, kérem, hogy munkaviszonyomat 2012. október 31-vel, "Közös megegyezéssel" szíveskedjék megszüntetni. Idõarányos 7 nap fizetett szabadságomat, a munkaviszonyom megszûnése elõtt kiveszem. - A munkáltató nem fizeti ki ebben az esetben. Ha pl. 7 napod van még, akkor az ünnep miatt október 19-én dolgozol utoljára. 19-én ki kell fizetni a részedre járó összes járandóságodat a munkáltatódnak a számodra és elvileg a papírokat is el kellene készítenie. De a munkáltató dönt, ha rendes, elfogadja így. Munkavégzés alóli felmentés ebben az esetben nem jár. Le kell dolgozni a 30 napos felmondási idõt, kivéve a szabadságokat. Oda-vissza alapon el kell számolni a leltári dolgaiddal is. Ha használtál a munkáltató tulajdonában lévõ eszközt, mondjuk egy telefont, vissza kell adnod. Meg kell tudni, Kollektív Szerzõdés nincs-e érvényben, mert az egyedi rendelkezéseket tartalmazhat. A 30 nap átlagos eseteknél van. A felmondás közlésének másnapjától ketyeg a 30 nap. A keltezések naptári napra érvényesek. Szeptember 30-án beadod a felmondást és október 31-én megszûnik a munkaviszonyod.

A válasz: gondold meg, érdemes-e munkahelyet váltanod, csak akkor tedd meg, ha másik, biztos állás vár. Ha így van, akkor írj egy levelet, pl. Tisztelt Igazgató Úr! - Alulírott XY, kérem, hogy munkaviszonyomat 2012. október 31-vel, "Közös megegyezéssel" szíveskedjék megszüntetni. Idõarányos 7 nap fizetett szabadságomat, a munkaviszonyom megszûnése elõtt kiveszem. - A munkáltató nem fizeti ki ebben az esetben. Ha pl. 7 napod van még, akkor az ünnep miatt október 19-én dolgozol utoljára. 19-én ki kell fizetni a részedre járó összes járandóságodat a munkáltatódnak a számodra és elvileg a papírokat is el kellene készítenie. De a munkáltató dönt, ha rendes, elfogadja így. Munkavégzés alóli felmentés ebben az esetben nem jár. Le kell dolgozni a 30 napos felmondási idõt, kivéve a szabadságokat. Oda-vissza alapon el kell számolni a leltári dolgaiddal is. Ha használtál a munkáltató tulajdonában lévõ eszközt, mondjuk egy telefont, vissza kell adnod. Meg kell tudni, Kollektív Szerzõdés nincs-e érvényben, mert az egyedi rendelkezéseket tartalmazhat. A 30 nap átlagos eseteknél van. A felmondás közlésének másnapjától ketyeg a 30 nap. A keltezések naptári napra érvényesek. Szeptember 30-án beadod a felmondást és október 31-én megszûnik a munkaviszonyod.

Ha megszünik a munkaviszonyom (3 év) és közös megegyezéssel akarnak elküldeni, de én nem írom alá akkor az automatikusan rendes felmondásnak minősül? Igy már jár a végkielégítés? Van így rámnézve valami negatív hatása?

Legjobb válasz: 3 év után jár 1 hónap végkielégítés.Általában ha közös megegyezéssel megy el az illetõ akkor cége válogatja,hogy kiadja-e a végkielégítést.(a többség megadja) de nem kötelezõ. Ha nem írod alá,akkor sem biztos hogy rendes felmondás lesz belõle..A cég ha akar kitolhat veled.Csinálhatja azt,hogy egyéb okokra hivatkozva küld el,de az nem biztos hogy jó ha új helyre mész,és azt az értékelést kapják meg.Igaz végkielégítés akkor jár.Megteheti azt is,hogy nem küld el,és továbbra is dolgozol,de szinte minden munkádba belekötnek,lehetetlené teszik,hogy jól végezd a munkádat(röviden rád szállnak) és a végén te fogsz elmenekülni..Szerintem kérdez meg a céget,hogy ha közös megegyezéssel mész el akkor adnak-e végkielégítést neked..Utána is rá érsz evvel foglalkozni...

3 év után jár 1 hónap végkielégítés.Általában ha közös megegyezéssel megy el az illetõ akkor cége válogatja, hogy kiadja-e a végkielégítést.(a többség megadja) de nem kötelezõ. Ha nem írod alá, akkor sem biztos hogy rendes felmondás lesz belõle..A cég ha akar kitolhat veled.Csinálhatja azt, hogy egyéb okokra hivatkozva küld el, de az nem biztos hogy jó ha új helyre mész, és azt az értékelést kapják meg.Igaz végkielégítés akkor jár.Megteheti azt is, hogy nem küld el, és továbbra is dolgozol, de szinte minden munkádba belekötnek, lehetetlené teszik, hogy jól végezd a munkádat(röviden rád szállnak) és a végén te fogsz elmenekülni..Szerintem kérdez meg a céget, hogy ha közös megegyezéssel mész el akkor adnak-e végkielégítést neked..Utána is rá érsz evvel foglalkozni...
Mindenképp egyeztess a céggel (munkaügyi vezetõ, ügyvezetõ, kivel milyen viszonyban vagy). Fontos lenne tudni, hogy mi a céljuk a közös megegyezéssel történõ felmondással, ugyanis a rendes felmondással jobban jársz anyagilag. Ha emiatt az anyagi oldal miatt akarják a km-et, akkor ne írj alá semmit. Nem válik automatikusan semmivé (tehát nem tud rendes felmondássá válni), ugyanis amíg nem írsz alá semmit, a munkaviszonyod megmarad. Jó ha tudod, hogy rendes felmondással 3 év után 1 havi munkabéred illet meg, ugyanakkor 1 hónapos felmondási idõt is kapsz, amibõl szintén 1 havi béredet fogják adni, de ebbõl az idõbõl csak a felét dolgozod le, a többi alól fel kell mentsenek (ez kötelezõ érvényû). Tehát összességében 2 hét munkáért 2 havi pénzt kapsz (a végkielégítéssel együtt).

Mi a különbség a munkavállaló szempontjából a felmondás és a közös megegyezés szempontjából?

Tegnap (2010. július) közölte velem a mhelyem, hogy nem tudnak tovább foglalkoztatni. Közös megegyezést vetettek fel. Milyen hátrányok érhetnek, ha ebbe belemegyek? Végkielégítés nem jár, mert csak két évig dolgoztam itt. Közös megegyezés esetén jár vmilyen munkanélküli támogatás (nem tudom, hogy most hogy van a rendszer, van-e segély, járadék stb.).

Legjobb válasz: Ha a munkáltató mond fel, akkor a felmondás közlésétõl számítva 1 hónap felmondási idõ van, aminek a felét ki kell adnia úgy, hogy nem dolgozol, de teljes bért kapsz. Ha közös megegyezéssel, akkor már másnaptól megszûnhet a munkaviszonyod. De megegyezhettek fix dátumban, pl egy hónap múlva, és itt is van rá lehetõség, hogy fél hónapig ne járj be dolgozni, de megkapd a fizetésed (ezeket a közös megegyezésnél bele kell venni a munkaszerzõdés megszüntetésérõl szóló okiratba) Mindkét esetben a ki nem vett szabadságaidat rendezni kell (vagy kiadja a munkaviszony megszûnése elõtt, vagy megváltja pénzben, ha õ mond fel, akkor nem adhatja a szabikat az alatt a fél hónap alatt, amit bejárás nélkül kell adnia) A béredet és a munkanélküli ellátáshoz szükséges papírjaidat az utolsó munkanapon ki kell adnia. A munkaviszonyod megszûnése utáni elsõ munkanapon jelentkezhetsz a munkaügyi központban. A munkaviszonyod megszûnése utáni 3 napban elmehetsz passzív táppénzre, ami jelenleg 30 nap. Ha ezt választod, akkor a passzív táppénz lejárta után jelentkezhetsz a munkaügyiben (illetve jelentkezni jelentkezhetsz, de csak a táppénz lejárta után regisztrálnak)

Ha a munkáltató mond fel, akkor a felmondás közlésétõl számítva 1 hónap felmondási idõ van, aminek a felét ki kell adnia úgy, hogy nem dolgozol, de teljes bért kapsz. Ha közös megegyezéssel, akkor már másnaptól megszûnhet a munkaviszonyod. De megegyezhettek fix dátumban, pl egy hónap múlva, és itt is van rá lehetõség, hogy fél hónapig ne járj be dolgozni, de megkapd a fizetésed (ezeket a közös megegyezésnél bele kell venni a munkaszerzõdés megszüntetésérõl szóló okiratba) Mindkét esetben a ki nem vett szabadságaidat rendezni kell (vagy kiadja a munkaviszony megszûnése elõtt, vagy megváltja pénzben, ha õ mond fel, akkor nem adhatja a szabikat az alatt a fél hónap alatt, amit bejárás nélkül kell adnia) A béredet és a munkanélküli ellátáshoz szükséges papírjaidat az utolsó munkanapon ki kell adnia. A munkaviszonyod megszûnése utáni elsõ munkanapon jelentkezhetsz a munkaügyi központban. A munkaviszonyod megszûnése utáni 3 napban elmehetsz passzív táppénzre, ami jelenleg 30 nap. Ha ezt választod, akkor a passzív táppénz lejárta után jelentkezhetsz a munkaügyiben (illetve jelentkezni jelentkezhetsz, de csak a táppénz lejárta után regisztrálnak)
Anyagilag jobban jársz a rendes felmondással, mert plusz egy havi bért kapsz, a hónap felét ledolgozod, a másik fele alól fel kell mentenie. A mv. megszûnésének napja után bármikor kérhetsz álláskeresési járulékot.
Semmilyen hátrány. Ennek csak a végkielégítés szempontjából lenne jelentõsége.
A kérdező hozzászólása: köszi! és ha közös a megegyezés, kérhetek munkanélkülit, ha nem kapok állást?
közös megegyezésnél azonnal kérhetsz álláskeresési járadékot a munkaügyi központtól
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm! szept. 30-val szûnik meg, és aug. 31-ig kell bejárnom dolgozni (60 nap a felmondási idõ). bocs, még egy kérdés: ha táppénzre megyek okt. 1-jével, akkor a korábbi fizetésem alapján kapom a pénzt, vagy ekkor vmi egységes összeget kapok?
A táppénz összegének kiszámításakor nem számít, hogy "aktív", vagy passzív táppénzen vagy. Ugyanúgy számolják majd ezt is, mintha még munkaviszonyban lennél.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a segítségeteket! sajnos, idén voltam kórházban (mûtét), most hat hét alatt jöttem ki egy hülye bronchitisbõl (alig kaptam fizetést a betegállomány miatt), mert legyengült a szervezetem. a mûtét óta sokat fáj a hasam, úgyhogy sztem élni fogok a lehetõséggel... szegény kollégám, még nem is tudja, hogy kirúgtak (nem mertem neki elmondani). õ a kirúgások és a megnövekedett feladatok miatt totál összeomlott, jelenleg is pszichológushoz jár, elõtte pszichiáter írt fel neki bogyókat. most, hogy engem is kirúgtak, egyedül maradt - nem tudom, mit fog szólni, vagy hogy hogy fogja bírni a nyomást... én meg két héttel ezelõtt elutaztam nyaralni, és az összes pénzemet feléltem (adóvisszatérítésbõl mentem). szemét munkahely nem szólt volna ám: hülyegyerek, ne költsd el az utolsó fillérjeidet, mert ki leszel rúgva :(((( hát, ez van... de mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszokat is és a normális hangnemet is.

A felmondási időnek szerepelnie kell a közös megegyezéssel történő felmondásban?

Nem szerepel semmilyen formában - sem, hogy eltekint tőle, sem, hogy le kell dolgoznom. 15 éve voltam a cégnél és most kötelez a közös megegyezésre, de szerintem a felmondás még így is több ponton hiányos.

Legjobb válasz: Csak hozzáfûzném. Közös megegyezésre a munkáltató nem kötelezhet és nem is tud. Ha nem akar tovább foglalkoztatni, akkor mondjon fel Neked. Ha Te is így látod, akkor ne írj alá semmiféle közös megegyezéses papírt. Ennyi. Nem tud mit tenni jogilag, maximum pokollá teszi az életed a munkahelyen, de hogy ezt Te hogyan bírod, és akarod-e bírni, csak Te döntöd el.

Csak hozzáfûzném. Közös megegyezésre a munkáltató nem kötelezhet és nem is tud. Ha nem akar tovább foglalkoztatni, akkor mondjon fel Neked. Ha Te is így látod, akkor ne írj alá semmiféle közös megegyezéses papírt. Ennyi. Nem tud mit tenni jogilag, maximum pokollá teszi az életed a munkahelyen, de hogy ezt Te hogyan bírod, és akarod-e bírni, csak Te döntöd el.
A kérdező hozzászólása: A lényeg, hogy minden dolgozót (4 fõ) elküldtek, mert nem termel tovább a cég. A cég nem szûnik meg, csak nem termel. Közös megegyezést akarnak aláíratni (a többiek alá is írták). Mivel 15 éve vagyok a cégnél, ezért járna végkielégítés, ezt akarják megúszni. Ráadásul 2006-ban indítottak egy új céget, jogfolytonosan átvettek minket, de ez csak papírforma volt. Viszont a felmondásban nem a 1997-tõl tartó munkaviszonyt szünteti meg, hanem 2006-tól tarót. Ez így rendben van?
Nincs, ha egyszer jogfolytonosan vettek át. Azt sem értem, miért írja alá bárki is, hogy ne kapjon végkielégítést, ha egyszer jár neki. Fordulj munkajogászhoz, mert így távolról viszont igazán mondani semmit sem lehet, a tények kb. 1% ismerjük meg, azt is csak a leírásodból. Meg kéne nézni a szerzõdéseket, a cég anyagait, az elétek rakott közös megegyezést...
A kérdező hozzászólása: Igazából csak az van a közös megegyezésben, hogy a munkaviszonyt 05.03. nappal közös megegyezéssel megszûnteti, 05.11-ig elszámol és minden papírt át ad. Meg persze a személyes adatok. Netrõl nyomtatták egyébként. Én már abban sem vagyok biztos, hogy mind a 15 év alatt rendesen be volt jelentve a munka. Ennek utána lehet nézni valahol?
Ha jogfolytonosan vett át egy másik cég, akkor a legeslegelsõ megkötött (15 évvel ezelõtti) munkaszerzõdés él. Tehát Neked a munkaviszonyod a második cégnél is 15 év lesz, ha tetszik nekik, ha nem. Ne hagyd elveszni a végkielégítést! Egyébként közös megegyezés esetén is él az a jogszabályhely, hogy legkésõbb a munkaviszony megszûnésének napján az elmaradt járandóságokat ki kell fizetni a dolgozó részére, valamint a leszámolási papírjait is kézbe kell, hogy kapja. Ez alól kivétel, ha a közös megegyezés azonnali hatályú. Tehát aznap eldöntitek, hogy másnap már nem áll fenn a munkaviszony. Ekkor a papírok kiadása, bérfizetés a közléstõl számított harmadik munkanapon még jogos.

Ha felmondok, de közös megegyezéssel akkor kell felmondási időt letöltenem vagy ahogy felmondok el is jöhetek onnan?

Legjobb válasz: Közös megegyezésnél az van, amiben megegyeztek. A rendes felmondásnál van felmondási idõ. Közös megegyezés esetében rögtön megszûnhet a munkaviszonyod, ha abban állapodtok meg a munkáltatóval.

Közös megegyezésnél az van, amiben megegyeztek. A rendes felmondásnál van felmondási idõ. Közös megegyezés esetében rögtön megszûnhet a munkaviszonyod, ha abban állapodtok meg a munkáltatóval.
Igen, nem jó amit írsz. Olyan nincs, hogy közös megegyezéssel valaki felmond. Vagy felmond, vagy felmondanak neki, vagy közös megegyezéssel távozik. Ha közös megegyezés van, akkor ahhoz tartja magát a munkavállaló és a munkáltató is, amiben közösen megegyeztek. Ha kikötnek még ledolgozandó idõt, akkor le kell dolgozni, ha nem, akkor azonnal távozhat a dolgozó. Sõt, egyéb juttatásokban is megegyezhetnek, amit a Munka Törvénykönyve nem ír elõ kötelezõen. Például adnak végkielégítést, pedig nem járna.... stb. De ilyen cég nem hiszem, hogy van, ha csak nem saját rokonról van szó. Ha közös megegyezés van, akkor jár (ha a többi feltétel is teljesül) álláskeresési segély, ha felmond a dolgozó, akkor nem, ha a dolgozónak mondanak fel, akkor is jár.
Ha felmondasz, akkor az van, amit a Munka Törvénykönyve elõír. Felmondási idõ, felmentési idõ stb. Ha közös megegyezéssel szüntetitek meg a munkaviszonyt, akkor az van, amiben közösen megegyeztek és lehetõleg írásban. Ez bármi lehet: felmondási idõ, azonnali távozás stb. Meg lehet abban is egyezni májusban, hogy novemberben megszüntetitek a munkaviszonyt. Tehát közös megegyezés esetén nagy a szabadság. A különbség az, hogy ha felmondasz, akkor nincs "munkanélküli segély", ha közös megegyezéssel váltok el egymástól, akkor egyéb feltételek fennállása esetén jogosult vagy "munkanélküli segélyre" (ma már álláskeresési járadék a neve). Tui
HA közös megegyezéssel mondasz a felmondási idõd még mindig érvényben van ami 1 hónapot jelent.De ilyenkor a fõnökkel lehet tárgyalni.VAn aki teljesen elengedi, és kifizeti egybõl a felmondási idõt.Van aki 2 hetet kr még, hogy dolgozd le, és van ahol bizony az 1 hónap felmondási idõhöz ragaszkodnak..Beszéld meg a fõnökkel.
nos mivel nemrég kezdtem el jogot tanulni nembiztos hogy jót/helyeset írok : De elvileg ha közös megegyezésrõl van szó akkor 30 naptól- xy napot kell még utánna ledolgoznod...ez függhet a munkahelyen eltöltött idõtõl stb. ennek a függvényébe változik.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Miért jó a munkáltatónak a közös megegyezéssel történő felmondás? Mi a különbség a közös megegyezés és a rendes felmondás között?

Ismer?sömet elbocsájtották oly módon, hogy eléraktak egy közös megegyezéses papírt, -8 év munkaviszony után 45 napi bért fizetnek, másnaptól nem kell dolgozni jönni- 5 percet kapott, hogy aláírja, vagy más módot találnak a leszámoltatására. Miért jó ez a munkáltatónak? Ez jogszer? eljárás? / A munkájára nem volt panasz, sehol egy figyelmeztetés/

Legjobb válasz: Mert nem kell végkielégítést fizetni, (3 évenként 1 hónapi fizetés) ,illetve gyakorlatilag nem perelheti a munkáltatót. Nem kellett volna aláírni. A kirúgásnak szigorú feltételei vannak (pl.: írásban kell figyelmeztetni a munkavállalót több alkalommal stb.) HA EZT UTÓLAG AKARTÁK VOLNA "LEPAPÍROZNI" AZ SEMMISNEK MINÕSÜLT VOLNA. A végkielégítés mértékénél is eleve törvényt sértettek. Érdemes lenne Munkaügyi biróságra adni az ügyet. Hiába volt ott 8 évet ez nem "haverság" kérdése.

Mert nem kell végkielégítést fizetni, (3 évenként 1 hónapi fizetés) , illetve gyakorlatilag nem perelheti a munkáltatót. Nem kellett volna aláírni. A kirúgásnak szigorú feltételei vannak (pl.: írásban kell figyelmeztetni a munkavállalót több alkalommal stb.) HA EZT UTÓLAG AKARTÁK VOLNA "LEPAPÍROZNI" AZ SEMMISNEK MINÕSÜLT VOLNA. A végkielégítés mértékénél is eleve törvényt sértettek. Érdemes lenne Munkaügyi biróságra adni az ügyet. Hiába volt ott 8 évet ez nem "haverság" kérdése.
2. v! Úgye ezt Ön sem gondolja komolyan? Itt nyilvánvaló, hogy a dolgozót megkárosították! Elég csak a végkielégítést megnézni. És a közös megegyezést általában kizárólag a munkáltató szokta kezdeményezni, hogy a kötelezettségeit ne kelljen teljesítenie.
A közös megegyezés az elõször is nem felmondás. Vagy felmondás (bármelyik oldalról), vagy közös megegyezés. A közös megegyezés azért jó, mert a nevében is benne van: olyankor BÁRMIBEN megállapodhatnak. Egyszerûbb is, mindkét félnek lehet kedvezõbb is amúgy. Nem feltétlenül kell itt arra gondolni, hogy kihasználnak vagy átvernek bárkit is. (De persze tudom, hogy elõfordulhat.) A felmondás minden részletét a törvény szabályozza, azzal sokat lehet "bukni", ha rosszul csinálják (ismétlem: bármelyik fél!!), bonyolultabb is, van felmondási idõ, esetleg végkielégítés, stb.
De, komolyan gondolom, mert általánosságban válaszoltam, nem a konkrét esetre.
Nem feltétlenül a munkáltató kezdeményezi, mert pl. ha a dolgzó gyorsan akar állást változtatni, és nem ledolgozni a felmondási idõt, akkor is közös megyegyezést kezdeményez. És nem kötelezõ elfogadni sem.
Megkárosították a dolgozót?! Hogyan is? Õ is aláírta a megszüntetõ okiratot, ahelyett, hogy a lónak bizonyos testrészeit emlegette volna (vagy hívott volna ügyvédet)! Ha máshogy szüntetik meg a munkaviszonyát (értsd: felmondanak neki), akkor tényleg járt volna neki végkielégítés, így viszont nem, és az egész eljárás teljesen jogszerû volt! Ráadásul még felmondás esetén is meg lehetett volna támadni az indokolást, ha az nem megfelelõ; közös megegyezésnél ezzel szemben nincs indokolási kötelezettség. Nem kéne gondolkodás nélkül minden szart aláírni, nem kéne rettegni egy ilyen kemény szituációtól. Aki dolgozik, tudjon már kiállni magáért...
Azért mondom. Én pl. tegnap közös megegyezéssel szüntettem meg a munkaviszonyomat, hogy ma már beállhassak az új munkahelyemre. Ez nekem volt jó - azzal, hogy a munkáltatómat sem károsítottam meg semmivel!

Munkaviszony megszüntetése közös megegyezéssel, ha ilyen felmondás születik de viszont a munkaszerződésben 30 nap van kikötve felmondási időként akkor egyből ott lehet hagyni a munkahelyet?

Van egy cég (f?vállalkozó aki alkalmaz minket) a munkaterületen és én vagyok ott a cég képviseletében a f?nök.Én veszek fel embereket és rúgom ki ?ket, eligazítom anapi munkát stb... de most én akarok felmondani.Sürg?s lenne!

Legjobb válasz: A közös megegyezéstõl függ. Ha abban egyezel meg, hogy azonnal ott lehet hagyni, akkor igen.

A közös megegyezéstõl függ. Ha abban egyezel meg, hogy azonnal ott lehet hagyni, akkor igen.
A kérdező hozzászólása: A közös megegyezést én kötöm ki a fõvállalkozó csak megkapná a felmondási papírt mert hogy az a sajátságos helyzet van h fõnökként nincs kinél felmondanom de viszont szabadulnék nagyon gyorsan. Ha olyan a felmondási szerzõdés h munkaviszony megszûntetése közös megegyezéssel és még plusszba megjegyzésként odaírom h felmondási idõt sem kötök ki pl családi okok miatt, és aláírom sztem így jó lenne nem?? de várom még néhány munkajoghoz értõ ember válaszát . És mivel én vagyok a fönök az emberek felé én írom alá a munkaszerzõdésben a munkáltatói részt de ha én akarom megszûntetni a munkaviszonyt én mint munkavállaló írom alá vagy akkor is aláírom mint munkáltató is???
nem hiszem, hogy te saját magaddal közösen megyezhetnél. ehhez szinte biztos, hogy nincs jogod. neked is van fõnököd, azokkal kell egyeztetni. azaz a saját feletteseiddel. biztos vagyok benne, hogy a munkaköri leírásod az alattad dolgozó emberekrõl szól, így nem rúghatod ki magadat és a feletteseidet sem.
A közös megegyezés nem felmondás. A felmondási idõ - ahogy az a nevébõl is kitûnik - FELMONDÁSRA vonatkozik. A közös megegyezésnél abban állapodtok meg, amiben csak akartok. Akár abban is, hogy már másnap nem is mész be.
"A közös megegyezést én kötöm ki" --> ez viszont nem KÖZÖS MEGEGYEZÉS. Hogy tudnál egyoldalúan megegyezni? Ilyen nincsen. Amirõl te beszélsz, az tényleg felmondás, ez esetben viszont igenis le kell dolgoznod a harminc napos felmondási idõt!
Ha 30 nap a felmondási idõ, akkor ebbõl annyival élnek amennyivel akarnak. A cég aminél felmondanál dönthet úgy is hogy egyáltalán nem élnek a 30 nappal vagy csak egy részével. Mivel a felmondási idõre is volnatkozik a munka törvnykönyve és pl jár a fizetés is, nem célszerû elszabotálni


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!