Találatok a következő kifejezésre: Közös megegyezéskor, az ügyvéd (3 db)

Közös megegyezéskor, miután az ügyvéd megcsinálta a válás beadásához szükséges papírt, mindkét félnek alá kell írnia azt vagy elég az ügyvéd aláírása, mielőtt beadásra kerül a bíróságra?

Legjobb válasz: Mivel közösen egyeztetek meg, tehát mindkét fél kimondta a válás szándékát, mindkét félnek alá kell írni a papírokat, különben érvénytelen lesz formailag a papír.

Mivel közösen egyeztetek meg, tehát mindkét fél kimondta a válás szándékát, mindkét félnek alá kell írni a papírokat, különben érvénytelen lesz formailag a papír.
csak a közösmegegyezös papírokat kell mindkét félnek, a kereseti kérelmet csak a felperesnek.

Válóperem folyik, 1 tárgyalás volt közös megegyezéssel ezért nem vittem ügyvédet. Lehet még vitatni a gyerektartás összegét a következő tárgyaláson vagy már így marad ha ott az elsőn a békítőn rábólintottam?

Teljesen felkészületlenül ért amikor a férjem a gyerektartás összegét megkérd?jelezte.3gyerek után nem hajlandó fizetni, a törvényben megállapított százalékot, csak 90-ezer forintot. (a jövedelme nagyon magas neki. úgy 350000ft. Mivel nem tudtam teljesen tiszta fejjel gondolkodni, rá bólintottam a dologra, de itthon már kiszámoltam nagyon rosszul járnék így!

Legjobb válasz: most a bíroság megállapítja a törvényest 8a bíroság mindig a gyerekek érdekét nézi) és ha az nem tetszik neki akkor majd persekedhet, de az sok sok pénzbe fog kerülni neki, mert a perek illetékeket vonnak és százezrek. én amondó vagyok ha nagyon nem akar annyit fizetni, akkor mond meg neki hogy fizesen amennyit te jónak látsz még de vegye a gyerekenek a ruhákat, vigye öket nyaralni, iskola szereket felszereléseket. ezek nagyon sokba kerülnek ahogy te is tudod, és nem neked kell jól járnod hanem a gyerekeknek. és lehet egy ilyen megoldással nem élzödik ki a kapcsolat közetetek. ha pedig nem tartja be a megegyezést akkor meg még mindig ott a bíró végzés akkor fizessen annyit amiennyit kell neki.

most a bíroság megállapítja a törvényest 8a bíroság mindig a gyerekek érdekét nézi) és ha az nem tetszik neki akkor majd persekedhet, de az sok sok pénzbe fog kerülni neki, mert a perek illetékeket vonnak és százezrek. én amondó vagyok ha nagyon nem akar annyit fizetni, akkor mond meg neki hogy fizesen amennyit te jónak látsz még de vegye a gyerekenek a ruhákat, vigye öket nyaralni, iskola szereket felszereléseket. ezek nagyon sokba kerülnek ahogy te is tudod, és nem neked kell jól járnod hanem a gyerekeknek. és lehet egy ilyen megoldással nem élzödik ki a kapcsolat közetetek. ha pedig nem tartja be a megegyezést akkor meg még mindig ott a bíró végzés akkor fizessen annyit amiennyit kell neki.
A 20% az a nettóbérbõl értendõ és gyermekenként. 3 gyermeknél már összesen maximum 50%-ot állapíthat meg a bíróság. Azzal. hogy rábólintottál gyakorlatilag közös megegyezés született.
A kérdező hozzászólása: A kérdésem az lenne, lehet-e még azt mondanom hogy nem felel meg az összeg amit vállalni akar, vagy ha már azt mondtam jó legyen annyi amennyi akkor már ez a dolog le van játszva.Ez volt az elsõ tárgyalásunk, lehet még változtatást kérnem a következõn?
Nézd az a 90.000 ft a 350.000 nek a 25%-a. Gondolj bele abba is, hogy volt férjednek új életet kell kezdenie valamibõl. Nem tudom persze milyen volt a vagyon elosztás... az is árnyalja a képet. A törvény amúgy 20% ot ír elõ, de minimum 25 ezret. Szóval szerintem jó pénz ez, fõleg ha dolgozol. http://www.origo.hu/itthon/20080619-penzen-lathatason-veszek..

Az ügyvéd mennyiért írja meg azt a papírt hogy ne keljen békítő tárgyalás? Közös megegyezéssel vállunk! Egy hét múlva lesz a tárgyalás!

Legjobb válasz: Köszi hogy írtál hát én adtam be a válást akkor én lennék a felperes? És neked hány perces volt a ez a tárgyalás ?

A kérdező hozzászólása: Köszi hogy írtál hát én adtam be a válást akkor én lennék a felperes? És neked hány perces volt a ez a tárgyalás ?
A kérdező hozzászólása: És te hol is adtad be a válást én Pesten.Bírótól is függ hogy miket kérdeznek nem ?Ha van a férjemnek másik csaja azt is behívják?
nekem a tárgyalás kb 10-15 perc volt, mert elõre megegyeztünk mindenben a - már ex - férjemmel - de azért nagyon hosszúnak tûnt az a negyed óra is :S csak négyen voltunk bent, én, a férjem, a bíró és egy nõ, aki gépelte a jegyzõkönyvet a menete annyi volt, hogy egyeztette a bíró az adatokat, megkérdezte, hogy valóban válni akarunk-e, mindkettõnket megkérdezte, hogy miért, és hogy nem lehet-e szerintünk megoldani a dolgot, hogy ne legyen válás mivel mindketten válni akartunk, ezért nem húzta tovább, lezárta az ügyet és kb 2-3 hét múlva jött postán a bontó határozat
Nekem 9 perc volt...mi veszprémben váltunk, viszont a párom budaörsön. Neki kb. 15 perc volt. Azért volt náluk egy kis kukacoskodás, mert a bíró rácuppant a lakásra..és mindenképpen elakarta felezni a feleséggel. Pedig ott volt a tulajdoni lap, hogy csak a páromé. Tõle is kérdzeték, hogy együtt él-e valakivel és kérdezték a nevem tõle. Fel is mondta a magnóra. Tõlem csak azt kérdezték, hogy együtt élek-e valakivel. Nevet nem. A csajt nem fogják behívni, ez biztos. Mi úgy írtuk meg a levelet, hogy ...... továbbiakban felperes és ( ez volt a párom )...... továbbiakban alperes ( ez volt a felesége ). Ha ti nem így írtátok, vagy ez nincs benne, akkor valakitõl meg fogják ezeket kérdezni. Szerintem egyébként a férjed lesz. Csak azokat fogják kérdezni, amit leírtatok a papírba, hogy tényleg így van-e. Nem változott esetleg azóta a helyzet. Gondolom nem 2 hete adtátok be. Van valami ilyen mondat, hogy a bíró mondja, hogy a kapcsolat javíthatatlanul megromlott? Erre kell határozottan válaszolni. Eszembe jutott még valami. Még ilyet is kérdezhet, hogy mikor romlott meg végérvényesen a kapcsolat és, hogy mikortól érezted magad rosszul benne. Ha esetleg rákérdez az okra, bár nem valaszínû, akkor mondhatod azt, hogy nem kívánsz errõl beszélni. Akárki meséli is el a történeteteket részletekben, a másiktól megfogják kérdezni, hogy szerinte is így volt és, hogy egyett ért-e vele ill. kíván-e valamit hozzátenni. Tõlem még kérdeztek ilyet, hogy iskolai végzettség, foglalkozás, hány gyermek született a házasságban. Bocsi, ha már írtam olyat, amit az elsõ levelemben is...csak gondolkozom. Ha szerncsétek van, akkor ott meg is mondja a bíró a másik dátumot. Nekünk megmondta. Egy dologra figyelj oda, ha vége a tárgyalásnak 30 napod van arra, hogy beadj még egy kérvényt. Mindegy, hogy kiadja be, az sem baj, ha mindketten. Ha viszont esetleg senki sem adja be, akkor megszûntetik a pert. A párodnak nem kell tudni, hogy te beadtad, tõle függetlenül is be lehet. Nem kell a beleegyezése. Ez a következõrõl szól: Tisztelt Bíróság! Én ...... (szül hely, idõ, anyja neve )esetleg leánykori név ......ügyiratszámra hivatkozva kérem perem folytatólagos tárgyalását. Köszönettel: ...... Ez az a levél amit el kell küldeni, akár már másnap a bíróságra. Remélem tudtam segíteni. Ha bármi kérdésed van, írj nyugodtan.
Az vagyok aki az ügyvédi papírról ír, hogy be kell adni...nekem is, és a mostani páromnak is kellett beadni. Nekem elmondta a bíró, hogy ha nem adjuk be, a per érvényét veszíti. Az én válásomon a férjemnek volt ügyvédje, õ már másnap beadta bíróságra. Olyan mintha kibékültetek volna. Pénzbe nem kerül, illetéke nincs..."csak" az ajánlott levél költsége, amit most kb 250 ft.
A papírba leírtátok az utolsó közös lakhelyet? Ha igen, és nincs benne az idézésben, hogy tulajdoni lap másolatot vigyél, akkor nem kell. A személyidet, lakcímkártya, meg az idézés legyen nálad. Meg esetleg olyan dolog, ami rajta van az idézésen. Ha viszont, olyat írtatok a levélbe, hogy a férj nevén van a lakás...stb, akkor az õ levelében lehet olyan, hogy tulajdoni lap. De ezzel ne törõdj, ez az õ "balhéja". Majd õ kikéri, ha neki írtak ilyet. Ha jól emlékszem 4000 ft egy ilyen. Hülye lennél kikérni. Egyébként ezzel is a másik felet védik, nehgy valaki jogtalanul happolja el a közös lakást. Azt vidd magaddal, ami a te idézésedben kértek!!
Képzeljétek ma volt a tárgyalás és kb. 5 perc alatt végeztem!! Én meg egész nap hogy izgultam!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy válaszoltál !!!!!Sokat segítettél !!!csak az lenne a kérdésem hogy nekem nincs saját tulajdon házam a férjemnek viszont van de önkormányzati arról is kell papírt vinni ?
A kérdező hozzászólása: Na az jó én attól félek hogy mindent részletesen fognak kérdezni! Én meg nem szeretnék ott magyarázkodni!!és számít az hogy már mi 1és fél éve külön élünk és neki már van másik kapcsolata ?
Én is izgultam mind a két tárgyalás elõtt. Az elsõ hosszabb volt kb. 15 perc, a második pedig annyi, hogy sétával együtt 10 perc múlva már sms-t írtam a kocsiban. :D Izgalmamban csak ott néztem meg az idõt. :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!