Találatok a következő kifejezésre: Közös megegyezéskor, az (63 db)

Ha a munkáltató mond fel a munlavállalónak, mert a dolgozó nem hajlandó aláírni a közös megegyezést, az jár valamiféle gonddal, bajjal vagy priusszal a későbbiekben, ha majd a dolgozóáshol akar elhelyezkedni?

Legjobb válasz: Hivatalosan nem. Ellenben én személy szerint biztos nem alkalmaznék olyan embert, akit egyszer már ki kellett rúgni. Pláne pont elõttem.

Hivatalosan nem. Ellenben én személy szerint biztos nem alkalmaznék olyan embert, akit egyszer már ki kellett rúgni. Pláne pont elõttem.
Elvileg semmivel. Gyakorlatilag is csak akkor látja az új munkaadó, hogy kirúgtak, amikor már felvett és a papírjaid intézi - de lehet még akkor sem. (szerintem személyiségi jogok miatt akkor sem).
A kilépõ papírokat tuti, hogy látja.
Ráadásul jobb helyen referenciát kérnek rólad az elõzõ munkáltatódtól. Képzelem, milyen szépeket fognak mondani valakirõl, akit ki kellett rúgniuk.
61%-os! A kilépõpapíroknak csak egy része szükséges az új munkahelyen a belépéshez. Melyek szükségesek, azokban nem szerepel az elõzõ munkaviszony megszûnésének módja. Ha a munkavállalót a cég mûködésével összefüggõ okok miatt bocsátják el, akkor a munkáltató valószínûleg nem fogja azt mondani, ha referenciát kérnek, hogy nem dolgozott jól. Ha meg a munkájával volt baj, akkor közös megegyezésnél sem fogja azt mondani, hogy a munka hõse volt.
Szerintem normális dolog.Én kiskoromban csak minden második héten mehettem 2 napra:(
engem mindig elengednek, cserébe idõbe hazaérek, nem üttetem el magam (csak majdnem :D)
Ez egy teljesen normális és követendõ dolog. Bár minden szülõ így gondolkodna. Ha a szülõk elszakadnak egymástól, a gyerekeik nem kell, hgy elszakadjanak a szüleiktõl. Okosan csinálod. Ez a gyerekeitek érdeke is.
Szerintem is teljesen normális dolog ez.A gyerekeknek is ez az érdekük, hogy köztetek ne legyen feszültség.Értelmes intelligens emberek nem a gyerekekkel csatároznak válás után.Maradjatok is normális viszonyban amennyire csak lehet.Így kevésbé sínylik meg a gyerekeitek a válásotokat. Bár mindenki ilyen normálisan gondolkozna, és ne kellene gyerekeknek szenvednie a szüleik kicsinyes egymás iránti bosszúja miatt.
Nagyon okosan teszed, hogy engeded õket az apjukhoz, ha menni akarnak.Ha ti el is váltatok, õ még az apjuk marad.Azért javaslom, hogy a jelentõsebb , gyerekekkel kapcsolatos kérdéseket beszéljétek meg egymással is.Ha már kamaszodnak, ne fordulhasson elõ, hogy te nem engedsz meg valamit, az apjuk pedig igen.Tapasztalatom szerint a gyerekek hajlamosak kijátszani egymás ellen a szülõk engedékenységét. Pl.Anyu nem veszi meg nekem , amit kérek, mert nincs rá pénze. (Valójában feleslegesnek tartja .)Az apuka megveszi.Vagy: Apunál netezhetek 10 óráig, itthon miért nem ? Az ilyen helyezeteket kell elkerülni a gyerekek érdekében.
Teljesen jól csinálod. Ki nem állhatom azokat a szülõpárokat, akik bevonják az egymás elleni harcba a gyerekeiket, és tiltják õket a másik szülõtõl. Attól, hogy õk uálják esetleg egymást, a gyerek mindkét szülõjét szeretheti.
Szerintem teljesen jól csinálod. Jó lenne, ha több ember lenne képes félretenni a saját keservét, és a gyerekei érdekét nézni...
Addig, amíg ez a gyerekeid érdekeit szolgálja, aláírom. De olyan is van, amikor egy-egy ilyen hétvégérõl úgy jön haza a gyerek, hogy flegma, bunkó a saját anyjával. Ha valami olyasmit észlelsu, hogy megváltoznak a gyerekek, vagy egész egyszerûen csak nem akarnak menni, akkor változtass. Ne hagyd annyiban. Persze nem törvényszerû. De, ha mégis elõfordulna. Addig, amíg minden rendben, addig így a legjobb nekik is, és neked is, mert gyakran egyedül lehetsz, és törheted a fejed a jövõdön.

Mit ír elő a törvényalkotó, ha önként mondok fel a munkahelyemen, jogosult vagyok álláskeresési támogatásra? Végkielégítés vagy ilyesmi? Ha önként mondok fel, kérhetem-e azt, hogy közös megegyezéssel szűnjön meg a szerződés?

Legjobb válasz: Ha önként mondasz fel a munkahelyeden akkor - kérheted hogy közös megegyezéssel búcsúzzatok el. Cége válogatja hogy belemegy vagy sem. Nem kötelezõ a kérésednek eleget tenniük. Ha rendes megírja a papírokat közös megegyezéssel. Ha nem rendes akkor nem írja meg,és akkor az fog szerepleni,hogy felmondtál. - Ha te mondasz fel,vagy közös megegyezéssel mondasz fel nem jár végkielégítés. Az csak akkor jár ha több mint 3 éve dolgoztál a cégnél és a cég küld el. - Ha te mondasz fel akkor 3 hónapig nem jár álláskeresési támogatás, de még munkanélkülis segély sem. de regisztrálni regisztrálhatod magad. De a pontos törvényleírásokat mind megtalálod a neten..

Ha önként mondasz fel a munkahelyeden akkor - kérheted hogy közös megegyezéssel búcsúzzatok el. Cége válogatja hogy belemegy vagy sem. Nem kötelezõ a kérésednek eleget tenniük. Ha rendes megírja a papírokat közös megegyezéssel. Ha nem rendes akkor nem írja meg, és akkor az fog szerepleni, hogy felmondtál. - Ha te mondasz fel, vagy közös megegyezéssel mondasz fel nem jár végkielégítés. Az csak akkor jár ha több mint 3 éve dolgoztál a cégnél és a cég küld el. - Ha te mondasz fel akkor 3 hónapig nem jár álláskeresési támogatás, de még munkanélkülis segély sem. de regisztrálni regisztrálhatod magad. De a pontos törvényleírásokat mind megtalálod a neten..
és ha felmondasz, akkor a 0 forintból majd megélsz? keress másik munkahelyet és akkor mondj fel bércsökkenéshez meg a te aláírásod is kell, ha nem írod alá, az új szerzõdést, akkor a munkáltatód fog feltehetõen felmondani és jár a végkielégítés ;)
Ha te mondasz fel, nincs végkielégítés, se felmentés a felmondási idõ felére. (Magyarul végig le kell dolgoznod a felmondási idõt is.) A közös megegyezést nyilván kezdeményezheted, de, ha a munkáltatód nem megy bele, erre nem kényszerítheted. Az álláskeresési támogatásban bizonytalan vagyok, de szerintem az nem ettõl függ. (De nyugodtan javítson ki bárki, aki jobban tudja!)
A kérdező hozzászólása: Nagy a cirkusz a munkahelyen, 40 azaz NEGYVEN %-os bércsökkenés sem kizárt...... Akkor viszont már nem tudok megélni, mert a leendõ bérem megegyezne a fizetendõ lakbérrel!!!
Ez sajnálatos. :( De a törvény elõírásait nem befolyásolja az ok, ami miatt felmondasz.
A bér a munkavállaló rovására kizárólag annak beleegyezésével csökkenthetõ. (Kivéve ha valami bérpótlékról vagy más kollektív szerzõdésben szabályozott okosságról van szó, de a munkaszerzõdésben rögzített alapbér az marad, ha úgy akarod.) Ne írd alá, aztán hadd mondjon fel a cég, ha ez neki nem tetszik.
Idén már nem számít, hogy milyen módon szûnik meg a munkaviszonyod, ha egyébként jogosult vagy az álláskeresési járadékra, akkor is kapsz, ha te mondtál fel (tavaly még ebben az esetben 90 napig nem kaptál járadékot, csak utána)


Hogy kell felmondó levelet írni? Mi az előnye/hátránya ha én mondok fel vagy közös megegyezéssel?

A lényeg, hogy minek kell benne lennie és, hogyan fogalmazzam meg, hogy két hét múlva engedjenek el ne 30 nap múlva? Már szóban megbeszéltünk, most már csak le kéne írni.

Legjobb válasz: Ha már szóban megegyeztetek, akkor közös megegyezéssel jössze el. Tisztelt XY munkáltató! Alulírott YX azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy munkaviszonyom közös megegyezéssel történõ megszüntetéséhez 2012. augusztus X-ei hatállyal hozzájárulni szíveskedjen. Tisztelettel YX

Ha már szóban megegyeztetek, akkor közös megegyezéssel jössze el. Tisztelt XY munkáltató! Alulírott YX azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy munkaviszonyom közös megegyezéssel történõ megszüntetéséhez 2012. augusztus X-ei hatállyal hozzájárulni szíveskedjen. Tisztelettel YX

Ha megszünik a munkaviszonyom (3 év) és közös megegyezéssel akarnak elküldeni, de én nem írom alá akkor az automatikusan rendes felmondásnak minősül? Igy már jár a végkielégítés? Van így rámnézve valami negatív hatása?

Legjobb válasz: 3 év után jár 1 hónap végkielégítés.Általában ha közös megegyezéssel megy el az illetõ akkor cége válogatja,hogy kiadja-e a végkielégítést.(a többség megadja) de nem kötelezõ. Ha nem írod alá,akkor sem biztos hogy rendes felmondás lesz belõle..A cég ha akar kitolhat veled.Csinálhatja azt,hogy egyéb okokra hivatkozva küld el,de az nem biztos hogy jó ha új helyre mész,és azt az értékelést kapják meg.Igaz végkielégítés akkor jár.Megteheti azt is,hogy nem küld el,és továbbra is dolgozol,de szinte minden munkádba belekötnek,lehetetlené teszik,hogy jól végezd a munkádat(röviden rád szállnak) és a végén te fogsz elmenekülni..Szerintem kérdez meg a céget,hogy ha közös megegyezéssel mész el akkor adnak-e végkielégítést neked..Utána is rá érsz evvel foglalkozni...

3 év után jár 1 hónap végkielégítés.Általában ha közös megegyezéssel megy el az illetõ akkor cége válogatja, hogy kiadja-e a végkielégítést.(a többség megadja) de nem kötelezõ. Ha nem írod alá, akkor sem biztos hogy rendes felmondás lesz belõle..A cég ha akar kitolhat veled.Csinálhatja azt, hogy egyéb okokra hivatkozva küld el, de az nem biztos hogy jó ha új helyre mész, és azt az értékelést kapják meg.Igaz végkielégítés akkor jár.Megteheti azt is, hogy nem küld el, és továbbra is dolgozol, de szinte minden munkádba belekötnek, lehetetlené teszik, hogy jól végezd a munkádat(röviden rád szállnak) és a végén te fogsz elmenekülni..Szerintem kérdez meg a céget, hogy ha közös megegyezéssel mész el akkor adnak-e végkielégítést neked..Utána is rá érsz evvel foglalkozni...
Mindenképp egyeztess a céggel (munkaügyi vezetõ, ügyvezetõ, kivel milyen viszonyban vagy). Fontos lenne tudni, hogy mi a céljuk a közös megegyezéssel történõ felmondással, ugyanis a rendes felmondással jobban jársz anyagilag. Ha emiatt az anyagi oldal miatt akarják a km-et, akkor ne írj alá semmit. Nem válik automatikusan semmivé (tehát nem tud rendes felmondássá válni), ugyanis amíg nem írsz alá semmit, a munkaviszonyod megmarad. Jó ha tudod, hogy rendes felmondással 3 év után 1 havi munkabéred illet meg, ugyanakkor 1 hónapos felmondási idõt is kapsz, amibõl szintén 1 havi béredet fogják adni, de ebbõl az idõbõl csak a felét dolgozod le, a többi alól fel kell mentsenek (ez kötelezõ érvényû). Tehát összességében 2 hét munkáért 2 havi pénzt kapsz (a végkielégítéssel együtt).

Gyed alatt a fönököm leadja a benzinkutat, ahol dolgoztam és azt akarja hogy közös megegyezéssel mondjak fel. Gyed végére szeretnénk összehozni egy babát /december vége/ Mi lesz ha megszünik a munkahelyem? és ha átveszi más a kútat?

Legjobb válasz: Gondolom a fõnököd vállalkozó és X cégtõl bérli a benzinkutat. Ha a fõnököd teljesen felszámolja a vállalkozását, akkor a Te munkahelyed is megszûnik. Ha van legalább 3 éves munkaviszonyod akkor jár végkielégítés is. A közös megegyezés nem zárja ki a végkielégítés kifizetését, ha a fõnököd is hajlandó erre. Ha erre nem hajlandó akkor meg kell várni, hogy õ mondjon fel, mert akkor kötelezõ kifizetnie a törvény szerint járó végkielégítést. Ha a fõnököd vállalkozása több lábon áll, és a benzinkút üzemeltetésén kívül van más tevékenysége is, akkor nem szüntetheti meg a munkaviszonyodat, neked pedig nem szabad belemenni a közös megegyezésbe. Csak akkor lehet gyed alatt megszüntetni ha a munkáltató jogutód nélkül szûnik meg. Tehát a történetnek több végkifejlete lehet. A következõ babára járó juttatások attól függenek, hogy marad-e a munkaviszonyod.

Gondolom a fõnököd vállalkozó és X cégtõl bérli a benzinkutat. Ha a fõnököd teljesen felszámolja a vállalkozását, akkor a Te munkahelyed is megszûnik. Ha van legalább 3 éves munkaviszonyod akkor jár végkielégítés is. A közös megegyezés nem zárja ki a végkielégítés kifizetését, ha a fõnököd is hajlandó erre. Ha erre nem hajlandó akkor meg kell várni, hogy õ mondjon fel, mert akkor kötelezõ kifizetnie a törvény szerint járó végkielégítést. Ha a fõnököd vállalkozása több lábon áll, és a benzinkút üzemeltetésén kívül van más tevékenysége is, akkor nem szüntetheti meg a munkaviszonyodat, neked pedig nem szabad belemenni a közös megegyezésbe. Csak akkor lehet gyed alatt megszüntetni ha a munkáltató jogutód nélkül szûnik meg. Tehát a történetnek több végkifejlete lehet. A következõ babára járó juttatások attól függenek, hogy marad-e a munkaviszonyod.
Bár nem vagyok otthon a témában, de közös megyegyezéssel semmiképp ne írd alá!!! SEmmit nem tehet, te védve vagy, ha akar pereskedjen, úgyis elveszti, ezzel légy tisztában és nyugodtan fenyegetõzz!!! Én a helyedben elõbb bemennék a tbhez, apehhez, vagy munkaügyihez és megkérdezném mi van ilyenkor, és utána mennék a fõnökhoz, de ha akara, mondjon fel, de ne közös megyegyezéssel!! Az után még munkanélkülit sem kapsz! (max gyesre mehetsz el..)
unkaügyi bíróság. Ne félj, ott tudni fogják hogy miért akar közös megegyezést ráderõszakolni a szegény vállalkozó fõnököd és hogy miért fenyegetõzik....Nagyon sok kismamát akarnak így megfélemlíteni, de a bíróságon pontosan tudják hogy merrõl fúj a szél. Van ingyenes jogsegély is, és nemhogy a szabijaidat és a végkielégítésedet ki kell fizetnie a fõnöködnek, hanem a perköltségeket is a nyakába sózzák majd! Fenyegetõzz te is ha van hozzá idegrendszered, nem rúghat ki a gyermeked 3 éves koráig, csak jogutód nélküli megszûnésnél szûnhet meg TÖRVÉNYESEN a munkaviszonyod. Érdemes lenne egy munkajoggal is foglalkozó ügyvéd véleményét kikérned és esetleg már konkrétumokkal elõállnod, akkor talán visszavesz a fenyegetõzésbõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Hétfõn megyek be a fõnõkhöz, már fenyegetett is hogy ha nem irom alá a papirt akkor nem fizeti ki a szabikat.
Amikor ezzel fenyeget, akkor higgadtan közöld, hogy akkor sajnos kénytelen leszel munkaügyi bíróságra menni. Ennyi. Nyugodtan rúgjon ki, ha akar, ezestben szintén munkaügyi bíróságra mész, hiszen nem rúghat ki GYED és GYES ideje alatt. Ugyanis a GYED ideje alatt is gyûlik a szabadságod, arra az idõre is jár, tehát nem mindegy, mikor szûnik meg a munkaviszonyod!!! Magyarán: ha bemész hozzá, akkor tudjad a jogaidat: nem rúghat ki és te nem írsz alá semmiféle papírt! Világos? Meg ne halljam!!! :-)
A kérdező hozzászólása: Ok!Nem irok alá semmit.Majd megírom mi lett.Köszönöm a válaszokat!

Közös megegyezéssel beadott válás 1. perére nem jön el az alperes és nem is képviselteti magát akkor mi a helyzet?

Legjobb válasz: Mivel van közös gyermeketek, így minimum két tárgyalást kell tartani, így elég, ha a másodikon megjelenik, hogy megvalósuljon a közös megegyezés. De biztosan van valami megoldás arra, hogy bár beleegyezik a válásba, de nem óhajt megjelenni. Pl. megbízza a Te ügyvédedet vagy valami hasonló.

Mivel van közös gyermeketek, így minimum két tárgyalást kell tartani, így elég, ha a másodikon megjelenik, hogy megvalósuljon a közös megegyezés. De biztosan van valami megoldás arra, hogy bár beleegyezik a válásba, de nem óhajt megjelenni. Pl. megbízza a Te ügyvédedet vagy valami hasonló.
hát akkor a felperes igen jól jár.
A közös megegyezés lényege hogy mindkét fél közösen el akar válni, és közösen megjelennek a tárgyaláson. Ha nem jelenik meg, nem beszélhetünk közös megegyezésrõl. Akkor is el fogtok válni, csak akkor nem ússzátok meg 1 tárgyalással. (én közös megegyezéssel váltam el, csak 1 tárgyalás volt. gyerek is van)
A kérdező hozzászólása: Igen, közös megegyezéssel adtuk be, a papíron is rajta volt, mindketten aláírtuk. De nem akar eljönni, mert õ ilyen helyekre nem megy stb. Az ehhez hasonló hozzáállása miatt tartunk itt. Sosem vett részt semmiben. nálunk is egy gyerek , 18 hónapos. Ez az egy tárgyalás lenne csak ha mindketten ott vagyunk? Ha nem jön el, és nem képviselteti magát meg is büntetik vagy csak lesz még egy tárgyalás?
Megbüntetni nem fogják, ha nem jelenik meg, de mivel nem lesz ott hogy képviselje magát, hogy a bíró elõtt is kijelentse, õ is válni akar közös megegyezéssel, így a bíró elnapolja a tárgyalást. Ha nem jelenik meg, hiába van papíron leírva, a bíró nem fogja közös megegyezésnek tekinteni. Így több tárgyalás várható.

Az alkalmazott mivel jár jobban, ha kirúgják vagy, ha közös megegyezéssel küldik el a próbaideje alatt?

Legjobb válasz: A közös megegyezéssel könnyebben felvesznek majd máshova.

A közös megegyezéssel könnyebben felvesznek majd máshova.
Teljesen mindegy. Azt meg a kutya nem fogja kérdezni a jövõben, hogy kirúgtak vagy közös megegyezéssel jöttél el. Ha jól dereng a munkaügyi papírokból már ki sem derül egy ideje.
Olvasgasd, bár nem pont a próbaidõsökre van kihegyezve. A világ kegyetlen :) http://www.ansz.hu/new_site/adatok/dokumentumok/2011_02/3_dolog.pdf
Próbaidõnél nincs jelentõsége, INDOKLÁS NÉLKÜL megszakíthatja mindkét fél a munkaviszonyt.

Úgy döntöttünk, hogy elválunk, de a közös megegyezés nem fog menni, mert azon kívül, hogy a gyerekek hozzám kerüljenek, semmiben nem értünk egyet. Így milyen esélyeim vannak?

Van egy közös családi házunk, én szerettem volna maradni a gyerekekkel, de az új asszonyka "beleszeretett", így a férjem ragaszkodik hozzá, hogy ?k oda fognak költözni én pedig nem szeretném ?ket kerülgetni minden nap, de arra nincsen pénze, hogy a részemet kifizesse. Nekem van egy 1,5 szobás lakásom, de ez kicsi 4 embernek, szóval marad az albérlet. Az ingóságokon is megy a harc, mert a férjem szinte minden darabra igényt tart, pedig a berendezés egy részét a nagymamámtól kaptam még az esküv?nk el?tt. Azt maximum fényképekkel tudom igazolni, hogy melyik volt az enyém. A gyerekek holmiját szerencsére tiszteletben tartja és abból nem kér semmit. A gyerektartással kapcsolatban sem jutottunk d?l?re, mert bár ? netto 180000 körül keres, azt mondta 30000Ft-nál többet nem akar a gyerekekre költeni havonta, ezt azzal indokolja, hogy a két nagyobb gyerek kap az anyjuk után árvaellátást is. Ez szerintem még így is nagyon kevés. Abban reménykedem, hogy talán megítélik a fejenkénti 25000Ft-ot, de szerintem ez csak álom marad. Van esélyem, hogy legalább valamelyik "csatából" jól kerüljek ki?

Legjobb válasz: Azt közöld vele, ha nem lesz valamiben közös megegyezés akkor indul a per. Ez külön per lesz nem lesz köze a válási perhez. Ha a válásnál sikerül mindenben megegyezni akkor elválasztanak és minden úgy lesz ahogy megegyeztetek. ha marad valami amiben nem egyeztek meg, akkor is elválasztanak de egy újabb per keletkezik ami már nem kétfillér. minden peres tárgy többszázezer ft+ ehhez már kell ügyvéd is. te fogod nevelni az ö gyerekeit is?

Azt közöld vele, ha nem lesz valamiben közös megegyezés akkor indul a per. Ez külön per lesz nem lesz köze a válási perhez. Ha a válásnál sikerül mindenben megegyezni akkor elválasztanak és minden úgy lesz ahogy megegyeztetek. ha marad valami amiben nem egyeztek meg, akkor is elválasztanak de egy újabb per keletkezik ami már nem kétfillér. minden peres tárgy többszázezer ft+ ehhez már kell ügyvéd is. te fogod nevelni az ö gyerekeit is?
3 gyereknél max 50% a gyerektartás. De nem hiszem, hogy nálad maradhat az õ 2 nagyobb gyereke gyámügyi hajcihõ nélkül
Nem értem a felállást. Hány gyerek van? Milyen gyerekek kapnak, milyen anyjuk után árva ellátást? Van egy 1, 5 szobás saját lakásod, te meg mennél inkább albérletbe?
Arra a gyerekre, aki árva ellátást kap nem lehet megítélni gyerektartást. Az árva azt jelenti, hogy minimum az egyik szulo meghalt. Evidens, hogy a másik szulo gondozza akkor a gyereket. Ki fizetne a gyermektartast??
Bõven el lehet férni négyen egy 1, 5 szobásban, de mindegy. Egy kicsit lejjebb kell adni az igényekbõl.
Egyetemistaként van két nem saját gyereked, meg egy sajátod. Szép! Avval ugye tisztában vagy, hogy mész a gyerkõcökkel a mélyszegénységbe?
Ha te csak nevelõ anyja vagy a két nagyobbnak, akkor nem fogják neked ítélni õket! Jogilag nem tartoznak hozzád. Egy felnõtt és 3 gyereknek elég a másfél szobás lakás is. Egyikben a nõk, másikban a fiú lakhat. Nem kell mindenkinek külön szoba.
A gyerekenként 25 000 Ft rengeteg, ennyit nem fognak megítélni. Ez neki havi 75 000 Ft lenne. Az árvaellátás (gondolom nevelt gyerekeid), pedig minden tudomásom szerint szintén nem kevés. Szóval ezzel a részével én nem tudok veled egyetérteni. Azt sem tudom egyáltalán nálad maradhat-e a két gyerek, ha nem vagy a szülõjük. A sajátod nyilván igen, de a másik kettõ, nem tudom. A többiben pedig fele fele lesz a megoldás. Legalábbis a bíróság ezt fogja elrendelni. Mindkettõtöknek ügyvéd, aki majd elmondja, hogy ha nem tud téged kifizetni el kell adja a házat, stb. Utána próbáljatok egyezkedni, hogy ismeritek az ítéleteket.
nem mondta, hogy egyetemista csak az volt, szerintem a gyerekek hitelét neki kellene fizetni és a házat eladni, ha nem akarja eladni akkor vagyonmegosztást kell kérni és majd elárverezik a házat talán a férjed is jobb belátásra tér miellõtt ez megtörténik és õ is el akarja majd adni, ne hagyd magad, hogy az új nõ "kapjon" mindent, házat , férjet, pénzt
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Egyetemista csak voltam 15 évvel ezelõtt. A 25000Ft/fõ gyerektartásra csak azért gondoltam, mert a 2 gyerek után, amikor még élt a volt párja, 2*30000Ft gyerektartást ítéltek meg és ezt gond nélkül fizette, fizettük, pedig akkor kevesebb volt a fizetése. Most viszont összesen akar 30000Ft-ot adni.
A házban maradj te a gyerekekkel, add el a lakást és fizesd ki a férjed. Lehet kellemetlen lenne õket kerülgetni, de szerintem az új nõnek még kellemetlenebb lenne titeket kerülgetni.Megnézném mennyire lenne kiakadva, ha együtt élne veled és a 3 gyerekkel. Szeressen bele a saját pénzébõl vett házba. Ne hagyd magad.
Kié a haszonélvezeti jog? Ha a tied, akkor intézd el, hogy az új nõcske elemneküljön. (Éjjelre felhúzod a gyerekeket, mint az órát, és akkor sírnak, bömbönek stb.)
En ugy tudom, hogy a haszonelvezet abban az esetben felülbírálta to, ha az egy kiskoru gyermek kárára van. Márpedig itt ez a helyzet. Beszélj egy ügyvéddel.
Ti ezt értitek? Ki halt meg, ki él, ki válik, ki miatt? Mi van??? Neked kik azok a gyerekek?

Ha már nincs meg az a munkaköröm, amiből elmentem szülni, és felajánlanak másikat (persze kevesebb pénzért), amit nem fogadok el, akkor rendes felmondással küldhetnek el, vagy muszáj közös megegyezéssel?

Spórolásra mennek, ez elég egyértelm?. Az sem biztos, hogy felajánlanak másikat, de szeretnék mindenre felkészülni. Ugye nem kell akkor közös megyegyezéssel megsz?ntetni a munkaviszonyomat, mert elég sok végkielégítés járna, nem akarnám bennthagyni - f?leg, hogy ilyen kedvesek...

Legjobb válasz: Nem vagy köteles elfogadni a kevesebb pénzt, mert kötelesek megegyezõ munkát adni a visszatérõ anyának. Ha nem tetszik nekik, akkor fel kell mondjanak. De ha mindenáron ki akarnak tenni, akkor a közös megegyezésbe bevehetitek a végkielégítést is.

Nem vagy köteles elfogadni a kevesebb pénzt, mert kötelesek megegyezõ munkát adni a visszatérõ anyának. Ha nem tetszik nekik, akkor fel kell mondjanak. De ha mindenáron ki akarnak tenni, akkor a közös megegyezésbe bevehetitek a végkielégítést is.
Ha még nincs 3 éves a gyerek, ugyanazt a pénzt meg kell hogy kapd, akármilyen munkát is ad, ki nem rúghat. Ha elmúlt 3 akkor átszervezésre hivatkozva elküldhet, ekkor jár a végkielégítés.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!