Találatok a következő kifejezésre: Kötelező kivenni szülési (4 db)

Kötelező kivenni a szülési szabadságot?

Óraadóként dolgozok,keveset keresek, és szeretnék tanév végéig maradni. Egyik kollégám szerint viszont ki kell vennem a szülési szabadságot. Június 5-re vagyok kiírva, akkor már május 5-t?l kellene kivennem,állítólag.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy vagy 4 héttel a szülés elõtt kell megkezdeni a szülési szabadságot vagy a szülés napjától legkésõbb. Én is a szülés napjától kezdve szeretném kivenni. 27 hetes kismama

Én úgy tudom, hogy vagy 4 héttel a szülés elõtt kell megkezdeni a szülési szabadságot vagy a szülés napjától legkésõbb. Én is a szülés napjától kezdve szeretném kivenni. 27 hetes kismama
Én is június 05-re vagyok kiírva, már utánna jártam a cégnél, nem kötelezõ kivenni a kiírt idõ elött 4 héttel. Te döntöd el, ha akarod a szülés napjától is lehet.
A szülés napjától célszerû kivenni, nem elõtte 4 héttel. Addig az éves szabid és/vagy táppénz javasolt. Én is így megyek holnaptól és június 8-ra vagyok kiírva. Könnyû szülést! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Kötelező kivenni a szülési szabadságot a kiírt időpont előtt 4 héttel? Ha igen, erre már TGYÁS jár?

A szülés napjától is ki lehet venni?

Legjobb válasz: Ki lehet venni a szülés napjától is és ettõl a naptól tgyás jár cirka fél évig. Az egy hónappal elõbbi kivétel egy lehetõség csak, nem muszáj élni vele.

Ki lehet venni a szülés napjától is és ettõl a naptól tgyás jár cirka fél évig. Az egy hónappal elõbbi kivétel egy lehetõség csak, nem muszáj élni vele.
Igen, ki lehet venni a szülés napjától is a szülési szabadságot. De ha úgy döntesz, hogy kiveszed már 4 héttel elõtte, akkor erre a 4 hétre is már Tgyás jár. Számold ki melyik esetben jársz majd jobban anyagilag (hogy befolyásolja a késõbbi Gyed összegét, bekavar-e az ide jövedelemadó bevallásodba, stb...).


A szülési szabadságot kötelező legalább 4 héttel a szülés időpontja előtt kivenni?

Én úgy számoltam, jobban járnák, ha szülésig táppénzen maradok, mivel elég jó összeget adnak, így 4héttel jobban járnék, az anyagiakat tekintve. Nem tudom, lehet ezt így? Illetve lenne-e hátránya?

Legjobb válasz: Nem, a szülés napjától is kiveheted, én is úgy csináltam, ahogy leírtad, jobban jártunk igy.

Nem, a szülés napjától is kiveheted, én is úgy csináltam, ahogy leírtad, jobban jártunk igy.
Nem kötelezõ. Én csak a lányom születése napján kedtem meg a tgyást, addig betegszabin, táppénzen, vagy szabin voltam.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
Azért szerintem kérdezz utána, pont én is holnap fogok, mert ha július 1-tõl csak 60% a táppénz, akkor már lehet, hogy más a helyzet. Én is ettõl tettem függõvé, hogy táppénz vagy szülési szabi.
Szia! Nem kötelezõ, nekem is azt tanácsolták, hogy csak a baba születésétõl kérjem. Én úgy tudom, hogy augusztus 1-tõl csökkentik a táppénz összegét, és a már megkezdett táppénzre nem vonatkozik a csökkentés. Legalábbis remélem, hogy nem változtattak ezeken is, mert direkt utána jártam.
A kérdező hozzászólása: Ez jó hír, ha már a megkezdett táppénzre nem vonatkozik ez a 60%. Jó lenne! Úgy tudom a GYED maximuma kb 100e lenne, ennél nem sokkal, de vmivel jobb lenne a táppénzem, ha marad a 70%. Köszi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!