Találatok a következő kifejezésre: Kötelező idegen felvenni (3 db)

Kötelező idegen nyelvet felvenni egyetemen, főiskolán?

Gyesen lév? kismama vagyok.Szeretnék tovább tanulni,de nem szeretnék majd idegen nyelvet tanulni a f?iskolán,mert magántanárhoz járok,aki felkészít a nyelvvizsgára.

Legjobb válasz: Nem kötelezõ, hanem választható tantárgy. Gondolom nem nyelvi szakra jelentkeztél, mert ott alapból kötelezõ.

Nem kötelezõ, hanem választható tantárgy. Gondolom nem nyelvi szakra jelentkeztél, mert ott alapból kötelezõ.
Nem kötelezõ, csak azért van, mert nyelvvizsga kell a diplomához, és emiatt az egyetemeknek biztosítaniuk kell az ingyenes nyelvtanulás lehetõségét.

Kandón (ÓE) tényleg kell felvenni tárgyat kötelezően idegen nyelven?

Legjobb válasz: Nyelvvizsga nélkül nem adnak diplomát...

Nyelvvizsga nélkül nem adnak diplomát...
A kérdező hozzászólása: 304
Heló. Igen, fel kell venned, viszont csak olyat vehetsz fel, amit az aktuális félévben indítanak. 3. szemeszterben ezeket hirdették meg: Elektronik, digital technics, Topics of theoretical electricity, energetics, automation.
A NIK-en kötelezõ...szerintem a Kandón is
A kérdező hozzászólása: az [email protected] és melyik félévben kötelezõ ? addig meg kell tanulnom akkor egy nyelvet :S
A kérdező hozzászólása: azzal tisztában vagyok, de most így nem voltam rá felkészülve, hogy szakmai tárgyat idegen nyelven kell tanulnom és idegen nyelven vizsgázni belõle...
Én matekot vettem fel...:) olyat aminek a 90%-át már tanultuk:) Nem kell pánikolni tõle:)
A kérdező hozzászólása: És abból kellett szóban vizsgázni ?
Igen kell. Hány pontod lett egyébként?

Tárgyfelvételnél megtelt a limit a kötelező elsős tárgyakra, kettőt emiatt nem is tudtam felvenni, ráadásul az idegen nyelv ütközik 2 órámmal is. Ilyenkor mi a teendő?

Pótfelvételivel jelentkeztem, mire megkaptam a neptun kódot, a hallgatók nagy része réges-rég felvette a tárgyait, én meg az els? féléves kötelez? tárgyakról csúszok le? Máris el kell térnem a tantervt?l? Azért ide írok és nem a TO-ra, mert hétf?n 8 órára mennem kellene 2 órára is egyszerre. Hogy van ez?

Legjobb válasz: A TO-ra kell írni majd bemenni, s mivel elsõs vagy és a helyzetedbõl adódóan nem sikerült elintézni a dolgokat idõben, szerintem ott õk segíteni fognak. Azt kellene neked most megcsinálni, hogy megnézni milyen idõpontokban és kiknél (szóval tanár neve) vannak ezek az órák. Nekik mail-ezel és leírod a problémád s megkéred õket, hogy bõvítsék az adott óra keretszámát és ha ez megvan a TO-n majd fel tudják neked azokat venni. Alapjáraton felvételi idõszak után pénzbe szokott kerülni tárgy felvétele-lemondása stb. de szerintem a te esetedben nem lesz ilyesmi. Annyit még, hogy ha némelyik órád ami ütközik és másik idõpontra szeretnél menni, lehet mégse fog sikerülni mert vannak órák mint pl. számítástechnika amik általában azért vannak x keretszámmal meghirdetve, mert adott a gépek száma egy terembe. De ha valami elõadás vagy más jellegû gyakorlatról van szó nem lehet akadály .

A TO-ra kell írni majd bemenni, s mivel elsõs vagy és a helyzetedbõl adódóan nem sikerült elintézni a dolgokat idõben, szerintem ott õk segíteni fognak. Azt kellene neked most megcsinálni, hogy megnézni milyen idõpontokban és kiknél (szóval tanár neve) vannak ezek az órák. Nekik mail-ezel és leírod a problémád s megkéred õket, hogy bõvítsék az adott óra keretszámát és ha ez megvan a TO-n majd fel tudják neked azokat venni. Alapjáraton felvételi idõszak után pénzbe szokott kerülni tárgy felvétele-lemondása stb. de szerintem a te esetedben nem lesz ilyesmi. Annyit még, hogy ha némelyik órád ami ütközik és másik idõpontra szeretnél menni, lehet mégse fog sikerülni mert vannak órák mint pl. számítástechnika amik általában azért vannak x keretszámmal meghirdetve, mert adott a gépek száma egy terembe. De ha valami elõadás vagy más jellegû gyakorlatról van szó nem lehet akadály .
A kérdező hozzászólása: Szia, köszi a választ. Még nem ért véget a tárgyfelvételi szak. Szóval még lehet felvenni, egyszerûen csak megtelt a limit. Ami az ütközést illeti, az egy másik kötelezõ tárgy (nyelvóra). És nincs egyikbõl sem más idõpont meghirdetve! Szóval van egy és annyi... Én ezt az egész neptun szarságot nem értem, meg azt sem, miért nem járhat mindenki órára... Ha már kötelezõ ... Miért van limit. Vagy miért nincs több elõadás, hogy mindenki beférjen :( És még van tárgyfelvétel a jövõ héten is! Na, aki akkor kezdi el, hogy jut be? :/
Limit mint mondtam általában azért van mert adott terembe x ember fér csak be. Pl. nálunk egy labor gyakorlaton 18as létszám van (no persze 3-4 van meghirdetve) mert ennyien férünk be és ennyien tudunk egyszerre rendesen dolgozni. Egy elõadásra 100-200-300 (teremfüggõ) lehet a létszám max. mivel egy elõadó k.va nagy :D Amúgy valahogy a 2 óra közül kell lennie más idõpontnak is. Úgy értem azt azért direktbe nem csinálják (legalábbis ahova én járok úgy tudom nem xD), hogy ne tudj csak ütközéssel járni valamire. Ha ezt valahogy megleled akkor amire járni szeretnél, az abban az idõpontban megtartott órára vagy neptunban is ráírhatsz (nemtom ott van-e fóruma az óráknak) vagy a tanárra aki tartja, hogy lehetséges-e keretszámot növelni. Mást nem tehetsz :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!