Találatok a következő kifejezésre: Kötelező dolog eljegyzés a házasságkötés előtt (1 db)

Kötelező dolog az eljegyzés a házasságkötés előtt?

Legjobb válasz: Nagyon tapasztalt vagyok! :) Elsõ házasságomnál olyan eljegyzésem volt, hogy két napig mulattunk. A második házasságomnál megkérdezte a férjem, hozzámegyek-e, de inkább megbeszéltük, mert már 5 éve együttéltünk és babát szerettünk volna, a gyûrûket csak az esküvõre készíttettük el.

Nekünk se volt, megbeszéltük hogy "felesleges"nem igazán akkartunk pluszba még arra is költeni , eljegyzés helyet lett esküvö:) mindenhol más a szokás az igény!!!!
Nekem sem volt:)
Nagyon tapasztalt vagyok! :) Elsõ házasságomnál olyan eljegyzésem volt, hogy két napig mulattunk. A második házasságomnál megkérdezte a férjem, hozzámegyek-e, de inkább megbeszéltük, mert már 5 éve együttéltünk és babát szerettünk volna, a gyûrûket csak az esküvõre készíttettük el.
NEM KÖTELEZÕ. AKI AKARJA TERT, AKI NEM AZ NEM.
szerintem egy jo business, nagy penzkidobas, mulatni akkor is tudsz ha lagzid van, sot akkor is ha egyik sincs.lattam nagy hacacaret egy eljegyzes miatt, mire oda kerult a sor hogy hazassag szakitottak.en nem tartok, sot lagzit sem.igaz nalunk van mar egy baba, de amit a bulizasra koltenenk mashova is tudjuk tenni.pl naszutra
Nem. Mi csak felhúztuk egymás ujjára a gyûrût az esküvõnk elõtt egy héttel egy fantasztikusan vadregényes helyen a Bükk közepén. Életem egyik legszebb emléke marad :)
Nem kötelezõ, de azért ha már házasságra adjátok a fejeteket, akkot illik valami hagyományosat is tenni elõtte. Az eljegyzés pont ezt a célt szolgálja, ami egy nagyon szép gesztus is egyben. :)
Nem kötelezõ, csak szokás. Olyan szokás, amellyel lehet szakítani, ha úgy érzitek, felesleges lépés az eljegyzés.
Szerintem ez teljesen elsõsorban emberfüggõ, családfüggõ, településfüggõnek is mondanám. Hol mi a divat? Persze nem kötelezõ, de ha pl. egyik fél részérõl a szülõk szeretnék, vagy ragaszkodnak hozzá, akkor azt már mindenképpen meg kell beszélni. Elsõsorban itt az számít, hogy ti 2-en mit szeretnétek, akartok-e, vagy csak az esküvõt szeretnétek, ez teljes mértékben rajtatok múlik, s aztán jöhet az, hogy a család mit szeretne! Én 2 évig voltam mennyasszony, de kettõnk közül a párom akarta inkább, hogy így legyen. Tulajdonképpen nem bántam meg, azóta már 6 éves házasok vagyunk, de ha nem lett volna 2 évig rajtam a karika gyûrû, szerintem akkor is ugyanígy történt volna!
Nem


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Csóró vagyok, de házasodni akarok, hol vegyek gyűrűt?

A lényeg a lényeg hogy 47000 Ft-ból ebben az órszágba meg lehet élni....! De én össze szeretnék házasodni a barátnőmmel. Első lépésként eljegyzési gyűrűt szeretnék, azért nem egy kinder toljásból szeretnék gyűrűt mert hát csak egy eljegyzés..... Merre találok olcsón gyűrűt? Bármilyen költséghatékony tanácsot szívesen fogadok. Üdv.

14

Normális, hogy még csak 20 vagyok, de már vágyom az eljegyzésre, esküvőre?

Olyan sokszor elképzelem.Pár éve pedig még házasságellenes voltam.Elváltak a szüleim,lehet ezért nem láttam értelmét.Mostanában viszont sokszor ez köti le a gondolataim.A barátommal még csak két éve vagyunk együtt,szóba sem jött ez,csak annyira,hogy azt mondta,ő csak olyan 28,30évesen szeretne gyereket és nem tartja olyan fontosnak a házasságot.
Ti mikor kezdtetek el ezen gondolkozni,álmodozni?:)

24

Mikor beszélünk divateljegyzésről? Sok ilyen van?

10

Kinek illik elmondani először az eljegyzést? A menyasszony vagy a férj szüleinek, vagy az a legtisztább ha összehívjuk a családot?

6

Mennyibe került a jeggyűrűd?

40

Olyan rossz érzés ez. Hogy ne vegyem észre a kommentárokat és ne legyen rossz érzés?

5 éve vagyunk együtt a párommal. Nagyon szép kapcsolatunk van, tisztában vagyok, előnyökkel kisebb-nagyobb hátrányainkkal, de jól vagyunk. Még egyetemisták vagyunk, én idén végzek, a párom majd 3 év múlva.
Barátok, rokonok az elmúlt 1-2 évben mind eljegyezték egymást, a nyáron három esküvőre megyek. Õk alig vannak együtt 2-3 éve. Mi meg 5 éve együtt vagyunk, s nem történt semmi. Emiatt folyamatosan lövögetnek az emberek, hogy meddig akarunk még "járni"? Miért nem szánjuk el magunkat? Mire várunk? Igazából én is vágyom már nagyon a dologra, de eddig nem volt értelme, egyetemmel a nyakamban, saját kereset nélkül úgy láttuk nincs értlme bohóckodni.
Karikagyűrűt már kinéztük, de még nincs elég pénzünk rá, tanulmányi ösztöndíjból élünk, meg a szülők támogatásával...Olyan rosszul esik, hogy folyton felhánytorgatják, hogy még miért nem...s még vágjak jópofát mindenkinek. Aztán van aza része az embereknek aki felsőbbrendűnek érzi a kapcsolatát 1 év után csak mert "őt már eljegyezték"-és nem bír leszakadni a témáról.
Komolyan nem étem az embereket...

21

Mi "előzi" meg az eljegyzést? (részletezem a kérdésem, mert ez így értelmetlennek tűnik)

Szóval. Hogy szokott lenni? Tegyük fel, megkérem a lány kezét és Õ igent mond, ezután következik az eljegyzés? Mennyi ideig szoktak jegyességben járni, mennyi idő telik el az eljegyzés és az esküvő közt?

Ha túl naivnak tűnök, akkor elnézést, de nem tudom, hogy vannak a szokások. 18 vagyok és még nem volt barátnőm (mert az igazira várok) és felakarok készülni erre, mert nem lehet tudni, mikor ér el a szerelem.

5

Hány évesen jegyeztek el titeket? Mennyi ideig jártatok előtte?

39

Ti mit gondoltok arról, ha valaki "eljegyezteti" magát?

Több ismerősömnél is úgy történt az eljegyzés, hogy a (18-21 éves, iskolába/egyetemre járó) lány 2-3 éves járás után megkérdezte a fiútól, hogy mégis mikor szándékozik már megkérni a kezét. Aztán csodák csodájára 2-3 hónapon belül el is jegyezték. Ennek mi értelme van? Én soha nem mondanám a páromnak, hogy kérje meg a kezem. Valahogy nem tudnék úgy örülni ennek az egésznek, ha felszólításra történne.

11

Létezik ilyen eljegyzési gyűrű?

nagyon magas és dundi lány vagyok, mindenem nagyobb az "átlagosnál" így az ujjaim is. Lemértem a kerületét és 80 mm jött ki!
Nem is tudom, létezik-e ilyen méretben női gyűrű, pedig lassan esedékes a leánykérés.
Irtó ciki lesz, ha a barátom nem kap rám sehol gyűrűt!
27/L

17

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!