Találatok a következő kifejezésre: Kötelező dolog eljegyzés a házasságkötés (1 db)

Kötelező dolog az eljegyzés a házasságkötés előtt?

Legjobb válasz: Nagyon tapasztalt vagyok! :) Elsõ házasságomnál olyan eljegyzésem volt, hogy két napig mulattunk. A második házasságomnál megkérdezte a férjem, hozzámegyek-e, de inkább megbeszéltük, mert már 5 éve együttéltünk és babát szerettünk volna, a gyûrûket csak az esküvõre készíttettük el.

Nekünk se volt, megbeszéltük hogy "felesleges"nem igazán akkartunk pluszba még arra is költeni , eljegyzés helyet lett esküvö:) mindenhol más a szokás az igény!!!!
Nekem sem volt:)
Nagyon tapasztalt vagyok! :) Elsõ házasságomnál olyan eljegyzésem volt, hogy két napig mulattunk. A második házasságomnál megkérdezte a férjem, hozzámegyek-e, de inkább megbeszéltük, mert már 5 éve együttéltünk és babát szerettünk volna, a gyûrûket csak az esküvõre készíttettük el.
NEM KÖTELEZÕ. AKI AKARJA TERT, AKI NEM AZ NEM.
szerintem egy jo business, nagy penzkidobas, mulatni akkor is tudsz ha lagzid van, sot akkor is ha egyik sincs.lattam nagy hacacaret egy eljegyzes miatt, mire oda kerult a sor hogy hazassag szakitottak.en nem tartok, sot lagzit sem.igaz nalunk van mar egy baba, de amit a bulizasra koltenenk mashova is tudjuk tenni.pl naszutra
Nem. Mi csak felhúztuk egymás ujjára a gyûrût az esküvõnk elõtt egy héttel egy fantasztikusan vadregényes helyen a Bükk közepén. Életem egyik legszebb emléke marad :)
Nem kötelezõ, de azért ha már házasságra adjátok a fejeteket, akkot illik valami hagyományosat is tenni elõtte. Az eljegyzés pont ezt a célt szolgálja, ami egy nagyon szép gesztus is egyben. :)
Nem kötelezõ, csak szokás. Olyan szokás, amellyel lehet szakítani, ha úgy érzitek, felesleges lépés az eljegyzés.
Szerintem ez teljesen elsõsorban emberfüggõ, családfüggõ, településfüggõnek is mondanám. Hol mi a divat? Persze nem kötelezõ, de ha pl. egyik fél részérõl a szülõk szeretnék, vagy ragaszkodnak hozzá, akkor azt már mindenképpen meg kell beszélni. Elsõsorban itt az számít, hogy ti 2-en mit szeretnétek, akartok-e, vagy csak az esküvõt szeretnétek, ez teljes mértékben rajtatok múlik, s aztán jöhet az, hogy a család mit szeretne! Én 2 évig voltam mennyasszony, de kettõnk közül a párom akarta inkább, hogy így legyen. Tulajdonképpen nem bántam meg, azóta már 6 éves házasok vagyunk, de ha nem lett volna 2 évig rajtam a karika gyûrû, szerintem akkor is ugyanígy történt volna!
Nem

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogy érhetném el, hogy eljegyezzen? /bővebben lent/

Szoval párom 28 éves én 22/csaj/ szoval nem tizen évesek vagyunk igy már idealis lenne eljegyzés felvetése...2 éve vagyunk együtt,Szeretjük egymást meg minden oké köztünk és szeretném ha eljegyezne, ezzel is kimutatni,hogy komolyan tervez velem..de viszont igyis tudom, vagyis gondolom,hogy hosszutavra tervez velem, mivel hogy 2 év azért már nem kis id? és az eddigiek folyaman még nem "szexeltünk" csak petting volt mivel katolikus csaladbol van...és ha akart volna akkor már rég elhagyott volna...mongyuk nekem kicsit fura ez a felfogás,mert környezetemben senki nem él ily modon...dehat szeretem ?t és kitartok mellette...szoval szerintetek mit tehetnék?

12

Normális ha a barátom egyedül óvszert használ?

4,5 éve együtt vagyunk, külön élünk sajnos csak heti 1-2szer tudunk találkozni. Mindig nála vagyunk, az éjjeliszekrényében sokszor van egy-egy doboz óvszer ami egy id? után elfogy. De nem együtt használjuk el, én gyógyszert szedek. Más n?je nem lehet, állandóan dolgozik, azt mondja hogy abban elégíti ki magát ha lusta kimenni a szobából felhúzza ...

46

Mit tennétek ha a párotok megkérné a kezeteket?

a barátom 22 éves én 16. Tudom! túl fiatal vagyok. De higgyétek el a korom / korunk ellenére rengeteg mindent átéltünk már együtt. A szüleim folyton veszekednek... és én nagyon ki vagyok emiatt ? mindig mellettem van... és ez most a legkisebb baj amiben mellém állt.Én egyátalán nem bánnám ha megkérné...igent mondanék. Véleményetek?

27

Hogy történt az eljegyzés, miket éreztetek hirtelen?

11

Mi a véleményetek az alábbiakról?

Párommal már 4 éve együtt vagyunk, szeretjük egymást és szeretném eljegyezni. A bökken? az, hogy én lány vagyok:D

23

Mit kell mondani eljegyzéskor a fiúnak a szülők előtt?

Úgy értem, hogy mit kell mondani a szül?knek és mit a lánynak?

3

Bátyám meg szeretné kérni bnője kezét. Hogyan jegyezze el?

Lány (21) szüleivel él. Apjával imádják egymást.

7

A fiú 21 éves, én 16. Érdemes az eljegyzés?

1 éve szeretjük egymást,mindketten úgy gondoljuk hogy együtt maradunk és hogy már kiéltük magunkat.Együtt is jól szórakozunk ha buliba megyünk.

24

Hogy kérjem meg a párom kezét a szüleitől?

8

Eljegyzés, de hogyan?

Párommal most tervezzük az eljegyzést. Már együtt lakunk a szüleimmel egy házban. Gy?r?ket már megrendeltük, a két ünnep között jön meg. Csak azt nem tudjuk, hogy mi a menete az eljegyzésnek, szóval ti mit javasoltok? Ötleteket várok...

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!