Találatok a következő kifejezésre: Kötelező dolog eljegyzés a (1 db)

Kötelező dolog az eljegyzés a házasságkötés előtt?

Legjobb válasz: Nagyon tapasztalt vagyok! :) Elsõ házasságomnál olyan eljegyzésem volt, hogy két napig mulattunk. A második házasságomnál megkérdezte a férjem, hozzámegyek-e, de inkább megbeszéltük, mert már 5 éve együttéltünk és babát szerettünk volna, a gyûrûket csak az esküvõre készíttettük el.

Nekünk se volt, megbeszéltük hogy "felesleges"nem igazán akkartunk pluszba még arra is költeni , eljegyzés helyet lett esküvö:) mindenhol más a szokás az igény!!!!
Nekem sem volt:)
Nagyon tapasztalt vagyok! :) Elsõ házasságomnál olyan eljegyzésem volt, hogy két napig mulattunk. A második házasságomnál megkérdezte a férjem, hozzámegyek-e, de inkább megbeszéltük, mert már 5 éve együttéltünk és babát szerettünk volna, a gyûrûket csak az esküvõre készíttettük el.
NEM KÖTELEZÕ. AKI AKARJA TERT, AKI NEM AZ NEM.
szerintem egy jo business, nagy penzkidobas, mulatni akkor is tudsz ha lagzid van, sot akkor is ha egyik sincs.lattam nagy hacacaret egy eljegyzes miatt, mire oda kerult a sor hogy hazassag szakitottak.en nem tartok, sot lagzit sem.igaz nalunk van mar egy baba, de amit a bulizasra koltenenk mashova is tudjuk tenni.pl naszutra
Nem. Mi csak felhúztuk egymás ujjára a gyûrût az esküvõnk elõtt egy héttel egy fantasztikusan vadregényes helyen a Bükk közepén. Életem egyik legszebb emléke marad :)
Nem kötelezõ, de azért ha már házasságra adjátok a fejeteket, akkot illik valami hagyományosat is tenni elõtte. Az eljegyzés pont ezt a célt szolgálja, ami egy nagyon szép gesztus is egyben. :)
Nem kötelezõ, csak szokás. Olyan szokás, amellyel lehet szakítani, ha úgy érzitek, felesleges lépés az eljegyzés.
Szerintem ez teljesen elsõsorban emberfüggõ, családfüggõ, településfüggõnek is mondanám. Hol mi a divat? Persze nem kötelezõ, de ha pl. egyik fél részérõl a szülõk szeretnék, vagy ragaszkodnak hozzá, akkor azt már mindenképpen meg kell beszélni. Elsõsorban itt az számít, hogy ti 2-en mit szeretnétek, akartok-e, vagy csak az esküvõt szeretnétek, ez teljes mértékben rajtatok múlik, s aztán jöhet az, hogy a család mit szeretne! Én 2 évig voltam mennyasszony, de kettõnk közül a párom akarta inkább, hogy így legyen. Tulajdonképpen nem bántam meg, azóta már 6 éves házasok vagyunk, de ha nem lett volna 2 évig rajtam a karika gyûrû, szerintem akkor is ugyanígy történt volna!
Nem


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szerintetek korai lenne még az eljegyzési gyűrű?

Szóval 3 éve vagyunk együtt, nagyon szeretem. A lány most 18 éves, jövőnyáron szeretném feleségül venni, amikor betölti a 20-at :)
1,5 évvel előre nagyon korai odaadni az eljegyzési gyűrűt? Én szeretném most megkérni a kezét :)

7

Hogyan működik a hagyományos lánykérés?

Sziasztok! Mivel még nem találkoztam ilyen kérdéssel itt, ezért gondoltam felhozom. A barátnőmmel több éve együtt vagyunk, és lassan (mondjuk 1-2 éven belül) meg szeretném kérni a kezét. Mivel én is és az Õ családja is hagyományos gondolkodású, ezért úgy illő, ha legelőször megkérdem a szüleitől (leánykérés). De fogalmam sincs, hogy mit hogyan kell. Csak az édesapától kell? Vagy csak az Édesanyától vagy mind2től?? Egyáltalán hogy és mikor kell felhozni ezt a témát az após/anyós jelöltnek? Ilyenkor illik valami ajándékot vinni, vagy hogy megy ez, Kérlek segítsetek, mert gőzöm sincs ezekről, de lassan-lassan aktuális lesz :) a bnőm 21 éves.
25F

13

Hogy lehet felhozni az eljegyzés témát?

Minden ismerősöm azt mondja, ezt egy lány soha ne hozza elő. 32 éves nő vagyok, 4 éve vagyunk együtt, igencsak benne vagyok a korban és ő se siheder már (36).
Munka, lakás, pénz van, tehát anyagiak nem játszanak szerepet.Jól megvagyunk, minden működik, szerinte is, tervez velem dolgokat, hogy akkor nyáron ide megyünk, télen meg most oda...De bevallom nagyon szeretnék már házasodni. Utoljára 1 éve hoztam elő a témát és úgy csinált, mintha meg se hallotta volna, ismerőseim óva intettek attól, h újra megtegyem. Ne kérdezzek rá soha? Hagy higgye azt, h minden rendben így? Ha rákérdezzek, akkor hogyan?

19

A barátom meg akarja kérni a kezem. Nem korai? :$

Barátom 20éves,én 17,június végén kimegy ciprusra dolgozni,de azt mondta,ha visszajön szept.végén, megkéri a kezem *-* szept 17-én leszünk együtt 2éve :3

30

Szerintetek előre is meg lehet beszélni az eljegyzést?

9

Mi miatt bontottátok fel az eljegyzést? (Ti vagy ismerősötök)

Volt már egy "betelt a pohár" vagy csak félreismertétek stb...?

5

A férjed/párod letérdelt a lánykéréskor?

Manapság már nem hallok róla, és nem is vagyok egy olyan nagy hagyományokat követő lány, de szerintem ez annyira szép dolog.

38

Összezavarodtam eljegyzéssel kapcsolatban, szóval hogy is van ez? :-)

Szeretném megkérni a barátnőm kezét, de össze vagyok zavarodva gyűrű ügyben. Most 1 db kell vagy 1 pár? Mert azt hallottam, hogy eljegyzéskor csak a lány kap gyűrűt, a jegygyűrű lesz az, ami már páros lesz. De akkor az eljegyzési gyűrűk nagy részét miért árulják párban? Szóval most akkor magamnak is vegyek gyűrűt vagy csak a barátnőmnek? :)

29/F

11

Van itt olyan aki volt már jegyesfotózáson? Vagy bármilyen fotózáson a párjával? Hány óra volt?

Arra lennék kíváncsi, hogy sok csomag csupán 1 órát ígér. Az szerinetetek nem túl kevés? A közepes csomag már 2-t de még az is kevésnek tűnik,a nagyot pedig már nem tudnánk kifizetni.

5

Mit tegyek? (Anyós probléma)

Pár hónapja volt az eljegyzésünk. Mikor anyukám felhívta anyós jelöltet, hogy hogy legyen mit szeretnének, -mert nálunk volt tartva- felajánlotta, hogy a felét állja az összegnek.
Nem volt egy álomeljegyzés. Összesen 12-en voltunk. Párom anyukája és élettársa, párom testvére és felesége, én szüleim, nővérem férje és a két gyerekük.
Anyumnak jó beszélőkéje van, így próbált ő beszélgetni vele, beszéltetni :) :)
Meg nővérem is próbálkozott, de nem sok sikerrel.
Ültünk ott, próbáltuk oldani a helyzetet, de valahogy nem jött össze.
Mikor felálltak, hogy mennének, elkezdtem csomagolni nekik, hogy azért mégis úgy illik. :)
Becsomagoltam az ételt odaadtam nekik, elpakolták, de mikor felöltöztek, odament az asztalhoz és szinte az összes kaját elrakta. Maradt 2 szelet hús 3 db kaszinótojás, és egy kanálnyi francia saláta egy egész étkezőasztalnyi hidegtálakból. Nővéreméknek nem maradt...

Anyum elmondta nekem, hogy felajánlotta a számla felét anyósom. de ez titok mert úgy kérte meg anyumat, hogy nem mondja el nekem meg a páromnak...
szeptemberben volt az eljegyzés... Azóta fizet..... Novemberben felhívta, hogy akkor mi legyen, annyi volt a válasz, hogy majd a hónap elején adja a pénzt.
Mindennel együtt 30 ezer volt az étel ital alapanyag. Apum megoldotta mert szakács :)
Mit tegyek? Elmondjam páromnak vagy ne? Eléggé ciki helyzet. De ezt nem hagyhatom, hogy ő éli világát és dolgozik szüleim meg már nyugdíjasok kemény 80 ezer nyugdíjjal. Ketten.

Előre is köszönöm a válaszokat! 27/N

37

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!