Találatok a következő kifejezésre: Kötelező dolog eljegyzés (1 db)

Kötelező dolog az eljegyzés a házasságkötés előtt?

Legjobb válasz: Nagyon tapasztalt vagyok! :) Elsõ házasságomnál olyan eljegyzésem volt, hogy két napig mulattunk. A második házasságomnál megkérdezte a férjem, hozzámegyek-e, de inkább megbeszéltük, mert már 5 éve együttéltünk és babát szerettünk volna, a gyûrûket csak az esküvõre készíttettük el.

Nekünk se volt, megbeszéltük hogy "felesleges"nem igazán akkartunk pluszba még arra is költeni , eljegyzés helyet lett esküvö:) mindenhol más a szokás az igény!!!!
Nekem sem volt:)
Nagyon tapasztalt vagyok! :) Elsõ házasságomnál olyan eljegyzésem volt, hogy két napig mulattunk. A második házasságomnál megkérdezte a férjem, hozzámegyek-e, de inkább megbeszéltük, mert már 5 éve együttéltünk és babát szerettünk volna, a gyûrûket csak az esküvõre készíttettük el.
NEM KÖTELEZÕ. AKI AKARJA TERT, AKI NEM AZ NEM.
szerintem egy jo business, nagy penzkidobas, mulatni akkor is tudsz ha lagzid van, sot akkor is ha egyik sincs.lattam nagy hacacaret egy eljegyzes miatt, mire oda kerult a sor hogy hazassag szakitottak.en nem tartok, sot lagzit sem.igaz nalunk van mar egy baba, de amit a bulizasra koltenenk mashova is tudjuk tenni.pl naszutra
Nem. Mi csak felhúztuk egymás ujjára a gyûrût az esküvõnk elõtt egy héttel egy fantasztikusan vadregényes helyen a Bükk közepén. Életem egyik legszebb emléke marad :)
Nem kötelezõ, de azért ha már házasságra adjátok a fejeteket, akkot illik valami hagyományosat is tenni elõtte. Az eljegyzés pont ezt a célt szolgálja, ami egy nagyon szép gesztus is egyben. :)
Nem kötelezõ, csak szokás. Olyan szokás, amellyel lehet szakítani, ha úgy érzitek, felesleges lépés az eljegyzés.
Szerintem ez teljesen elsõsorban emberfüggõ, családfüggõ, településfüggõnek is mondanám. Hol mi a divat? Persze nem kötelezõ, de ha pl. egyik fél részérõl a szülõk szeretnék, vagy ragaszkodnak hozzá, akkor azt már mindenképpen meg kell beszélni. Elsõsorban itt az számít, hogy ti 2-en mit szeretnétek, akartok-e, vagy csak az esküvõt szeretnétek, ez teljes mértékben rajtatok múlik, s aztán jöhet az, hogy a család mit szeretne! Én 2 évig voltam mennyasszony, de kettõnk közül a párom akarta inkább, hogy így legyen. Tulajdonképpen nem bántam meg, azóta már 6 éves házasok vagyunk, de ha nem lett volna 2 évig rajtam a karika gyûrû, szerintem akkor is ugyanígy történt volna!
Nem


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Honnan tudják a fiúk, hogy mekkora a lány ujja, mikor gyűrűt vesznek?

15

Szerintetek, jó egy ilyen eljegyzési gyűrű?

Párommal tervezgetjük az eljegyzést. Nem bízom a véletlenre inkább megmutatom neki milyenek tetszenek, nem szeretném ha olyat választana ami nem tetszik.

Ezen az oldalon mindegyik tetszik, de ez a legjobban :) :)


Azt szeretném kérdezni, hogy ha ilyen fajtát szeretnék, ugyanolyan tartós lenne mint egy ezüst vagy arany gyűrű? Mármint nem kopik vagy ilyesmi.
Nem szeretnék drága gyűrűt mert az a lényeg, hogy kitől kapom és miért kapom (eljegyzés)

Köszönöm a válaszokat!

26/N

13

Ha összeházasodnánk, és nekem tartozásaim vannak akkor a páromon is behajthatják?

Elgondolkodtam nemrég, hogyha összeházasodnánk a párommal, és nekem sajnos tartozásaim vannak (munka elvesztés miatt nem tudtam fizetni és már sajnos behajtónál van az ügy)
akkor a páromon is behajthatják ha a tartozás teljesen az én nevemen van?

Köszönöm előre is a válaszokat!

26/N

7

Lehetek boldog még vele?

Anyukám meghalt,megölték és teljesen megbolondultam utána.Fel kellett nőnöm és az akkori barátom aki most megkérte a kezem akkoriban teljesen elhanyagolt és élte a világát én teljesen egyedül éreztem magam.Beszélgettem erről vele semmi sem változott csak bulizott ugyanúgy én meg egyedül voltam.Csak ő van nekem senki más.Mivel elhanyagolt megcsaltam.Tudom,hogy hibáztam és nem szép dolog amit tettem,nagyon bánom.Azóta eltelt 3év és csodálatos az életünk én is túl vagyok azon ami anyukámmal történ,de ezen nem.....:(

7

Miért nem akar (mer) eljegyezni?

Szerintetek mi lehet az oka? annak,hogy már tobb mint 3 éve egyutt vagyunk,van egy másfél éves kicsi lányunk,épitkezunk,állitolag szeret,velem akarja leélni az életét,az eljegyzésrol meg hallani sem akar.kértem ot,hogy legalább jegyezzen el (ugy útálom azt a jelzot,hogy élettársam,mennyivel szebb a menyasszonyom).az eskuvovel még várhatunk bár mennyit,mert ugye az épitkezés mellett sehogysem lenne pénzunk még arra is.mért ennyire hajthatatlan???

14

Előbb gyerek és aztán házasság - új hóbort? !

Mostanában ezt vettem észre és a párom volt főnöke is rátett erre egy lapáttal (akivel jó viszony maradt meg). A múltkor amikor összefutottak, azt kérdezte a volt főnöke tőle hogy "és a baba mikor jön?". Nem lett volna illendőbb inkább a házasságbeli szándékairól kérdezni a páromat,mint erről? Vagy túlságosan konzervatív vagyok a sorrendet illetően?

31

Egyetemi csúszás miatt nem lehet eljegyzés?

Barátommal néha szoktunk beszélgetni a jövőről, már egészen korai időktől kezdve ( több mint 2 éve vagyunk együtt ). Akkor azt vettem ki a szavaiból, hogy az egyetem elvégzése után lehetne aktuális az eljegyzés és a házasság. Jól haladok a tanulmányaimmal, de van egy tárgy, ami ha nem sikerül (pénteken megyek belőle), akkor csúszok egy évet. Most nyáron leszek 22 éves, csúszással együtt 23-24 leszek mire végzek. Ha csúszok, akkor a következő félévben dolgozni is szeretnék, mert tudom hogy a közös jövő építése (is) fontos neki és így én is nem csupán az ösztöndíjammal tudnék beleadni a közösbe. 2 éve együtt is élünk, ő 24 éves és dolgozik már 3 éve. Ami még talán fontos, hogy mostanában egyre gyakrabban mondja hogy 27 évesen már apa szeretne lenni (család és gyerekcentrikus), de tudja az én álláspontomat hogy én csak házasságban szülnék és legalább 2 év munka után. A kérdés az,hogy a csúszás ellenére szerintetek megkérheti-e a kezem mondjuk az elkövetkezendő 1 évben? Vagy ti ilyen helyzetben hogyan viselkednétek? Tényleg csak a tanulmányok befejezése után leszek "felnőtt"? Mosok, sütök, főzök, takarítok - minden ami az együtt éléssel jár, szeretem és ő is szeret. Nem ez a lényeg?

26

A párom már 2008-ban eljegyzett igaz csak 2en tudunk róla. Szerintetek akkor ez igazi eljegyzés volt vagy túl fiatalok voltunk még és nem gondolta komolyan, hogy milyen kötelezettségekkel jár egy ilyen?

Igaz akkor még csak 18 éves volt a barátom és én pedig csak 16. De az szerintem elég gáz,hogy a szülők nem tudják, igaz? De akárhányszor beszélgetünk róla, mindig megkérdezi a párom,hogy milyen eljegyzés tetszene (szűk családi kör vagy nyilvánosabb) De már elkezdek kételkedni,hogy akkor ez nem is volt igazi eljegyzés.:(:( Illetve azt mondja a párom,hogy biztos nem adnának neki a szüleim és, hogy még vár a megfelelő időre:S De én nagyon szeretném már, ha "igaziból" megtenné. Szerintetek mit lehet tenni ilyen furcsa helyzetben?
Előre is köszönöm a segítségedet!;)

14

Normális dolog-e ha egy pasi röpke 3 hónap ismeretség után jegygyűrűt vesz egy nőnek, akivel szinte nem is ismerik egymást, egy napot nem laktak együtt, a nő elvált alapvetően nem házasság párti?

Jóval idősebb is a pasinál. Ez mondjuk nem is lenne gond. Csakhogy ezzel még nincs vége a storinak.
Mint kiderült a pasi úgy vett gyűrűket, hogy arra sem emlékszik csajnak melyik gyűrű tetszett! Aztán, hogy lehet karikagyűrűt venni úgy, hogy az állítólagos ara jelölt nincs is jelen. Kihez vagy mihez mérte a gyűrűt? Tehát a véleményetekre lennék kiváncsi, hogy vajon mi a célja a pasinak ezzel a lépéssel, hiszen a hölgy világossá tette, hogy nem akar házasodni. Inkább az együttélést választja. Meglátásom szerint bizonyítani akarja, hogy ő a pasi és az lesz amit ő szeretne. Illetve egy kaptafára veszi a nőket, ha az exe pénzzel és értékes ajándékokkal megvehető volt, akkor biztos a másik is elájul egy 420. 000 ft-os komplett ajándékcsomagtól. Mely ugye a srác nézetei szerint egy életre szól (na) Ja és persze az "ajándék " most eladásra kerül.

44

Hogy mondjam el a szüleimnek hogy van barátnőm?

A nővérem nem nagyon szerette a barátnőm és elkezdte mondani anyuméknak, hogy ez a lány hetente más pasival van meg hogy drogozik meg ilyenek.(3 hónapja együtt vagyunk)Most már jóban vannak és nővérem meg is bánta amiket mondott róla.

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!