Találatok a következő kifejezésre: Kötelező dolog eljegyzés (1 db)

Kötelező dolog az eljegyzés a házasságkötés előtt?

Legjobb válasz: Nagyon tapasztalt vagyok! :) Elsõ házasságomnál olyan eljegyzésem volt, hogy két napig mulattunk. A második házasságomnál megkérdezte a férjem, hozzámegyek-e, de inkább megbeszéltük, mert már 5 éve együttéltünk és babát szerettünk volna, a gyûrûket csak az esküvõre készíttettük el.

Nekünk se volt, megbeszéltük hogy "felesleges"nem igazán akkartunk pluszba még arra is költeni , eljegyzés helyet lett esküvö:) mindenhol más a szokás az igény!!!!
Nekem sem volt:)
Nagyon tapasztalt vagyok! :) Elsõ házasságomnál olyan eljegyzésem volt, hogy két napig mulattunk. A második házasságomnál megkérdezte a férjem, hozzámegyek-e, de inkább megbeszéltük, mert már 5 éve együttéltünk és babát szerettünk volna, a gyûrûket csak az esküvõre készíttettük el.
NEM KÖTELEZÕ. AKI AKARJA TERT, AKI NEM AZ NEM.
szerintem egy jo business, nagy penzkidobas, mulatni akkor is tudsz ha lagzid van, sot akkor is ha egyik sincs.lattam nagy hacacaret egy eljegyzes miatt, mire oda kerult a sor hogy hazassag szakitottak.en nem tartok, sot lagzit sem.igaz nalunk van mar egy baba, de amit a bulizasra koltenenk mashova is tudjuk tenni.pl naszutra
Nem. Mi csak felhúztuk egymás ujjára a gyûrût az esküvõnk elõtt egy héttel egy fantasztikusan vadregényes helyen a Bükk közepén. Életem egyik legszebb emléke marad :)
Nem kötelezõ, de azért ha már házasságra adjátok a fejeteket, akkot illik valami hagyományosat is tenni elõtte. Az eljegyzés pont ezt a célt szolgálja, ami egy nagyon szép gesztus is egyben. :)
Nem kötelezõ, csak szokás. Olyan szokás, amellyel lehet szakítani, ha úgy érzitek, felesleges lépés az eljegyzés.
Szerintem ez teljesen elsõsorban emberfüggõ, családfüggõ, településfüggõnek is mondanám. Hol mi a divat? Persze nem kötelezõ, de ha pl. egyik fél részérõl a szülõk szeretnék, vagy ragaszkodnak hozzá, akkor azt már mindenképpen meg kell beszélni. Elsõsorban itt az számít, hogy ti 2-en mit szeretnétek, akartok-e, vagy csak az esküvõt szeretnétek, ez teljes mértékben rajtatok múlik, s aztán jöhet az, hogy a család mit szeretne! Én 2 évig voltam mennyasszony, de kettõnk közül a párom akarta inkább, hogy így legyen. Tulajdonképpen nem bántam meg, azóta már 6 éves házasok vagyunk, de ha nem lett volna 2 évig rajtam a karika gyûrû, szerintem akkor is ugyanígy történt volna!
Nem


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan kérték meg a kezed?

Szívesen olvasnám a ti történeteteket, szép, romantikus avagy vicces sztorikat :)

4

Akik sejtettétek előre, hogy megfogják kérni a kezeteket, milyen érzés volt?

Nem kívántátok, hogy bár meglepetés lett volna?
Minden jel arra utal, hogy a közeljövőben meg fogja kérni a párom a kezem, és ezt a "gyanakvást" nem lehet kitörölni az agyból... Ti nem kívántátok azt, hogy bár ne sejtettetek volna semmit?
(légyszi, csak azok válaszoljanak, akiknél hasonló volt, akit meglepetésként ért, az más téma)

3

Volt olyan, akinek a párja nem jó méretű gyűrűt vett?

Túl kicsi vagy túl nagy volt a gyűrű? Ilyenkor mit lehet csinálni? Ékszerész tud segíteni a dolgon, vagy ki kell cserélni?

8

Mit tennétek a helyemben?

Tegnap egy esküvőn voltunk a párommal. A vőlegény megkérdezte, hogy mi mikor fogunk már összeházasodni? (4 éve vagyunk együtt, én 26, ő 33) Erre a párom: "Hülye vagy? Nem ment el az eszem?" Lehet viccből mondta...de őszintén nem úgy tűnt. Lehet hülye vagyok, de nagyon elkeseredtem, azóta is ez jár a fejemben, rákérdeztem, de csak elpoénkodta az egészet.:((((

12

Hogyan tudja titokban tartani a fiú az eljegyzést? Lányok ti észrevettetek belőle valamit? Sejtettétek?

7

Miért néznek az emberre rossz szemmel, ha megvolt a lánykérés, de az esküvő nem lesz meg 1 éven belül, csak 2-3, esetleg 4 év múlva?

Nálunk is hamarosan meg fog történni az eljegyzés, de ez nem azt jelenti, hogy rögtön az esküvőt is megtartjuk, csak egyel magasabb szintre emeljük a kapcsolatunkat, és akkor tartjuk meg az esküvőt, amikor mi érezzük az idejét a ennek a következő lépésnek. Nekem bejön a hosszú (értsd 2-3 évig tartó) jegyben járás téma. De ahogy olvastam ilyen témában a válaszokat, mindenki csak fröcsög, hogy ez hülyeség, és semmi értelme.

22

Hogyan kérjem meg az apától a lánya kezét?

Ti hogyan csináltátok? Mit mondjak?

11

Három év után eljegyzés? Korai vagy sem?

2 éve élettársak vagyunk, közeledik az évforduló. Ennyi idő után már várható?
24N, 29F

28

Mondtatok már "nem"-et lánykérésre?

Légyszi lányok válaszoljanak!:D

27

Pécsett hol lehet venni nemesacélból készült karikagyűrűt?

A barátnőm allergiás az aranyra és az ezüstre is és ezért keresünk nemesacélból készült karikagyűrűt. Az interneten egyszerűen nem találok sehol címeket, hogy hol lehet Pécsen ilyet venni. Aki esetleg tudja, az lenne szíves adni egy linket, vagy az utca házszámot? Előre is köszönöm!!!

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!