Találatok a következő kifejezésre: Kötelező a vércukormérés (1 db)

Kötelező a terhességi vércukormérés?

Azt mondta a véd?n?m, hogy mivel a családban nem volt cukorbeteg nem csinálnak. egy másik városban unokatesómnak meg azt mondták ,hogy ez egy kötelez? vizsgálat. Mi lesz ha nem csinálnak, utána meg baja lesz a babának? hogy derül ki, hogy magas a cukrom, ha nem mérik?

Legjobb válasz: Igen. 24. héten kell menni.

Igen. 24. héten kell menni.
Ez nagyon érdekes. Én úgy tudom, hogy ez egy nagyon fontos vizsgálat és az, hogy nem volt a családodban cukorbeteg még nem jelenti azt, hogy a terhességed alatt nem alakulhat ki nálad, legfeljebb kevesebb az esélye. Azt nem írtad, hogy mit mond a dokid? Engem pld. az orvos küldött el, a védõnõ csak az eredményt kérte, illetve beírta a kiskönyvembe még a vizsgálat elõtt, hogy egyúttal egy szokásos laborvizsgálatra is küldjön a doki, amit 3 havonta szintén érdemes csináltatni. Szóval nem értem a védõnõdet, fõleg, hogy ha a terhességi cukorbetegséget nem veszik észre és nem kezelik, az súlyosan veszélyezteti a baba és a mama egészségét is. Persze nem akarok rádijeszteni. Kár, hogy a védõnõt nem lehet lecserélni!!! 27hetes kismama
A kérdező hozzászólása: A doki magától semmit nem mond, sajnos, csak ha kérdezem. Mindent harapófogóval kell belõle, kihúzni. Csak váltani meg nem akarok, mert ugyanakkor, meg rendkívûl lelkiismeretes és jó orvos. De lehet majd rákérdezek, hogy neki mi a véleménye.
Az én családomban soha senkinek nem volt magas a cukra, nekem pedig a terhelés 7.8 volt. Diétáznom kell! Nem törvényszerü hogy akinél eddig nem volt baj ezután sem lesz.
Szerintem is beszélj a dokiddal.Az hogy nem mond semmit, meg nem a világ vége.Nekem egyelõre választott orvosom nincs, és azt sem tudom, hogy melyik kórházba kell mennem.Mostanában kell mennem terheléses cukros vizsgálatra, de a labort lehetetlenség elérni telefonon, pedig kérni kell idõpontot.Ördögi kör:) sokan mondták, hogy nekik a választott orvosuk ad mindenféle beutalót.
Igen, ez egy kötelezõ vizsgálat. Mindenképpel el KELL végezni. Írod, hogy az orvosod lelkiismeretes. Nem akarok kötekedni, de ha az, akkor miért kell mindent harapófogóval kihúzni belõle? De tudom, hogy az ember nehezen vált orvost (én is most fogok), de ha mégis ragaszkodsz hozzá, és a védõnõd sem áll a helyzet magaslatán, akkor mindig nézz utána, hogy milyen vizsgálatok szükségesek, nehogy lemaradj valamirõl!
Nagyon fontos, és kötelezõ vizsgálat.Nem értem a védõnõdet, de ezentúl jobb ha az orvosoddal konzultálsz.Bár én is hasonlóan vagyok, túl fiatal a védõnõm, nincs tapasztalata, rá nem hagyatkozhatom, az orvosnak meg nem lenne mindent kötelessége a szánkba rágni azért van a védõnõ, úgyhogy én összegyûjtöttem a családban az összes kismamát, és tõlük szerzem be az infót.Én majdnem lemaradtam a 12 hetes vérvételrõl, jó nem lett volna tragédia de azok után kézbe vettem a dolgokat.Te is inkább érdeklõdj több helyen, ártani nem árt.Ha már így alakult:-((
A cukorterhelés kötelezõ, de én még nem is hallottam a 12hetes vérvételrõl...engem csak nyaki redõ mérésre(uh)küldtek.na ekkor mi van, sztem minden orvos máshogy csinálja.Az én magán dokim sem mondd semmit csak ha kérdezgetem, de bármikor fel is lehet hívni, elvégre ezért tartod és ezért fizetsz súlyos pénzeket ki neki..nem???A védõnõm nekem is fiatal, de ha kérdezek akkor õ segít.Sztem egy orvosnál az is sokat számít, hogy szinpatikus legyen és megbízz benne, még ha nem is olyan beszédes.Nem kell rögtön a válltáson gondolkozni sztem..amúgy meg tényleg az a legbiztibb ha a neten is keresgélsz és megnézed milyen vizsgálatok kellenek, hogy képben legyél mire az aktuális hétbe érsz.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tudnátok segíteni hogy mit jelentenek ezek az ultrahangos rövidítések?

ma voltunk 19. heti genetikai ultrahangon és az alábbi rövidítéseket sehol nem találom hogy mit jelentenek:

CBC, CM, CSP

5

Kismamák! Mik azok az ételek, amiket a várandósságotok alatt a legszívesebben esztek? Van olyan étel, amit eset korábban sosem, most viszont annál jobban szerettek?

20

Létezik olyan h. joslo fájások 2-3 percesek legyenek?

És egy- egy ilyen fájás pár mp tart . 39hetes kismama vagyok méhszaj jóindulatú 2 ujjnyi. Ma voltam dokinál

21

Az utóbbi időben, minden nap, estére nagyon megfájdul a derekam. Van hogy alig bírok leülni. Normális?

27+2 hetes vagyok.

3

Ha a menzesz szerint ma vagyok 10+5 hetes terhes, akkor az ultrahang szerint az orvos miért mondhatja hogy pont 11 hetes vagyok?

9

Szeretitek a sütőtököt? Van benne esetleg valami, ami miatt terhesség alatt nem ajánlják?

Úgy tudom, csupa vitamin és kívánom is.

12

30 hetes kismama vagyok és tegnap voltunk ultrahangon a doki azt mondta hogy kb 1 kiló 80 deka a kisfiam az megfelelő vagy kicsi?

6

Hányadik héten kezdtetek el babaholmikat mosni, vasalni?

A 31. hétben vagyok és mindenki azt mondja, hogy neki kellene már állnom. Én személy szerint a 35. héten tervezem....

8

37+4 hetes terhességnél semmilyen jóslófájás "normális"?

Méhszáj teljesen zárt, nem rövidült meg. Dokim azt mondta már ne szedjem a magnéziumot. Mondjuk azelőtt sem görcsöltem, de mióta nem szedem, azóta sincs semmi.

5

Miért mondja sok fiatal kismama, hogy aki 30 felett szül, az "öreg" már ehhez?

Ezt egy kérdésben olvastam, egyébként...

Miért kell elítélni valakit és öregnek tartani már a szüléshez azt, aki 30 felett teszi ezt? Hiába tagadjuk, a világ errefelé halad.

Vélemények érdekelnének a 30 feletti szülésről. Érvek-ellenérvek, miért jó vagy nem?

Én 30 felett párti vagyok, mert valamennyi egzisztencia azért kell a családalapításhoz, nem várom el, hogy szülök és 20 évesen legyen minden a seggem alá tolva...

16

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!