Találatok a következő kifejezésre: Kötelező a eladó (8 db)

Kötelező a ruházati eladó szakma ha eladó szeretnék lenni?

Legjobb válasz: Általában kötelezõ. Bolttól függ, hogy mit ír elõ, de szerintem már kérik, hogy legyen eladói végzettség.

Általában kötelezõ. Bolttól függ, hogy mit ír elõ, de szerintem már kérik, hogy legyen eladói végzettség.
Nem. Fõképpen akkor ha vasboltban leszel eladó. Oda mûszaki kereskedõ szakma illik. :)
attol függ mit akarsz"eladni"ha ruhat, akkor bizony szükséges, kivéve ha a fönökkel jo viszonyba vagy...
Én igaz ékszerboltban dolgoztam két évig régebben, de nem volt eladói végzettségem konkrétan.Igaz ötvös végzettségem volt, de sehol nem kérték az eladói végzettséget.Szerintem ezt boltja válogatja..
most már kötelezõ, ha a fõnöködnek nincs meg az üzletvezetõi szakmája. Én is voltam eladó, nem volt meg a szakmám, meg a fõnökömnek sem, ki is tettek ezért. Különben súlyos büntetéseket kellett volna fizetniük, ha elkapják õket. Ez van. EU.

Milyen adatoknak kell kötelezően szerepelni webshop esetén, ha a cég eladó helyiséggel is rendelkezik, azaz nem csak neten keresztül értékesít?

Az is érdekelne,hogy ezeknek az adatoknak direkt módon látszódniuk kell , vagy elegend? ha egy pdf-ben vannak leírva?

Legjobb válasz: Ha van egy webshopod,akkor ott kell hogy legyen egy általános szerzõdési feltételek. Abban mindenképp kell hogy szerepeljenek az eladó adatai.

Ha van egy webshopod, akkor ott kell hogy legyen egy általános szerzõdési feltételek. Abban mindenképp kell hogy szerepeljenek az eladó adatai.
"Tehát látszódnia kell, hogy az adott oldal környezetében jelent meg a leírás, nem külön?" huha, ezt a mondatot nem tudom értelmezni :) Mi a kérdés? A weblapon legyen olvasható az információ, ne letölthetõ fájlban.
A kérdező hozzászólása: Az elállási jog benne van és a megrendelés visszaigazolásán is rajta van.
A kérdező hozzászólása: Tehát látszódnia kell, hogy az adott oldal környezetében jelent meg a leírás, nem külön?
A pdf-et nem fogadja el a fogyasztóvédelem. Ha már fogyasztóvédelem: akkor fel kell tüntetned az elállási jogot ami a te termékeidre vonatkozik. Nem elég a jogszabály idézése. Garanciális jogokat, szintén nem elég a jogszabály idézése paragrafus szinten. Mivel személyesen adatokat gyûjtesz fel kell tüntetned az adatvédelmi nyilvántartási számodat is. Az elõzõ kettõ pár száz ezer forint büntetés, míg az utóbbi milliós nagyságrendû. Persze amit írtam dolgokat látszani kell!!
A webshopoknál fontos, hogy minden infót gyorsan és könnyedén fogyaszthatóan kapjanak meg a vevõk.
A kérdező hozzászólása: Köszi ez hasznos volt.
itt nézz körül http://torvenyeswebaruhaz.com/ Nem ajánlom a PDFet, tedd ki az oldalra normálisan, olvashatóan a szükséges információkat.
A kérdező hozzászólása: Cégnév, székhely, tel., e-mail, adószám, cégjegyzékszám benne van a vásárlási feltételekben. A vásárlási feltételek PDF formátumú és a webshop oldalainak alján rámehet, hogy megnézze, ill ell kell fogadni a rendelés elküldése elõtt. Ennyi elég? Volt egy idõben még valami mûködési engedély szám is.
"Az elállási jog benne van és a megrendelés visszaigazolásán is rajta van." Jó ha rajta van, de kevés. Ki kell részletezned a shop megfelelõ felületén. Ami nem ütközhet az alapvetõ elõírásokkal. Pl. csak a saját csomagolásában. Csak a shop saját nyomtatványán meg hasonló dolgok. illetve mi az amit semmiképp nem vagy köteles visszavásárolni. Pl. személyes egyedi termékek. Jogszabály elég világosan leírja.

Miért nem hagyja jóvá a licitem törlését a vaterán az terméket eladó ember? Ugye ha vége a licitálásnak és én nyernék, nem kötelező mindenképpen kifizetnem?

Segítsetek!! Már küldtem neki üzeneteket, de nem reagál!

Legjobb válasz: Sajna ki kell fizesd a szabályok szerint, viszont az eladó ha jó fej akkor elengedi. Elméletileg amire ráütöttél, azt vinned kell.

Sajna ki kell fizesd a szabályok szerint, viszont az eladó ha jó fej akkor elengedi. Elméletileg amire ráütöttél, azt vinned kell.
"A vásárlás után a vételi szándékától elméletileg nem állhat el (PTK 211. §)! Javasoljuk, hogy ilyen esetekben vegye fel a kapcsolatot az eladóval és próbálják meg tisztázni a kialakult helyzetet. A Polgári Törvénykönyv a szerzõdés létrejöttérõl szóló 211.§-ban rendelkezik a kérdésrõl. A törvény értelmében az a vevõ, aki egy aukciós oldalon ajánlatot tesz, vagyis licitál, a licittõl a késõbbiekben nem állhat el. Az eladónak a vatera.hu oldalra feltett ajánlata szerzõdéskötési nyilatkozatnak minõsül, vagyis ha a termékre licitáltak, az eladási szándéktól elállni már nem lehet. Az aukció lezárását követõen a szerzõdéskötés automatikusan létrejön. Így a szerzõdésben foglaltakat mind a vevõ, mind az eladó köteles teljesíteni. Az eladó köteles a felkínált terméket a kialakult áron a vevõnek eladni, a vevõ pedig köteles a terméket ezen az áron megvenni. Ezeknek a jogoknak esetleges szerzõdésszegés esetén polgári peres eljárás során lehet érvényt szerezni. A Vatera piacterén a nem teljesítõ felhasználót negatív jelzéssel lehet illetni, amennyiben vállalt kötelezettségét nem teljesíti. A negatív visszajelzések alapján a Vatera akár ki is zárhatja a felhasználót a piactérrõl." A szabályzatból másoltam ki.
Így van, tetteinkért vállaljuk a felelõsséget (= ha licitáltunk vegyük is meg).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de közben már megnyugodtam, ugyan is az eladó azt írta nekem, hogy mivel a licit a minimálárat nem érte el, jelentéktelennek minõsül.
Amúgy mit akartál megvenni? :D
A kérdező hozzászólása: egy ipod-ot, de már lemondtam róla


Mi van jelen pillanatban a kémény ellenőrzésekkel? Kötelező-e olyan eladó ingatlanban, amiben nincs fűtés használva?

Mert ez egy eladó, örökölt kertes ház. Nem kértük most a nyár kezdetén a szolgáltatást, jeleztük, hogy októberben majd lehet, hogy kérni fogjuk. Azt mondták, hogy akkor továbbítják a katasztrófavédelemnek. A tévében azt láttam, hogy júliusban kötelezően csökkenteni kell ennek a szolgáltatásnak az árát.

Ha eBayen illreálisan alacsony áron nyerek meg egy árverést akkor a tárgyat kötelező átadnia az eladónak?

Hello ha pl 1000 forintért nyerek meg egy árverést aminek a tárgya kb. 3-4x esét éri akkor kötelez? átadnia az eladónak vagy nem? A válaszokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: minden annyit ér amennyit fizetnek érte. ha sokat ebayezel, akkor rájössz, hogy ez mennyire igaz:)))

minden annyit ér amennyit fizetnek érte. ha sokat ebayezel, akkor rájössz, hogy ez mennyire igaz:) ))
Nem akarok hülyeséget írni de volt valami eset amikor az eladó hibájából egy sportkocsit vagy egy hajót vittek el minimális áron.A tulajdonos természetesen bíróságra ment de elvesztette a pert, mert a szerzõdés értelmében amit leütöttek és kifizettek azt át kell adni.Azt hiszem valami olyan megállapodás született, hogy az eladó bizonyos pénzmennyiséggel kompenzálta a vevõt és így nem került sor a tárgy átvételére.
Van amikor az eladó kiszab egy árat, és annál kevesebbért nem köteles eladni..De ezt elõre rögzítenie kell...
Semmit sem kötelezõ... Milyen jogszabály alapján köteleznél egy külföldit? Még a magyar jogot sem tudják betartani itthon hát még külföldön. Kicsit töprengeni kéne csak mielõtt kérdezel okosakat.
tegnap 23:55 Városi legenda, a valóságban a gyakorlatban ilyen NINCS!! Bulvárlapok találnak ki ilyeneket amikor uborkaszezon van..
kötelezõ, még Magyarországon is az....akár perelhetsz is, ha nem teszi, de minimum az ebay adminisztrátorainál felnyomhatod....más kérdés, ha irreálisan alacsony az ár pl 1 ft egy 20 millás kocsi, akkor pl a magyar jogy szerint akár érvénytelennek is tekinthetõ a szerzõdés, ha a bíróság kimondja
Nem errõl szólnak elvileg a licitálós oldalak? Én is vittem már ez vateráról 1 ft-ért egy kb 500-1000 ft-ot érõ terméket. De az eladónak nem volt vele semmi problémája, elvégre õ rakta fel ennyiért. Szerintem a licitálásnak pont ez a lényege, hogy az árat az éppen akkori kereslet határozza meg. Ha valamire nincs kereslet, az elmegy, irreálisan (így kell írni!) olcsón.
Az eBayt nem ismerem, de Vaterán beállíthatsz minimális árat, ha akarsz, és ha a licitálók nem érik el azt az árverés végén, akkor nincs üzlet.

Abban az esetben ha van egy ceg es bebukik, aztan eladja az autojat egy fizikai szemelynek, aki meg nem iratta at, de mar az ovenek szamit, a kotelezo biztositast mar lehet fizikai szemelyre kotni?

vagy meg mindig ugy szamoljak hogy jogi szemely...a hasznalo szamit vagy a volt tulajdonos...?

Legjobb válasz: Az autót rendszerint 15 napon belül át kell iratni, mert bünti van. Ha valaki üzembetartó, akkor az elõzõ tulaj neve alatt maradhat az autó. Az üzembetartó,ahogy beiratta a nevét, már fizethet is.

Az autót rendszerint 15 napon belül át kell iratni, mert bünti van. Ha valaki üzembetartó, akkor az elõzõ tulaj neve alatt maradhat az autó. Az üzembetartó, ahogy beiratta a nevét, már fizethet is.
ha nem volt kivonva a forgalomból akkor igen, ki kell fizetni visszamenõleg plusz bünti.

Eladom a lakásom, mit kell ott hagynom a vevőnek kötelezően?

Teljesen én újítottam fel, a csillártól, kapcsolóktól kezdve, a gáztűzhelyig, boylerig, konvektorig minden saját pénzen vett tulajdonom. Az ingatlanos szerint a boyler, gáztűzhely, csillárok, stb. lakás tartozék és azt ott kell hagyni a vevőnek, mert ő így veszi meg a lakást ahogy látja. Mi az igazság, vagy mi a bevett szokás ilyenkor?

Legjobb válasz: Teljesen igaza van az ingatlanosnak, fõleg, hogyha bíroságra megy az ügy, nem lesz hosszú per, mert nincs külön megegyezésed a vevõvel. És a teljes helyreállítás költséget neked kell fizetni. A kártérítésen felül. Gondolom, te is úgy vetted a lakást, hogy ablak se volt benne, meg villanykapcsoló se. Ha nem tetszik, akkor lecseréli, de ez nem a te dolgod. Ezek lakás tartozékok, és szerves részét képzik a lakásba való gondtalan beköltözésnek. A nappaliban a szekrénysor persze nem, de a konyhában lévõ konyhabútor igen. Ha ezeket leszereled, akkor ennyivel kell csökkenteni a vételárat. Ez kb. 2 millió vagy 3, ha jól számolom, de gondolom, ennyivel meg olcsóbban nem adnád a kecód. Amúgy igaza van a felettem írónak, tényleg szarrágó vagy...

Teljesen igaza van az ingatlanosnak, fõleg, hogyha bíroságra megy az ügy, nem lesz hosszú per, mert nincs külön megegyezésed a vevõvel. És a teljes helyreállítás költséget neked kell fizetni. A kártérítésen felül. Gondolom, te is úgy vetted a lakást, hogy ablak se volt benne, meg villanykapcsoló se. Ha nem tetszik, akkor lecseréli, de ez nem a te dolgod. Ezek lakás tartozékok, és szerves részét képzik a lakásba való gondtalan beköltözésnek. A nappaliban a szekrénysor persze nem, de a konyhában lévõ konyhabútor igen. Ha ezeket leszereled, akkor ennyivel kell csökkenteni a vételárat. Ez kb. 2 millió vagy 3, ha jól számolom, de gondolom, ennyivel meg olcsóbban nem adnád a kecód. Amúgy igaza van a felettem írónak, tényleg szarrágó vagy...
Ha külön nem rendelkeztek róla, akkor az általad felsoroltak közül a bevett szokás szerint a kapcsolók, gáztûzhely, bojler és a konvektor egyértelmûen a lakás része, a csillár általában nem, de leginkább megegyezés kérdése. Ja és a konyhabútor meg más beépített bútorok is, nyilván a mozdíthatóak nem.
A lakásnak azok a tárgyak a tartozékai, amelyek a rendeltetésszerû használatot lehetõvé teszik. Ez általában azt jelenti, hogy minden "kiálláson" kell fogyasztónak lennie. Tehát mosdó, mosogató, fûtõtest, lámpaizzó, kapcsolók, bojler, stb. tartozék, de bútor, csillár nem. Beépített bútor sem! Ez alku tárgya. Az ingatlanosnak igaza van, kivéve a csillárt, az nem tartozék, csak az izzó. Szélsõséges esetben lehet alku tárgya a tûzhely is, hiszen nem vagy köteles otthagyni pl. egy fél millás Miele tûzhelyet, betehetsz helyette egy 30ezreset, amit használtan vettél valahol. A lényeg, hogy rendeltetésszerûen használható legyen.
Mindenképp beszéljétek meg, hogy mi marad, mi nem. Amikor megvettem a házam, megnéztúk, milyen szép fürdõszoba, de jó praktikus konyha stb... Mire beköltöztúnk, nem volt 1 db csaptelep sem, eltûnt az összes mosdó, lefolyó, bojler, villanykörte, villanykapcsoló, konektor, úgy lógtak ki a falból a drótok, még a parketta is, meg a konvektorok is. Egy hét volt mire rendbe tettem mindent gyorsan nagyjából. Mi nem beszéltük meg, hogy mi maradjon, hát õk mindent vittek. Még a kertkaput is.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok szarrágó, éppen azért kérdeztem, mert nem akarok kicsinyes lenni sem, de hülye sem, viszont tudni akartam, hogy mi a hivatalos helyzet. én is úgy gondoltam, hogy megegyezés kérdése elsõsorban a dolog. Mindenesetre hasznos volt feltennem a kérdést.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!