Találatok a következő kifejezésre: Kötelező a 10 (26 db)

Kötelező a rákszűrés? 10 hetes csinálnak még?

Legjobb válasz: Igen, minden kismamának kötelezõ! Nekem is a 10 héten csinálták!

Igen, minden kismamának kötelezõ! Nekem is a 10 héten csinálták!
Kötelezõ igen! Attól függetlenül is, ha esteleg pár hónappal elõtte voltál. Megnõ az ösztogén menniysége a szervezetedben ami miatt mindenképp el kell végezni! Nekem is 12 hetes koromban csináltak meg! 13 hetes ikrmami
Nekem nem csináltak, és nem is hisztizik miatta egy doki/védõnõ sem.Elõtte évente egyszer jártam rákszûrésre, mint ah mindenkinek kellene.
Nekem akkor csinálta a doki, amikor még nem tudtam, hogy terhes vagyok, kb. a beágyazódási szakaszban, és amikor a védõnõnek mondtam az idõpontot, nem reklamált, hogy újat kellene csináltatnom. Viszont én úgy tudom, hogy a terhesség alatt mindenképpen megcsinálják. (sõt valahol olyant is olvastam, hogy meghatározott terhességi heteken, azaz a terhesség alatt többször is végeznek ilyen vizsgálatot.)
nekem pont most jár le az egy év, 25hetes terhes vagyok, így most lesz a vizsgálat
Szia. Igen csinálnak, nekem a 12 hetes vizsgálatok között volt a rákszûrés.
Mikor kiderült hogy terhes vagyok, akkor nem csináltak, mert gombám volt.Nekem a 24.héten csináltak.

Mennyire fontos elolvasni a 10. osztályos kötelezőket?

Csak mert az osztályf?nököt idén 9.-ben sem érdekelte,hogy ki olvasta el,és ki nem.Megvonta a vállát,hogy aki nem olvasta el az megtalálja az olvasónaplót a neten,körülbelül hármat kellett írni.Most 14 kötelez? olvasmányt adott fel.

Legjobb válasz: Olvasd el mindegyikbõl a rövidítettet. Vagy max benyelsz pár 1-est, és majd kijavítod évközben, nagy ügy. Én sem olvastam el a kötelezõket, mert minek. Nem fogom az estéim nagyrészét olvasásra pazarolni, max akkor, ha a könyv amit feladnak, érdekes, és az én korosztályomat le tudja kötni. Ami általában nem így szokott lenni.. Valószínûleg le leszek pontozva, mert ki mertem mondani, hogy tojok a kötelezõ olvasmányokra, de hidd el nekem, bõven elég ha felületesen átolvasod, késõbb soha életben nem lesz szükséged ezekre a dolgokra, viszont minden átszórakozott, vagy átbeszélgetett estét kincsként fogok fel ;)

16:34esnek, aki elõttem írt pedig csak annyit mondanék hogy való igaz, hogy sok könyv szörnyen unalmas és szükségtelen, de mennyivel jobb a hányásban fetrengeni agyba-fõbe szúrva fújva szívva lõve? :) ) mert ezek tényleg igazi kincsek, az biztos. az olvasást ne kötelezõ programként fogd fel, hanem szórakozásként, unalomûzésként mondjuk utazás közben (nem kell mindig zenét hallgatni), elalvás elõtt, a wc-n ülve, akármi. persze, beszélgess át estéket és bulizz, mint mindenki más, ez tényleg fontos, de azt azért nem állítanám, hogy ezek a kötelezõek feleslegesek, unalmasak. egy Victor Hugo történet vagy egy Dumas azért elég élvezetes szerintem :) ha érdekes, írok neked privátban egy listát olyan könyvekrõl, amiket érdemes elolvasnod, mert ha nem is kötelezõek, de meghozzák a kedved az olvasáshoz
Olvasd el mindegyikbõl a rövidítettet. Vagy max benyelsz pár 1-est, és majd kijavítod évközben, nagy ügy. Én sem olvastam el a kötelezõket, mert minek. Nem fogom az estéim nagyrészét olvasásra pazarolni, max akkor, ha a könyv amit feladnak, érdekes, és az én korosztályomat le tudja kötni. Ami általában nem így szokott lenni.. Valószínûleg le leszek pontozva, mert ki mertem mondani, hogy tojok a kötelezõ olvasmányokra, de hidd el nekem, bõven elég ha felületesen átolvasod, késõbb soha életben nem lesz szükséged ezekre a dolgokra, viszont minden átszórakozott, vagy átbeszélgetett estét kincsként fogok fel ;)
Ha nem akarsz olyan mûveletlen tuskó lenni, mint a mai magyarok 90%-a (és a cigányokra most nem is gondolok), akkor vedd a fáradságot, és olvasd el. Ez a kötelességed, ha apád nem csinálná meg a dolgát, akkor most nem tudnál mirõl netezni...
Jézusom.. mintha azt írtam volna hogy hányásban fetrengjen a kérdezõ. Vagy neked a haverokkal való együttlét ennyiben merül ki? Vagy szerinted ennyi az egész? Mert ha igen, akkor kicsit gondold át az életed. Várható volt, hogy le leszek pontozva, de tessék, csak hogy felpontozzanak: Kérdezõ! Olvasd el mindet, betûrõl betûre! A késõbbiekben naaaagyon nagy hasznodra lesz majd, hogy elmondhatod, hogy mindet elolvastad! Mert tényleg kell a 14 kötelezõ olvasmány ahhoz, hogy megtanulj olvasni! Nagyon fontosak ezek! Sõõt.. mi is az a szó? Ja igen, alapmûveltség, hogy egész nyáron olvass!! ..istenem..
A kérdező hozzászólása: Nem évi 4-5 kötelezõrõl volt szó, hanem az osztályfõnök feladott a nyáriszünetre KIZÁRÓLAG a nyáriszünetre 14 olvasmányt.Hát csessze el õ az egész nyáriszünetét erre, iskolaidõ végére szó szerint majdnem végkimerültséget kaptam.
kár így hisztizni kedves lepontozott :) ) miért veszed így magadra? azért jó lenne, ha meglátnád a mi váaszainkban is az igazságot, tehát hogy igenis hasznosak ezek a könyvek, az alapmûveltséghez segítenek hozzá, nem csak Harry Pottert, Fejõs Évát meg szürke ötven árnyalatát kell olvasni a tvájlájton kívül, egy szép Gárdonyi vagy Dumas regény azért mérföldekkel ezek elõtt van értékileg. a jó könyvek pedig hozzásegítenek a jellemfejlõdéshez. nem minden könyv jó, aláírom, de az a 4-5 kötelezõ évente szerintem valamiért mégis kötelezõ... a listát amit írtam, remélem asznosnak találod majd :)
A kérdező hozzászólása: Írd meg a listát légyszíves.
Szerintem olvasd el, ártani nem árthat. Bár ha most állsz neki, akkor azért elég gáz. Nyáron simán lett volna idõd, esténként 50-60 oldal, az gyorsan meg is van. Biztos nem lehet tök hülyeség, ha feladta, nem gondolod?
A tanár nem azért adja fel, h neki jó legyen. A saját érdekedben jobb, ha elolvasod. A tanárodat miután átkúsztál érettségin cseppet sem fogja érdekelni, hogy mennyire vagy mûvelt irodalmilag. És ha ennyire nemtörõdöm, akkor is jobb, ha elõveszel legalább a 14-bõl 5-6-ot- aminek a címe olyan csábító. :) Nem a tanárnak, magadnak tanulsz. De ha téged nem érdekel, h mennyire vagy mûvelt, akkor elõ ne vedd egyik olvasmányt sem. :) )
A kérdező hozzászólása: Nem állítottam egy szóval sem, hogy hülyeség csak erõsen megkérdõjelezném a dolog fontosságát, mivel az oszifõ elég félvállasan intézi az osztállyal kapcsolatos a dolgokat.(Tudnék most írni egy egész regényt példákkal, de fölösleges.)
írd le mik azok üzenetben emgírom mi kell a késõbbiekben (akitõl a lsitát kaptad)

Pontosan mik a kötelező olvasmányok 10. osztályban?

Az ok amiért kérdezem: Október 13-án baleset ért. Mind a két lábam eltört. Jelenleg úgy t?nik, hogy 8 hétig lesz mind a két lábamon fekv?gipsz.

Legjobb válasz: Felemeled a telefont és megkérdezed az irodalom tanárodtól. "Jó napot Tanár Úr/csókolom Tanárnõ, tessék mondani, mik lesznek idén a kötelezõ olvasmányok?" Egyszerû szerintem. Kamu a kérdésed, de nagyon :)

Felemeled a telefont és megkérdezed az irodalom tanárodtól. "Jó napot Tanár Úr/csókolom Tanárnõ, tessék mondani, mik lesznek idén a kötelezõ olvasmányok?" Egyszerû szerintem. Kamu a kérdésed, de nagyon :)
A pontos lista irodalomtanár, követelményszintfüggõ.
A kérdező hozzászólása: Mint írtam, sajnos nem tudok most egy ideig suliba menni a teljes listán meg nem kaptam meg azért kérném, hogy aki tud valamennyit még mondani...
A kérdező hozzászólása: Harmadik! Te már csak tudod mi a kamu és mi nem. Az igazságot írtam le. A tanár szeptember elején Az arany embert mondta (kb. 2-3 hetes határidõvel), majd a Bánk Bánt (szintén kb. 2-3 hetes határidõvel). Továbbiakról nem beszélt.
Idõtelefonod van, hogy a szeptember eleji tanárodat sikerült felhívni?:)
Szóval, miért is nem tudod telefonon felhívi a tanárodat? :)
A kérdező hozzászólása: Tegnap végre kaptam bentrõl egy hivatalos listát arról, hogy melyek a kötelezõ olvasmányaink idén.
A kérdező hozzászólása: Ötödik! Ehhez semmilyen idõtelefon nem kell. Amikor feladta a tanárnõ az olvasmányokat és a határidõt megszabta a füzetembe felírtam, azért írtam, hogy 3 hét (Az arany ember) illetve majd 3 hét (Bánk bán). A tanárnõ annyit írt a lista végére, hogy a szakközépiskolákban (gimnáziumokban) egységes a kötelezõ illetve ajánlott olvasmányok listája. Azon belül egy-két mû szokott cserélõdni.
Szóval, miért is nem a tanárnõdet/tanárodat hívtad fel a kötelezõ olvasmányok megtudakolása miatt? :) Erre ugyanis nem válaszoltál. Wampával együtt jól szórakozunk a hülye kérdéseden :)


A kérdező hozzászólása: u.i.: DE-TTK
TVSZ, TJSZ Abban benne van minden.
10%-al túllépheted ez tuti infó, amúgy én is DE-TTK-s vagyok, de tök mindegy mert ez mindenhol így van! Ha 231 kreditnél többet csinálsz meg, akkor már kreditenként xFt-ot fizetni kell.
Amúgy a TVSz-ben tényleg le van írva.Vagy ha nem abban akkor valamelyik más szabályzatban ami letölthetõ a TTK honlapjáról.
Nincs mindenhol így...A BME-n nincs korlátozva pl.
A kérdező hozzászólása: impossibru

12. hetes vagyok, és még nincs kiskönyvem. Az egyik ismerősöm letolt emiatt, hogy nem lesz meg a kötelező 10 bejegyzés a baba születéséig. Az orvosom mondta, hogy elsőként az uh-n, és a vérvételen legyek túl. Miért kell a 10 bejegyzés?

Akkor nekem már esélyem sincs arra hogy meglegyen?

Legjobb válasz: 4 vagy 5 pecsét kell a dokitól, hogy szülés után majd megkaphasd az egyszeri anyasági segélyt. Ezen kívül nekem van még benne 5 pecsét a védõnõtõl. Az elsõ trimeszterben nem is írt bele nekem a doki, de azóta bepótolta. Ne izgulj! Menj a védõnõhöz, akkor megkapod a kiskönyvet. Még nem késtél le semmirõl.

4 vagy 5 pecsét kell a dokitól, hogy szülés után majd megkaphasd az egyszeri anyasági segélyt. Ezen kívül nekem van még benne 5 pecsét a védõnõtõl. Az elsõ trimeszterben nem is írt bele nekem a doki, de azóta bepótolta. Ne izgulj! Menj a védõnõhöz, akkor megkapod a kiskönyvet. Még nem késtél le semmirõl.
4 kell. de a kiskonyv jo lenne, ha mar lenne, mert bele kene irni a vizsgalatokat, meg ilyenek. gyorsan jelentkezz be a vedonodhoz
Védõnõ ügyben itt keresgélj, de ha az egyiktõl megérdezed biztos tudni fogják, de amelyik a legközelebb van a lakhelyedhez. http://www.mave.hu/index.php?p=adatbazis&megye=1&varos=Kecsk.. 30 heteske
szia, ha van háziorvosod szerintem õs is szívesen eligazít majd, ráadásul õ fog majd kiírni táppénzre, ha már nem akarsz dolgozni. Nekem sem volt a 12.hétig kiskönyvem, mert próbaidõn voltam a munkahelyen és nem kaptam szabit, hogy el tudjam intézni. Úgy tudom a nõgyógyásztól kell majd egy igazolás, hogy jártál terhesgondozásra, a kiskönyvet csak mellékelni kell, úgyhogy ne izgasd magad, nem késtél le semmirõl!
12hetesen még nekem sem volt védõnõm, és már 5 bejegyzés van benne.23hetesen.Mikor vizsgálatokra mész vagy vérvételre azt mindig bejegyzik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Még egy bugyuta kérdés: hol kell keresnem a védõnõmet akihez tartozom(Kecskemét)? Elsõ babás vagyok, fogalmam sincs ezekrõl a dolgokról.

Mi volt a 10. -es kötelező olvasmány?

Legjobb válasz: Candide,Csongor és Tünde,Bánk Bán,Szigeti Veszedelem,Gulliver,Robinson Crusoe,Anyegin...stb.

Candide, Csongor és Tünde, Bánk Bán, Szigeti Veszedelem, Gulliver, Robinson Crusoe, Anyegin...stb.
Shakespeare: vízkereszt vagy amit akartok..legalább is nekünk
Zrínyi Miklós: Szigeti veszedelem... jelenleg is ezt olvasom 16/L
A kérdező hozzászólása: És szerintetek mennyire sportos ez a cipõ? 27F
Szia! Ehhez nem kell zokni semmikor, nyugodtan húzd mezítlábra, arra való. Nekem is van ehhez hasonló, én márciustól novemberig hordom zokni nélkül, sohasem lett tõle semmi bajom.

Ausztriában ilyen jo idoben is kötelező a teligumi? 10 fok fölött van ott is de apr 15 -t írnak, megbuntethetnek -e így?

Legjobb válasz: Bizony-bizony büntetnek,nem a hõmérséklet hanem a naptár a törvény alapja. Sõt még a hóláncot is nézik.

Bizony-bizony büntetnek, nem a hõmérséklet hanem a naptár a törvény alapja. Sõt még a hóláncot is nézik.

Annak akinek kötelező volt 9. osztályban a heti 5 tesióra, annak 10.11.12-osztályban is az lesz?

Vagy csak 9.osztályban kellett, és ez a többi évfolyamra nem húzódik ?

Legjobb válasz: végig kötelezõ lesz, felmenõ rendszerû, vagyis eddig 1-5-9, most már 1-2-5-6-9-10, és így tovább.

végig kötelezõ lesz, felmenõ rendszerû, vagyis eddig 1-5-9, most már 1-2-5-6-9-10, és így tovább.
Igen, sajnos a Hoffmann Rózsika ezt is nagyon jól kitalálta, ahogy a "kötelezõ önkéntességet", a mostani kilencedikeseknek elõírt etika vagy hittanórát, és az új nemzeti alaptantervet, ahogy az általános iskolások 4-ig tartó iskoláját, és a tervezett keretszámok csökkentését, amit egyelõre nem sikerült a tüntetések miatt véghez vinniük. Köszönjük szépen, reméljük még sok hasonlóan "jó" ötlete van "szeretett" kormányunknak.
Sok köze van a Családi Kapcsolatokhoz.Szerintem végigviszi.
Nem tudom, nekem idén 18 óra lesz meg, ebbõl egy óra volt a felkészítés, 17 az igazolt munka, ebbõl 9 megvan. Mivel a közösségi szolgálati naplón három hely van, tehát 3 tanévnek, ezért sztem 3 tanévre kell szétosztani, pedig én is megcsináltam volna már idén, fõleg így, hogy beírnak több órát.
hát, jó. amúgy be lehet fejezni elõbb is? mert olyat találtam csak, hogy évenként minimum egy területen kell csinálni dolgokat.
Nekem aztán tök m1, be van regisztrálva a hely, ahova járok az államnál, adnak nekem igazolást, több órára is, mint amennyit szórólapoztam, nekem csak ennyi kell. Ha csak mennék és semmit se csináltatnának velem, de adnának igazolást, az se zavarna. Lényeg, hogy érettségire 50 óra meglegyen.
szórólap? :DD az mióta közösségi munka? :D
Hát igen... a legjobb pedig az lett vna, ha be se vezetik... mondjuk nem olyan rossz, ma elmentem megint, szórólapoztam három negyed órát, és megint beírták mára 3-at :D 10 óra már megvan, és a héten még megcsinálok 8-at (sztem lesz vagy 2 :D)
akkor jó :D de törvénytõl függ, a 2005ös napi 4 és fél órát enged :D itt is a törvényeket össze kellett volna egyeztetni nem is kicsit.
2 napra írták :D 3-at-3-at, mert az van elôírva h egy napra max hármat lehet
másfél órára, ha egy napra írtak hatot, akkor készülj a papírmunkára... De egyébként osztom én is, hülyeség az egész, még jó, hogy a tesit megúsztam, és a közmunkával is majdnem kész vagyok már.
15:26-os vagyok. Örülök, h senki nem hurrogott le és h te is így gondolkodsz. Tesin ugyanaz az anyagunk, mint régen 2-3 órában, így mikor utolsó óra a tesi, az csomószor elmarad vagy elengednek hamarabb. Ma és tnap vtam "önkéntes" munkán, de kb másfél órára beírtak nekem hatot. Ezt tudták elérni, gratulálok!
A kérdező hozzászólása: ma 15:26 TELJESEN IGAZAD VAN , örülök , hogy ezzel a gondolkodással nem csak én vagyok így. Mi lesz még késõbb kitalálva akkor, bele sem gondolok.
A kérdező hozzászólása: Hülyeségnek tartom, aki akar sportolni fog úgyis, akinek meg nem tetszik az nem fog, és kész. Miért kell ráerõltetni egy emberre amit nem akar. És az új törvény is hogy délután 4-ig bent maradni a gyerekeknek általános iskolában, ez még idétlenebb... Persze van akinek ez hasznára válik, mert nem tud vigyázni a gyerekre, de szerintem így pedig csak börtönnek tekintik az iskolát.
A kérdező hozzászólása: Kedves válaszoló azért ide írtam mert, itt szülõk többen vannak mint a másik kategóriákban, és abban is reménykedek, hogy Normálisabb emberek, válaszok is vannak ebben a kategóriában. Köszi,
a közösségi szolgálatos kiskönyv iskolánként változik, és ráadásul nekem 4 évem van rá, mert ötévfolyamosba járok. én 30nál tartok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!