Találatok a következő kifejezésre: Köteles-e a beengedni (3 db)

Köteles-e a férjem beengedni az általa bérelt albérletbe, ha nem vagyunk hivatalosan elválva? Jogom lenne-e ott lakni?

Legjobb válasz: Szerintem ha nem vagy bejelentkezve az albérletbe ideglenes lakóként, akkor nem köteles beengedni. Ha közös tulajdonú lakás lenne, akkor lenne köteles beengedni. De ez az én véleményem. A helyedben keresnék egy jó ügyvédet. Lehet hogy szerencsésebb lenne válni és váláskor kérhetsz szerintem tõle a közös jövedelmetek felét.

Szerintem ha nem vagy bejelentkezve az albérletbe ideglenes lakóként, akkor nem köteles beengedni. Ha közös tulajdonú lakás lenne, akkor lenne köteles beengedni. De ez az én véleményem. A helyedben keresnék egy jó ügyvédet. Lehet hogy szerencsésebb lenne válni és váláskor kérhetsz szerintem tõle a közös jövedelmetek felét.
szia..válásnál kéri a biro az utoljára közösen használt ingatlan , , legyen az albérlet, bármi...a nyi9latkozatot hog a válás után ki fog ott élni.addig mehetsz.
70%-ig biztos vagyok benne, hogy igen, de ha mégse a felére igényt tarthatsz.

Köteles vagyok-e beengedni a közgyűlésre tag által hozott idegen személyt?

Az egyik 5% tulajdonrésszel rendelkező tag az ügyvédjével akar jönni. Köteles vagyok beengedni az ügyvédjét is? Mert én nem akarom. Vagy jöjjön az ügyvédje meghatalmazással, vagy ő, de mindkettőt nem szeretném.

Legjobb válasz: Ez butaság, amit az elsõ válaszoló ír! Természetesen köteles vagy beengedni az ügyvédet is ha rendelkezik érvényes meghatalmazással.

Ez butaság, amit az elsõ válaszoló ír! Természetesen köteles vagy beengedni az ügyvédet is ha rendelkezik érvényes meghatalmazással.
Ha jól tudom, meghatalmazással bemehet az ügyvéd, illetve bemehet a tag is, mert õ a tag. Viszont a meghatalmazás azt jelenti, hogy a tagot az ügyvéd képviseli, vagyis az ügyvéd beszélhet, a tagnak kuss. Nem lehet megszólalnia, nem mehetnek ki "megbeszélni", meg semmi.
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint akkor akár hozhatja az elmeorvosát is magával? Az ügyvéd nem hivatalos személy, miért kellene beengednem?
Nem. Vagy õ megy, vagy a meghatalmazottja. Küldheti az ügyvédjét meghatalmazással, de akkor a meghatalmazott megy, nem õ.

Köteles vagyok-e beengedni a társtulajdonost, ha nincs ingósága a házban, csak mert õ itt akar aludni (nyaralni a családjával)?

Minden az enyém, még az az ágy is, amin aludni akar. Neki csak tulajdonrésze van, de én lakom itt, én fizetem a számlákat. Komolyan félek, hogy ellopnak valamit, vagy a személyes irataim, cuccaim között turkálnak. Egyáltalán itt tartózkodhatnak, ha én nem vagyok itthon? Bár kulcsa nincs, a hagyatékikor megegyeztünk, hogy minden ingóság az enyém itt, én hoztam ide.

Legjobb válasz: Mivel tulajdonos, ezért igen. Zárd el a dolgaidat, és akkor nem fogja senki elvinni.

Mivel tulajdonos, ezért igen. Zárd el a dolgaidat, és akkor nem fogja senki elvinni.
#10 tévedésben vagy Birtokvédelem Az kérhet, akit a birtoklásban meggátolnak, kérdezõnek akkor lenne rá lehetõsége, ha a tulajdonostárs kizárná õt (pont mint, amit õ tett), viszont ez csak a jegyzõire vonatkozik. Bírósági már figyelembe veszi a tulajdoni viszonyokat és elrendelné a használatot a tulajdoni hányad alapján. Bérlet Azzal, hogy bérbe adunk valamit átengedjük a használatát (szerzõdés tartalmától függ). Pl kibérlünk egy autót pár órára, majd jön a tulaj, hogy használni akarja... vajon odaadnád neki miközben fizetsz érte?
Valóban kérhet tõled lakáshasználati díjat az õ felére, akár visszamenõleg is, de attól, hogy tulajdonos, még nem vagy köteles beengedni, ha birtokvédelmet kérsz. Az albérlõ sem köteles beengedni a lakás tulajdonosát, ha ez nincs a szerzõdésben, nincs bejelentett lakcíme a lakásban, és nem él ott életvitelszerûen. Azaz a bérlõ van birtokon belül. De nem hiszem, hogy idáig kellene fajulni a dolognak, beszéld meg vele értelmesen a rezsi dolgot (gondolom, nem hónapokig akar ott élni). Ha gázos a család, zárd a szobáitokat.
Tényleg te mennyi lakbért fizetsz a tulajdonostársnak?
Kérdezõ kérhetne tõled lakáshasználati díjat plusz végsõ esetben bíróságon kérhetné a lakás kényszerértékestését szóval inkább maradj csendbe , mert csak te fizetsz rá.
jo a hozzaallasod, birom h az osszes ingatlanos kerdesnel kb ez van, a torveny is oket vedi aki mas tulajdonaba van, gyonyoru... ez kb olyan, h en elkerem a te kocsid, hasznalom, te jossz h ugyan holnapra add oda mar, en meg kiirom h milyen 1 tulaj, holnap hasznalni akarja a sajat autojat!...
Gondolom nem fizetsz neki a lakásért. Úgyhogy jobb ha csendbe maradsz, mert eredetileg még kulcsot is kérhet tõled, ha akár 1%-a is van.
Hát akkor mondd meg nekik, hogy fizessenek a gázért, vízért, stb. Erre meg majd õ fogja azt mondani, hogy te fizess, amiért az õ részét is használod az ingatlanból. Nem lenne jobb inkább békében lenni, és engedni, hogy hadd nyaraljanak?
Az mennyire igazságos, hogy befoglaltad az egész lakást kizárva a másik tulajdonost, akinek még kulcsot se adtál? Ha nem akarod, hogy használja a cuccaid, akkor pakold el, egyezzetek meg ki melyik szobát nem használja stb...
A kérdező hozzászólása: De miért vagyok köteles engedni, hogy az én tulajdonomban lévõ ágyban aludjon, azon a gázon fõzzön, amit én fizetek, az én tûzhelyemen, az általam fizetett vizet használja az én bojlerembõl, sajnos ezt nem érzem igazságosnak. :( Mert, ha nem vagyok itthon, tudjuk, mindenki azt csinál, amit akar. Ezért gondoltam, hátha nem kell beengedni, ha nem vagyok itthon, pedig dolgozni el kell mennem.
Igen, be kell engedned, különben többlethasználati díjat követelhet.
Vagy beengeded, vagy a bíróság fog kötelezni rá. AKkor majd fizethetsz visszamenõlegesen lakbért is. AZ ágyad, túzhelyed, inged gatyád a tiéd. Jahh, de neki meg tulajdonrésze van, ugyan, vidd már át a saját részedbe a motyóidat, és ürítsd ki az õ részét. Milyen rossz emberek vannak, használni szeretnék a saját tulajdonukat, feháborító... kicsit kifacsart gondolkodás, nem?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!