Találatok a következő kifejezésre: Köteles-e a beengedni (2 db)

Köteles-e a férjem beengedni az általa bérelt albérletbe, ha nem vagyunk hivatalosan elválva? Jogom lenne-e ott lakni?

Legjobb válasz: Szerintem ha nem vagy bejelentkezve az albérletbe ideglenes lakóként, akkor nem köteles beengedni. Ha közös tulajdonú lakás lenne, akkor lenne köteles beengedni. De ez az én véleményem. A helyedben keresnék egy jó ügyvédet. Lehet hogy szerencsésebb lenne válni és váláskor kérhetsz szerintem tõle a közös jövedelmetek felét.

Szerintem ha nem vagy bejelentkezve az albérletbe ideglenes lakóként, akkor nem köteles beengedni. Ha közös tulajdonú lakás lenne, akkor lenne köteles beengedni. De ez az én véleményem. A helyedben keresnék egy jó ügyvédet. Lehet hogy szerencsésebb lenne válni és váláskor kérhetsz szerintem tõle a közös jövedelmetek felét.
szia..válásnál kéri a biro az utoljára közösen használt ingatlan , , legyen az albérlet, bármi...a nyi9latkozatot hog a válás után ki fog ott élni.addig mehetsz.
70%-ig biztos vagyok benne, hogy igen, de ha mégse a felére igényt tarthatsz.

Köteles vagyok-e beengedni a közgyűlésre tag által hozott idegen személyt?

Az egyik 5% tulajdonrésszel rendelkező tag az ügyvédjével akar jönni. Köteles vagyok beengedni az ügyvédjét is? Mert én nem akarom. Vagy jöjjön az ügyvédje meghatalmazással, vagy ő, de mindkettőt nem szeretném.

Legjobb válasz: Ez butaság, amit az elsõ válaszoló ír! Természetesen köteles vagy beengedni az ügyvédet is ha rendelkezik érvényes meghatalmazással.

Ez butaság, amit az elsõ válaszoló ír! Természetesen köteles vagy beengedni az ügyvédet is ha rendelkezik érvényes meghatalmazással.
Ha jól tudom, meghatalmazással bemehet az ügyvéd, illetve bemehet a tag is, mert õ a tag. Viszont a meghatalmazás azt jelenti, hogy a tagot az ügyvéd képviseli, vagyis az ügyvéd beszélhet, a tagnak kuss. Nem lehet megszólalnia, nem mehetnek ki "megbeszélni", meg semmi.
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint akkor akár hozhatja az elmeorvosát is magával? Az ügyvéd nem hivatalos személy, miért kellene beengednem?
Nem. Vagy õ megy, vagy a meghatalmazottja. Küldheti az ügyvédjét meghatalmazással, de akkor a meghatalmazott megy, nem õ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!