Találatok a következő kifejezésre: Köteles vagyok bejelentett (4 db)

Köteles vagyok a bejelentett lakcímemhez tartozó védőnőhöz menni, vagy mehetek máshova is? Mert a tartózkodási helyem más, mint a bejelentett lakcímem, és körülményes lenne oda kijárni! Mindenképpen be kell jelentkezni az új helyre?

Legjobb válasz: Szia! :) A tartózkodási hely a lényeg. Nekem még ideiglenes lakcímem sincs itt ahova tartozom, csak albiban lakunk. Ha a lakcímemet néznék, más lenne a védõnõm. Az a lényeg ahol lax, mindegy hogy a hivatalos papíron ez megjelenik e vagy sem. Vagyis nálunk legalábbis. Nem a lekcímemet kérdezték, hanem hogy hol lakom. De ez egy kisváros... nem tom számít e. Boldog babavárást!

Szia! :) A tartózkodási hely a lényeg. Nekem még ideiglenes lakcímem sincs itt ahova tartozom, csak albiban lakunk. Ha a lakcímemet néznék, más lenne a védõnõm. Az a lényeg ahol lax, mindegy hogy a hivatalos papíron ez megjelenik e vagy sem. Vagyis nálunk legalábbis. Nem a lekcímemet kérdezték, hanem hogy hol lakom. De ez egy kisváros... nem tom számít e. Boldog babavárást!
A lakóhelyed szerinti védõnõhöz kell menni. Pont az a lényege, hogy mindenki egy helyen legyen, aki az adott védõnõhöz tartozik, hiszen a védõnõk minden babát meglátogatnak hetente-havonta, és nem tudna annyi helyre menni, ha elmenne az idõ az utazással.
Szia! Én is ugyanilyen szituban vagyok, nekem azt mondták a tartózkodási helynek megfelelõ védõnõhöz menjek. A lakcímem Debrecen, miközben itt lakuknk albérletben Pesten. Érdekes lenne mindig hazautazni... Orvosomhoz is ide járok és szülni is itt fogok. Remélem közben nem változnak a törvények... Úgy tudom a tartózkodási címet nem kötelezõ bejelenteni.
Tartózkodási hely szerinti védõnõhöz kell menni.
KIvándorolni.
okmányirodában bejegyeztetni a KEKKH nyilvántartásába, hogy egy adott dátummal kitelepültél, személyit, lakcímkártyát leadni
Bejelented az OEP-nek, hogy külföldön vagy biztosított. A külföldi egészségbiztosítónál pedig igényelsz Európai Egészségbiztosítási Kártyát, és akkor azzal tudod igénybe venni Magyarországon az egészségügyi szolgáltatásokat, nem pedig a TAJ kártyáddal. Ekkor nem kell fizetned a magyar TB-t.
Ahhoz, hogy egészségügyi ellátásra jogosult legyél, havi 5100Ft egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetned, ha nincs biztosítotti jogviszonyod (munkaviszony, álláskeresési, egyéb biztosítással járó jogviszony), és nem vagy nyugdíjas.
nem attól kell fizetned, hogy van bejelentett munkahelyed, ez kötelezõ minden magyar állampolgárnak. Ha nem tudod fizetni, akkor indokolt esetben az önkormányzat átvállalhatja, viszont úgy értelmezem a kérdésedbõl, hogy munkahelyed van, csak nincs bejelentve.
A kérdező hozzászólása: ÈS ezt mehetehetem online is, vagy mindenképp haza kell utazom? Ès mit kell még tennem hogy teljesen elhatárolódjak Magyarországtól?
A kérdező hozzászólása: Van munkahelyem, bejelentett, és van betegbiztosításom is.Csak nem Magyarországon, hanem kint külföldön.Ahhoz hogy ne kötelezhessenek fizatésre, mit kéne tennem?
A kérdező hozzászólása: személyit miért kell leadni?
mert személyije magyar állampolgárnak lehet
A kérdező hozzászólása: èn továbbra is magyr maradok, csak itt akarok megöregedni, és meghalni is.

Köteles vagyok e visszamenőleg TB-t fizetni ha még nem volt bejelentett munkahelyem?

Tavaly óta nem járok iskolába és bejelentett munkahelyem sem volt. Azt szeretném megtudni, hogy így, hogy még jóformán sosem dolgoztam, be kell e fizetnem visszamen?leg a tb-t ? Ha igen, akkor milyen részletfizetési lehet?ségek vannak ?

Legjobb válasz: Biznoy be kell fizetni, mert adóként hajtják be.

Biznoy be kell fizetni, mert adóként hajtják be.
Ugyanígy voltam, mint te. Kb. két héttel ezelõtt voltam az apehnél, megkérdezték, mikortól akarok fizetni. Kérdeztem, mit tanácsolnak, azt mondták, nyugodtan fizessem csak aznaptól, nem kell visszamenõleg, a kutya sem nézi utólag. Több ismerõsömnél ugyanez volt. De olyat is ismerek, akinek a kezébe nyomták a csekket szigorúan visszamenõleg is. Úgy tûnik, hogy az aktuális ügyintézõ jóindulatán múlik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek !


Bejelentett munkaviszonynál, mennyi idő után vagyok köteles bejelenteni a jövedelmemet a bank felé?

Legjobb válasz: Nem vagy köteles a bank felé semmit bejelenteni. Bõvebben mirõl beszélsz ?

Nem vagy köteles a bank felé semmit bejelenteni. Bõvebben mirõl beszélsz ?
A bank felé nem kell bejelentened semmit. A munkáltatónak kell megadni a számlaszámodat, hogy utalhassa a fizetésed.
A bankot legfeljebb akkor érdekli a te jövedelmed ha hitelt akarsz kérni tõle...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!