Találatok a következő kifejezésre: Körülbelül mennyit fizetnem, ha (8 db)

Az E-bay nevű oldalon vásároltam a minap. Az alábbi termékre kell-e valamiféle pluszt fizetnem (VÁM), és ha igen akkor körülbelül mennyit? Illetve, ti mit tapasztalatok, hány napon belül jött meg az adott termék?

http://www.ebay.co.uk/itm/290575431446?ssPageName=STRK:MEWNX..

Legjobb válasz: Az Ebay egy nemzetközi aukciós oldal (TEHÁT NEM EGY CÉG!!!!). Olyan, mint a Vatera. 4 font értékre nem kell fizetni semmit. Viszont az, hogy mennyi idõ alatt ér ide attól függ, hogy az eladó angliában vagy kínában van és milyen postával küldi. Elsõ ránézésre ez egy HK-i eladó, onnan a HK post (sima posta) 15-60 nap között változik.

Az Ebay egy nemzetközi aukciós oldal (TEHÁT NEM EGY CÉG!!!!). Olyan, mint a Vatera. 4 font értékre nem kell fizetni semmit. Viszont az, hogy mennyi idõ alatt ér ide attól függ, hogy az eladó angliában vagy kínában van és milyen postával küldi. Elsõ ránézésre ez egy HK-i eladó, onnan a HK post (sima posta) 15-60 nap között változik.
A kérdező hozzászólása: Oh, értem.. hát remélem megjön a közeljövõben, mert mikulásra szeretném egyik barátnõmnek. ^^

Ha a párom elveszt egy munkaügyi pert akkor annak körülbelül mennyi a költsége amit nekünk kell fizetni?

Legjobb válasz: Ha elveszti a pert, akkor az összes perköltséget neki kell fizetni, ez pedig a peres ügy értékéhez viszonyul - a legtöbb esetben igen komoly összeg.

Ha elveszti a pert, akkor az összes perköltséget neki kell fizetni, ez pedig a peres ügy értékéhez viszonyul - a legtöbb esetben igen komoly összeg.
A kérdező hozzászólása: az a komoly összeg mégis mennyi kb?
Az attól függ, hogy mennyi volt az az érték, ami a per alapját képezi. Biróságon tudnak ennél pontosabb felvilágositást adni.
Mármost lehet, hogy használhatatlan, amit irok (mivel azóta a jogszabályok össze-vissza változtak), de: nekem anno volt munkaügyi perem, ez - akkor - illeték- és költségmentes volt!
A TB-vel szemben - nagyon meglepõ módon - elvesztettem, és mégsem került egy fillérembe sem a sok tizezres birság kiszabása(dögöljenek meg!).
A kérdező hozzászólása: akkor is ha elveszted a pert?

Körülbelül mennyit kell fizetnem, ha kollégista leszek? Engem Pécs és Szeged érdekelne...

Legjobb válasz: Pécsen idén 8000 forint volt a kollégiumi díj, de a kolik állapota, háááát... Mindenesetre most hatalmas koli-felújítási projekt megy Pécsen, egyet idén átadnak felújítva, de helyette kettõt bezártak, jövõre pedig még legalább egyet be fognak zárni, így tegye össze a két kicsi kezét, aki egyáltalán kolit kap! Szegedet nem ismerem ilyen szempontból, de ha Pécsre szeretnél jönni (amit egyébként teljes szívvel ajánlok), inkább albiban gondolkodj! Abból ugyanis rengeteg van, és ha hárman-négyen összeálltok, havi 20000 forintból saját szobád, konyhád, fürdõd lesz, és nem kell arra kimenned reggelente a vécére, hogy össze van hányva sugárban... Egy tapasztalt pécsi kollégista

Pécsen idén 8000 forint volt a kollégiumi díj, de a kolik állapota, háááát... Mindenesetre most hatalmas koli-felújítási projekt megy Pécsen, egyet idén átadnak felújítva, de helyette kettõt bezártak, jövõre pedig még legalább egyet be fognak zárni, így tegye össze a két kicsi kezét, aki egyáltalán kolit kap! Szegedet nem ismerem ilyen szempontból, de ha Pécsre szeretnél jönni (amit egyébként teljes szívvel ajánlok), inkább albiban gondolkodj! Abból ugyanis rengeteg van, és ha hárman-négyen összeálltok, havi 20000 forintból saját szobád, konyhád, fürdõd lesz, és nem kell arra kimenned reggelente a vécére, hogy össze van hányva sugárban... Egy tapasztalt pécsi kollégista
Szegeden is kb ez a helyzet, mint pécsen, ahogy az elsõ hozzászóló írta. Kicsit utánaolvastam a szegedi állapotoknak. Olyan 9000-10000 Ft a koli, de nagyon le vannak pukkanva. Azt írják, hogy jobban megéri ott is az albérlet. Nagyon sok kiadó albi van ott is és ha kicsit többet szánsz rá és megteheted, akkor akár Pécsre, akár Szegedre mész, inkább nézz valami jó albérletet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:)

Én 3 hetente fizetek a fogadott orvosnak 6000 ft-ot, akkor a szülés levezetéséért is kell fizetnem, ha igen akkor körülbelül mennyit kell adnom?

Legjobb válasz: 3 hetente 6 ezeret? téged jól lehúznak:-(( 2,5 éves szültem másodszor, 5x voltam terhesgonozáson (7E), az utolsó hónapban a kórházba jártam hetente(0ft), as szülés után 20 ezret kapott

3 hetente 6 ezeret? téged jól lehúznak:-(( 2, 5 éves szültem másodszor, 5x voltam terhesgonozáson (7E), az utolsó hónapban a kórházba jártam hetente(0ft), as szülés után 20 ezret kapott
Szia!Ez orvos függõ nálunk 50000-70000Ft körül van de nálunk elõre szokták közölni!
Bocsi lemaradt igen a szülésnél is kell fizetni!
Igen, a szülés általában az egyszeri terhesgondozásos díj 10-szerese. Tehát nálad 60.000 Ft. Én mondjuk nem adom meg a tízszeresét, mert nem tudunk 100.000 ft-ot erre szánni, de meg is beszéltem a dokival, hogy 60.000 Ft lesz. Szerintem Te is kérdezz rá elõtte, hogy nála ez hogy mûködik. Nem egyformák az orvosok. Akkor nem érhet sem téged, sem az orvost meglepetés.
Az egyszeri vizsgálati díj 10-szeresét szokták adni általában. De persze semmi sem kötelezõ :)
Én alkalmanként fizettem 5000-et, és szüléskor 40 -et adtunk még. Plusz az utolsó hónapban, amikor már hetente mentem, nem adtam hetente 5000-et, akkor is egyszer adtam.
Általában a vizsgálati díj 10- szeresét szokták! Tehát a Te esetedben olyan 60 000 Ft lenne a reális! De ha nagyon bizonytalan vagy kérdezd meg tõle nyugodtan! Én is biztos ami biztos alapon megkérdeztem! Valahogy így: milyen feltételei vannak a szülésnek anyagi és technikai vonatkozásban!

Ha elakarok végezni egy második okj szakmát, akkor azért mennyit kellene körülbelül fizetnem?

Legjobb válasz: Szakma válogatja. Átlag évi 60 és 120 között kell fizetni, de határ a csillagos ég.

Szakma válogatja. Átlag évi 60 és 120 között kell fizetni, de határ a csillagos ég.
Nem tudjuk megmondani. Ha repülõgépszerelõ vagy aranymûves szeretnél lenni, az egyáltalán nem az a kategória, mintha irodai asszisztens. Az egyikhez pl. kell repülõgép is, a másikhoz meg elég egy asztal, egy füzet és egy számítógép. Azonkívül van tanfolyam 40 órában és van 3 éves is. Belátjuk, hogy ez az ár szempontjából is igen nagy különbség. Van tanfolyam 30-40ezerért, és van félmillióért... biztonsági õrnek elég egy pár hetes. De szakácsnak nyilván nem...
amit én elakarok végezni az 314 ezert forint:(
A kérdező hozzászólása: Eladói szakmára gondoltam.
eladói szakma az 100 ezer alatt van bõven..
A kérdező hozzászólása: Rendben.Köszönöm a válaszokat.

Kell-e fizetni az egyszerű polgári esküvőre? ! Pécsi vagyok. Ha igen mégis mennyit körülbelül?

Legjobb válasz: szia kell fizetni az anyakonyvvezetonek mindenkeppen,es lehetnek egyeb koltsegek is en is pecsi vagyok:) kb 40.000 ft ugy hallottam Pecsett a polgari szertartas lebonyoliatasara a bOldogsaghazban van lehetoseg amy

szia kell fizetni az anyakonyvvezetonek mindenkeppen, es lehetnek egyeb koltsegek is en is pecsi vagyok:) kb 40.000 ft ugy hallottam Pecsett a polgari szertartas lebonyoliatasara a bOldogsaghazban van lehetoseg amy
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen amy.

Ha Kanadából rendelek egy XBOX ONE-t akkor működni fog-e itt Magyarországon? Régiófüggetlen-e? Illetve mennyibe kerül körülbelül a postázás? Kell-e vámot fizetni?

Nem külföldi cégtől rendelem, hanem ismerős venné meg és postázná, mert külföldön jóval olcsóbb, úgy mint a játékok is. Szóval ha valaki esetleg tudna nekem körülbelül pontos postázási költséget és a vám összegét (ha van) az jó lenne.

Legjobb válasz: 110 Volt vs. 220 Volt ?

110 Volt vs. 220 Volt ?
Vám és áfa leírás: [link]

Ha az édesanyám feljelentené a céget, ahol dolgozik (dohányzás miatt rossz a levegő) mennyit kellene büntetésként fizetnie annak a cégnek körülbelül?

Legjobb válasz: figyelj,ha tényleg cigiznek bent akkor az tényleg törvénysértõ mert tûzveszélyes stb de akkor is kirúgnák anyukádat és szerintem ez így nagyon nem éri meg:S

Azért nem kapsz értelmes választ, mert szerintem ilyenrõl senki se hallott. Anyád örüljön hogy van munkahelye. Mellesleg eltusolnák az ügyet, anyádat meg páros lábbal rúgnák ki a dohányzó munkatársával együtt.
Jó érzésû anyukád van. Be akarja perelni a céget, mert mellette cigarettáznak, és ez õt is károsítja. Jól teszi!!! Remélem megnyeri a pert. Amúgy nem hiszem, hogy pontosan meg lehetne mondani az összeget, amit fizetniük kell. (Ha egyáltalán elveszti a pert. Egy cégnek van pénze jó ügyvédre.) De szerintem sokkal egyszerûbb lenne azt a munkatársat szépen megkérni, hogy odabent ne cigizzen.
figyelj, ha tényleg cigiznek bent akkor az tényleg törvénysértõ mert tûzveszélyes stb de akkor is kirúgnák anyukádat és szerintem ez így nagyon nem éri meg:S
Nem hinném hogy ott cigiznek ahol dolgoznak.Úgyis azzal érvelnének hogy az a kijelölt hely, szóval semennyi büntetést nem kapnának
"az ügy meg el lenne tusolva..." = az ügy meg el lenne zuhanyozva :)
A kérdező hozzászólása: ááá nem értelmiségiek válaszolnak itt...asszem itt nem tudok meg többet
A kérdező hozzászólása: De igen, anyukám egy dohányos mellett dolgozik!!!te jó ég miért nem hiszitek el, hogy vannak még ilyen lepra helyek? tudja valaki mennyi lenne az az összeg??tegyük fel nem lenne eltussolva!
Figyelj ez nem a Te dolgod, hanem az Edesanyade, Aki tapasztaltabb, mint Te. Aranyos vagy, hogy aggodsz az Anyukadert, de hidd el, hogy a mostani rendszerben pereskedni vagy megbuntetettni egy munkaltatot nagyon nehez, vagy lehetetlen, mivel altalaban a beosztott fog vesziteni. Komolyabb esetek vannak es voltak mar, mint csalasok, es ott is a beosztott hiaba kovetelte jogosan azt, ami Neki jar, megis veszitett, s mehetett a penze utan... Ahhoz, hogy penbirsagot szabjanak ki, ahhoz kell egy birosagi targyalas, amit az Edesanyad tudna kezdemenyezni. Tehat az Anyukad egyet tud tenni, hogy keress egy masik munkahelyet, es amikor mar megtalalta, akkor valt!
A kérdező hozzászólása: bocsi de egy pert már megnyert!szóval nem tussolták el!!! miért ne nyerhetné meg ezt is? nem tudtok semmit
Nemtudjuk anyud mibe nyert pert, de ez szerintem kicsit összetettebb, most pl ha én bemegyek egy korházba és rágyújtok, nem a korházat büntetik meg.
A kérdező hozzászólása: de ha alkalmazott gyújt rá, akkor a kórházat büntetik meg!!hoppszi
Édesanyádat kirúgnák, az ügy meg el lenne tusolva...
nem is szabadna munkahelyen dohányozni! Csak az erre kijelölt helyen! Anyukád beszélhet a kollégákkal, hogy az õ egészsége érdekébe ne füstöljenek a pofájába, hanem menjenek át egy másik helységbe vagy ki!!!! Ha ez sem használ, beszéljen a fõnökkel. Én sem tûröm a bagósokat. Hogy milyen kellemetlen a bagófüst, ezt egy bagós úgy is nehezen érti meg!Meg kell vele értetni!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!