Találatok a következő kifejezésre: Körülbelül mennyit fizetnem, (16 db)

Az E-bay nevű oldalon vásároltam a minap. Az alábbi termékre kell-e valamiféle pluszt fizetnem (VÁM), és ha igen akkor körülbelül mennyit? Illetve, ti mit tapasztalatok, hány napon belül jött meg az adott termék?

http://www.ebay.co.uk/itm/290575431446?ssPageName=STRK:MEWNX..

Legjobb válasz: Az Ebay egy nemzetközi aukciós oldal (TEHÁT NEM EGY CÉG!!!!). Olyan, mint a Vatera. 4 font értékre nem kell fizetni semmit. Viszont az, hogy mennyi idõ alatt ér ide attól függ, hogy az eladó angliában vagy kínában van és milyen postával küldi. Elsõ ránézésre ez egy HK-i eladó, onnan a HK post (sima posta) 15-60 nap között változik.

Az Ebay egy nemzetközi aukciós oldal (TEHÁT NEM EGY CÉG!!!!). Olyan, mint a Vatera. 4 font értékre nem kell fizetni semmit. Viszont az, hogy mennyi idõ alatt ér ide attól függ, hogy az eladó angliában vagy kínában van és milyen postával küldi. Elsõ ránézésre ez egy HK-i eladó, onnan a HK post (sima posta) 15-60 nap között változik.
A kérdező hozzászólása: Oh, értem.. hát remélem megjön a közeljövõben, mert mikulásra szeretném egyik barátnõmnek. ^^

Ha a párom elveszt egy munkaügyi pert akkor annak körülbelül mennyi a költsége amit nekünk kell fizetni?

Legjobb válasz: Ha elveszti a pert, akkor az összes perköltséget neki kell fizetni, ez pedig a peres ügy értékéhez viszonyul - a legtöbb esetben igen komoly összeg.

Ha elveszti a pert, akkor az összes perköltséget neki kell fizetni, ez pedig a peres ügy értékéhez viszonyul - a legtöbb esetben igen komoly összeg.
A kérdező hozzászólása: az a komoly összeg mégis mennyi kb?
Az attól függ, hogy mennyi volt az az érték, ami a per alapját képezi. Biróságon tudnak ennél pontosabb felvilágositást adni.
Mármost lehet, hogy használhatatlan, amit irok (mivel azóta a jogszabályok össze-vissza változtak), de: nekem anno volt munkaügyi perem, ez - akkor - illeték- és költségmentes volt!
A TB-vel szemben - nagyon meglepõ módon - elvesztettem, és mégsem került egy fillérembe sem a sok tizezres birság kiszabása(dögöljenek meg!).
A kérdező hozzászólása: akkor is ha elveszted a pert?

Postán szeretnék a jövőben feladni. Hogy zajlik és körülbelül mennyit kéne fizetnem? Milyen módon lenne érdemes feladnom a termékemet?

Hello! Arról lenne szó, hogy szeretnék az egyik online piactéren árusítani kettő darab PC-s játékot (külön dvd tokba van mindkettő lemezével együtt). Milyen szállítási móddal érdemes elküldeni, hogy biztosan megkapja a vevő?Légyszíves érveljetek a válaszotok mellett, hogy miért pont az!Körülbelül mennyit kéne érte fizetnem?Ha esetleg csomagként kell feladni (dobozban) vagy óriás borítékban, akkor azokat a postán megtudom vásárolni?

Legjobb válasz: Ajánlott levélként éri meg feladni. Leméred a súlyát és posta honlapján meg tudod nézni mennyibe kerül. Borítékot is tudsz venni a postán.

Ajánlott levélként éri meg feladni. Leméred a súlyát és posta honlapján meg tudod nézni mennyibe kerül. Borítékot is tudsz venni a postán.
A kérdező hozzászólása: az ajánlott levelet levélként vagy csomagként küldöm? Mert a postán van külön rész a csomag feladáshoz stb.
A csomagküldés minimum ára 600 Ft körül van , a csomag súlyától és terjedelmétõl függõen. Az ajánlott levél olcsóbb kb. 300 Ft , de ha a súlya nagyobb két kg. - nál , vagy ha a terjedelme hosszban , szélességben , vastagságban meghaladja a 90 cm - ert , akkor csak csomagként adható fel. Utánvéttel picivel drágább az egész , de nem sokkal. Szerintem PC - s játékot bélelt borítékban kell feladni , ha sokat vesznek akkor csomagként , bélelt dobozban. A postánál csomag és levél nem nagyon veszik el ( hacsak nem értékes a küldemény ) , a ragszám alapján utána lehet kérdezni , ha nem ér oda. A levelek Magyarországra kb. 2-3 nap alatt , elsõbbségivel 1-2 nap alatt érnek oda. A futárszolgálat másnapra odaér , de a szervezés bonyolultabb és nagyságrendekkel drágább a postánál.


A szülésnél körülbelül mennyit kell fizetni az orvosnak meg a szülésznőnek? 28hkm

Legjobb válasz: Elsõsorban, amennyit a pénztárcád enged. Függ attól, hogy vidék, vagy nagyváros-e. Felkapott-e a kórház, orvos. Gondolom fogadott orvosod van, ha igen, akkor általában a vizitdíj 10X-ét szokták adni, de nem törvényszerû. Szülésznõ is függ attól, hogy fogadott-e, 15000-40.000FT. Ha egyik sem fogadott, akkor teljesen rád van bízva, fõleg, hogy meg vagy-e elégedve velük. Tudsz majd érdeklõdni más anyukáktól, de konkrétan rákérdezhetsz neten is az adott hely szokásairól.

Elsõsorban, amennyit a pénztárcád enged. Függ attól, hogy vidék, vagy nagyváros-e. Felkapott-e a kórház, orvos. Gondolom fogadott orvosod van, ha igen, akkor általában a vizitdíj 10X-ét szokták adni, de nem törvényszerû. Szülésznõ is függ attól, hogy fogadott-e, 15000-40.000FT. Ha egyik sem fogadott, akkor teljesen rád van bízva, fõleg, hogy meg vagy-e elégedve velük. Tudsz majd érdeklõdni más anyukáktól, de konkrétan rákérdezhetsz neten is az adott hely szokásairól.
A 4. vagyok.Én már az elején megkérdeztem, hogy mikorra tervezi a szabiját, és számíthatok-e rá 1000%-ban.A válasza igen volt.
Hol szülsz?Mert ezt városa, kórháza, orvosa válogatja.Én Bp.-en lakom, a Szt.Istvánban szülök õsszel(immáron majd 3. alkalommal), a fogadott szülésznõk tarifája itt 30000 ft, a dokiké változó.Az enyémnek a magánrendelése 14000/alkalom, ám a szülés 70000 ft Nála(a sima és a császár is)
Mondják ezt a 10-szeres dolgot, de szerintem ez ma már nem igaz. Nekem 7000 volt egy rendelés, de 40-et adtam a dokinak a szülésért. A szobatársaim 30-at. Válság van, ezt nekik is tudomásul kell venni. Szülésznõnek elsõnél nem adtam, mert nem fogadtam meg. Másodiknál adtunk neki 5000 Ft-ot, egybõl fülig ért a szája, mindent rögtön másképp csinált.
Ha magánrendelésre jártál, akkor a vizsgálati díj 10x-esét szokták. Én ügyeletesnél szültem kétszer. Az elsõ lelépett, mielõtt adni akartam volna (de akartam, mert jó volt), a másodiknak nem is akartam, mert mindent a szülésznõ csinált (ott se volt szinte). Úgyhogy a doki díjat megspóroltuk. :-) A szülésznõknek mindkétszer 20-20 ezret adtunk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én Budapesten, a Bajcsy Zsiliniszky Kórházban fogok szülni. Nincs se fogadott orvosom, sem pedig szülésznõm. Fölöslegesnek tartom, hogy legyen fogadottam, ugyanis annak idején anyunak nálam fogadott orvosa volt, és épp el volt utazva, amikor én születtem, fizetett neki feleslegesen.
A kérdező hozzászólása: Értelek. Sajnos nálam az anyagiak is közre játszanak.
Bajcsy-ban szültem 2010-ben fogadott orvos és fogadott szülésznõ nélkül. Nagyon jó volt. Az orvosnak 30e-t, a szülésznõnek 5e-t adtunk a végén, egyikük sem tudta, hogy kapni fog valamit. Ez azonban tényleg "hála"pénz volt, amit nem bántam meg. Minden olyan volt, ahogy az ember elképzeli, nem volt kiszolgáltatottság érzése, végig figyelmesek voltak, jöttek, néztek, segítettek. Tényleg nagyon szuper stáb dolgozik ott. Idén szeptemberben jön a 2. baba, most is ugyanígy tervezek szülni, a pénzt pedig meglátjuk.
Nem muszáj fizetni. Ügyeletes császározott, nem kapott semmit. Munkaidõben volt bent, nem én kértem, hogy elvégezze a dolgát(ha lehetett volna választani, akkor pedig tuti nem õt választottam volna). Ahol voltam, ott nem is lehet orvost választani.
2008-ban szültem ott fogadott dokival, és szülésznõvel.Doki 50e ft, szülésznõ 25e ft.(bár szívem szerint, fordítva adttam volna a borítékot)Most nem lesz dokim, jövõhét kedden megyek az elsõ nst-re, megkérdezem a szülésznõket, hogy valamelyik bevállal-e.(szintén 25e ft-ot tervezek adni)
*adttam=adtam

Körülbelül mennyi közvetítői díjat kell fizetni egy au pair cégnek?

Legjobb válasz: hülye vagy ha közvetitõvel mész. magadnak is elintézheted:aupair-world.com ingyenes! sok sikert.

hülye vagy ha közvetitõvel mész. magadnak is elintézheted:aupair-world.com ingyenes! sok sikert.
Semmenyit, mert ha még közvetítõvel is mész, azt a fogadócsaládnak kell fizetnie!

Körülbelül mennyibe kerül az óvoda egy hónapban? Miket kell fizetni? Gyakorlatlanok vagyunk a témában, azért érdekel.

Legjobb válasz: Nálunk 350 Ft/nap az étkezés. 500 Ft/hó a csoportpénz. Ezen kívül van még költség, ha programra mennek. Állatkert, színház, bábszínház, fotózás, stb. Évente egyszer tisztasági csomagot kérnek, ez kb 2000 Ft értékû. Heti egyszer pár szem gyümölcsöt kell vinni, pl 2-3 db alma. Gyerekeknek szülinapra sütit kell vinni és innivalót.

Nálunk 350 Ft/nap az étkezés. 500 Ft/hó a csoportpénz. Ezen kívül van még költség, ha programra mennek. Állatkert, színház, bábszínház, fotózás, stb. Évente egyszer tisztasági csomagot kérnek, ez kb 2000 Ft értékû. Heti egyszer pár szem gyümölcsöt kell vinni, pl 2-3 db alma. Gyerekeknek szülinapra sütit kell vinni és innivalót.
Ebédbefizetés. Ezen felül elvileg ingyenes, de kérnek a legtöbb helyen tisztasági illetve "kreatív csomagot" (rajzlap, karton papír cellux stb), és nálunk pl. van egy alapítvány, amibõl a gyerekjátékokat "frissítik", de az szabadon választott. A kaját napi szintre lebontva számolják, nagyon eltérõ, hogy mennyi egy nap, a miénk szerintem a legdrágább verzió, amit eddig hallottam, 600Ft egy napra (reggeli, ebéd, uzsi van benne)
360.-/nap az ebéd 500 ft6félév a csoportpénz kell tisztasági csomag, félévente 1 vagy 2 csomag (kézmosó szappan, szalvéta, WC-papír, fogkrém) 1 félévben kb. 2x kell bevinni 3-4 kg gyümölcsöt (minden héten másik szülõ viszi, kb. 2x kerül egy emberre a sor), ezzel biztosítják, hogy minden nap egyenek gyümölcsöt a gyerekek.

Én 3 hetente fizetek a fogadott orvosnak 6000 ft-ot, akkor a szülés levezetéséért is kell fizetnem, ha igen akkor körülbelül mennyit kell adnom?

Legjobb válasz: 3 hetente 6 ezeret? téged jól lehúznak:-(( 2,5 éves szültem másodszor, 5x voltam terhesgonozáson (7E), az utolsó hónapban a kórházba jártam hetente(0ft), as szülés után 20 ezret kapott

3 hetente 6 ezeret? téged jól lehúznak:-(( 2, 5 éves szültem másodszor, 5x voltam terhesgonozáson (7E), az utolsó hónapban a kórházba jártam hetente(0ft), as szülés után 20 ezret kapott
Szia!Ez orvos függõ nálunk 50000-70000Ft körül van de nálunk elõre szokták közölni!
Bocsi lemaradt igen a szülésnél is kell fizetni!
Igen, a szülés általában az egyszeri terhesgondozásos díj 10-szerese. Tehát nálad 60.000 Ft. Én mondjuk nem adom meg a tízszeresét, mert nem tudunk 100.000 ft-ot erre szánni, de meg is beszéltem a dokival, hogy 60.000 Ft lesz. Szerintem Te is kérdezz rá elõtte, hogy nála ez hogy mûködik. Nem egyformák az orvosok. Akkor nem érhet sem téged, sem az orvost meglepetés.
Az egyszeri vizsgálati díj 10-szeresét szokták adni általában. De persze semmi sem kötelezõ :)
Én alkalmanként fizettem 5000-et, és szüléskor 40 -et adtunk még. Plusz az utolsó hónapban, amikor már hetente mentem, nem adtam hetente 5000-et, akkor is egyszer adtam.
Általában a vizsgálati díj 10- szeresét szokták! Tehát a Te esetedben olyan 60 000 Ft lenne a reális! De ha nagyon bizonytalan vagy kérdezd meg tõle nyugodtan! Én is biztos ami biztos alapon megkérdeztem! Valahogy így: milyen feltételei vannak a szülésnek anyagi és technikai vonatkozásban!

Körülbelül mennyit kell fizetnem, ha kollégista leszek? Engem Pécs és Szeged érdekelne...

Legjobb válasz: Pécsen idén 8000 forint volt a kollégiumi díj, de a kolik állapota, háááát... Mindenesetre most hatalmas koli-felújítási projekt megy Pécsen, egyet idén átadnak felújítva, de helyette kettõt bezártak, jövõre pedig még legalább egyet be fognak zárni, így tegye össze a két kicsi kezét, aki egyáltalán kolit kap! Szegedet nem ismerem ilyen szempontból, de ha Pécsre szeretnél jönni (amit egyébként teljes szívvel ajánlok), inkább albiban gondolkodj! Abból ugyanis rengeteg van, és ha hárman-négyen összeálltok, havi 20000 forintból saját szobád, konyhád, fürdõd lesz, és nem kell arra kimenned reggelente a vécére, hogy össze van hányva sugárban... Egy tapasztalt pécsi kollégista

Pécsen idén 8000 forint volt a kollégiumi díj, de a kolik állapota, háááát... Mindenesetre most hatalmas koli-felújítási projekt megy Pécsen, egyet idén átadnak felújítva, de helyette kettõt bezártak, jövõre pedig még legalább egyet be fognak zárni, így tegye össze a két kicsi kezét, aki egyáltalán kolit kap! Szegedet nem ismerem ilyen szempontból, de ha Pécsre szeretnél jönni (amit egyébként teljes szívvel ajánlok), inkább albiban gondolkodj! Abból ugyanis rengeteg van, és ha hárman-négyen összeálltok, havi 20000 forintból saját szobád, konyhád, fürdõd lesz, és nem kell arra kimenned reggelente a vécére, hogy össze van hányva sugárban... Egy tapasztalt pécsi kollégista
Szegeden is kb ez a helyzet, mint pécsen, ahogy az elsõ hozzászóló írta. Kicsit utánaolvastam a szegedi állapotoknak. Olyan 9000-10000 Ft a koli, de nagyon le vannak pukkanva. Azt írják, hogy jobban megéri ott is az albérlet. Nagyon sok kiadó albi van ott is és ha kicsit többet szánsz rá és megteheted, akkor akár Pécsre, akár Szegedre mész, inkább nézz valami jó albérletet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:)

Egy 2. 0-es 150Lovas autó után mennyit kell körülbelül fizetni?

Legjobb válasz: Hát a kötelezõk fizetése..súly adó meg ilyenek..nem értek hozzá miket kell fizetni,csak úgy hallottam hogy a 100valahány lóerõs autóknál már többet kell fizetni.

A kérdező hozzászólása: Hát a kötelezõk fizetése..súly adó meg ilyenek..nem értek hozzá miket kell fizetni, csak úgy hallottam hogy a 100valahány lóerõs autóknál már többet kell fizetni.
Teljesítmény adó van, ez értelemszerûen a motor teljesítménye ez az autó évjárata után számolják ez egy 11 kW telj.û jármûnél 15-40 kiló közt mozog. A köt. fel. bizt. meg aztán végképp nem tudom megmondani. Függ hogy hány éve van jogsid, van e kölyköd, melyik biztosítónál kötteted, meg ezer más dologtól. Vannak remek kalkukátorok a neten, játszadozz velük, gondolkozz néha ne csak kérdezz.
...111Kw...
Mit?

Ha elakarok végezni egy második okj szakmát, akkor azért mennyit kellene körülbelül fizetnem?

Legjobb válasz: Szakma válogatja. Átlag évi 60 és 120 között kell fizetni, de határ a csillagos ég.

Szakma válogatja. Átlag évi 60 és 120 között kell fizetni, de határ a csillagos ég.
Nem tudjuk megmondani. Ha repülõgépszerelõ vagy aranymûves szeretnél lenni, az egyáltalán nem az a kategória, mintha irodai asszisztens. Az egyikhez pl. kell repülõgép is, a másikhoz meg elég egy asztal, egy füzet és egy számítógép. Azonkívül van tanfolyam 40 órában és van 3 éves is. Belátjuk, hogy ez az ár szempontjából is igen nagy különbség. Van tanfolyam 30-40ezerért, és van félmillióért... biztonsági õrnek elég egy pár hetes. De szakácsnak nyilván nem...
amit én elakarok végezni az 314 ezert forint:(
A kérdező hozzászólása: Eladói szakmára gondoltam.
eladói szakma az 100 ezer alatt van bõven..
A kérdező hozzászólása: Rendben.Köszönöm a válaszokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!