Találatok a következő kifejezésre: Körülbelül mennyibe a fogamzásgátló (7 db)

Körülbelül mennyit hízhatok a fogamzásgátló szedése során, ha vékony lány vagyok, és nem vagyok hízásra hajlamos?

Nagyon szeretnék pár kilót felszedni, az étvágyam a pillanatnyi lelkiállapotomtól és hangulatomtól függ.

Legjobb válasz: fogamzásgátlóval akarsz hizni xdxd?

fogamzásgátlóval akarsz hizni xdxd?
Hát szerintem ha nem vagy rá hajlamos akkor nem fogsz hízni tõle hacsak nem nagyon magas a hormon tartalma de az meg nem tesz jót.. :S
Ha hízni akarsz kicsit, akkor írass fel magadnak Peritol tablettát(étvágynövelõ) és egyél.Figyeld a kalória mennyiséget amit megeszel.Többet egyél meg egy nap, mint szoktál.Lehetõleg többet 2000-nél.
A fogamzásgátló nem arra való, hogy hízzál tõle. Ezért ne szedj tablettát...
én is vékony vagyok, és hiába tömöm magam rengeteg kajával, nem tudok hízni, mert túl gyors az anyagcserém. viszont mikor elkezdtem szedni a tabit, híztam 1 kilót, ami egy icipicit meg is látszódik. de tényleg, csak ezért ne kezd el szedni. 18L
Csak azért ne szedd, engem eléggé tönkretett a fog.gátló! Am. én is vékony vagyok hízásra képtelen, mielõtt elkezdtem szedni 48kg voltam amikor szedtem 52-53 (álomsúly) és most hogy abbahagytam épphogy 48.. Nem hízás miatt kezdtem el szedni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jó tanácsokat, sajnos úgy vettem észre, hogy félreérthetõen fogalmaztam meg a kérdésem. Nem hízás céljából kezdtem el szedni, hanem magam és a párom miatt. Ezt a kérdést csupán azért tettem fel, mert akiket eddig megkérdeztem, és szednek fogamzásgátlót, mind híztak tõle.

A fogamzásgátló tabletta felírásához pontosan milyen vizsgálatok szükségesek? Ez körülbelül mennyibe kerül? Egy teljes nőgyógyászati kivizsgálás mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Ahhoz, hogy a doki felírjon neked tablettát, elkell menned vérvételre, laborba és csinál egy rákszûrést. Nekem tök ingyen van. De lehet azért, mert 18 alatt vagyok. De persze az elsõ a nõdoki. Hozzá menjél elsõként mindenképpen.

Ahhoz, hogy a doki felírjon neked tablettát, elkell menned vérvételre, laborba és csinál egy rákszûrést. Nekem tök ingyen van. De lehet azért, mert 18 alatt vagyok. De persze az elsõ a nõdoki. Hozzá menjél elsõként mindenképpen.
Én tegnapelõtt voltam nõgyógyásznál, mivel áttérek a gyógyszerre.Semmi vizsgálat nem kellet(csak az aujjával nyúlt fel, és megnyomkodta a hasamalját, majd a mensimrõl kérdezett), és tök ingyen volt...
A kérdező hozzászólása: köszi:) hát nekem elég lenne a vérvétel is, elég bizalmatlan vagyok a gyógyszerekkel szemben :S
Sztem orvos válógatja... :o/
Szia! Ez is dokifüggõ. Szerintem úgy vannak vele, h próbálj ki 1 fajtát, és ha az nem válik be, elküldenek vérvételre és új fajta tabit írnak fel. Olyan dokit keress, aki kér vérképet is. Bár halkan mondom (mert mindenki szerint kéne vérvétel), h szerintem sem olyan nagy baj, ha nem vesznek vért. Ha nem jó a tabi, úgyis egyéb jelei vannak pl. pecsételõ vérzés. Egyébként még májfunkciót is lehet kérni, mert azt roncsolhatja a tabi. De szerintem ezt már csak a nagyon hipohonderek kérik :-) Utolsó válaszadó voltam
A kérdező hozzászólása: értem, és ha nem magánrendelésre megyek, ott lehet kérni, hogy szeretnék vérvételt is? vagy ezt teljesen az orvos dönti el?
Szia! Valóban jó lenne, ha minden doki elküldene vérvételre meg hasonlókra. De a legtöbb nem teszi (még magánrendelésen sem - nekem is úgy írták fel a tabit, mondjuk semmi bajom tõle szerencsére). Szóval nem magánrendelés ingyenes, ha van taj-kártyád. Magánrendelésen nekem 7000 Ft volt a rákszûrés + tabi felírás.
ha magánredelésre mész akkor annyiba kerül amennyit õ kér... ha nem és 18 alatt vagy akkor ingyenes! de sztem mivel már nics vizitdij 18 felett is ingyenes
A kérdező hozzászólása: én szeptemberben töltöm a 19et...gondolom így már fizetõs
ha fizeted a tb-t, akkor ingyenes, és laborvizsgálatot végeznek, általában megvizsgál a nõgyógyász ott lennt. Megkérdi mire kell a gyógyszer: aktív szexuális élet, gyerek ellen, pattanások ellen, hormonzavar ellen, rendszertelen menzesz és hasgörcs ellen, vagy túl erõs vérzés ellen, vagy hízni szeretnél stb. A depressziósok nem nagyon szedhetik az ilyen gyógyszereket. Rákszûrést végez a doki egy kenetbõl, plusz érdeklõdik van e cukrod, vérnyomás problémád, dohányzol e, néhány bogyónál az emlõket is meg kell vizsgálni, nincs benne csomó stb.

Körülbelül mennyi idő után kezd hatni a fogamzásgátló tabletta?

Tudom, hogy fajtától függhet, de egy körülbelüli értékre vagyok kíváncsi.Szeretnék felíratni, és ne aggódjatok, elég nagy vagyok már ;)!

Legjobb válasz: Nekem 1 hónapot mondott az orvos, és én ki is vártam. 20/L

Nekem 1 hónapot mondott az orvos, és én ki is vártam. 20/L
Az én dokim 15 napot mondott.
Az én nõgyógyászom azt mondta, már másnap létesíthetek szexuális kapcsolatot, de azért nem ajánlott ... 1 hét kb az ideális
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)
Az én tabim tájékoztatója azt írja, hogy ha a menstruáció elsõ napján kezdem el szedni, akkor már az 1. naptól véd. Nekem ez kicsit hihetetlen, így én is kivártam az 1 hónapot.
nekem 2 hetet mondott a betegtájékoztatóba azvan írva h már az elsõ naptól véd, de énis kivártam az egy hónapot
menstruáció utáni elsö naptol szedi az ember akkor már védve van.nekem bevált:)
Én mégcsak most fogom elkezdeni szedni...nekem is egy hónapot mondott az orvos, nem tudom, hogy fogom tudni kivárni :D dehát muszáj lesz, nem akarom, hogy baj legyen belõle..

Körülbelül mennyi idő míg elmúlik a fogamzásgátló hatása?

Második levélnél rosszul lettem. Be is fejeztem de a tünetek még meg megvannak: mellkas szorítás, nehéz légzés szédülés. ORvosnál voltam EKG vérvétel minden rendben. CSak még nem ürült ki.

Legjobb válasz: Hát a hatása elvileg rögtön elmúlik, amint nem szeded tovább. Mármint a rendeltetés szerinti hatása. A kellemetlen tüneteket nem tudom, szerintem már azoknak is meg kellett volna szûnni.

Hát a hatása elvileg rögtön elmúlik, amint nem szeded tovább. Mármint a rendeltetés szerinti hatása. A kellemetlen tüneteket nem tudom, szerintem már azoknak is meg kellett volna szûnni.

Körülbelül mennyibe kerül a fogamzásgátló tabletta? Minden hónapban el kell menni az orvoshoz újat iratni?

Legjobb válasz: Haliho! Hát, elõször csak 1 hónapra írja fel, mert ki kell probálni, hogy reagál rá a szervezeted. Utána már 3 havit írnak fel.(legalábbis nálam így volt) Én kb. évente eccer megyek vissza vizsgálatra, egyébként meg csak íratni, ami 5 perc alatt megvan. :) Én Trinordiolt szedek, 3 havi kb. 2500 Ft , de tudom, h azóta már jöttek ki modernebbek is, amik drágábbak. Egyik bnõm pl. tudom, h 3havira 5 ezret fizet , de sorry, annak a nevére nem emlékszem. Amugy a dokival majd ezt is meg tudod beszélni! sok sikert:)

Haliho! Hát, elõször csak 1 hónapra írja fel, mert ki kell probálni, hogy reagál rá a szervezeted. Utána már 3 havit írnak fel.(legalábbis nálam így volt) Én kb. évente eccer megyek vissza vizsgálatra, egyébként meg csak íratni, ami 5 perc alatt megvan. :) Én Trinordiolt szedek, 3 havi kb. 2500 Ft , de tudom, h azóta már jöttek ki modernebbek is, amik drágábbak. Egyik bnõm pl. tudom, h 3havira 5 ezret fizet , de sorry, annak a nevére nem emlékszem. Amugy a dokival majd ezt is meg tudod beszélni! sok sikert:)
Nekem felírták e 3 havit elsõre is, de tényleg célszerû az elõször egy havi adag, mert van akinek nem tolerálja a szervezete, meg kell találni azt , ami jó neked. Utána tényleg 3 havonta kell menni feliratni, de sose hagyd az utolsó napokra, inkább elõbb megylegyen mint kell. Az ára igen drága sajnos, a mai gyógyszserek olyan 3, 000-tõl kezdõdnek, de inkább 5, 000. De én azt mondom hogy megéri a biztosnágos és nyugodt szexet. Ha szerecséd van és jófej a doki, még adhat minta adagokat is, amik neked nem kerülnek pénzbe.
szia! én Minuletet szedek, a 3 havi 4900Ft, de ennek elég alacsony a hormon tartalma.Nekem a háziorvos írja, de évente rákszûrés és vérvétel kell.Ötlet: ha minden igaz a magyarország.hu-n minden gyógyszer árát megtalálod, esetleg kérdezd meg a dokit melyiket ajánja. én elõszõr meliane-t irattam.alacsony a hormontartalma, de biztonságos, mondjuk az sem olcsó.

Több mint fél éve szedek fogamzásgátlót (Diane 35-t). Még soha nem mertem egyéb védekezési módszer nélkül szeretkezni. Hogyan küzdhetném le a félelmemet? Mit tanácsoltok? Egyáltalán mennyi az esélye körülbelül, hogy teherbe eshetek?

Legjobb válasz: Nyugodj meg!!Én még csak egy hónapja szedek fogamzásgátlót és nem estem teherbe!1% esélye van annak hogy teherbe esel!De ez kizárt dolog!Felesleges más védekezési módot is használni hiszen teljes mértékben védve vagy!Én biztos vagyok benne hogy nem esel teherbe! De ha mégsem tudod leküzdeni a félelmedet akkor meg felesleges tablettát szedned!

Nyugodj meg!!Én még csak egy hónapja szedek fogamzásgátlót és nem estem teherbe!1% esélye van annak hogy teherbe esel!De ez kizárt dolog!Felesleges más védekezési módot is használni hiszen teljes mértékben védve vagy!Én biztos vagyok benne hogy nem esel teherbe! De ha mégsem tudod leküzdeni a félelmedet akkor meg felesleges tablettát szedned!
ilzen kerdes mar nagyon sok volt. Ha nem bizol a tablettaban, akkor folosleges szedni, kidobni ra a penzt, vedekezz ovszerrel. Amugy ez gyerekes, olvass utana az interneten, meg mielott eleve elkezdted, akkor kellett volna az orvosodat megkerdezni, szerinted mire talaltak fel??? ha rendesen szeded, akkor van olyan 0, 1 szazalek koruli az esely a teherbeesesre.
OFF Szia! Közvetlen nem ide tartozik, de.. figyelj rá, hogy 1-1, 5 évnél ne szedd tovább a Diane-t.. Én 4!!! évig szedtem az új nõgyógyász azt mondta, hogy ez abszurd...tulajdonképpen 4 éve alatt egyetlen normális vérzésem sem volt.. (én hormonprobléma miazz szedtem) szóval vigyázz szerintem te is a Dianeval.
én is egy hónap után kezdtem el védekezés nélkül nemi életet élni... de egyvalamire vigyázz, csak akkor csináld ezt, ha állandó partnered van, mert ha különféle fiúkkal fekszel le óvszer nélkül, akkor sokkal durvább dolgok is történhetnek veled egy terhességnél... a tabletta csak a nem kívánt terhességtõl óv meg de a nemi betegségektõl nem!
Én úgy tudom, fél évnél tovább nem szabad ezt szedni. Nekem is ezt akarta felírni a doki, de mondtam, hogy ne. Féltem, mert rengeteg rosszat hallottam róla. Így végül Lindynette 20 lett belõle. Inkább legyen az a pár pati rajtam, legyen zsíros a bõröm, minthogy csomó mellékhatás és fél év után váltogassak fog.gátlót. Ha meg abbahagyod, visszatérnek a problémák, amik miatt eredetileg felírta a doki, szal akkor nem sokra mész vele... Mivel van fogamzásgátló hatása is (eredetileg nem fog.gátló, hanem bõr, szõrösödési problémákra írják)ennek a gyógyszernek, így védett vagy. Bogyó mellett ritkán esnek teherbe a nõk. Az antibiotikum szedésével kell nagyon vigyázni, mert az gyengíti a hatását!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Nem a védekezés miatt kezdtem szedni.Ennek más oka van.De ha már szedem, akkor gondoltam felesleges más eszközökkel is védekezni.Csak biztosra akartam menni.

Cypromix nevű fogamzásgátlót szedek. Ha gyermeket szeretnék, körülbelül menyi idő kell a gyógyszer kiürüléséhez, tehát mennyi idő múlva eshetek teherbe? Függ ez attól is, mennyi ideje szedem a gyógyszert?

Legjobb válasz: Egyet értek. Nem kell várni arra, hogy kiürüljön, nekem is azt mondta a nõgyógyászom, hogy 1-2 ciklust is azért szoktak megvárni, hogy a méhnyálkahártya rendesen fel tudjon épülni. A gyógyszer viszont már pár nap alatt kiürül.

Egyet értek. Nem kell várni arra, hogy kiürüljön, nekem is azt mondta a nõgyógyászom, hogy 1-2 ciklust is azért szoktak megvárni, hogy a méhnyálkahártya rendesen fel tudjon épülni. A gyógyszer viszont már pár nap alatt kiürül.
Gomdolj bele: elég egyetlen szem gyógyszert kihagyni ahhoz, hogy a peteérésed beinduljon, és teherbe ess. Az így fogant babák mind egészségesek. Amint nem szeded a gyógyszert, nincs benned plusz hormon. Ez nem D vitamin, hogy elraktározódjon a szöveteidben. Nincs minek kiürülnie, ez valami téveszme. Amihez idõ kell: hpogy a szervezeted visszaálljon a régi kerékvágásba. lehet, hogy a peteérésed be sem indul azonnal, csak pár hónap múlva. Az elsõ egy-két ciklusban lehet, hogy nem épül fel teljesen a méhnyálkahártya, és nehezebben ágyazódik be a babó. De hogy a gyógyszer kiürüljön... Volt már itt egészségügyis, aki magából kikelve tiltakozott, hogy nem kell kiürülésre hónapokat várni, mert az megtörténik pár napon, maximum egy héten belül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget :)
éppen a múlt héten érdeklõdtem errõl a nõgyógyászomnál, mert az én fülembe is bogarat ültettek ezügyben. (énis cypromixet szedek) aztmondta h 3 év gyógyszer, 3 hónap szünet. így megfigyelhetik h milyne gyorsan áll vissza a szervezeted de elméletileg gyorsan. igen, függ attól h milyen régóta szeded, ezért kell bizonyos idõközönként a szünet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!