Találatok a következő kifejezésre: Körülbelül mennyibe a (477 db)

Egy maghasadó urándarabnak körülbelül mennyi a hõmérséklete hûtés nélkül?

Legjobb válasz: Attól függ, mekkora darabról van szó, mennyire tiszta, és az urán melyik izotópjáról beszélünk. Ezektõl függõen -270 foktól egészen a kb. 100millió fokig bármennyi lehet.

Attól függ, mekkora darabról van szó, mennyire tiszta, és az urán melyik izotópjáról beszélünk. Ezektõl függõen -270 foktól egészen a kb. 100millió fokig bármennyi lehet.
Nincs olyan, hogy hûtés nélkül... max. azt mondhatod, hogy szobahõmérsékleten, levegõn és gömb alakú testnél. Vagy fûtõkazettába beépítve.
Én inkább így tenném föl a kérdést: 1 kg U(238) 1 óra alatt a természetes maghasadás következtében mennyi energiát szabadít fel. Ennek az energiának hány százaléka fordítódik az urántömb felmelegítésére, ha a tömb gömb alakú. Aztán fel lehet ezt a kérdést tenni az U(235) esetében is, továbbá úgy is, hogy vesszük a két uránizotópnak a természetben elõforduló keverékét.
A felszabaduló energia mennyiségét ki lehet számítani a felezési idõbõl és a tömegdefektusból.
E = Δm*c² Δm = m₀*(1 – e^-λt) λ = ln2/T₁﹨₂ [link] [link] [link] [link]
Én úgy gondolom itt stabil hõmérsékletrõl beszélünk, azaz egyensúlyról: tehát annyi hõ termelõdik, amennyit az urándarab veszít pl. hõsugárzással (v. hõvezetéssel, konvekcióval). Egy 10* akkora átmérõjû darab (borsó<->tojás) tömege, így hõtermelése is 1000*es, felülete, hõsugárzása csak 100*os, így melegebb lesz. Ugyanígy, az U235 felezési ideje csak kb hatoda az U238-énak, így hõtermelése is kb 6*osa, tehát forróbb lesz. A hõegyensúly hõmérsékletének kiszámítása még ismert méret, hõtermelés esetén is komoly számítási feladat.
A kérdező hozzászólása: Köszi, azért nem tudtam jobban tudományosabban írni mert nem értek hozzá csak kíváncsi vagyok

Mennyire fájdalmas a fülporcba lőtt fülbevaló? Körülbelűl mennyi a gyógyulási ideje?

Legjobb válasz: Ez elég változó. Nekem az elsõt (porcba) lõtték, akkor nem fájt, utána viszont minden baja volt, fájt, begyulladt, fél évig nem is bírtam hozzáérni sem kb. A másodikat már én szúrtam át, az nem fájt semennyire se, utána is csak egy kicsit, de túl lehetett élni. 1-2 hónap után teljesen meggyógyult.

Ez elég változó. Nekem az elsõt (porcba) lõtték, akkor nem fájt, utána viszont minden baja volt, fájt, begyulladt, fél évig nem is bírtam hozzáérni sem kb. A másodikat már én szúrtam át, az nem fájt semennyire se, utána is csak egy kicsit, de túl lehetett élni. 1-2 hónap után teljesen meggyógyult.
egyáltalán nem fáj, és nekem nem is gyulladt be már lassan 1 éve bent van és sosem volt rá panaszom :)
szerintem ne lövesd, az elég gáz. sok embertõl hallottam már, akik saját bõrükön tapasztalták. ha átszúrják az picivel fájdalmasabb, de nem fogsz szenvedni, az tutti. nekem 2 hónap után már semmi baja nem volt. :)
nem fáj annyira mint egy szunyogcsípés, és semmi baja nem volt nekem:) 2 het utan kicsereltem

Ausztriában egy villanyszerelőnek körülbelül mennyi a fizetése?

Legjobb válasz: Nagyon változó. Kb brutto 1600 euro.

Nagyon változó. Kb brutto 1600 euro.
Nekem a netto 1900 körül mozog, van hogy több, van, hogy kevesebb, de átlagban ennyi. 13adik, 14.-ik havi kevesebb, az olyan 1600 eur.


Nyári munkát hány éves kortól lehet végezni? Körülbelül mennyi a fizetés?

Én és egy pár barátn?m , azt tervezzük hogy elmennénk nyári munkára , mert kellene egy kis pénz ... de nem tudjuk hogyan lássunk hozzá

Legjobb válasz: 15 éves kor felett ( értsd: betöltött 15. életév) lehet nyári szünetben, szülõi engedéllyel. 16 fölött szülõi engedély nélkül. Különbözõ diákszövetségek honlapjain érdemes nézni az aktuális munkákat.

15 éves kor felett ( értsd: betöltött 15. életév) lehet nyári szünetben, szülõi engedéllyel. 16 fölött szülõi engedély nélkül. Különbözõ diákszövetségek honlapjain érdemes nézni az aktuális munkákat.
A kérdező hozzászólása: értem köszi :D
535 Ft-os órabér általában.
A kérdező hozzászólása: az éppen jó is lenne :D ... gondoltuk hogy nem milliókat fogunk kaszálni

Egy kisvárosban körülbelül mennyi a fülbelövés?

Legjobb válasz: Nálunk 1600 Ft.Én mondjuk ezt elég soknak tartom, ezért is megkértem egyik barátnõmet h szúrja át nekem. :D

Nálunk 1600 Ft.Én mondjuk ezt elég soknak tartom, ezért is megkértem egyik barátnõmet h szúrja át nekem. :D
A kérdező hozzászólása: hát az téll. sok :DD köszönöm a válaszod!

Körülbelül mennyi a havidíja az internetnek telefonra?

Milyen csomagot ajánlotok ? Adatforgalomért kell fizetni, vagy van egy összeg és korlátlan internethasználat ?

Legjobb válasz: elõször is melyik szolgáltatonál? elõfizus vagy kártyás? amugy korlátlan egyiknél sincs, de 500mb már elég jo de 100mb al is még el lehet böngészgetni, ennek az ára általában 1-2ezer ft per hó

elõször is melyik szolgáltatonál? elõfizus vagy kártyás? amugy korlátlan egyiknél sincs, de 500mb már elég jo de 100mb al is még el lehet böngészgetni, ennek az ára általában 1-2ezer ft per hó
A kérdező hozzászólása: most veszek új telefont, de szerintem elõfizetéses leszek
tmobil media mania dijcsomagokat ajánlom

Egy német juhász kutyusnál körülbelül mennyi a vemhességi idő?

Legjobb válasz: Átlag 58-63 nap bármilyen kutyánál.

Átlag 58-63 nap bármilyen kutyánál.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
kb 63 nap
63 nap + - 2 nap
Körülbelül egészen pontosan annyi, mint más kutyáknál. Ivartalanítással lerövidíthetõ.

OKJ-s boncmesteri képzésre szeretnék menni, van érettségim, de nem biológiából, hanem informatikai alapismeretekből. Az nem probléma? Nézegettem utána, de nem láttam biológia érettségi kikötést. Körülbelül mennyi a képzés ára?

Megköszönnék minden segít? választ!

Legjobb válasz: Érdekes,nem is hallottam azelõtt ilyenrõl...mármint hogy van OKJ-s boncmester képzés!Most,hogy olvasgattam,nincs kikötés arra,miszerint kellene valami elõképzettség!Nekem van már 3 OKJ-s végzettségem is,és egyikhez sem volt elõképzettségim.Ugyan úgy,mint neked,informatika érettségim van...Remélem tudtam segíteni. Itt egy oldal,ezen ki van húzva az elõképzettségnél: http://szakkepesites.hu/szakmak/boncmester.html

Érdekes, nem is hallottam azelõtt ilyenrõl...mármint hogy van OKJ-s boncmester képzés!Most, hogy olvasgattam, nincs kikötés arra, miszerint kellene valami elõképzettség!Nekem van már 3 OKJ-s végzettségem is, és egyikhez sem volt elõképzettségim.Ugyan úgy, mint neked, informatika érettségim van...Remélem tudtam segíteni. Itt egy oldal, ezen ki van húzva az elõképzettségnél: http://szakkepesites.hu/szakmak/boncmester.html
ez az oldal elég érdekes:O Még , ha te lennél True Callins az úrangyal akkor oké , de így? "A Boncmester szakképesítés munkaterületének rövid, jellemzõ leírása: Kommunikál a beteggel, adatait dokumentálja "
Azért erre a tanfolyamra én is kíváncsi lennék, miszerint a boncmester beteget ápol?????? Én nem szeretném ha egy kórházban ebben a boncmester ápolgasson.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!