Találatok a következő kifejezésre: Körülbelül hány dohányzik (2 db)

Körülbelül hány ember dohányzik rendszeresen a világon? Ezeknek az embereknek a száma hogyan változott az elmúlt pár évben?

Err?l jó lenne, ha valaki tudna egy felmérést vagy hasonlót linkelni, el?re is köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Szia! Ezt találtam, remélem használható a számodra! :) http://efrira1.antsz.hu/baranya/egneveles/dohany.htm

Szia! Ezt találtam, remélem használható a számodra! :) http://efrira1.antsz.hu/baranya/egneveles/dohany.htm
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, nem rossz, de ha valaki még tud küldjön légyszi
szerinmtem minden 2. ember dohányzik.kb több millióan és egyre többen szoknak rá.

Dohányzó anyukák és apukák! Legyetek szívesek megírni: körülbelül mennyi pénz megy el egy hónapban cigarettára (és ez hány szálat jelent egy nap)?

Legjobb válasz: Le is pontozlak, mert ítélkezel. A gyerekem mindent megkap, havonta még pénzt is teszek neki félre. Ha dohányzom, általában kimegyek a házból és nem a gyerek mellett. Ne ítélkezz, mert a te életedben is lehet találni olyat, amire én hortyannék fel. A kérdésre nem tudsz válaszolni, akkor inkább maradj csendben.

Le is pontozlak, mert ítélkezel. A gyerekem mindent megkap, havonta még pénzt is teszek neki félre. Ha dohányzom, általában kimegyek a házból és nem a gyerek mellett. Ne ítélkezz, mert a te életedben is lehet találni olyat, amire én hortyannék fel. A kérdésre nem tudsz válaszolni, akkor inkább maradj csendben.
Napi 8-10 szal cigit szivok el, havi szinten kb 8000-9000 forint megy el ra. Mondjuk nem tudom, hgoy milyenek az arak, nekem meg a regibol van par dobozzal. A ferjem tolti maganak, de O rengeteget sziv, megszokasos lancdohanyos. Meggyujtja, felig sem szivja, elnyomja, a kovetkezo adando alkalommal, vagy azonnal gyujtja a kovetkezot. Boltibol ket dobozzal siman elnyomogat igy egy nap. Igy, hogy tolti kb 20000 forint megy el ra egy honapban. Nem kell emiatt a gyermekeinket sajnalni, soha, de soha nem volt meg arra pelda, hogy akar en, akar a ferjem babakocsit tolva cigiztunk volna, sem a hazban, sem az autoban, sot, meg szabadban sem gyujtunk ra a gyerekek kozeleben. Anyagilag pedig nem ugy allunk, hogy ezt a penzt toluk kelljen elvenni, ha nem telne ra, akkor nem dohanyonank (gondolom). OK, en nem is szivok sokat, de konkretan engem cigizni is alig latnak a gyerekek, mert akkor cigizek, amikor Ok alszanak, vagy epp reggeliznek/ebedelnek/vacsoraznak. Ha elmegyek otthonrol veluk fel napra, akkor fel napig nem cigizek, nem is szoktam magammal vinni. Szoval ennyit errol.
Régebben, míg dobozos cigit vettünk olyan 30 ezerben benne volt kettõnknek (napi 1-1 doboz cigi (19-19 szál) és akkor még 500-510 Ft volt). Akkor váltottunk, vettünk cigitöltõt, cigihüvelyt és nagy tégelyes dohányt és elkezdtük itthon betölteni a cigiket. A cigire költött pénz így a harmadára esett, havi 10-11 ezerbe kerül így a cigink és nem szívunk már el 19 szálat fejenként. Van, hogy csak 10-et, van, hogy 14-et. (Most ezt is emelték, azóta még nem számoltam, hogy így mennyibe is van)
A párom dohányzik, napi 1 dobozzal szív 700 forintos cigit, szóval kb. 21 ezer forint megy erre egy hónapban.
Kb 26 Euró havonta.Férjem tölti magának, napi 10-12 szálat szív, én rendes dobozost veszek, de csak napi 2-3 szálat szívok.Minden esetben kimegyünk a lakásból cigizni, és ezt bárki más betartja, aki jön hozzánk és dohányos.
Mostanában nem számoltam ki, de kb. egy doboz/nap. Mivel most (még) 640 az, amit én szívok, ez így egy 30 napos hónapban mondjuk 19200 forint, de simán számolhatunk úgy, hogy 20 ezer, mert azért biztos van olyan nap, hogy ennél több is elfogy. Én tervezem, hogy áttérek az elektromos cigire, vagy valami költséghatékonyabb megoldásra, mert nagyon nagyon megy fel a cigi ára (amikor rászoktam, még csak 285 volt ugyanez a fajta). Legjobb lenne persze leszokni, de nagyon nem megy. Terhesen, meg a szoptatás alatt nem cigiztem, de én ezt nem nevezném leszokásnak. Sajnos ez egy piszok erõs függõség tud lenni annál, aki hajlamos az addikciókra. Ettõl függetlenül persze le kéne szoknom valamikor, de adok még egy kis haladékot magamnak, hátha az e-cigi beválik, és jobban is megéri, ráadásul nem is olyan egészségtelen.
Szegény gyerekek mellett cigizni. Én teljesen ledöbbenek, amikor babakocsi felett pöfékel az anyuka. Bocs az offért, de nálam ez kiveri a biztosítékot. Én inkább ezt a pénzt a gyerekeimre költöm. Baromi önzõ az a szülõ, aki bagózik. Mind anyagi, mind a gyerek egészsége szempontjából. Lepontozhattok. Nem tudtam megállni komment nélkül.
Sokba, úgyhogy le is fogok szokni, a legnagyobb badarság, káros és éves szinten nem kevés pénzt fújok a levegõbe, egészségesebb lenne a kukába dobni a pénzt.
Amúgy miért kérdezed?
Terhességem elõtt dohányoztam, és havonta 20 ezer Ft biztos ráment, ha buliztam, akkor még több, és napi 1 doboz minimum. Jahh, azóta már felment a cigi ára, szóval lehet ez most 25ezerbe is kerülne, ha 6-700ft 1 doboz. KB. én olyan 20-25 szálat szívtam szerintem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Azért kérdeztem, mert az egyik ovistárs anyukáját hallottam csüggedten panaszkodni, hogy mennyire ki kell számolni mindent, ugyanakkor többször láttam már, hogy dohányzik. Kíváncsi voltam, ez kb. milyen összeg lehet havonta.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!