Találatok a következő kifejezésre: Könyvtári könyveknél a 17 (1 db)

Könyvtári könyveknél miért a 17. oldalon van az egyik pecsét? Miért pont azon a lapon?

Válaszokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Az elõzõ válaszoló vagyok, azt kifelejtettem, hogy az elõzõekben elmondottak a Magyar Szabványügyi Testület MSZ 3448-78-as szabványában vannak közzétéve.

Az elõzõ válaszoló vagyok, azt kifelejtettem, hogy az elõzõekben elmondottak a Magyar Szabványügyi Testület MSZ 3448-78-as szabványában vannak közzétéve.
Nem mindig a 17. oldalon van, hanem találomra, és nem csak egy hanem több is. Azért ha ellopod akkor ne tudd eladni, mert benne van a pecsét, és kiderül hogy lopott (bocsi a személyeskedésért, csak így érthetõbb).
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy több pecsét is van egy könyvben. Amiket én veszek ki, azokban mindig a 17.-en is van. Csak az érdekelne miért pont ez a bûvös szám. Mindegy azért köszi.
Biztos a 17 volt a kedvenc száma annak a könyvtárosnak aki pecsételte.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszod!
Itt, Vajdaságban az 50.oldalra kerül a pecsét, illetve a könyv borítójára kerül egy kis cédula.
A barátomnak könyvtáros diplomája van, és õ is ezt mondta, hogy ez a szabvány, mert az elsõ 16 oldal az egy ív... És utána van a pecsét belül. :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Segítségre lenne szükségem pár írástechnikával kapcsolatban. Tudnátok segíteni?

Írok egy regényt, de sajnos megvan bennem az a hiba, hogy sokszor tőmondatokat használok. Többen is olvasták, de csak rossz visszajelzést kaptam, semmi olyat, hogy min kéne/lehetne javítani. Így most úgy vagyok, ha most se tudnak segíteni, abbahagyom az írást, így semmi értelme..

Itt egy példa, de eyszerűen nem tudom mit javítsak rajta.

A lemenő nap fénye mély, és sötét színekbe öltöztette a vastag ködben úszó erdőt. Az ágak leveleiről visszacsapódó halovány fénysugár mély narancsszínűre festette az élőlényektől zajos aljnövényzetet. Kisállatok széles választéka bágyadtan ballagott lassan a vackaik felé. Baglyok bukkantak fel a hatalmas fészkeikből, melyeket leggyakrabban hatalmas tölgyfák odúiba rendeztek be. Éjszakai rágcsálók is előmerészkedtek a félhomályból a kisebb ragadozók örömére. Zajlott az élet a földön.

Előre is köszönöm!
(3 hónapja kezdtem az írást, 16 éves vagyok)

4

Valakinek megvan a Magyarok a Kárpát-medencében, Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat könyve?

Egy információ kéne belőle.

0

Stephen King-Napnyugta után milyen?

13 vagyok és kicsit félős és ez lenne az első SK könyvem. Nem tudom olvashatnám-e, való-e nekem? Írjatok véleményeket is a könyvről!

1

Vajon mi lesz Dazen Guile, a fiatalabb fivér sorsa?

Remélem, más is olvasta Brent Weeks: A Fekete Prizma (Fényhozó 1) című művét. A végén ugye Dazen, a Prizma elveszíti a fényöntési képességét. Szeretnék elméleteket hallani arról, hogy miért és mi lesz vele.
Szerintem Kip fehér luxin tőre miatt kerül ilyen helyzetbe, és a börtönben senyvedő bátyja, Gavin lesz a következő Prizma.
És szerintetek?

0

Mi legyen a blogom neve, ahová a novelláimat akarom feltölteni?

6

Kb. mennyi a Magyarországon belüli könyvtárközi kölcsönzés díja?

Azt látom mindenhol, hogy a nemzetközi díja 4500 HUF.

De a belföldi?
Nem kell konkrét összeg, csak egy kb.
Milyen nagyságrendű?
Magyar nyelvű könyvet szeretnék országon belül kölcsönözni.

2

Ki kíváncsi a novellámra?

Priviben küldöm! :)

7

Az Alexandra könyváruházban az online rendelésnél mindig van 15% kedvezmény, vagy csak most van ilyen időszak? A honlapon szinte minden könyvre van most 15%.

Bolti átvételt választanám, szóval 15%-ot nyernék, miközben mégis online vásároltam. Karácsonyra vennék könyvet a páromnak, de nem tudom megvegyem-e előre most, vagy mindig van 15% kedvezmény.

3

Az alábbi könyvek közül melyiket a legérdemesebb megvenni és miért?

Bulgakov: A Mester és Margarita
Takami Kósun: Battle Royale
Matthew Quick: Napos oldal

Ha esetleg tudtok más könyvet, hasonló témákban az is jöhet!
15/L

7

A mangák hogyan vannak "felépítve"?

letoltottem volna aminap egy mangàt de nemtudom hogy mi ez a fejezet beosztás. igy volt leirva:
001.fejezet (ez idaig érthető)
001.1fejezet it mar megakadtam. nemertem: a fejezeteken belul is vannak fejezetek? es a fejezet pontosan mit is takar? egy fejezet egy könyv? előre is köszi a válaszokat !!!!!

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!