Találatok a következő kifejezésre: Könnyíti a a (40 db)

Mennyivel könnyíti meg a vízumom, ha "assessment 1" vagyok? Be kell mennem interjúra?

Diákvízumot szeretnék(subclass 573), és a táblázat szerint assessment 1 vagyok. Azt vettem ki a szövegből, hogy ez nagyon pozitív dolog. Azt írták, hogy így online is kitölthetem a vízumkérelmet. Ennek ellenére be kell mennem interjúra? Vagy hogy megy ez?

Legjobb válasz: Diákvízum esetén mindig van interjú!

Diákvízum esetén mindig van interjú!
A kérdező hozzászólása: De akkor meg mi értelme van az eVisának?
Az eVisa csak turista célú utazásra vonatkozik. De még a turistáknak is sokszor kell menni interjúra, mert ellenõrzik az adatok valódiságát!
A kérdező hozzászólása: Pedig ennek az új vízumnak(streamlined visa processing) pont ez a lényege, hogy mindent lehet géprõl intézni. Egyébként azt bogarásztam ki a szövegbõl, hogy nem feltétlenül hívnak be interjúra, csak ha úgy döntenek, hogy az is kell.
GESTAPÓ

Kakaóvaj könnyíti a barnulást napon?

Egyik ismer?söm ajánlotta, hogy kakaóvajjal ha bekenem a b?röm, könnyebben barnulok a napon. Nem mondom hogy így van, de azt sem hogy nincs igaza, ezért kérdezem itt.

Legjobb válasz: bocsi :)csak azt szeretném kérdezni hogy hol és mennyiért leht olyat kapni??lécci írj vissza elõre is köszönöm csáó

bocsi :) csak azt szeretném kérdezni hogy hol és mennyiért leht olyat kapni??lécci írj vissza elõre is köszönöm csáó
Húha van már majd egy éve a kérdésednek, de had kérdezzem már meg mennyiért vetted? S jó volt végül Neked is? Elõre is köszi!:)
a kakaóvaj nagyon jó...nekem is bevált!
Ha jól tudom gyógyszertárban lehet kapni és nem kell sok belõle mert sokáig elég. :)
Pontosan és nem is drága!!! Hát én imádom! Már 3 éve használom a kakaóvajat! Gyönyörû aranybarna színem van tõle! Apukám pl. úgy megbarnul ha kakaóvajat ken magára, h nem 1x azt hitték rá néger.. :)
A kérdező hozzászólása: fú, nagyon szépen köszi a válaszokat. Akkor jól mondta. Ma egyébként már megvettem. köszi mégegyszer
A kérdező hozzászólása: már nem emlékszem, asszem 700 körül volt. Szerintem hatásos, tavaly nyáron elég durván lebarnultam, meg szép is volt tõle a bõröm (nem is hámlottam, de szerintem nem ez az oka). mindenesetre idén is venni fogok, és kenegetem magam. Szerintem jó.

Hogy bírjátok ezt a meleget? Mivel könnyítitek meg a helyzetet?

Köszi!:)

Legjobb válasz: Hûtõbõl kiveszek egy görögdinnyét.

Hûtõbõl kiveszek egy görögdinnyét.
Kint fúj a szél, itt bent nincs olyan meleg. Nem vészes.
Nekem nincs bajom a meleggel, örülök, hogy nyár van. :) (Pedig dolgozom, tehát nincs nyári szünetem, de akkor is.)
Alszom. Sírok. Iszom. Sírok. Számolgatom, hogy mennyi pénzbõl jönne ki, ha kimennék Svédországba, és csak szeptember végén jönnék vissza. Sírok. Basszus, ott 20 fok van!!! :((((((
Hazajövök, és hideg vízben megfürdök, utána pedig megeszek egy jégkrémet:D És te?:)
Sötétítek még idesüt a nap, meg addig zárva van az ablak. De d.u. kinyitom, mert a gép is eléggé fût. Ventilátor megy, de hát akkor is 32°C van, de nem foglalkozom vele, a nyár már csak ilyen. Az én kedvemet ez nem fogja elrontani, pedig a telet sokkal jobban szeretem.
Sok hideg sõr a szobába.. Bob Marley lemez... pihengetés.. meg 3 óránként zuhi..
Kertes házban élsz és te a 30 fokos szobádban alszol?! Normális vagy? Miért nem mész ki a kertbe aludni? Hintaágy, vagy akár csak jópár réteg hálózsákkal?
2 klíma van a két szintes házban, napok óta ki sem voltak kapcsolva. 23 fok van így. A szüleim munkahelyén is klíma van és az autóinkban is van. Így csak azt a 2-2 percet kell a melegben tölteni míg az autótól a bejáratokig sétálnak. Én nem is mozdulok ki csak kocsival. Most érettségiztem de szerencsére a suli is klímás. Azóta ha pl. boltba kell mennem inkább sötétedés után megyek Tescoba, az úgyis nyitva van.
ma 15:17 én is panelban lakom, kelet-nyugat fekvésû, ráadásul a legfelsõ szinten, tehát fölöttünk a tetõ van. Így tapasztalatból írom, hogy az ablakbecsukás és besötétítés komolyan hûvösebben tartja a szobákat.
Hát nézd a rabszolgalányok nagy pálmalevelekkel legyeznek, az inas néha hoz egy jeges koktélt, ha meg ez sem elég, akkor úszom egyet a medencében. Nem is értem mit kell ennyit sírni egy kis meleg miatt. :) )))
Mindig tartok jeget otthon jo sokat.Nah meg fagyit, hideg sor...
Lefoglalom magam, így nem foglalkozom azzal, hogy meleg van, emiatt pedig nem is zavar. :) Egyébként úgy hûtöm magam, hogy egy hajspray-s flakont megtöltök vízzel, és magamra fújdogálom :)
Lengén öltözök (többnyire csak alsónemûben vagyok, néha még egy pólót is felveszek), és egész nap van nálam készenlétben egy törölközõ. Kb. csak a lábam izzad, azt meg ha kell, törölgetem. :D Én ennyivel ezt a mostani meleget szerintem egész jól viselem.
Nekem a melegben meleget, hidegben hideget ivós módszer bejött! :D persze a fagyi, dinnye, sör, limónádé az nagyon kellemes, de nem enyhíti a melegemet.
Fogd a kis növény permetezõt, tegyél bele hideg vizet, és fújkodd tele a levegõt. Víz párolgásakor hõt von el a környezettõl. Persze magadra is fújhatsz! :) A besötétítõs dolog 2 okból sem jó. Mi pl. legfelül lakunk, a fal és a plafon izzik, jobb, ha nyitva az ablak, és néha van egy kis szellõ. A 10 percenkénti zuhanyzást ellenzem, francnak pocsékolni annyira a vizet? Afrikában meg szomjan halnak, itt meg... Na mindegy. Ha a párod azt mondja büdös vagy 1 nap alatt, nem szeret eléggé! Légkondi... 2kW minimum... Vizes törölközõ és fújóka, olcsó és hat! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, jöhet még! :) Kertes házban lakunk de nagyon rossz helyen van a szobám, szinte egyáltalán nem lehet hûvöset csinálni bent. De az éjszakák a legrosszabbak csak forgolódunk a párommal, alig alszunk. Napközben, zuhany, hideg víz, és fagyi!
Engem különösebben nem érint a meleg, mert most itthon vagyok, de annyira akkor sem szoktam kínlódni, ha menni kell valahova. Télen viszont folyamatosan eszméletlenül fáztam, akárhogy is öltöztem fel. Borzasztó volt, akkor mindig arra gondoltam, hogy mennyivel jobb a meleg, szóval most nem panaszkodom. Az elõbb még egy meleg kávét is ittam. :)
Munkahelyemen klíma van, a fiúk elég rendesen hûtenek is, úgyhogy meló végén, ahogy kilépek az épületbõl majd elájulok.... Tegnap hazamentem, lezuhanyoztam langyos vízzel, és úgy ahogy voltam vizesen, vizes hajjal, felvettem egy bikinit és egy hideg sörrel kitettem magam az erkélyre. Már nem égetett a nap, de nagyon meleg volt, tízpercenként mentem zuhanyozni :D De lett színem :) 24N
Így klímával elviselhetõ a szobában, de iszonyat álmos vagyok egész nap. Amúgy hideg vizet iszom, kb. olyan mintha semennyi nem lenne elég, mert állandóan szomjas vagyok. Itthon még csak-csak, meg reggel kint megvagyok, na de most délután? Mindjárt indulnom kell, hát nincs sok kedvem. :(
Leginkább a ventillátor segít, egész nap elõtte vagyok. (kivéve persze ha olyan dolog van amit nem tudok elõtte csinálni) Sokszor zuhanyzom is, langyos vízzel, és mivel sokat vagyok egyedül minél kevesebb ruha van rajtam, általában csak bugyi+póló, de van, hogy csak bugyi. Így elég elviselhetõ. A munkahelyem persze egész más, nincs ventillátor, se kondi, és nyilván rendes öltözékben kell lenni. Az a mázlim hogy csak délelõttönként dolgozok. 22/L
Hát napi 1-nél több zuhi kizárt nálunk, spórolunk. Persze így estére jó büdik vagyunk. :) Mi jégkrémet veszünk, nagy kiszerelésû legolcsóbbat, meg szülõktõl kapott fagyasztott gyümölcsöt jegesen, jól lehût. Meg persze sok víz.
ha nem kell sehova mennem napközben akkor nincs komolyabb gond. sok vizet/limonádét iszok, napi 2 zuhany és fagyasztott joghurt/jégkrém. ha mennem kell valahová akkor viszek magammal hideg vizet és próbálom túlélni...:/
Fagyizok, hideg gyümölcsleveseket eszem, az egy idõre lehût, hideg vízzel idõnként átmosom a kezem-lábam-arcom. Besötétítek és csukva az ablak, rengeteg vizet iszom. Nálunk már 30 fok van a szobában, szinte elviselhetetlen, utcán, a fák között valamivel jobb.
Nem olyan könnyen.A házunk klimatizált , az autó szintén , a munkahelyem szintén. Mégis ki kell menni a melegbe rendbe tartani az udvart és a gyümölcsfákat. A házban elviselhetõbb mint kint. 23 fokra van hûtve a ház.
Ha otthon vagy, akkor napfelkelte után azonnal be kell csukni az ablakokat és besötétíteni, így egész hívös marad a lakásban. Napközben egyébként nekem annyira nem probléma a meleg a lakásban, én csak aludni nem tudok - erre viszont tökéletes, hogy erkélyünk van, mert már hétfõ óta kint alszom nagy takaróval :) Nincs is annál pihentetõbb, mint jól begubózva alukálni.
Panelban hiába csukjuk be az ablakot hajnalban és sötétítünk be, sajnos oldalház és körbe süti a nap reggeltõl estig, ez kibírhatatlan, fõleg annak aki nem bírja a meleget, van aki meg ezt szereti. Este 10-kor még 31 fok volt kint, bejött a 30 fokos lakásba még 1 fok, amikor kinyitottam az ablakot. Ventillátortól náthás leszek és kiszárad a szemem, nekem csak a többszöri lemosdás marad. :-(
Bekapcsolom a légkondit.
Nálam 32 fok van bent.Ventilátor megy egész nap, tengõdök, kint próbálom gyorsan bejárni a boltokat..Sok jégrémet eszünk.
Alapból utálom a nyarat, nehezen viselem, és most hogy várandós vagyok, képzelhetitek milyen.. fõleg kimenni az utcára, intézni a dolgokat. Szó szerint csorog a víz a lábamról. Itthon sok vizet iszom és naponta többször lezuhanyzom. Sajnos a szobánk iszonyat rossz helyen van, hiába a csukott és sötétített ablak, meglehet fõni. Éjszaka meg csak forgolódom. Szuperjó! :)
Ez a párásítás furcsa dolog, fõleg lakásban nem értem, mert minél párásabb a levegõ, annál melegebbnek érzed. Maximum magamra fújok ilyen permetezõbõl, nekem az jött be.


Mennyire könnyíti meg a B kategóriás forgalmi vizsgát, ha kap egy kis pénzt a vizsgabiztos?

A tapasztalataitokra,megfigyeléseitekre vagyok most kíváncsi. Mennyivel elnézőbb a vizsgabiztos így? Ha nem követek el végzetes baklövés,akkor szerintetek levizsgázom? Esetleg bukott már úgy valaki,hogy fizetett és apróbb hibákat vétett? Kérlek lássatok el egy-két véleménnyel! A válaszokat előre is nagyon köszönöm!

Legjobb válasz: Felejtsd el. Akár fel is jelenthet érte. Hallottam én is olyanokról akik elkérik a jattot, és ha nem adod le megbuktál, ha ilyen vizsgabiztoshoz kerülsz akkor nyilván perkálnod kell, de ha alapesetben úgy nyitsz hogy "adok egy huszast ha átmegyek", nos , az nem túl jó ötlet.

Felejtsd el. Akár fel is jelenthet érte. Hallottam én is olyanokról akik elkérik a jattot, és ha nem adod le megbuktál, ha ilyen vizsgabiztoshoz kerülsz akkor nyilván perkálnod kell, de ha alapesetben úgy nyitsz hogy "adok egy huszast ha átmegyek", nos , az nem túl jó ötlet.
Sajnos az nem csak 1 legenda hogy vannak olyan vb-k akik csak akkor engednek át ha csúsztatod a borítékot, ez független attól hogy hány hibával vezettél.Olyankor mit csináljon az ember?
Én anno az oktatónak adtam ajándékot, hogy rendezze el a vizsgabiztossal! Akkor csak õ bukhat a dolgon, én nem!
A kérdező hozzászólása: Kösz a hozzászólásokat, kár, hogy egyetlen egy kérdésemre se kaptam választ. Mindenesetre igazatok van, de úgy érzem megy a vezetés, csak azt felejtik el egyesek, hogy van egyik-másik vizsgabiztos aki tartja a markát és meghúz ha nem fizetsz.
Elõször is azt kéne tisztázni, hogy biztosan jól megy-e a vezetés, vagy sem. Nincs olyan, hogy talán vagy lehet, stb. Ha nem érzed magad biztosnak benne, akkor vegyél inkább pár pótórát és ne a vizsgabiztos lefizetésével akard bebiztosítani magad. Másrészt ezzel a kijelentéseddel sem tudok egyetérteni:"Pesten a reggeli csúcsforgalomban irdatlan nehéz vizsgázni". Mindenkin nagy a stressz a vizsgabiztos jelenlétében, de attól még neked tökéletesen kell teljesítened. Ha ezt most nem tudod nyújtani, akkor mi lesz késõbb...baleset!
"Mennyire könnyíti meg a B kategóriás forgalmi vizsgát, ha kap egy kis pénzt a vizsgabiztos?" Na ebbõl is látszik, hogy miért van ennyi balf*sz az utakon. Abból a pénzbõl vegyél inkább pótórát és tanulj meg inkább vezetni!
tanulni olcsóbb mint perkálni, amúgyis sokba van egy jogsi, nemhogyha még fizetsz plusszba. Nahmeg aki olyan azt buktassák is meg, ne pénzért vegyen papírt. A közlekedés nem nídforszpíd akol ha falnak csapódsz lés lemaradsz nyomsz egy restartot. Felejtsd el. Figyelj, tanulj, vegyél pótórát ha kell.
Nem, nem szabad, hidd el ha rendesen felkészültetek az oktatóddal akkor menni fog a vizsga. Ha nem vagy biztos benne akkor beszélj az oktatóddal hogy vizsga elõtt még vezessetek le 1-2 órát, inkább arra menjen el a pénzed, és gyakoroljátok azt amit úgy érzed hogy kell. Hidd el ha odafigyelsz kipihenten mész oda határozott vagy vezetés közben nem kételkedsz és ha a vizsgabiztos látja rajtad hogy tudod mit kell csinálni betartod azt amit kell akkor lehet 2 kisebb hibával átmész. A lefizetés nem túl jó ötlet, fel is jelenthet érte agy nem fogadja el a pénzt de akkor megbuktathat még akkor is ha 100% osan teljesítesz. Ha esetleg az oktatód mondja hogy adj a vizsgabiztosnak egy kis kenõpénzt mert az olyan amilyen akkor elgondolkozhatsz rajta.
Az oktatód biztos ismeri a vizsgabiztosokat , és ha kiderül kihez kerülsz akkor kérdezd meg az oktatódat hogy van-e lehetõség ilyenre.De az is lehet hogy magától fogja mondani hogy "ha anyagilag megsegíted a vb-t akkor garantált a siker". Szóval elõtte érdeklõdj a vb-rõl hogy korruptak-e.
Mindenkinek igazat adok, aki pótórát javasol, de azért azt is tudni kell, sok helyen képtelenség átmenni korrupció nélkül. Tökéletes teljesítés esetén is meghúznak, mert az az érdekük, minél tovább pumpolják az ügyfelet.
A kérdező hozzászólása: Lakáshitelre gondolok...
Minél nagyobb fizetés.
A kérdező hozzászólása: Áhhá... Kevésbé egyértelmû dolgokra gondoltam, ami mondjuk alacsonyabb jövedelem esetén megkönnyíti a dolgom.
adóstárs az mindenképpen kell, meg biztos munkahely, ahol évek óta dolgozol továbbá még valami biztosíték, gondolom jelzálogalapú lesz a hitel

Létezik vmilyen program, ami könnyíti a hotfile letöltést? Látom, hogy volt már ilyen kérdés, de amit ott írtak (USDownloader) nekem is megvan, és ha menne vele, nem kérdezném. : )

Legjobb válasz: Letöltésvezérlõre gondolsz? Én a JDownloadert használom, de a hotfile captchájával ez sem boldogul, tehát neked kell beírni a karaktereket.

Letöltésvezérlõre gondolsz? Én a JDownloadert használom, de a hotfile captchájával ez sem boldogul, tehát neked kell beírni a karaktereket.
A kérdező hozzászólása: Igen. De akkor az kezeli, csak felugrik mindig, hogy írjam be a kódot? Mert az bõven jobb, mint a semmi...:)
A kérdező hozzászólása: Na leszedtem, de minek.. csak prémiumnál mûködik?:(
Az a baj hogy manuálisan kell berakni a letöltõ linket, azt ami kijön miután lejárt az idõ, és úgy meg már mind1
A kérdező hozzászólása: Jaaaa értem.. hát az gáz.:/

Aki Nyíregyházán szült, azok írjanak. Vannak valamilyen szülést könnyítő eszközök a szülőszobán? Gondolok itt a vajúdás idejére. Labda, kád víz stb.

Legjobb válasz: Szia!Én novemberben szültem nekem hozott be a szülésznõm egy labdát kipróbáltam,de nekem nem jött be.Ez biztos hogy van.A kádas dolog is úgy rémlik,hogy van,de mintha azt valamiféle tanfolyamhoz kötnék,de lehet rosszul emlékszem mert ezt csak fél füllel hallottam.

Szia!Én novemberben szültem nekem hozott be a szülésznõm egy labdát kipróbáltam, de nekem nem jött be.Ez biztos hogy van.A kádas dolog is úgy rémlik, hogy van, de mintha azt valamiféle tanfolyamhoz kötnék, de lehet rosszul emlékszem mert ezt csak fél füllel hallottam.
Igen van. Ha papás szülést akartok részt kell venni egy két alkalmas tanfolyamon. Itt megmutatják a szülõszobákat. Ahol van kád, labda, bordásfal, kötél azt 10.000 Ft ellenében lehet igénybe venni. A sima szülõszobába labdát be lehet vinni. Én itthon használtam a labdát.Szerintem jó volt. Segített a tágulásban és a lazításban. Sok sikert!
Cora Interspar, pont ma láttam.A nevét sajnos nem tudom.
A kérdező hozzászólása: Nem erre gondolok, hanem ami gyárilag is benne van pl. a Metaxás üveg nyakában, amivel a röviditalokat meg a szirupokat könnyebb kiönteni. Ez egy kis mûanyag karika, ami közvetlenül a nyak karimájában van. Lapos, nem hosszúkás.
"Nem erre gondolok, hanem ami gyárilag is benne van..." Értem már! Olyat nem fogsz kapni külön, a palackozó cég már így kapja a göngyöleget.

A málnalevél tea és a gátmasszázs valóban könnyíti a szülést?

Legjobb válasz: Nekem van egy barátnõm,aki használt homeopátiás szereket a várandósság alatt és 2 óra alatt kint volt a baba. Hogy enélkül is így ment-e volna azt nem tudom,mindenesetre én is ki fogom próbálni. Veszíteni valóm nincs.:) Boldog babavárást! 32 hetes kismami

Nekem van egy barátnõm, aki használt homeopátiás szereket a várandósság alatt és 2 óra alatt kint volt a baba. Hogy enélkül is így ment-e volna azt nem tudom, mindenesetre én is ki fogom próbálni. Veszíteni valóm nincs.:) Boldog babavárást! 32 hetes kismami
A szülésznõ, akivel beszéltem, a málnalevél teáról még ne is hallott, de a gátmasszázst nagyon dícsérte...:-)
Pedig létezik a málnalevél tea és eddig csak pozitívat hallottam róla. Én is inni fogom, úgy tudom a 36-38-ik héttõl lehet, naponta 2 dl. Ártani biztos nem árt, az izmokat segíti ellazítani.:) A gátmasszázst azt nem tudom, tõlem ez távol áll, de ha tudod a módszerét, akkor az is biztos jó. Ártani azzal sem tudsz. Sok sikert a nagy napra!!!

Igaz, hogy ha valaki sportolt akkor könnyebben szül? A terhesség alatti sportolás könnyíti a szülést?

Legjobb válasz: Hát, én ezt így még nem hallottam, de a mértékletes sport, erõsíti a baba tüdejét, stb. És a te állóképességedet is, szóval lehet benne valami.

Hát, én ezt így még nem hallottam, de a mértékletes sport, erõsíti a baba tüdejét, stb. És a te állóképességedet is, szóval lehet benne valami.
Állítólag igaz mindkettõ, de azért a tehesség alatti sportokat érdemes megválogatni, semmi olyan ami rázkódással meg haspréssel jár.
Nagyon sokat olvastam utána, ugyais hajlamos vagyok elhízásra, és nem szeretnék akkora lenni mint egy bálna.Az úszást javasolták.Szép kényelmes lassú tempók.Versenyszerû edzésekkel fel kell hagyni az elsõ trimeszter végén.Meg olyan sportokat amik nem labdajátékok, küzdõsportok, nem jár nagy hírtelen nyújtózkodással.Szóval szinte csak az uszoda maradt, de azt lehet még a harmadik trimeszterben is.Ha van egy kis idõd kutass neten!
Én úgy tudom, hogy a sportolók nehezebben szülnek, pontosabban nehezebben tágulnak, pont a sport miatt, mert kötöttebbek az izületek. De a könnyed mozgás, torna jó hatással lehet. De a szülés mindenkinél más, nincs két egyforma.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!