Találatok a következő kifejezésre: Köldök alatt felett (10 db)

Korai terhességnél hol kezd domborodni a has? A köldök alatt, vagy a szeméremdomb felett inkább? és kinek mikor? Bugyivonal alatt, vagy felett?

Legjobb válasz: Szerintem ez nagyon alkatfüggõ. Én elõször, az elsõ pár hétben csak fel voltam puffadva, kb köldök magasságában. Aztán ez elmúlt, és a szeméremdomb felett kezdett domborodni, kb 10-12 hetesen, ekkor már ki kellett engedni a gatyáimat, mert kényelmetlen volt ülni bennük. 17-18 hetesen már be sem nagyon tudtam volna húzni, ekkor már mindenki észrevette a környezetemben (kb a köldökig volt "kiemelkedõ", majd a mellkas irányba újra lapos). Ennél viszont csak kicsit nõtt nagyobbra :( talán mert magas és széles csípõjû is vagyok. Mikor szülni mentem, azt hitték, 6. hónapban járok, el is kérte az ügyeletes a kiskönyvemet, mert azt hitte kamuzok, hogy 8. hónap...

Szerintem ez nagyon alkatfüggõ. Én elõször, az elsõ pár hétben csak fel voltam puffadva, kb köldök magasságában. Aztán ez elmúlt, és a szeméremdomb felett kezdett domborodni, kb 10-12 hetesen, ekkor már ki kellett engedni a gatyáimat, mert kényelmetlen volt ülni bennük. 17-18 hetesen már be sem nagyon tudtam volna húzni, ekkor már mindenki észrevette a környezetemben (kb a köldökig volt "kiemelkedõ", majd a mellkas irányba újra lapos). Ennél viszont csak kicsit nõtt nagyobbra :( talán mert magas és széles csípõjû is vagyok. Mikor szülni mentem, azt hitték, 6. hónapban járok, el is kérte az ügyeletes a kiskönyvemet, mert azt hitte kamuzok, hogy 8. hónap...
Nekem elõször a szeméremcsont felett kezdett látszani.
Az elso trimeszterben a puffadas latszik es nem a baba, igy a belek vonalaban kezd el noni altalaban. A baba ilyenkor meg a szemeremcsont mogott van, jo nagy vedelemben a kulso hatasok ellen. En a 14. hetig nagyon puffadtam mindket terhessegemnel, mindketszer bendos lettem a medencecsont kornyeken, majd elmult a puffadas es ismet szinte lapos voltam. Az elso babaval a 20. het korul kezdett el noni a pocim a koldokkel egy szintben, most a masodik babanal mar 16 hetesen elkezdett es koldok alatt.

A köldök alatt kezd el domborodni a terhes nők hasa a szeméremdomb felett vagy elképzelhető, hogy a bal vagy a jobb oldalán a hasuknak?

Legjobb válasz: Ha terhességre gyanakszol, csinálj terhességi tesztet. Amúgy a köldök alatt, de nem a teherbeesés pillanatától...

Ha terhességre gyanakszol, csinálj terhességi tesztet. Amúgy a köldök alatt, de nem a teherbeesés pillanatától...
Nekem elõször a köldök feletti részem gömbölyödött, de az is kb a 10-dik héttõl.

Az első mozgást hol fogom érezni? Köldököm alatt vagy felett vagy, hol várhatom? 18hetes múltam de nem érzem még.

Legjobb válasz: Ilyenkor még bõven a köldök alatt helyezkedik el a méh. Így alatta várd valahol. :) Sok boldogságot!

Ilyenkor még bõven a köldök alatt helyezkedik el a méh. Így alatta várd valahol. :) Sok boldogságot!
Nagy valószínûséggel a köldök alatt fogod érezni, de a pocakod két oldalán. Ne aggódj valaki csak a 24. hétben érzi elõször. Attól is függ, hogy hol tapad a placenta, mert ha elöl akkor azért nem érzed még mert a babus a gerinced írányába nõ. Van hogy hátul tapad azt hamarabb megérzik az anyuká. Mellsõ fali méhlepénynél igazán rendszeres mozgást a 23. hét után éreztem, attól függetlenül, hogy a 16. héten volt a legelsõ csiklandozás a baba részérõl. Nyugi még sok idõd van!
Én 21 hetes vagyok, és még mindig a hasam alján érzem, bár mostanában felmászik a köldököm magasságába, és olyankor mindig jobb oldalon nyomja ki magát, ott egy hatalmas dudor lesz a hasamon, tök horror :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi csajok:) )!Már nagyon várom milyen:) )
Elsõ vagyok. Nekem is mellsõ fali a placenta, elsõ baba, 15 hét 4 naposan éreztem elõször a hasam alján. 17 hetesen már látni is lehetett egy kicsit, 18 hetesen már az apja is érezte. És 16-17. héttõl minden nap éreztem. Nem feltétlen függ a placenta tapadásától.
A kérdező hozzászólása: Nekem hátul fekvõ placenta van.
felett
Nekem abugyi vonal felett.
A kérdező hozzászólása: En mindig azt hittem, a legalja kezd noni. De nekem is most no folotte. Pedig meg csak 7 hetes vagyok. Normalis ez?
A kérdező hozzászólása: Nem orvos allapitotta meg a terhessegem korat, hanem az utolso ciklusom alapjan vagyok 7 hetes. UH-rs acsak 12 hetesen megyek. Lehet, hogy nem is csak 7 hetes vagyok?

Ha 16 hetesen kb. a köldököm alatt van a baba, akkor miért nagy az egész hasam, a köldököm felett is?

Nekem szinte nem is a köldököm alatt nagy, ott épphogy kidudorodik, de felette, a gyomrom környékén és máshol is, óriásinak t?nik. :/

Legjobb válasz: mert a méhed is nõ, kell a babának a hely, ilyenkor még kényelmesen, elfér, úszkál odabent:)

mert a méhed is nõ, kell a babának a hely, ilyenkor még kényelmesen, elfér, úszkál odabent:)
A kérdező hozzászólása: De a méhem csak a köldököm alatt van, feljebb még nincs, még nem olyan nagy, így nem igazán értem miért óriási a hasam máshol is.
Azért, mert amit eszel, sokkal lassabban emésztõdik. A terhességgel együtt jár az emésztés lassulása. Emiatt akár többnapnyi étel is lakik a gyomorban. Én pont így voltam, vagyok. Emiatt 2 hónaposan meg kellett mondanom a munkahelyen, hogy terhes vagyok, mert amúgy is leolvasták rólam. :) Sokszor érzem pl, ha eszek, hogy utána kõkeménnyé válik a gyomrom, és akár 12 órán át úgy is marad.
A kérdező hozzászólása: Na ugyanez a helyzet velem is. Csak nemtudtam, hogy mi okozza, de most már érthetõ! Köszi a választ. :)
a kettõ kombinálva. :) Nõ a méhed, és lassul az anyagcseréd, tehát a hasüregbõl kiszoruló belek feljebb nyomódnak, ráadásul még tele is vannak kajával, ami lassan szívódik fel, szóval ezért tûnhet óriásinak ahhoz képest, hogy mekkora a terhességed. Nekem is ez volt/van, csak én már hozzászoktam. :D Teljesen normális, ne aggódj! :) Szép babavárást! 28 h km
A kérdező hozzászólása: Köszi a hasznos válaszokat! Nektek is szép babavárást! :)

Köldök alatt és felett végig a hasamon egy barna csík látszik. Mi okozza? Van jelentősége?

30.hetet betöltöttem. Mostanra elég felt?n?en látszik ez a csík. Mit?l van ez?

Legjobb válasz: Linea nigra a neve. Tremészetes jelenség ott megvastagszik a bõr, hogy a köldökkörnyéke ne sérüljön, majd szülés után elmúlik. Képzeld a négereknek sokkal jobban látszik.

Linea nigra a neve. Tremészetes jelenség ott megvastagszik a bõr, hogy a köldökkörnyéke ne sérüljön, majd szülés után elmúlik. Képzeld a négereknek sokkal jobban látszik.
Szia. Ez a terhesség velejárója.Majd szülés utánn lassan elmúlik.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a gyors választ.
Kicsit pontositanek, a line nigra mindannyunknak megvan, csak nem terhesen nem latszik. Terhesen a hormonvaltozas okozza a megjeleneset, azaz, h kicsit megbarnul. De a bor vastagsaga nem valtozik. Szules utan elhalvanyul.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Nekem is látszik az a csík, pedig nem vagyok terhes.. (akkor mi lesz, ha az leszek??...)

Mi lehet ez a csomó? A jobb oldalamon a köldököm vonalában, a lapockám alatt a csípőm felett évek óta van egy nagy csomó.

Veseultrahangra kűldtek vele de ott nem láttak semmit.Engem nagyon idegesít és növekszik. Olyasmi alakja van mint egy tojás csak hosszabb és már szabadszemmel is látható.Ha nyomkodom fálydalmas,egy kicsit és néha nagyon viszket.Mi lehet ez az orvosom aztmondja ne foglalkozzak vele,de engem zavar!

Legjobb válasz: Az orvosod egy jó nagy marha. Elsõ lépésként keress másik orvost, az majd elküld kivizsgálásokra. A csomó bármi lehet, nem kell a legrosszabbra gondolni, de az az alap, hogy utána kell járni! Az eszem megáll, hogy milyen felelõtlen orvosok vannak...

Az orvosod egy jó nagy marha. Elsõ lépésként keress másik orvost, az majd elküld kivizsgálásokra. A csomó bármi lehet, nem kell a legrosszabbra gondolni, de az az alap, hogy utána kell járni! Az eszem megáll, hogy milyen felelõtlen orvosok vannak...

A terhesség első hetében már fájhat a hasa valakinek? És ha igen hol, köldök felett vagy alatt?

Legjobb válasz: Szerintem menj orvoshoz, nehogy komlikáció lépjen fel!! És légy óvatos, vigyázzatok magatokra!:)

Szerintem menj orvoshoz, nehogy komlikáció lépjen fel!! És légy óvatos, vigyázzatok magatokra!:)
Szerintem nem. Ha érez valamit, az csak a félelem, vagy a remény miatt van (kinél mi), pszichés alapon.
+p bocsi ez lemaradt....
Természetesen fájhat, de arra figyelmeztetlek. Terhesség mellett egyéb ok is okozhat fájdalmat. A terhesség ui. nem zárja ki pl. a vakbélgyulladást. Feltétlenül menj orvoshoz, mert terhességtõl független betegség is fennállhat.
Ha a terhesség elsõ hete alatt a megtermékenyüléstõl (gyakorlatilag a tüszõrepedéstõl, tehát nagyjából a ciklus közepétõl) számított elsõ hetet érted, akkor érezhetsz kb. egy hétig enyhe fájdalmat az érintett petefészek és a méh közötti szakaszon, ahogy vándorol a zigóta, de ez nem gyakori (én éreztem, a tesóm nem). A beágyazódást a méhbe hét-tíz nappal a megtermékenyülés után szintén érezheted (ez lehet kicsit fájdalmas), természetesen a méh területén, de ekkor még nincs otthoni teszt, ami kimutatná a terhességet. A beágyazódás után kb. 3 nappal (tehát az elmaradó menstruáció elsõ napján) a legtöbb otthoni teszt már kimutatja a terhességet, de ilyenkor olyan gyorsan emelkedik a HCG hormon szintje, hogy ha ez még mégsem pozitív, két nap múlva már az kell, hogy legyen, ha terhes vagy. Orvosi szempontból viszont, miután megállapították a terhességet, már a terhesség elsõ napjaként az utolsó menstruáció elsõ napját tekintik, és nem a megtermékenyülés feltételezett idõpontját (sok nõnek nem szabályos a ciklusa, nehezen állapítható meg napra pontosan, ezért tesznek így). Orvosi szempontból tehát valójában már azt a kb. két hetet is a baba életéhez számítják, amikor még nem is érett meg a pete :) . FONTOS! HA VISZONT a kérdésben szereplõ elsõ hét az elmaradó menstruációt követõ elsõ hétre vonatkozik (tehát ekkor ténylegesen 3 hetes, orvosi szempontból már 5 hetes), akkor menj mindenképp orvoshoz (olyanhoz, akinek van ultrahangja is!), mert különösen az erõs, görcsös fájdalom (élet)veszélyes helyzeteket jelezhet, pl. méhen kívüli terhesség, vetélés.
Szia! Én kb. az elsõ 3 hétben éreztem fájdalmat, de akkor még ezt nem tudtam hova tenni, meg annyira nem is fájt, hogy megijedjek. Sõt nekem sokszor kellett pisilnem is, ami már jobban zavart és orvoshoz is mentem. Hugyúti fertõzésként lett kezelve, de utólag kiderült (miután a gyógyszerek sem hatottak, illetve semmi olyan panaszom nem volt, ami ezzel a fertõzéssel együtt jár), hogy a terhesség miatt volt ez is. :)
Ez nem sok jót jelent !!! :(
A kérdező hozzászólása: Hát ezzel, nem segítettél sokat!
Talán a gyomrod? Ha fortyog akkor kell, hogy legyen benne valami gáznemû. Nálam is jelentkezik ez a tünet, de többnyire egy jókora sonkás-gombás pizza és négy sör után. :D
ez a bõrödön kilátszik vagy belülrõl érzed?
mert akkor sztem sérv, de menj vele orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: Nem látszik ki, csak véletlen vettem észre! Nem is fáj, inkább néha úgy érzem, mintha az epém lenne...
Sürgõsen orvos...
Mennyi idõs terhes vagy?
A kérdező hozzászólása: 23 hetes
Ez már azt jelenti, hogy a méhed és a babócád növekedése miatt a gyomrod feljebb került. Ilyenkor teljesen átalakulnak odabenn a szervek, kitúrja õket a babó a helyükrõl :) Teljesen normális, ne aggódj. Minden jót, 28 hetes kismami
Így van, ahogy elõttem írta a válaszoló. Egyre nagyobb helyre van szüksége a babádnak, így "helyet csinál" magának.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!